#61 2006-11-20 20:37:57

Dżibril
Użytkownik

Odp: My not favorite

Nom X było kiepskie , wydawło się , że będzie mroczne mistyczne i w ogóle fajne. Ale niestety...

#62 2006-11-20 20:48:38

Mavet
Użytkownik

ja tez popre XD ale ale ale ... ktos powiedzial ze mobile suit gundam Seed bylo glupim anime ... moim zdaniem ma taki minus ze lepiej zebym go nie spotkal na zywo D: nawet jesli to dziewczyna... ale ok ... wasze zdanie smile_big
a ja powiem teraz dokladniej co nie co tak
-School Rumble ( za niektore nudne kawalki ..)
-Bleach(tylko 1 dobra postac tam jest.. ;x)
-Grobowiec swietlikow (to anime jest poprostu GLUPIE)
a ja powiem wam ze pokemony lubialem jak mialem mniej lat ;3

a ja dopisze potem .... nie kce mi sie teraz myslec

#63 2006-11-20 20:54:17

liia
Użytkownik

A mi zarówno Cowboy Bepop jak i School Rumble bardzo się podobały. Pierwszy ma klimat, a drugi mimo zastraszającej głupoty głównej bohaterki jednak mnie śmieszy:)
Nie mogę natomiast strawić (i tu narażę się drugiej połowie forumowiczów oczkod) wychwalanego Onegai Teacher. Ani to mądre, ani ładne, ponadto zajeżdża mi pedofilią (dorosła kobieta i dziecko, fabułę znam wiec wiem, choroba itp, ale widok ...[szalony]). Mimo wszystko zmęczyłam do końca. Drugie anime, które natychmiast wywaliłam z dysku po obejrzeniu paru epków to Peach Girl, głupie i infantylne.

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#64 2006-11-20 21:01:01

wumi_szoda
Użytkownik

MistrzSztuki napisał:

Wygląda na to, że jesteś ZA MAŁO INTELIGENTNY(żeby się brzydko nie wyrazić) na te dwa tytuły, żeby je zrozumieć. Cowboy Bebop to wspaniała animacja i KAŻDY ODCINEK JEST ESENCJĄ doskonałości. Każdy epek oglądałem z zaciekawieniem. A Ergo Proxy jest chyba zbyt trudne do ogarnięcia dla twojej(sądzę, że niezbyt szybko pracującej) mózgownicy.

O, widzę, że trafiło na kogoś dobrze ułożonego, kto stara się przestrzegać kanonów obowiązujących w cywilizowanych społecznościach. Chętnie przyznaję Ci prym zarówno jeśli chodzi o Inteligencję, jak i Wychowanie, bo ja np. jeślibym chciał o kimś napisać, że jest tak zwanym "głupim żłobem" raczej bym się nie powstrzymał...

MistrzSztuki napisał:

Poza tym... jak możesz oceniać tak wspaniały tytuł, jakim jest "Cowboy Bebop"(i w ogóle cokowliek) po jednym odcinku?! Polecam ci Pokemony, albo Bama Margerę - bo przy tym w przeciwieństwie do Ergo Proxy, nie trzeba MYŚLEĆ.

A czemu miałbym tego nie robić? Uzasadniłem swoją ocenę, a jeśli Ci się ona nie podoba, to cóż... Twoje problemy raczej mi snu z powiek nie spędzą.

Ostatnio edytowany przez wumi_szoda (2006-11-20 21:02:25)

#65 2006-11-20 21:01:19

Turquoise
Użytkownik

Peach Girl nie moglabym określić jako to którego nie lubię, ale nie przepadam za bardzo - ile można powtarzać w kółko to samo? Mimo wszystko obejrzałam do końca, dobre na rozluźnienie bo nie trzeba przy nim myśleć zbyt dużo ^^'

#66 2006-11-20 21:10:06

m_jay
Użytkownik

Mnie sie tam X podobal (w glowie mi jakos utkwil moment ukrzyzowania) - choc rzeczywiscie moglby byc bardziej mroczny.

