Nie jesteś zalogowany.

Tooi Kimi ni, Boku wa Todokanai 01
Nie wiem czemu, ale w momencie tłumaczenia najnowszy projekt podziałał na mnie dość depresyjnie. Zwyczajnie wkurw mnie dopadł, gdy siedziałem nad Tooi Kimi ni, Boku wa Todokanai. I nie chodziło wcale o jakoś materiału do tłumaczenia czy źródeł, ale przedstawioną w nim historię. Chociaż za mną mnóstwo tego typu produkcji, to akurat tu cholernie ubodło, a z tyłu głowy wciąż namolnie powracały mi porównania do sprawy Junko Furuty, bestialsko zamordowanej w 1989 roku, gdzie po zapoznaniu się z faktami, człowiekowi naprawdę tęskno do zero-jedynkowego podejścia w osądzaniu i zwyczajnego wyrwania podobnych chwastów na dobre ze społeczeństwa.
Tu mamy motyw dość podobny, acz oczywiście nie osadzony w tak brutalnych klimatach. W odcinku pierwszym na cel bandy zwyroli, którzy wykorzystują naiwność i niedoświadczenie młodych dziewczyn, by dać upust swoim potrzebom seksualnym, obrana zostaje niejaka Ryouka, licealistka i uzdolniona karateczka, która właśnie podczas jednego z turniejów podpada szemranej grupce zawodników z innej szkoły, donosząc o ich niesportowym zachowaniu. Wydaje tym samym na siebie wyrok, z czego ani ona, ani jej najbliższy przyjaciel, Ayumu, nie zdają sobie sprawy.
Odcinek do pobrania: OVA 01
Softsub:
Rozdzielczość: 1920×1080
Źródło: HEVC (1073 kbps)
Dźwięk: AAC LC (128 kbps)