#121 2007-03-25 18:55:19

Obiwanshinobi
Użytkownik

Odp: 300

@opcy: Czterech pancernych i psa (wydanie extended) sobie przeczytaj. Początek ma trochę słaby, ale to kawał przyzwoitej prozy. Dobrze napisana książka. Hobbysta-militarysta będzie miał z tej lektury mnóstwo uciechy. Poważnie.

#122 2007-03-25 18:58:12

Winged
Użytkownik

Jak już zeszliśmy do książek, to ~opcy zachęcam Cię do sięgnięcia po papierowy początek trylogii "Stąd do wieczności", w której skład wchodzą:
- "Stąd do wieczności",
- "Cienka czerwona linia",
- "Gwizd".
Sam przeczytałem tylko pierwszą (Gorąco polecam. James Jones rządzi.), ale ciągle poluję na dwie pozostałe, nawet postanowiłem odblokować swoje konto internetowe. smile

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#123 2007-03-25 19:29:01

arturoniusz
Użytkownik

no  to i ja coś powiem na temat tego filmu mam tylko jedno slowo super juz sie dvd nie mogę doczekac gdyż do kina z zawzietości nie chodzę

niema powodu do nie uprzejmości to mnie rozjebało ale się uśmiałem

#124 2007-03-25 19:44:03

Freeman
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

@opcy: Czterech pancernych i psa (wydanie extended) sobie przeczytaj. Początek ma trochę słaby, ale to kawał przyzwoitej prozy. Dobrze napisana książka. Hobbysta-militarysta będzie miał z tej lektury mnóstwo uciechy. Poważnie.

@Obi no nie gadaj, że 4p swoim czołgiem pomagali też Amerykanom w wojnie z Japonią smile_big

@arturoniusz - czemu z "zawziętości"?

#125 2007-03-25 20:05:07

arturoniusz
Użytkownik

hhhm... dlatego że nie lubie oglądac w takim tłumie, będzie ci tu taki jeden z drugim pieprniczyc jakieś głupoty i cały film pójdzie sie jeba...c. zamiast kupic nowe autko kupiłem sprzęt mam duży lokal i ogląda się pierwsza klasa

tylko niech nikt mi tu nie wyjeżdża z teoriami o wyższości kina nad oglądaniem w domu bo to nie prawda

#126 2007-03-25 20:08:47

Obiwanshinobi
Użytkownik

Freeman napisał:

@Obi no nie gadaj, że 4p swoim czołgiem pomagali też Amerykanom w wojnie z Japonią smile_big

Nie wiem, jeszcze do końca nie doczytałem.

Winged napisał:

- "Stąd do wieczności",
- "Gwizd".
Sam przeczytałem tylko pierwszą (Gorąco polecam. James Jones rządzi.), ale ciągle poluję na dwie pozostałe, nawet postanowiłem odblokować swoje konto internetowe. smile

W bibliotekach nie ma? To byłoby dziwne. Sam czytałem Ci.Cz.L. na wakacjach, egzemplarz wypożyczony z biblioteki w maleńkiej mieścinie.

arturoniusz napisał:

tylko niech nikt mi tu nie wyjeżdża z teoriami o wyższości kina nad oglądaniem w domu bo to nie prawda

A wcale że nie, bo właśnie prawda. I co, zagotujesz się?

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-25 20:14:39)

#127 2007-03-25 20:19:30

Winged
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:
Winged napisał:

- "Stąd do wieczności",
- "Gwizd".

W bibliotekach nie ma? To byłoby dziwne. Sam czytałem Ci.Cz.L. na wakacjach, egzemplarz wypożyczony z biblioteki w maleńkiej mieścinie.

W Szczytnie "Cienka czerwona linia" była wypożyczona jak ostatnio się pytałem, a w Toruniu szczerze powiedziawszy nie szukałem. No i dochodzi fakt, że chciałbym mieć je na własność. Nie oznacza to oczywiście, że najpierw nie mógłbym się zapoznać z egzemplarzem z biblioteki. smile

