Nie jesteś zalogowany.
Tłumaczenie: greenfox
OP & ED: Sabrack
Na podstawie: HS
Opis: Może kiedyś...
Ostatnio edytowany przez greenfox (2020-09-26 19:45:07)
Drugi dodany.
Całkiem zjadliwa ta bajka. Taki typowy sezonowy średniaczek.
Można obejrzeć dla zabicia czasu.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Trzeci dodany.
Całkiem zjadliwa ta bajka. Taki typowy sezonowy średniaczek.
Można obejrzeć dla zabicia czasu.
Nic dodać, nic ująć.
Nie myślałeś może o hardkach w wersji 1080p? 720 w tych czasach to już przeżytek.
Skoro nie udostępniasz napisów na stronie, mógłbyś chociaż podać z czego korzystasz przy tłumaczeniu? [HS], [Erai]?
Dodatkowo:
Odcinek 1:
Dialogue: 0,0:02:05.63,0:02:06.98,Abandoned Sacred Beasts - Default,Hank,0,0,0,,Rozpocznij atak! --> Rozpocząć
Dialogue: 0,0:18:41.28,0:18:43.45,Abandoned Sacred Beasts - Default,Elaine,0,0,0,,Sprawiłbyś, że zaczęłaby się wahać. --> zaczęłabym
Dialogue: 0,0:21:20.99,0:21:23.88,Abandoned Sacred Beasts - Default,Liza,0,0,0,,Wcieleni, niegdyś uważani za bogów,
Dialogue: 0,0:21:23.88,0:21:27.10,Abandoned Sacred Beasts - Default,Liza,0,0,0,,obecnie obawiają się ludu.
Chyba raczej lud obawia się wcielonych. {ale mogę się mylić, angielskich subów nie widziałem}
W drugim nic mi się nie rzuciło w oczy.
Dzięki za subki ^^
Czwarty dodany.
Pokaż spoilerhttps://i.imgur.com/BmDjFhW.png
Pierwszy raz widzę taką "wersję" syreny w anime // Miłe zaskoczenieNie myślałeś może o hardkach w wersji 1080p? 720 w tych czasach to już przeżytek.
Skoro nie udostępniasz napisów na stronie, mógłbyś chociaż podać z czego korzystasz przy tłumaczeniu? [HS], [Erai]?
Mówisz i masz. Czwarty wrzucony w 1080p, a resztę podmienię pod koniec tygodnia, bo obecnie czasu brak. Dodałem też notkę, na podstawie jakiego wydania tłumaczę.
Dzięki za wypiskę poprawię co trzeba przy podmienianiu na 1080p.
Piąty dodany.
Dzięki Sabrackowi od dzisiaj możecie zaznajomić się z tłumaczeniem openingu.
Podmieniłem też pozostałe odcinki na 1080p i wprowadziłem kilka zmian.
Coś dla fanów Lizy #1
Ostatnio edytowany przez greenfox (2019-07-31 12:28:09)
Szósty dodany.
Coś dla fanów Schaal
Coś dla fanów Lizy (tym razem było jej naprawdę mało)
Dialogue: 0,0:06:58.62,0:07:01.13,Abandoned Sacred Beasts - Default,Guy,0,0,0,,Wygląda na to, że został \Nzaatakowany przez jakieś zwierze. --> zwierzę. [biernik]
Dialogue: 0,0:13:01.75,0:13:05.99,Abandoned Sacred Beasts - Default,Cain,0,0,0,,zaczęli nas traktować jak chorobę, wytykać \Ni zabijali, jakbyśmy byli zwykłymi bestiami! --> traktować jak zarazę, wytykać i zabijać, jakbyśmy byli zwykłymi bestiami!
Dialogue: 0,0:16:27.80,0:16:29.61,Abandoned Sacred Beasts - Default,Guy,0,0,0,,Pomórzcie Kapitanowi! --> Pomóżcie
Dialogue: 0,0:20:34.70,0:20:39.48,Abandoned Sacred Beasts - Default,Cain,0,0,0,,Jest nie do poskromienia przez ludzi jak wy! --> takich jak wy!
Obrazki wybrane perfekcyjnie xD
Chociaż ja wolę Schaal, to jednak szanuję też za Lizę. ^^
Dzięki za subki
Ostatnio edytowany przez Sabrack (2019-08-08 23:56:36)
7 dodany.
Tym razem trochę później, ale były ważniejsze rzeczy na głowie.
Sabrack dzięki za wypiskę do ep6, w weekend pozmieniam i podmienię odcinek.
Coś dla fanów obu Pań
8 dodany.
Odcinek sponsorowany przez PKP i ich opóźnienia.
Odcinek 6 podmieniony, bo wprowadzone zostały poprawki wskazane wcześniej przez Sabracka.
Mały update:
Dzięki Sabrackowi możecie się przypatrzeć tłumaczeniu Endingu.
Na razie jest on dostępny tylko w ep8, ale niedługo dodam go do wszystkich.
Dla fanów Lizy
Ostatnio edytowany przez greenfox (2019-08-21 15:16:25)
Łapcie 9 odcinek.
Już idzie zima?!
10 dodany
Pokaż spoilerhttps://i.imgur.com/BmDjFhW.png
Pierwszy raz widzę taką "wersję" syreny w anime // Miłe zaskoczenieNie myślałeś może o hardkach w wersji 1080p? 720 w tych czasach to już przeżytek.
A 1080p to robią w końcu natywnie czy dalej upscale? Ja z przyzwyczajenia wybieram 720p, ale może się to zmieniło i nie wiem o tym.
11 odcinek dodany.
Odcinek 12 dodany.
Z lekkim opóźnieniem, ale kolejna seria zakończona.
Jak zwykle mam nadzieję, że kilku osobom napisy się przydały, a i podziękowania dla Sabracka za przetłumaczenie OP i ED.
Ostatni obrazek
Co do kolejnego sezonu to mam 3 serie na oku i jeżeli nikt się za nie nie weźmie, to którąś będę tłumaczył.
Ostatnio edytowany przez greenfox (2019-10-02 17:51:28)
Fajny ten obrazek: 404 not found.
Dzięki na hardki.
Co do nowego sezonu to liczę, że weźmiesz No Guns Life
Co do kolejnego sezonu to mam 3 serie na oku i jeżeli nikt się za nie nie weźmie, to którąś będę tłumaczył.
Pokaż spoiler-Kabukichou Sherlock
-No Guns Life
-Keishichou Tokumubu Tokushu Kyouakuhan Taisakushitsu Dainanaka: Tokunana
Jeśli przygarniesz którąś z tych serii, planujesz je wydać w formie harda, czy tym razem w formie samych napisów?tak by każdy mógł dobrać sobie do nich wydanie w pasującej mu rozdzielczości.