Wlasnie sobie przypomnialem tytul czegos kiepskiego - "Demonbane". Zdzierzylem doslownie jeden odcinek tego "cuda". Az mi sie plakac chcialo jak zobaczylem co japonczycy zrobili ze swiatem stworzonym przez Lovecrafta. Seria odeslana na wieczne potepienie smile_big.

WoodenJesus.png

#67 2006-11-20 21:21:33

m(e)st
Użytkownik

Dla mnie najgorszy jest Gunslinger Girl po 2 epach darowałem sobie to anime, nudne też było Midori no Hibi. (oczywiście pokemony, yugioh, itp. wliczane są automatycznie), a X, Ergo Proxy, Cowboy Bebop, School Rumble, Melancholy podobały mi się.

#68 2006-11-20 21:37:32

Mavet
Użytkownik

a przypomnialem sobie Cowboy Bebop ttez jest dramatycznie glupie -_-" sry ale nie z cierpie tego anime ... ;x

#69 2006-11-20 22:24:27

hikikomori
Użytkownik

Moje dwie najgorsze wpadki to Fushigi Yuugi (nie znoszę rozwrzeszczanych, żarłocznych i głupawych panienek, które w końcu pewnie okazują się mądre, szlachetne i podejmują dojrzałe decyzje, ale ja już tego nie doczekam, bo wywaliłam wszystko w cholerę po 2 epie) oraz Gravitation (jw. tylko w odniesieniu do chłopców + kompletnie nie do strawienia j-pop i koszmarne gifowe ruchy całego zespołu podczas koncertów; wytrzymałam do końca tylko dlatego, że lubię takich wrednych seme jak Eri Yuki[wstyd]Chyba po prostu zahaczyłam o nie ten poziom wiekowy:) Za to CB i Ergo uważam za jedne z najlepszych anime. Pewnie również z powodu odpowiedniego poziomu wiekowego:P

#70 2006-11-20 22:38:52

pa3cja
Użytkownik

Bleach, Lain i Ikiitousen- beznadzieja.

#71 2006-11-20 22:54:52

opcy
Użytkownik

Ja to dopiero tematy potrafie odgrzebywać smile_big
Przy okazji daje się zauwazyć jak rózne sa nasze gusta:

U mnie Lain, Banner of the Stars, Melancholy, Higurashi i SR to ścisła czołówka moich ulubionych smile_big

Co do Beboppa, to dla mnie nie był zły ale trochę przereklamowany, właściwie przez większość odcinków nic istotnego się nie dzieje.

A Ergo Proxy... cóż są anime które łykam jednym cięgiem całą serię, ale to obejrzałem bez emocji, fajne owszem, ładna kreska, ale nie miałem "głoda" by zobaczyć co jest dalej.

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#72 2006-11-20 23:08:28

Psychopata
Użytkownik

Death Note
Chrono Crusade
FMA
Melancholy
xxxHolic
Cowboy Bebop

Jak cos mi sie przypomni, to jeszcze dopisze.

Zeby nie bylo nieporozumien, nie pomylilem tematu.

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-11-20 23:09:26)

#73 2006-11-20 23:53:50

Dżibril
Użytkownik

Psychopata napisał:

Death Note
Chrono Crusade
FMA
Melancholy
xxxHolic
Cowboy Bebop

Jak cos mi sie przypomni, to jeszcze dopisze.

Zeby nie bylo nieporozumien, nie pomylilem tematu.

Ale za to pomyliłeś chyba fora.
MI CB się podobał , ale rozumiem , że nie był wciągający - niemal każdy ep był osobną historią a więc nie mógł wciągać bo praktycznie do niczego nie dązył i chyba na nic się w napięciu nie czekało. Ale fabuła , sposób opowiedzenia pewnej historii wg. zasługują na jak najwyższą notę.
Midori no Hibi się przyjemnie oglądało - nawet śmieszne miejscami było.

#74 2006-11-21 01:21:45

strusic
Użytkownik

Ja przełknę praktycznie każde anime smile Rzadko się zdarza, że jakieś mi się niepodoba oczkod Albo oglądam same hity hehe. No nie liczę Naruto, Pokemonów itp...

