Nie jesteś zalogowany.
Jak można było się spodziewać, dano nam pociętą i ocenzurowaną wersję Naruto. Oczywiście była to wersja amerykańska. Dubbing dało się znieść, ale jednak to nie to samo co nasz 'oryginał'. Jeśli zabiera się za jakiś tytuł, to powinno się go przedstawić w jak najlepszym świetle. Nie wiem jak Wy, ale ja napiszę do stacji i dużo im wytknę. Może jeśli inne osoby też coś wyślą, to tamci przemyślą emitowanie takich .
Tak, wiem, są marne szanse, ale zawsze dotrze do nich to, iż innym takie działania się nie podobają.
oni mają w dupie co ty sobie myślisz o tym, i tak ci wersji nagle nie zmienią,
daj sobie przemówić, że naruto to bajka dla dzieci i mimo, że polska wersja jest do dupy to taka być musi - inaczej dzieci tego nie obejrzą
shaman king rzadzi w porownaniu do tego xD
dla mnie, obie pozycją są na podobnym poziomie:) tu bardziej role odgrywa kwestia przyzwyczajenia, a nie tego, lepszy gorszy dubbing moim zdaniem
Szkoda, że nie mogłem obejrzeć . Jeśli ktoś to nagrał niech to udostępni i poda linka chętnie pogorsze sobie Humor
[cytuj=Big_Mister]Oczywiście była to wersja amerykańska.[/quote]
I tu się pan mylisz, to była wersja brytyjska. Amerykańska jest mniej pocięta. Poszukaj sobie na Youtube.com porównań, to zobaczysz.
Ja niestety nie udostępnie jak pisałem w innym wątku, bo koledze wypadła ważna sprawa, jutrzejszy może zgra.
Ogólnie dało się to jakoś obejrzeć, bo wiem jakie są polskie realia i nie jestem wielkim fanem Naruto. Według mnie, głos Iruki był za "stary", a Hokage za "młody. Strach pomyśleć ile postaciom, będzie jedna osoba podkładała głos np. w chuunin arc.
EDIT:
[cytuj=B4RT3K]bo nie pokazali wszystkich głosów[/quote]
Głosy się raczej słyszy, a nie widzi
To tyle, narka
Ostatnio edytowany przez Szual (2007-02-12 21:31:13)
ja nagram o 21, tylko potem będę musiał skompresować, bo mi zapisuje w mpg i odc będzie zajmował kolo 1 gb:P
[cytuj=Przemek3]tylko potem będę musiał skompresować, bo mi zapisuje w mpg i odc będzie zajmował kolo 1 gb[/quote]
Mam nadzieje, że w przyzwoitej rozdzielczości
W .avi raczej ciężko by było z miejscem ?
EDIT:
Moje pytanie, co Naruto tam mówił w miejsce: ten teges, dattebayo, believe it, ... <wstaw co chcesz> ? Kapulski? Czy coś takiego? Bo coś tam dziwnie brzmiało, ale nie dosłyszałem tego.
EDIT2:
Z tego co zauważyłem na Jetix PL, a nie zauważyłem na Youtube ze ripów z Jetix UK i US, to nawet fajka Hokage została scenzurowana, bo było zbliżenie na początku, na twarz Hokage, tak żeby fajki nie było widać. Czyżby to było jakieś wsparcie dla tej akcji "help"?
Ostatnio edytowany przez Szual (2007-02-12 21:39:10)
Ogólnie dało się to jakoś obejrzeć, bo wiem jakie są polskie realia i nie jestem wielkim fanem Naruto. Według mnie, głos Iruki był za "stary", a Hokage za "młody. Strach pomyśleć ile postaciom, będzie jedna osoba podkładała głos np. w chuunin arc.
to ja chce uslyszec glos Gaary... heh ciekawe jak prztlumacza jego ataki... wioska przykryta paskiem ?? wole o tym teraz nie myslec...
Ostatnio edytowany przez Paulus (2007-02-12 21:33:58)
Dawno mnie tu nie było... :]
No dobra, właśnie wróciłem od babci, bo u siebie kablówy nie posiadam, o to moje zdanie na ten temat:
Mastering: tu odwalili z jedną wielką kichę, czyli:
1. zapuścili video amerykańskie z tym 30 sekundowym openingiem i endingiem... chociaz sam już nie wiem... to była brytyjska czy amerykańska?[cholera]
2. nie chcę nic mówić, ale skoro było widać artefakty na 14 calowym telewizorze, to...[cholera] ale te dvd amerykańskie też je zawierało (wiem, bo miałem ISO na HDD:P)]
3. cenzura masakryczna: wycięte 2 scenki z Hokage w roli głównej, brak krwi, i jakieś spowolnienia na scenach...[cholera]
Dubbing:
1. kicha delikatnie mówiąc... głosy ani trochę nie pasują do postaci: Naruto ma głos, jak jakiegoś nastoletniego emo-kida, Sakura, jak jakieś 10 letnie dziecko, Ino jak jakaś dz**ka za przeproszeniem, Shikamaru taki śmieszny, Hokage mimo, że stary dziad, to głos 30 latka, Iruka - masakra, Hinata uszła w tłumie i jedyne co mi się podobało: Mizuki, jego głos i styl mówienia, jaki mu zrobili... a pan narrator na początku, hehehehe, n/c...