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#128 2007-03-25 20:20:36

Freeman
Użytkownik

@Obiwanshinobi
To daj znać, jakby zajechali w tamte okolice smile

@arturoniusz
No cóż, kino ma jedną zaletę, której jeszcze żadne kino domowe nie pobiło (włącznie z projektorami): ekran odpowiedniej wielkości. Dla mnie osobiście ten argument jest nie do pobicia, mów co chcesz smile Z tą uciążliwością tłumu, komórkami dzwoniącymi co chwilę, płaczącymi dziećmi, wojnami na popcorn, seksem w ostatnim rzędzie, niedowidzącymi babciami, którym dziadek czyta teksty na głos, dyskusjami o polityce w rzędzie przed nami jest tak, jak z każdą miejską legendą: to tylko legenda smile Chodzę do kina bardzo często i takie przypadki nie przekraczają nawet granicy błędu statystycznego smile Na 300 przykładowo była pełna sala i pełna cisza, bo wszyscy oglądali z wytrzeszczem oczu i opadniętą koparą smile Jak już ktoś wybitnie nie lubi tłumu, to idzie na film tydzień po premierze w jakimś multipleksie (tydzień grania filmu na 10 salach od rana do nocy, i po tygodniu oglądamy film sami na sali, w spokoju i zadumie smile_big

#129 2007-03-25 20:34:14

Obiwanshinobi
Użytkownik

Freeman napisał:

@Obiwanshinobi
To daj znać, jakby zajechali w tamte okolice smile

Póki co na Zachód ciągną.
Dość specyficzna atmosfera panuje na kinowych imprezach typu DKF (tam, gdzie takie inicjatywy jeszcze się uchowały, zaje?ista sprawa zresztą, np. Andrieja Rublowa i inne filmy Tarkowskiego w kinie sobie obejrzałem, to i owo z japońskiej klasyki też), bo często jest chlanie itp. praktyki podczas seansu, ale żeby to nie przeszkadzało - starczy samemu się wylakierować (tzn. może być w towarzystwie, rzecz jasna).

#130 2007-03-25 22:26:21

opcy
Użytkownik

[cytuj]Jak już zeszliśmy do książek, to ~opcy zachęcam Cię do sięgnięcia po papierowy początek trylogii "Stąd do wieczności", w której skład wchodzą:
- "Stąd do wieczności",
- "Gwizd".
Sam przeczytałem tylko pierwszą (Gorąco polecam. James Jones rządzi.), ale ciągle poluję na dwie pozostałe, nawet postanowiłem odblokować swoje konto internetowe.

Dwie pierwsze części posiadam w domowej biblioteczce i przeczytałem kawał czasu temu (zwłaszcza "Stąd do wieczności" mi się podobało) Gwizdu nigdzienie mogłem znalesc i się poddałem... może poszukam znowu. Co do ksiązek wojennych to mógłbym zacząc wymieniac inne warte przeczytania, ale to nie ten temat.

Co do 300 to załatwiam sobie komiks od kumpla i spróbuje sie do niego przekonac... Miller ma dziwną kreskę (albo to ja się do mang przyzwyczaiłem za bardzo)

Freeman napisał:

Z tą uciążliwością tłumu, komórkami dzwoniącymi co chwilę, płaczącymi dziećmi, wojnami na popcorn, seksem w ostatnim rzędzie, niedowidzącymi babciami, którym dziadek czyta teksty na głos, dyskusjami o polityce w rzędzie przed nami jest tak, jak z każdą miejską legendą: to tylko legenda smile Chodzę do kina bardzo często i takie przypadki nie przekraczają nawet granicy błędu statystycznego

Oj, to nie wchodź do multi kin w Szczecinie, oczywiście duzo zależy od gatunku filmu, ale ja przewaznie ide jak już jakiś czas wyświetlaja, po pierwsze lepsze miejsca po drugie prawie puste kino. Dzieki temu na przykład Pearl Harbour, które merytorycznie i aktorsko jest filmem fatalnym oglądałem z przyjemnościa bo  mogłe w pełni docenić efekty specjalne i przedewszystkim dźwiękowe (czasem łapałem się że ogladam się za siebie na swist pocisków)

Ostatnio edytowany przez opcy (2007-03-25 22:34:08)