~Psychopata nie podoba Ci się Death Note? Hmm dziwne zjawisko smile_big Chwilowo moje anime nr1 na rok 2006/2007 smile

strusic.pngmalsig2.png

#75 2006-11-21 01:32:58

OniiSan
Użytkownik

m_jay napisał:

Wlasnie sobie przypomnialem tytul czegos kiepskiego - "Demonbane". Zdzierzylem doslownie jeden odcinek tego "cuda". Az mi sie plakac chcialo jak zobaczylem co japonczycy zrobili ze swiatem stworzonym przez Lovecrafta. Seria odeslana na wieczne potepienie smile_big.

Widać, że nie oglądałeś do końca...
Anime może na początku wydać sie trochę dziecinne, ale końcówka wymiata, w niektórych momentach łezka się w oku kręci. A na dodatek muzyka z endinga(jest dopiero w 4 epku) wymiata:D:-D[yahoo]. Serio!!!!
I szczerze polecam tą serię, trzeba tylko wytrzymać początek;).

Ostatnio edytowany przez OniiSan (2006-11-21 01:33:31)

#76 2006-11-21 01:39:45

kensei_satori
Użytkownik

Zapomniałem własnie o wyzej nadmienianym x-tv, obejrzalem kiedys kilka pierwszych epkuf, pozniej przez 2  lata nie widzialem dalej. Obejrzałem do końca 2 tygodnie temu i rozaczarowało.
A co do school rumble to nie rozumiem jak mozna takie anime zaliczac do najgorszych :C wstyd !

Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...

#77 2006-11-21 02:19:00

Kisiel
Użytkownik

Zasnąłem przy wielu - ale na konwentach z przemęczenia a main często jest spokojniejszy niż sleep room

natomiast w domu znakomicie działają mi na nerwy:
- Texhnolyze (ziew!) - ale się nie poddałem! zobaczyłem do 18 epka.. zostały mi 4 i nie wiem czy chcę to kiedykolwiek dokończyć
- Samurai Champloo (ziew?) - jakoś moją uwagę przykuł tylko odcinek z grą w gałę smile_lol ale może dlatego, że oglądałem to anime będąc chory i mało do mnie wtedy docierało

10721827ve.gif

#78 2006-11-21 02:58:45

hikikomori
Użytkownik

Kisiel, Ty profanie!;) Jak możesz? Tex jest genialny! Najpiękniejsze, najsmutniejsze zakończenie, jakie do tej pory widziałam (a widziałam niejedno). Świetna muza (op!), dobra fabuła... nie wiem, czego można się przyczepić?
Do niewypałów (przypomniało się) zaliczę jeszcze Chrno Crusade, pewnie ku oburzeniu wielu entuzjastów:P

#79 2006-11-21 07:27:36

ivelios
Użytkownik

Turquoise napisał:
ivelios napisał:

Zdecydowanie:
-School Rumble- nudy, nudy, nudy i nuuuuudy(z nudów umierałem)! Nic mnie nie rozśmieszyło w tym anime, a pomoć to komedia. smutny

I tu, zapewne narażając się połowie forumowiczów, poprę Cię zdecydowanie oczkod Głupota głównej bohaterki była dla mnie kompletnie niezjadliwa, postacie przerysowane i nieżyciowe :] (Jedyny który mi się tam podobał to Harima Kenji, ale z powodów osobistych smile_big)

Zgadzam się. Harima Kenji to jedyna postać, która mogła "coś" pokazać... A reszta to poprostu nudziarstwo(raz to ledwo co nie zasnąłem, przy 5 epku(chyba) z Baseball), nie tyle co głupota... bo FLCL lubię jezor
A melancholy to kolejna tragedia, która pokazuje, że komedie anime są coraz gorsze. Gościu pieprzy, pieprzy, ta zmienia fryzury itd. Przynajmniej Sumomomo Momomo ratuje dzisiejsze komedie!

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#80 2006-11-21 07:37:54

Mavet
Użytkownik

jo wos prosze moglibyscie oceniac anime po tym jak dopiero zakonczycie ? bo ogladalem do 5 epa mnie nie przekonuje ... co to za ocena? "bo ogladalem do 5 epa i mi sie nie podoba?" to w ogole nie jest opinia ...

Stopka forum

© Animesub.info 2024