Nie jesteś zalogowany.

Tooi Kimi ni, Boku wa Todokanai 01
Nie wiem czemu, ale w momencie tłumaczenia najnowszy projekt podziałał na mnie dość depresyjnie. Zwyczajnie wkurw mnie dopadł, gdy siedziałem nad Tooi Kimi ni, Boku wa Todokanai. I nie chodziło wcale o jakoś materiału do tłumaczenia czy źródeł, ale przedstawioną w nim historię. Chociaż za mną mnóstwo tego typu produkcji, to akurat tu cholernie ubodło, a z tyłu głowy wciąż namolnie powracały mi porównania do sprawy Junko Furuty, bestialsko zamordowanej w 1989 roku, gdzie po zapoznaniu się z faktami, człowiekowi naprawdę tęskno do zero-jedynkowego podejścia w osądzaniu i zwyczajnego wyrwania podobnych chwastów na dobre ze społeczeństwa.
Tu mamy motyw dość podobny, acz oczywiście nie osadzony w tak brutalnych klimatach. W odcinku pierwszym na cel bandy zwyroli, którzy wykorzystują naiwność i niedoświadczenie młodych dziewczyn, by dać upust swoim potrzebom seksualnym, obrana zostaje niejaka Ryouka, licealistka i uzdolniona karateczka, która właśnie podczas jednego z turniejów podpada szemranej grupce zawodników z innej szkoły, donosząc o ich niesportowym zachowaniu. Wydaje tym samym na siebie wyrok, z czego ani ona, ani jej najbliższy przyjaciel, Ayumu, nie zdają sobie sprawy.
Odcinek do pobrania: OVA 01
Softsub:
Rozdzielczość: 1920×1080
Źródło: HEVC (1073 kbps)
Dźwięk: AAC LC (128 kbps)
Tooi Kimi ni, Boku wa Todokanai 02
Czas na zamknięcie kolejnego tytułu, bo przed wami drugi, a tym samym również ostatni odcinek Tooi Kimi ni, Boku wa Todokanai.
Rozwodzić się tu nie będę, bo swoje zdanie i wrażenia podkreśliłem już na pierwszym wpisie odnośnie tej pozycji, więc będzie krótko. Ponownie mamy do czynienia z bandą fajfusów, którzy wykorzystują młode dziewczyny. Mitsuki, przewodnicząca klasy, staje się świadkiem próby molestowania przez nich w szkolnej toalecie niejakiej Yui, koleżanki z tej samej klasy. Staje oczywiście w obronie dziewczyny i udaje się jej ją wybronić, acz okazuje się, że prześladowcy odpuścili na chwilę, gdyż ich herszt, odciągając niedoszłą ofiarę na bok, szeptem nakazuje jej stawienie się po szkole ponownie w ustalonym wcześniej miejscu, rzekomo, by po raz ostatni oddała im „przysługę”, dzięki czemu pozbędą się kompromitujących ją materiałów. Słysząc to, przewodnicząca postanawia udać się tam wraz z Yui, niesiona poczuciem obowiązku, odpowiedzialności, a także poczucia winy, iż tak późno zorientowała się w sytuacji i pozwoliła na podobny rozwój sytuacji pod swym nosem, licząc, że jej osoba pozwoli raz na zawsze zakończyć haniebny proceder. Cóż, zakończenie będzie dość brutalne, nawet jak na tego typu produkcje.
Odcinek do pobrania: OVA 02
Softsub:
Rozdzielczość: 1920×1080
Źródło: HEVC (2684 kbps)
Dźwięk: AAC LC (96 kbps)