#341 2007-03-20 13:53:35

Hatake
Użytkownik

Odp: Długie włosy

suzaku napisał:
kubik napisał:

Strasznie przerąbane jest zapuszczanie, dlatego też chyba nie doczekam się long hairów. Quithe poka dredy.

Mi zajęło pół roku.

Toś mutant chyba, że ci tak szybko rosną XD

No ale w 6 miechów takie do ramion można mieć:P

Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-03-20 14:01:37)

#342 2007-03-20 13:58:49

hikikomori
Użytkownik

Ponieważ sama mam długie włosy i lubię takie u facetów, to pozwolę sobie na wypowiedź. Nie do końca wiem, o co chodzi z tym pociągiem kobiet do długich włosów. W moim przypadku podejrzewam, że chodzi tu o jakiś pierwiastek żeński w mężczyźnie, którego się nie wypiera, a nawet świadomie go eksponuje i wykorzystuje do wiadomych celów;) W kobietach również mnie to pociąga /nie, nie chodzi o wąsy:P/, ale dotyczy to cech osobowości /silne, odważne albo pewne siebie na męski sposób/. Spotkanie z taką "wielopłaszczyznową" osobą to zwykle ciekawe przeżycie.

Miałam odwrotny przypadek jak DaBiDo: na studiach ścięłam włosy na jeża i wyglądałam, zwłaszcza bez makijażu, jak szesnastolatek[fuj] Po roku wysłuchiwania, jak obcy zwracają się do mnie w rodzaju męskim /może mi pan skasować bilet?/lub wahają się, jakiej formy użyć, miałam dość i zaczęłam z powrotem zapuszczać. To było łatwiejsze niż zmienić styl ubierania /kiecki są takie beznadziejnie niewygodne, nie wiem, jak laski mogą je ciągle nosić, nie wspominając o wysokich obcasach/.

Quithe, sądzę, że twoim dreadom dobrze zrobiła ta kuracja szokowa, teraz wyglądają fajniej niż na zdjęciu:P Ale uważaj z tym "pozowaniem", bo może się zdarzyć, że zjarają ci wszystkie i skończy się założeniem wątku: miałem kiedyś długie włosy;(

#343 2007-03-20 14:04:53

michalmkm
Użytkownik

~hikikomori
"pierwiastek żeński w mężczyźnie"
Dość ciekawe spostrzeżenie:) Muszę go w sobie odnaleźć.

#344 2007-03-20 14:06:08

Sansiro
Użytkownik

Hatake napisał:
suzaku napisał:
kubik napisał:

Strasznie przerąbane jest zapuszczanie, dlatego też chyba nie doczekam się long hairów. Quithe poka dredy.

Mi zajęło pół roku.

Toś mutant chyba, że ci tak szybko rosną XD

No ale w 6 miechów takie do ramion można mieć:P

Jak się jest chorym(przeziębionym) to włosy szybko rosną:)

#345 2007-03-20 14:10:20

yuuki
Użytkownik

hikikomori napisał:

Ponieważ sama mam długie włosy i lubię takie u facetów, to pozwolę sobie na wypowiedź. Nie do końca wiem, o co chodzi z tym pociągiem kobiet do długich włosów. W moim przypadku podejrzewam, że chodzi tu o jakiś pierwiastek żeński w mężczyźnie, którego się nie wypiera, a nawet świadomie go eksponuje i wykorzystuje do wiadomych celów;)

U mnie jest wręcz przeciwnie. Ja mam włosy powiedzmy do połowy pleców, ale wcale mnie nie pociagają faceci wygladajacy podobnie do mnie. Zdecydowanie, jestem za krótkimi fryzurami u meżczyzn.

Miałam odwrotny przypadek jak DaBiDo: na studiach ścięłam włosy na jeża i wyglądałam, zwłaszcza bez makijażu, jak szesnastolatek[fuj] Po roku wysłuchiwania, jak obcy zwracają się do mnie w rodzaju męskim /może mi pan skasować bilet?/lub wahają się, jakiej formy użyć, miałam dość i zaczęłam z powrotem zapuszczać. To było łatwiejsze niż zmienić styl ubierania /kiecki są takie beznadziejnie niewygodne, nie wiem, jak laski mogą je ciągle nosić, nie wspominając o wysokich obcasach/.

1.Moja znajoma miała podobną sytuację. A że jest mniej wiecej mojego wzrostu( ok.155cm), staruszka zaczepiła ją w autobusie mówiac " nie przejmuj sie chłopczyku, jeszcze urośniesz".Mnie sie wiec wydaję, ze dziewczyna powinna miec choc trochę dłuższe wlosy od "standardowej" fryzury faceta.
2. Nawet najbardziej zagorzała fanka spodni powinna czasem ubrac spódnicę, w koncu  zostały wymyslone z myślą o kobietach.
A to, że z ich długoscią niektóre panie przesadzają to juz osobna sprawa.

#346 2007-03-20 14:32:27

filippiarz
Użytkownik

Mój ojciec ma 55 lat i siwy koński ogon do połowy pleców jezor
Ale on jest starym rockersem, który puszczał mi Led Zeppelin gdy jeszcze w kołysce byłem...

