#81 2006-11-17 00:09:22

Jmi
Użytkownik

Odp: Szturm na piratów...?

A tak pozatym to całego kompa nie zabierają tylko twardy dysk , pewne to jest w 100% znajomemu zrobili najazd na kafejke i tylko dyski stracił reszte zostawili
A wjazd miał bo się naraził konkuręcji i tyle shithappens

#82 2006-11-17 00:29:50

szefu
Zbanowany

Feniks_Ognia napisał:

Kiedyś o tym czytałem że jeśli RIAA w Ameryce chciała by wytoczyć sprawy sądowe wszystkim nielegalnie ściągającym coś z neta to trwało by to kilka set lat smile W Polsce było by podobnie. Więc po prostu RIAA oprócz straszenia i zrobienia od czasu do czasu jakieś akcji na 1 osobnika nic nierobi tylko lamentuje jakie to piractwo jest złe.

ktoś kiedyś powiedział że "Polska jest sto lat za murzynami" mam nadzieje że się spełni ;p

#83 2006-11-17 00:32:21

Freeman
Użytkownik

Feniks_Ognia napisał:

Straszny zemnie kryminalista no normalnie zakała tego świata hehehe (...)

Pewnie jakiś quasimodo, który normalnie na bliski kontakt trzeciego stopnia z dziewczyną liczyć nie może nawet za pieniądze, też sobie tłumaczy, gwałcąc jakąś panienkę, że przecież niewielkie przyjemności w życiu mu się należą, a to, że musi gwałcić, to wynik tych wszystkich ładnych, pięknych i w ogóle, którzy wychodząc z domu od razu są otoczeni wianuszkiem dwudziestu lasek...

Widzisz, ja nie chciałem moralizować, i tego nie robiłem, po prostu zwróciłem uwagę na fakt. Natomiast Twoje tłumaczenie naprawdę jest poniżej krytyki, i nie ma w zasadzie sensu z nim polemizować.

#84 2006-11-17 00:40:07

Feniks_Ognia
Użytkownik

Freeman napisał:
Feniks_Ognia napisał:

Straszny zemnie kryminalista no normalnie zakała tego świata hehehe (...)

Pewnie jakiś quasimodo, który normalnie na bliski kontakt trzeciego stopnia z dziewczyną liczyć nie może nawet za pieniądze, też sobie tłumaczy, gwałcąc jakąś panienkę, że przecież niewielkie przyjemności w życiu mu się należą, a to, że musi gwałcić, to wynik tych wszystkich ładnych, pięknych i w ogóle, którzy wychodząc z domu od razu są otoczeni wianuszkiem dwudziestu lasek...

Widzisz, ja nie chciałem moralizować, i tego nie robiłem, po prostu zwróciłem uwagę na fakt. Natomiast Twoje tłumaczenie naprawdę jest poniżej krytyki, i nie ma w zasadzie sensu z nim polemizować.

Może najlepsze nie jest ale dla mnie wystarczające.

Czy nie uważasz że ściąganie pliku z internetu a gwałcenie kogoś trochę się różni? A na dodatek nie jest miarodajne jeśli chodzi o popełniony czyn? Co prawda kradzież radia z auta było by lepszy porównaniem ale i tak dalej nie można tego porównać do ściągania czegoś z neta.

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-11-17 00:58:01)

#85 2006-11-17 00:40:32

s0n1c
Użytkownik

Wylamie sie z tego co napisalem.
Ja nie widze sensu dalszego istniena tego tematu. bzdura

index.php?act=Attach&type=post&id=10932
jezor
I to by bylo na tyle.

Ostatnio edytowany przez s0n1c (2006-11-17 01:00:26)

KiXBu

#86 2006-11-17 01:01:19

Freeman
Użytkownik

Feniks_Ognia napisał:

Może najlepsze nie jest ale dla mnie wystarczające.

Czy nie uważasz że ściąganie pliku z internetu a gwałcenie kogoś jest trochę się różni? A na dodatek nie jest miarodajne jeśli chodzi o popełniony czyn? Co prawda kradzież radia z auta było by lepszy porównaniem ale i tak dalej nie można tego porównać do ściągania czegoś z neta.

Tak sobie tłumacząc sprawy, to kradzieży energii elektrycznej za milion złotych też nie ma co porównywać nawet do zbrodni kradzieży batona z hipermarketu.
Każdy sobie tłumaczy, jak mu wygodnie.

