Nie jesteś zalogowany.
Tajemnica tajemnicą na tajemnicy pogania...
Serial na podstawie gry visual novel.
Tytuł: Island / Wyspa
Kraj i rok produkcji: Japonia, 2018
Typ i czas trwania: serial TV, 12 odcinków po 24 minuty
Gatunek: tajemnice, podróże w czasie
Dane techniczne:
Wideo: Web 1920x1080 x264
Dźwięk: AAC 2.0
Napisy są w dwóch wersjach: żółte i białe.
Tłumaczenie i opracowanie napisów: ~martinru
Czcionka dialogowa: Hunter Killer (wielkie dzięki )
Odcinki:
- Faza.01: Znów się spotykamy (v2)
- Faza.02: Nie chcę, żeby ktokolwiek żałował (v2)
- Faza.03: Jak prawidłowo snuć marzenia (v4)
- Faza.04: Ten świat jest pełen tajemnic (v3)
- Faza.05: Dlatego ci zaufałam (v2)
- Faza.06: Dopóki tu jesteś (v3)
- Faza.07: Chcę być z tobą związana na zawsze (v3)
- Faza.08: Kochaj mnie, kiedy znów się spotkamy (v3)
- Rekursja.01: Znów muszę cię zobaczyć (v2)
- Rekursja.02: Nie chcę dłużej rozpaczać (v4)
- Skok.1: Znów się spotykamy, ale kim ty jesteś...
- Skok.2: Trzymając się za ręce ku przyszłości (v4)
Napisy dla tych, którzy wolą wydanie 720p:
- Odcinki 1-6
- Odcinki 7-12
Są w dwóch wersjach:
- żółte,
- białe (z oznaczeniem "b" na końcu nazwy pliku).
Do wydania:
- HorribleSubs 1080p.
Wykorzystane czcionki:
- Chanor Sans
- Courier Final Draft,
- Arial.
UWAGA! Linki tylko dla użytkowników animesub.info!
Proszę ich nie rozpowszechniać bez mojej wiedzy i zgody!
Dziękuję.
Przyjemnego oglądania!
Aihara Mei is not human.
Citrus OST - To fear love is to fear life
Napisy fajne tylko ich kolor jest do kitu moglibyście dawać klasyczne białe napisy a nie żółte?
Napisy fajne tylko ich kolor jest do kitu moglibyście dawać klasyczne białe napisy a nie żółte?
W takim razie kolejne odcinki będą z dwiema wersjami napisów: żółte i białe do wyboru, do koloru .
Aihara Mei is not human.
Oto 2. odcinek Wyspy do pobrania .
Jak widzicie, zaszły pewne zmiany. Kolega Hunter Killer zaproponował ciekawszą czcionkę dialogową do serii, za co mu serdecznie dziękuję . Napisy są w dwóch wersjach: żółtej i białej. Poprawiłem też tytuł 2. odcinka w zapowiedzi 1.; link w pierwszym poście podmieniony.
Przyjemnego oglądania!
Aihara Mei is not human.
Aihara Mei is not human.
Aihara Mei is not human.
5. odcinek Wyspy do pobrania.
Nie tłumaczyłem tych wszystkich wypisów Setsuny na tablicy, gdyż jest tego za dużo i zrobiłby się tylko bajzel.
Kolejne odcinki dopiero po 20.08. gdy wrócę z urlopu .
Przyjemnego seansu!
Aihara Mei is not human.
720p nie wyjdzie?
Wiem, że pliki 1080p są ciężkie, ale chciałem jak najlepiej, żebyście nic nie stracili ze szczegółów nawet całkiem niezłej animacji w tej serii. Dajcie znać, czy chcecie, żebym kontynuował wydawanie w 1080p, czy zszedł do 720p, a może wolicie 480p . Po powrocie z urlopu się zastanowię i podejmę decyzję.
Aihara Mei is not human.
