Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9
Dajcie spokój. Jakie tygrysy, jakie niepamiętne czasy? Tu chodzi o etykę i współczucie, nie tylko o żołądek. Wyszliśmy z jaskini wieki temu, a cywilizacja to nie tylko zdobycze techniki, ale również rozwój umysłowy i emocjonalny, który pomaga zwalczać barbarzyńskie instynkty. Chyba.
Nie ma argumentu który by mnie zniechęcił do jedzenia mięsa . Mięso to u mnie podstawa i b. dobrze mi z tym. A jak miałbym się zadręczać takimi rzeczami jak cierpienie zwierząt to chyba życia bym nie miał. Bo nie tylko zwierzęta cierpią i potrzebują pomocy . A żeby pomóc wszystkim potrzebującym musiałbym wyrzec sie chyba wszystkich przyjemności i poświęcić mój czas wolny na pomoc charytatywną. A na to za bardzo ochoty nie mam .
tzra chronic zwierzeta ale nie hodowane które ida na ubuj bez przesady w takim wypadku zamiast pomagac takim zwierzeta nalezy pomagac ludzia bo sa wazniejsi
hikikomori napisał:Dajcie spokój. Jakie tygrysy, jakie niepamiętne czasy? Tu chodzi o etykę i współczucie, nie tylko o żołądek. Wyszliśmy z jaskini wieki temu, a cywilizacja to nie tylko zdobycze techniki, ale również rozwój umysłowy i emocjonalny, który pomaga zwalczać barbarzyńskie instynkty. Chyba.
Nie ma argumentu który by mnie zniechęcił do jedzenia mięsa . Mięso to u mnie podstawa i b. dobrze mi z tym. A jak miałbym się zadręczać takimi rzeczami jak cierpienie zwierząt to chyba życia bym nie miał. Bo nie tylko zwierzęta cierpią i potrzebują pomocy .
Co ma piernik do wiatraka? Zwierzęta znakomicie obejdą się bez Twojej pomocy. Ja nie twierdzę, że pomagam wszystkim istotom, których nie zabijam i nie zjadam.
Nikt nikomu tutaj nie nakazuje (ba! nawet nie zachęca) do zaprzestania jedzenia mięsa.
Wegetarianizm to coś głębszego niż tylko ograniczenie się do produktów roślinnych - to filozofia bycia, świadomy wybór, alternatywa, bunt. A spożywanie mięcha to tylko nie liczna z form tegoż wyrazu.
@Beavis ,Hikikomori...
Miło dowiedzieć się, że jednak jest kilka osób które to rozumieją.
Pozdrawiam Serdecznie
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Dajcie spokój. Jakie tygrysy, jakie niepamiętne czasy? Tu chodzi o etykę i współczucie, nie tylko o żołądek. Wyszliśmy z jaskini wieki temu, a cywilizacja to nie tylko zdobycze techniki, ale również rozwój umysłowy i emocjonalny, który pomaga zwalczać barbarzyńskie instynkty. Chyba.
To może najpierw zaczełabyś od "swoich"?? Skoro to "etyka i wsółczucie" czemu nie pomagasz schorowanym, cirpiacym ludzkim biedakom, ktorzy sami sobie pomóc nie potrafią? "Chcesz zmieniać świat? -zacznij od siebie", w tym wypadku od swoich.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9