Cieszmy się, że zwykły user (nie: normalny człowiek) może nadal spać spokojnie smile

#87 2006-11-17 01:41:45

Kisiel
Użytkownik

Tylko czekać aż zamkną animesub kombinuje smile_lol

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-11-17 01:41:59)

10721827ve.gif

#88 2006-11-17 02:24:28

Beavis
Zbanowany

Kisiel napisał:

Tfu, tfu, tfu!
Jednak może się to zdarzyć jak dalej będą dodawane (tzn. po dacie wydania) napisy lub linki do zlicencjonowanych tytułów zly

Z softu mam wszystko legalne - nawet Windowsa (na moim wydziale mamy prawie wszystkie produkty M$ za free), co do reszty... to tak jak reszta - same pirackie filmy, anime i odrobina muzyki oczkod, ale o tym nikt nie wie smile_lol
A wszystko to na użytek własny oczkod

papa

#89 2006-11-17 08:14:14

fillip75
Użytkownik

A niech Microsoft zacznie nachodzić indywidualnych użytkowników komputerów. Wówczas przyśpieszą swój upadek. Bo jeżeli nie będziemy przyzwyczajać się do Windowsa, pakietu Office Microsoft... to niby w jaki sposób przekonają mnie do użytkowania ich legalnych produktów w pracy? Dochapią się jedynie tego, że będę nalegał na zakup przez pracodawcę znacznie tańszego Linuxa i programów kalkulacyjnych. Znacznie tańszego dla firmy, a darmowego dla mnie. Bo tamci wiedzą na czym polega reklama i przyzwyczajanie klientów. Szczerze mówiąc, jak byłem nauczycielem informatyki (przez krótki okres czasu, bo tylko roczek) to mną aż wstrząsnęło! Przecież ktoś w MEN musiał wziąć w łapę?! Znajdźcie mi podręcznik szkolny, w którym oprogramowania bazowałoby, na innym aniżeli Microsoftu? Stąd ich chamskie i aroganckie traktowanie Polaków. A walnijmy im cenę, jak na zachodzie i nazywajmy ich piratami (czyt. "złodziejami". Zapomnieli, że są też korsarze. W każdymm razie ja bardzo bym się ucieszył, gdyby faktycznie zaczęli ścigać indywidualnych użytkowników, wówczas po konfiskacie dysku. W życiu nie użyłbym oprogramowania Microsoftu. Czego sobie i innym powoli uzależniającym się i wpadającym w oprogramowanie Microsoftu życzę. Co do anime, sytuacja jest patowa, dla producentów. A kto ANIME w Polsce teraz kupi? Tylko ci co do niego się przyzwyczaili. A w jaki sposób do tego doszło, skoro w TV nie ma puszczanych prawdziwych ANIME? To ich wybór. Korsarstwo zawsze istniało na początku. Do czasu, kiedy ceny za produkt obniżył się poniżej ceny zaporowej, pensje wzrosły i wymagania. Przecież ściągnięcie z sieci serii to też pokaźny koszt (cena energii, wypalenie płytki, okładki...itd.) A efekt nadal będzie mizerny w porównaniu do DVD. Poczekajmy na dobrobyt w "V RP" i wówczas porozmawiamy o braku "złodziejskiego" traktowania polskiego rynku, gdzie ceny oprogramowania, DVD... nie są dostosowane do zarobków przeciętnego Polaka. Nie mylić ze "średnią krajową", bo niewielu ją na oczy widziało.

#90 2006-11-17 09:35:17

tomxxx
Zbanowany

Anime nikt się nie zajmuje więc nie ma się czym martwić.
Jest to chyba ostatnia rzecz którą ktoś będzie się zajmować pod tym względem.

#91 2006-11-17 11:05:39

Freeman
Użytkownik

Saeroth napisał:

Gdy ty napisales swoje zdanie ze windows sie znacznie lepiej nadanie od linuksa to jest w porzadku, ale gdy ja swoje napisalem ze jest odwrotnie to nazywasz mnie fanboye linuksa z "który ma na karku tatuaż "Micro$oft to shit", wiec kim Ty jestes ? fanboyem windowsa noszacym majtki "bill jest wielki!" ?, widzisz moim zdaniem lepszy jest linux, to jedynie kwestia zmiany przyzwyczajen, a co do inf, to gdyby byly wymogi uczenia linuksa to i nauczyciele by musieli sie doksztalcac, no ale nic, skonczmy na tym }:>

Nadal uporczywie nie chcesz przeczytać (ze zrozumieniem) tego, co napisałem. To może być pierwszy objaw smile Sam nawet piszesz coś, co moją opinię potwierdza, i tego nie dostrzegasz smile

Kisiel napisał:

Nas to zamkną prędzej za polityczną niepoprawność i działalność wywrotową smile

W każdym razie dobrze wiedzieć, kiedy są takie "kontrole", bo wtedy ludzie cedeki torbami wynoszą na śmieci smile_big

#92 2006-11-17 11:53:11

MistrzSztuki
Zbanowany

Freeman napisał:

W każdym razie dobrze wiedzieć, kiedy są takie "kontrole", bo wtedy ludzie cedeki torbami wynoszą na śmieci smile_big

Ja profilaktycznie już się do tego przymierzam, choć w porównaniu do Was, mam tego pewnie 10000 x mniej - czyt. dwie szuflady jakichś badziewi zupełnie mi niepotrzenych. Ale anime nie wyrzucę -- ooooj nie! Ale Windowsa XP wypieprzę, choć nie jest nawet mój, ale co mnie to? Leży u mnie od roku i gościu mi tego nie wypomina.

