Nie jesteś zalogowany.
Wybraliście już temat prezentacji na polski? Ja znalazłem coś ciekawego:D ,,Współczesna manga jako tekst kultury. Omów cechy języka i świata przedstawionego na wybranych przykładach.' Coś mi mówi, że ten temat może zainteresować wiele ludzi z tego forum a niekoniecznie muszą zauwarzyć ten temat wśród innych[yahoo]
Co do tematów, to każda szkoła ma inne jakby co. Ale mogą pojawic się podobne, przecież tematów jest cała masa, ja mam ok 250 tematów, więc mam z czego wybierać. Co więcej, chyba zdecyduje się na temat który robiłem w drugiej klasie, bo niespodziewanie pojawił się na liście tematów . Na lekcji dostałem chyba 4 + z niego, ale teraz na maturkę będe musiał o wiele lepiej przedstawić, dopracować pod każdym wzgędem i wogólę, a jak ten temat się zwał, moment, eh, jak odnajde liste tematów to go napiszę
Teraz dostane więcej kasy na mangi bo to wkońcu pomoce naukowe:D Ale jeśli teraz ktoś chodzi do 2 LO to zawsze wie, że może taki temat dodać do listy. Ja jestem wdzięczny temu, który wpadł na taki pomysł.
Ja jeszcze tematu nie wybrałem ( jedynie rzuciłem na nie okiem ). Cóż, gdyby taki temat o mandze znalazł na swojej liście, to chyba wiadomo co bym wybrał :D:D
Ja pewnie też bym wybrał temat o mandze A póki co to chyba wezmę o klnięciu wśród młodzieży, czy to normalne itd. itp. Sam nałogowo przeklinam (wiem, nieładnie)więc taki mi pasuje
"Skazany na zajebistość"
Ĺťeby takie tematy były w przyszłym roku jak bede pisał
MarsterJabko jeśli chcesz taki temat to musisz go przedstawić swojej polonistce a ona to powinna wysłać dalej i potem taki temat jest zatwierdzony lub odrzucony a skoro ten był przyjety więc jeśli pójdziesz do polonistki z takim tematem to powinieneś mieć go za rok
Chyba musze przejrzeć dokładnie ta liste, może coś ciekawego znaję. Ale znając moje szczęście i szkołę. To raczej nie będzie nic o mandze . Pamiętam, że w tamtym roku mój znajomy robił prezentacje z "Gohst in the Shell". To chyba był temat o przedstawieniu przyszłości czy jakoś tak. Pewnie w tym roku tego nie będzie. A teraz idę sobie gdzieś popłakać i pomyśleć jak ja do cholery zdam tą maturę.
Ostatnio edytowany przez blackhayate (2006-09-11 16:45:49)
Ja pewnie też bym wybrał temat o mandze A póki co to chyba wezmę o klnięciu wśród młodzieży, czy to normalne itd. itp. Sam nałogowo przeklinam (wiem, nieładnie)więc taki mi pasuje
Z kilku rozmów z tobą, to wychodzi że jeszcze dużo pijesz, nie żebym się jakoś czepiał ale miałeś przez to kłopoty w pracy
Widzę że całkiem nieźle mnie znasz Ale temat "Robota to głupota, picie to jest życie" (moje motto) chyba nie przejdzie, nie??
"Skazany na zajebistość"
]. Pamiętam, że w tamtym roku mój znajomy robił prezentacje z "Gohst in the Shell". To chyba był temat o przedstawieniu przyszłości czy jakoś tak. Pewnie w tym roku tego nie będzie.
Właśnie podsunąłeś mi pomysł . u mnie na liście znajduje się temat związany z przyszłością, wiec chyba będę mógł wykorzystać GITS'a ( jeszcze tylko dobrze muszę sprawdzić jak dokładnie brzmiał.
A właśnie przypomniał mi się jeden temat, który również mnie zainteresował. Brzmi: "Motyw smoka w Kulturze Europejskiej". Temacik nawet fajny, tylko szkoda że nie związany z Kultura Azjatycka .
Kto wie, może się jakoś zda ta maturkę
Ja byłbym wdzięczny jakby ktoś ze zdających maturę, mógł zrobić skany tematów maturalnych i jakoś je udostępnić.
Poprostu jestem ciekawy co wymyślili w tym roku.
Jak ktoś napisał, w każdej szkole są różne tematy. Jednak jeśli chcesz sobie tak zobaczyć. To możesz spojrzeć na te z mojej szkoły.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Widzę że całkiem nieźle mnie znasz Ale temat "Robota to głupota, picie to jest życie" (moje motto) chyba nie przejdzie, nie??
To jest też moje motto
U mnie tematow jest 120 do wyboru, mamy je niby od tamtego roku, ale jakoś nikt jeszcze nic nie wybrał W dodatku z tematów zaproponowanych przez uczniów przeszły tylko dwa I to jeszcze nie takie jak bym sobie zyczyła
PS: ~nuito ja Ci mogę swoje podesłać jak chcesz
PPS: Ja sobie już upatrzyłam temat tylko teraz ha - czy przy nim wytrwam :]
"Średniowieczne źródła etosu rycerskiego. Omów przykłady jego kontynuacji w postawach wybranych bohaterów literackich różnych epok"
~Winged dzięki za tematy. Swoją drogą, trochę masz ciężkie życie przez tegoroczne tematy;), albo to ja już tyle rzeczy pozapominałem:P. Jednak na kilka bym się zdecydował [43,44,77,98][okej][yahoo]
~Turquoise jeśli wysłanie tematów ci nie sprawi problemu to proszę bardzo.[respekt]
Ostatnio edytowany przez nuito (2006-09-11 18:19:25)
~Winged dzięki za tematy. Swoją drogą, trochę masz ciężkie życie przez tegoroczne tematy;), albo to ja już tyle rzeczy pozapominałem:P. Jednak na kilka bym się zdecydował [43,44,77,98][okej][yahoo]
Eee tam ciężkie. Maturę zdawałem w tamtym roku szkolnym.
Mój temat brzmiał: Idealiści i marzyciele w polskiej literaturze. Scharakteryzuj sposoby kreowania takich bohaterów w utworach różnych epok. Jeśli ktoś ma coś podobnego i potrzebuje jakieś pomocy, to swoją prezentację mogę podesłać. Nie jest to wersja finalna, ale niewiele jej brakowało (parę dodatkowych zdań o wierszu Brylla).
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
@Turquoise
Ten temacik, co sobie upatrzylas wzial kumpel i przygotowania praktycznie poszedl zdawac - 20/20.
Co do mnie to zdawalem "Przedstaw niezwyklosc swiata przedstawionego w powiesciach J.R.R. Tolkiena". Chyba do konca zycia bede pamietal co tam mowilem :] Jak ktos ma ten temat to ewentualnie moge troszke pomoc =^^=
@Turquoise
Ten temacik, co sobie upatrzylas wzial kumpel i przygotowania praktycznie poszedl zdawac - 20/20.
Nie do końca kumkam o co tu chodzi Ale jakbyś mógł się zapytać kumpla skąd czerpał materiały i czy mógłby jakieś przykładowe lektury podać to bedę zobowiązana
Ostatnio edytowany przez Turquoise (2006-09-11 19:37:38)
Roland, Krzyzacy i bodajze cos z legend arturianskich
i odpowiem skad czerpal materialy: no wlasnie zapomnial cos w ogole przygotowac i poszedl na egzamin na goraco