2. bezmyślność zdań... ćwiczą zamianę w Irukę, a Iruka do Sakury: "Zamieniłaś się we mnie, dobrze!" i wiele wiele innych śmiesznych bzdur, nie mówiąc już o zmienionych prawie wszystkich dialogach na całkiem co innego:D
3. WYMOWA IMION: zabiło mnie "Sasuke" (dosłownie piszę, jak mówią), teraz mniej śmieszne, ale i tak śmieszne XD: Iruka-senSEJJJ, HoKAGE.
4. NAZWY TECHNIK I W OGÓLE: aż wypiszę:
a) Bunshin no Jutsu - Klon Dżutsu
b) Kage Bunshin no Jutsu - Wielocienistość Klonów Dżutsu
c) Orioke no Jutsu - Seksi Dżutsu
d) Henge - Przemiana
e) Konoha Gakure - Wioska Ukryta w Liściach
f) Opaska Liścia
g) Seal Scroll - Święty Zwój - Zwój Uwięzienia
h) Nine Tail Fox - Lis o Dziewięciu Ogonach - Lisi Duch (ujdzie)
i) Hokage-sama - Lord Hokage (ujdzie)
5. KWIATKI JAKIE WYŁAPAŁEM:
a) Nindźia (raz się to któremuś tam zdarzyło)
b) "Ninja powstali, by powstrzymać lisiego demona o dziewieciu ogonach" "Nie pozwólcie mu się zbliżyć do wioski, póki nie przyjdzie Czwarty Hokage!" "Pomalował Sprejem Całego Hokage!" "Cieniasy, Frajer, Kumalski".
6. TŁUMACZENIE: no comment, zresztą pisałem już wyżej...
I największa dla mnie hańba... Dlaczego ten, który podkładał głos Naruto ma takie samo nazwisko jak ja?! Dlaczego ADAM PLUCIŃSKI, a nie na przykład WESOŁKOWICZ?! ech...[cholera]
Ale ogólem, byłem posrany ze śmiechu:-D
EDIT: Ciekawi mnie tylko, jak scenzurują walkę Gaara vs. Lee, albo egzamin na Chuunina, czy Walka Naruto z Shukaku, albo Sasuke z Naruto XD i wiele wiele innych.
EDIT:
Szual, chyba mniej w avi z tego co kojarze:) jak coś, to w nocy rzucę linkiem, a rozdziałka odc wynosić będzie 700 ile na coś:P
tak tak, 720x576:D i do Xvida prosimy:) a dzwiek zrób nie mniej jak mp3 na 128 kbps i 48 KHz:)
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-02-13 02:59:05)
Dla mnie się wogle nie podobało zaczołem oglądać Naruto w oryginale miesiąc temu i całe szczeście bo się domyśliłem że te w JETIX to może być ostra kicha
Szual, chyba mniej w avi z tego co kojarze:) jak coś, to w nocy rzucę linkiem, a rozdziałka odc wynosić będzie 700 ile na coś:P
[cytuj=Przemek3]Szual, chyba mniej w avi z tego co kojarze[/quote]
Chodziło mi o .avi nieskompresowane
[cytuj]a rozdziałka odc wynosić będzie 700 ile na coś[/quote]
Chyba ci chodzi o 720x576
Napisz jeszcze, gdzie to wrzucisz
na gigeshare wrzuce, a rozdziałka będzie 704x576:)
[cytuj=Przemek3]na gigeshare wrzuce, a rozdziałka będzie 704x576[/quote]
Niewielka różnica . Będziesz zgrywał cały epek, czy darujesz sobie końcówkę?
caly:) minuta w te czy w drugą:P
widzialem to -nie ukrywam ze muzyczka z druzyny A powalila mnie ze smiechu ... ale te teksty juz nie byly takie smieszne...
Dobre na dobicie sie
Dawno mnie tu nie było... :]
a za niedługo wyjdzie coś nowego ze studia You Suck, i pochwalę się, że miałem tam mały wkład:D Usłyszycie mój przerobiony głos:-D
Prawdziwie żałosny ten Naruto. Ale czego mogliśmy się spodziewać? POgudźmy się ze tak to już będzie przez najblizsze 20 (przynajmniej tygodni).
Może przynajmniej JPF na tym skorzysta.
No to jedziemy jeszcze raz - Jetix lubi nińdzie XD