Sam używam Windowsa XP/SP2, jestem "zwykłym" userem. Oglądam tylko ANIME, słucham muzy no i robię tylko softy i "łażę" po necie. Mimo to, uważam, że Windows to gówno. Cholernie mnie wnerwia to sitko(ERROR, ERROR, ERROR). Chętnie wypróbuję tego Linux'a w najbliższym czasie i się okaże, co to za cudo. W gry i tak żadne nie gram, bo uważam to za stratę czasu... 4h przy Warcrafcie wydawały się niegdyś 30-ma minutami[beznadzieja]

Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-11-17 12:28:12)

#93 2006-11-17 12:35:25

s0n1c
Użytkownik

MistrzSztuki napisał:

Sam używam Windowsa XP/SP2, jestem "zwykłym" userem. Oglądam tylko ANIME, słucham muzy no i robię tylko softy i "łażę" po necie. Mimo to, uważam, że Windows to gówno. Cholernie mnie wnerwia to sitko(ERROR, ERROR, ERROR). Chętnie wypróbuję tego Linux'a w najbliższym czasie i się okaże, co to za cudo. W gry i tak żadne nie gram, bo uważam to za stratę czasu... 4h przy Warcrafcie wydawały się niegdyś 30-ma minutami[beznadzieja]
Uznałem to za chorobę i wyleczyłem się[szalony]

Z tego wynika ze nie umiesz sie poslugiwac tym systemem. Ja tam przesiadki nie planuje, jedynie instalacje w celach edukacyjnych, ktore moj kierunek wymaga.
Jak juz nie garsz w gry to linux moze byc dobrym wyborem, tylko poczatki mozesz miec ciezkie i moze cie skutecznie odstraszyc. (Masz grafe Ati?[hehe])

Trzeba zglosic ten temat, bo dyskusja sie nic nie posuwa naprzod. A tylko powtarzaja kto co ile ma nielegalnego i pisza niesprawdzone informacje

KiXBu

#94 2006-11-17 12:48:29

MistrzSztuki
Zbanowany

s0n1c napisał:

Z tego wynika ze nie umiesz sie poslugiwac tym systemem. Ja tam przesiadki nie planuje, jedynie instalacje w celach edukacyjnych, ktore moj kierunek wymaga.
Jak juz nie garsz w gry to linux moze byc dobrym wyborem, tylko poczatki mozesz miec ciezkie i moze cie skutecznie odstraszyc. (Masz grafe Ati?[hehe])

No bez przesady... umiem[ukryty][baka] Karta? ATI, bo co?

s0n1c napisał:

Trzeba zglosic ten temat, bo dyskusja sie nic nie posuwa naprzod. A tylko powtarzaja kto co ile ma nielegalnego i pisza niesprawdzone informacje

Tiaa... Popieram, w sumie...

Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-11-17 12:49:40)

#95 2006-11-17 12:50:30

Falmax
Użytkownik

Etam jak sie ma grafike Nividia to niema nic lepszego niz linux... a ten pulpit 3d poprostu wgniata w fotel.

W ATI chodzi oto ze zainstalowanie poprawnie driverow graniczy z cudem a wtym przypadku o cud juz latwiej...

Ostatnio edytowany przez Falmax (2006-11-17 12:51:34)

#96 2006-11-17 12:59:54

Sansiro
Użytkownik

s0n1c napisał:

Wylamie sie z tego co napisalem.
Ja nie widze sensu dalszego istniena tego tematu. bzdura

index.php?act=Attach&type=post&id=10932
jezor
I to by bylo na tyle.

jestes zarabisty jezeli to twoj key hehehe!!!:D kazdy moze se skopjowac... jak nie to ok ale jak tak to ci wspolczuje smile_big 400zl w plecy:D

#97 2006-11-17 13:07:54

Freeman
Użytkownik

Kopiujmy wszyscy szybko tego keya, zanim s0n1c usunie to zdjęcie! Taki klucz to przecież nie 400zł, a dobre 2 tysiące (ale dokładają photoshopa do niego przynajmniej) kosztuje!

#98 2006-11-17 13:30:17

Satanael
Użytkownik

Ĺťeby niektórzy potrafili czytać w L337 języku... oczkod smile

#99 2006-11-17 13:36:54

Kisiel
Użytkownik

Satanael napisał:

Ĺťeby niektórzy potrafili czytać w L337 języku... oczkod smile

raczej l33t smile_lol

a cd-key już mam oczkod 11 działający baka

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-11-17 13:37:23)

10721827ve.gif

#100 2006-11-17 13:44:14

s0n1c
Użytkownik

Kisiel napisał:

A cd-key już mam oczkod 11 działający baka

Magia studiowania informatyki. W sumie nie tylko.

sansiro napisał:

jestes zarabisty jezeli to twoj key hehehe!!!:D kazdy moze se skopjowac... jak nie to ok ale jak tak to ci wspolczuje smile_big 400zl w plecy:D

Podpowiem:
6 - G, 5 - S, 4 - A, 3 - E, 1 - I, 0 - O.

KiXBu

Stopka forum

© Animesub.info 2024