Dajcie znać, czy chcecie, żebym kontynuował wydawanie w 1080p, czy zszedł do 720p, a może wolicie 480p
jeśli dyskusja schodzi na tę kwestię, to zdecydowanie 720p
Ja jestem za wersją 1080p.
Ja również jestem za pozostaniem przy 1080p. Dzięki za tłumaczenie tej bajki, przyjemnie się ogląda z Twoimi napisami. Udanego wypoczynku życzę.
I tak oglądam na 23 calowym monitorze, więc u mnie obraz nie ma różnicy, a w plikach tej wielkości zmieściłbym dwie serie zamiast jednej.
Ja wcześniej oglądałem w 720p bo też tak twierdziłem, ale niedawno wymieniłem mojego starego 6 letniego LG 23 TN na Philipsa 23.8 IPS, no i patrząc na LG mam wrażenie że wszystko jest rozmyte w porównaniu z philipsem (nie, ustawienie ostrości nic nie daje), teraz nie wyobrażam sobie oglądania w 720p jak mam łatwo dostępne 1080p.
Mammoth napisał:I tak oglądam na 23 calowym monitorze, więc u mnie obraz nie ma różnicy, a w plikach tej wielkości zmieściłbym dwie serie zamiast jednej.
Ja wcześniej oglądałem w 720p bo też tak twierdziłem, ale niedawno wymieniłem mojego starego 6 letniego LG 23 TN na Philipsa 23.8 IPS, no i patrząc na LG mam wrażenie że wszystko jest rozmyte w porównaniu z philipsem (nie, ustawienie ostrości nic nie daje), teraz nie wyobrażam sobie oglądania w 720p jak mam łatwo dostępne 1080p.
Tylko, że ja nie usuwam pobranych anime. W tej chwili mam ich 5,5 TB, a dostępnych 6, więc różnica wagi jest istotna. Ewentualnie martinru, czy mógłbym na użytek własny uzyskać softsuby?
Ostatnio edytowany przez Mammoth (2018-08-01 17:41:08)
Ucinając spekulacje...
Station: TOKYO MX
Broadcast date: 2018/07/01
Production: feel.
Rating: HV 1280
Natywne 720p. Wszystko powyżej to upscale.
Wiem, że pliki 1080p są ciężkie.
W przypadku CR to niekoniecznie wina rozdzielczości. Mają złe ustawienia kodowania i każdy odcinek waży dużo więcej, niż powinien. Zobacz sobie przykładowo, ile ważą moje wrzutki do Otaku ni Koi (też FHD, lepsze audio). Średnio wychodzi ~350 MB.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-08-01 18:33:33)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Wiesz, akurat jedna seria to nie jest wyznacznik. Teraz mam w przygotowaniu rawy do jednej serii w 1080p, gdzie waga z audio ~256kbps waha się między 267 a 365 MB, bo seria nie jest zbyt dynamiczna i paleta barw w danej scenach jest mało różnorodna. Sam uważam, że jeśli waży więcej niż 550 MB i nie jest to animacja 3D, to coś jest nie tak (i tylko ziarno jest w stanie usprawiedliwić większa wagę).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2018-08-01 21:18:41)
Wiesz, akurat jedna seria to nie jest wyznacznik. Teraz mam w przygotowaniu rawy do jednej serii w 1080p, gdzie waga z audio ~256kbps waha się między 267 a 365 MB, bo seria nie jest zbyt dynamiczna i paleta barw w danej scenach jest mało różnorodna. Sam uważam, że jeśli waży więcej niż 550 MB i nie jest to animacja 3D, to coś jest nie tak (i tylko ziarno jest w stanie usprawiedliwić większa wagę).
To info od herkza jest akurat. Ponoć mają coś skopane w ustawieniach i wychodzą takie bloaty. Bodajże wersja CRF na CR do Grande Road miała ponad 1,1 GB, kiedy ripy Commie miały np. ~350 MB. Jak poszukasz, to też na reddicie ktoś robił porównanie (ten temat, gdzie była drama o ścinanie bitrejtu).
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-08-01 21:22:07)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000