Ja też mam długie włosy. Wokoło (praca, biznes, znajomi) również trafiają się faceci z długimi włosami (w wieku 20-60 lat) i nikogo jakoś to nie dziwi. To już nie te czasy, może jeszcze czasami kobieta ogolona na zero niektórych zaskakuje, ale to też są już wyjątki... Chociaż, właściwie to  ja się obracam wśród bohemy, artystów i informatyków, więc chyba nie mogę być miarodajny jezor

#347 2007-03-20 14:32:56

Quithe
Użytkownik

Hiki, już się nauczyłem, że takie kumulacje, jak wtedy, to cholernie zły pomysł (chociaż nie powiem, że nie było fajnie xD), świadomość mi się wyłącza, a potem dowiaduję się, co robiłem od reszty imprezowiczów (ale lubię tak sobie posłuchać, zabawnie jest oczkod). Lepiej? Pewnie spodobały Ci się te, które składają się z kilku kawałków (złożona osobowość oczkod) jezor

~yuuki, pkt.1 - świetny tekst staruszki smile_big pkt.2 Dobra miniówka nie jest zła xD (Prawda, pani doktor? xD)

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#348 2007-03-20 14:50:00

hikikomori
Użytkownik

yuuki, ilekroć zakładam spódnicę, zastanawiam się, czy ktoś faktycznie myślał, gdy to wymyślał. A jeśli tak, to co sobie myślał. Bo jedyne, co mi przychodzi na myśl, to to, że chyba chciał mnie spętać /bez względu na długość kiecki/, ale właściwie nie ma o czym myśleć, bo odkąd mam długie włosy, nikt nie pomyśli, że jestem niedorosłym facetem:D

Quithe, to nie miały być "morały, morały, morały";) Straciłbyś na uroku osobistym i na co wyrywałbyś laski w realu?:P Ta, te różnokolorowe kojarzą się nawet z osobowością schizofreniczną;)
Czego się nie robi, by potem posłuchać, że się było gwoździem imprezy:D;)[okej]

Ostatnio edytowany przez hikikomori (2007-03-20 14:53:10)

#349 2007-03-20 15:04:49

tomxxx
Zbanowany

Długie włosy u chłopaka to głupota.Lecz niech każdy robi to co chce.

#350 2007-03-20 15:06:15

Yaqb
Użytkownik

tomxxx napisał:

Długie włosy u chłopaka to głupota.

Śmiem się nie zgodzić.[shithappens]

#351 2007-03-20 15:08:50

hikikomori
Użytkownik

Wypowiadanie się na temat cudzych upodobań, to głupota. A ich krytykowanie, to brak wychowania.

#352 2007-03-20 15:10:56

Hatake
Użytkownik

tomxxx napisał:

Głupotą jest raczej pisanie herezji na temat anime i wypłakiwanie sobie oczek przy dennych romansach.[shithappens] Włącz tv, wenezuelskie rox...

#353 2007-03-20 15:14:48

Kilgur
Użytkownik

tomxxx napisał:

Kazda twoja wypowiedz to glupota, lecz niech kazdy robi co chce.

ara ara...

#354 2007-03-20 15:27:41

Sansiro
Użytkownik

tomxxx napisał:

Długie włosy mi odpowiadają...[cool]

#355 2007-03-20 15:39:39

Freeman
Użytkownik

sansiro napisał:
tomxxx napisał:

Długie włosy mi odpowiadają...[cool]

tomxxx napisał "u chłopaka"...

Przy okazji - mój brat kawał czasu miał długie włosy, potem na obczyźnie je ściął na bardzo krótko i go w pierwszej chwili mama na zdjęciu nie poznała smile

#356 2007-03-20 15:59:25

tomxxx
Zbanowany

Hatake napisał:

Głupotą jest raczej pisanie herezji na temat anime i wypłakiwanie sobie oczek przy dennych romansach.[shithappens] Włącz tv, wenezuelskie rox...

Podaj przykłady ???
Iryia no Sora to denny romans czy o co ci chodziło ?

Kilgur napisał:

Kazda twoja wypowiedz to glupota, lecz niech kazdy robi co chce.

No nie każda.Nie przesadzaj:P

Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-03-20 16:00:45)

#357 2007-03-20 16:04:30

Hatake
Użytkownik

tomxxx napisał:
Hatake napisał:

Podaj przykłady ???
Iryia no Sora to denny romans czy o co ci chodziło ?
No nie każda.Nie przesadzaj:P

Ogólnie. And offtop ends here.

#358 2007-03-20 16:17:21

Saeroth
Użytkownik

Tró, sam od dziecka mam dlugie wlosy, nie widze sobie w innych niz dlugie, moi znajomy by dostali zawalu gdyby zobaczyli w krotkich jezor
a aktualnie mam wlosy wystajace juz poza pas }:>

#359 2007-03-20 17:45:36

mbell
Użytkownik

A ja już łysieję ... smile

gg - już działa
Google+     m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny

#360 2007-03-20 18:16:42

dulu
Moderator

ja tam włosy obcinam jutro:P
a najdłuższe jakie miałem to do ramion, to chyba po ojcu bo on całe życie miał długie, dopiero od niedawna zaczął golić się na jeża:P obecnie mam średniej długości ale wszyscy mnie molestują bym się obciął... mówią - "jak ty wyglądasz" jezor i uległem jutro ścinam je na krótkie, nie na jeża ale krótko...:)

Stopka forum

© Animesub.info 2024