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#131 2007-03-25 23:22:59

Freeman
Użytkownik

W większości przypadków kino planuję z wyprzedzeniem (chodzi o filmy, które "chcę" zobaczyć, przypadkowe wypady do kina rządzą się innymi prawami smile, dlatego rezerwuję sobie wcześniej odpowiednie miejsca smile I najbardziej lubię chodzić do kina, a nie do hipermarketów z salami kinowymi, dlatego multipleksy wszelkiego rodzaju wybieram w ostateczności. Ale tak czy owak uważam, że nie jest tak źle, jak to się przedstawia. Dużo gorzej pod tym względem wypadają kina (w sensie widzów) w Szkocji (akurat z nią mam najlepsze porównanie).
Komiks 300... Powiem tak - nawet, gdybyś komiks uznał za największe badziewie po tej stronie Galaktyki, to i tak idź na film smile To się po prostu ogląda smile

#132 2007-03-26 16:54:35

arturoniusz
Użytkownik

[cytuj
A wcale że nie, bo właśnie prawda. I co, zagotujesz się?[/quote]

KEE? jezor

a wczoraj z nudów pooglądałem sobie ghost rider mówię wam świetne kino
wypiłem cztery piwka i prawie udało mi sie tego gniota do końca obejrzeć może dzisiaj skończę reszte ukryty

#133 2007-03-26 17:05:36

Przemek3
Użytkownik

podane są wyniki pierwszego weekendu w polsce i można być zadowolonym:) nie spodziewałem się aż takiej liczby osób szczerze powiedziawszy:)
news

#134 2007-03-26 17:31:30

Kilgur
Użytkownik

heh czekam z niecierpliwoscia smile jeszcze niecale 2 tygodnie o sobie ogladne smile
btw. co do kina domowego coz, ja widzialem raz w zyciu cos co bylo kinem domowym, pokoj byl wielki spokojnie mozna by w 20 osob tam cos ogladac siedzac wygodnie na fotelach, kanapach, ekran ogromny i system dzwiekowy zajefajny, wyposarzenie kosztowalo grubo ponad 200 tys zlotych, a bylo to z 5 lat temu. Bylo to praktycznie male kino coz tego goscia bylo stac na takie cos:)

ara ara...

#135 2007-03-26 17:34:59

Maniack
Użytkownik

Przemek3 napisał:

podane są wyniki pierwszego weekendu w polsce i można być zadowolonym:) nie spodziewałem się aż takiej liczby osób szczerze powiedziawszy:)
news

Wow, nice. Niezły wynik, nie ma co smile_big

Kurde, odczuwam przemożną chęć by jeszcze raz pójść na to do kina smile_lol

#136 2007-03-26 19:13:22

arturoniusz
Użytkownik

Kilgur napisał:

heh czekam z niecierpliwoscia smile jeszcze niecale 2 tygodnie o sobie ogladne smile
btw. co do kina domowego coz, ja widzialem raz w zyciu cos co bylo kinem domowym, pokoj byl wielki spokojnie mozna by w 20 osob tam cos ogladac siedzac wygodnie na fotelach, kanapach, ekran ogromny i system dzwiekowy zajefajny, wyposarzenie kosztowalo grubo ponad 200 tys zlotych, a bylo to z 5 lat temu. Bylo to praktycznie male kino coz tego goscia bylo stac na takie cos:)

ja ci krence jak bym tyle miał też bym sobie takie kino zrobił ja za swoje dalem jedyne 30 tys. z 4 lata temu  i większość rodziny puka sie w głowe co ja robie ej kij im w oko każdy inwestuje w to co lubi:D

#137 2007-03-26 21:08:57

Zgrzyt
Użytkownik

Film fajny ale tłumaczenie psuje zabawę kiepskie, ale ten klimat filmu.... biorę się za czytanie komiksu

#138 2007-03-27 19:56:44

Obiwanshinobi
Użytkownik

Komiksów à propos - ciekaw jestem, kto słuchając I Am The Law Anthraxu (z albumu Among The Living) odgadnie, jaki konkretnie komiksowy bohater jest tam narratorem. Niby tytuł mówi wszystko, ale...

#139 2007-03-27 20:00:51

Sevortharte
Użytkownik

Byłem dzisiaj w kinie na tym filmie i muszę przyznać że całkiem niezły, mimo że oprócz sieki to tam nic nie ma.

#140 2007-03-27 20:08:07

malkor
Użytkownik

no, co ty. Ja też byłem na tym w kinie dzisiaj i oprócz sieki to widziałem tam kobiety z dziwnymi sutkami, prawdziwą męską przyjaźń oraz honor jak dla mnie super film.

Stopka forum

© Animesub.info 2024