#21 2007-04-25 16:33:39

DevilDrom
Użytkownik

Odp: Czas,czas,czas........... Matura

Cascader napisał:

Nie masz racji, źeby zostać przyjętym do lepszego LO mieć mininum 35/50 z jednego i drugiego, co wbrew pozorom nie jest takie łatwe.

khadzad napisał:

tylko?? yokatta to mi ulżyło xD skoro pan zjadacz sądzi że test gimnazjalny jest taki łatwy to może sie pochwali swoim wynikiem??

Ludzie, przecież nie da się tego nawet porównać! Test gimnazjalny sprawdza umiejętność logicznego myślenia, natomiast matura niestety ale już wiedzę i to konkretną. Wyjątkiem jest matura z polaka, która to raczej nie wymaga jakiejś konkretnej wiedzy. Jednakże wypadałoby chociaż trochę orientować się w lekturze na temat której piszemy wypracowanie.

Acha dla jasności: kompletnie nie uczyłem się do testu gimnazjalnego, przez 3 lata gimnazjum także prawie się nie uczyłem, zawsze z dyktand i prac stylistycznych dostawałem jedynkę lub dwóje, niemiałem także żadnego zaświadczenia o dysleksji... ...a mój wynikiem to nawet ja byłem zaskoczony, humanistyczny 49 punktów, matematyczno przyrodniczy 36 punktów.

==========================================================================
Osobiście staram się nawet nie myśleć o maturze, staram sobie wmówić że jeszcze do niej daleko:P . Jednakże coraz z większym trudem mi to przychodzi i wczoraj nawet zacząłem czytać streszczenia lektur. A w przyszłym tygodniu zapewne wezmę się nawet za naukę - ech, niestety trzeba.

PS: Mój temat na ustny zpolaka to: "Literackie źródła filmowego horroru. Omów specyfikę tego gatunku na wybranych przykładach z literatury i filmu."

Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2007-04-25 16:48:04)

#22 2007-04-25 17:05:11

Rammstein
Użytkownik

Ja też mam maturę w tym roku i wcale się nią nie przejmuję smile_big
Może dlatego, że jestem dzieckiem szczęścia i zawsze mi się wszystko udaje smile_big
Tylko troszkę ustnej matury z angielskiego się boję jezor
Ale i tak mi się uda smile_big
Do wojska mnie nie wezmą bo generałów nie biorą smile_big

Ja na ustną mam "Motyw końca świata w literaturze i sztuce" smile_big

Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-04-25 17:06:26)

#23 2007-04-25 17:14:29

skam123
Użytkownik

o ja pier*** porównujecie test gimnazjalny z maturą ?? smile_big
ja z tesu gimnazjalengo miałem 48-matematyczny i 43-humanistyczny, średnia z gimnazjum 4,1.
a w 1 semestrze w liceum średnia 2,1 (w tym 4 z w-f i 3 z matmy i geografii smile_big)
w gimnazjum poziom nauczania jest strasznie słaby (moje gimnazjum zajeło 2 miejsce w rankingu w województwie i chyba 7 w kraju kiedy chodziłem tam ostatni rok)
prawdziwa nauka zaczyna się dopiero w Liceum i technikóm. myśleliście że matma była trudna smile_big jeśli tak to w szkole średniej będziecie jechać na samych 2 jeśli będziecie mieli szczęście.
gimazjaliści pewnie nie uwierzą ale maturzyści napewno wiedzą że prawdziwa matma zaczyna się dopiero w szkole średniej

8e91e6824c8563f6m.jpg

#24 2007-04-25 17:14:41

Vilku
Użytkownik

pojdziecie na studia i powiecie nie ma co porównywac sesji do matury hehe
a sesja co 0,5 roku to tak na pocieszenie jezor

565.png

#25 2007-04-25 17:18:00

skam123
Użytkownik

Rammstein napisał:

Tylko troszkę ustnej matury z angielskiego się boję jezor
Ale i tak mi się uda smile_big

pamiętaj że na kartkach z jednej strony są dialogi a z drugiej rysunek.
tak łatwo się pomylić i przygotować tylko jedną rzecz a potem trzeba improwizować smutny
przez to dostałem tylko 16/20 punktów smutny
a moj kumpel się zacią i dostał tylko 6/20 bo coś tam wydukał, a szło mu z anglika równie dobrze jak mi

8e91e6824c8563f6m.jpg

#26 2007-04-25 18:02:36

Starfox
Użytkownik

skam123 napisał:

ja z tesu gimnazjalengo miałem 48-matematyczny i 43-humanistyczny, średnia z gimnazjum 4,1.
a w 1 semestrze w liceum średnia 2,1 (w tym 4 z w-f i 3 z matmy i geografii smile_big)
w gimnazjum poziom nauczania jest strasznie słaby (moje gimnazjum zajeło 2 miejsce w rankingu w województwie i chyba 7 w kraju kiedy chodziłem tam ostatni rok)
prawdziwa nauka zaczyna się dopiero w Liceum i technikóm. myśleliście że matma była trudna smile_big jeśli tak to w szkole średniej będziecie jechać na samych 2 jeśli będziecie mieli szczęście.
gimazjaliści pewnie nie uwierzą ale maturzyści napewno wiedzą że prawdziwa matma zaczyna się dopiero w szkole średniej

Zależy od umysłu;D Jeśli ktoś ma skrzywienie humanistyczne, to matematyka z liceum/technikum okaże się dla niego wręcz nie do przebicia, ale wytrwałą i systematyczną nauką można dużo nadrobić:]

#27 2007-04-25 18:59:01

Natanael
Użytkownik

skam123 napisał:

Potwierdzam jezor W licku juz tak fajnie nie jest oczkod jak sie tak zastanowilismy z kumplami z klasy jakie mieli srednie w gimie a jakie teraz to  prawie u kazdego srednia zjechala o dwie oceny w dol smile_big Z matma tez mialem jazdy (mozna powiedziec ze sie przeslizgnalem jezor ). No ale skonczylem ze srednia 3,50 z czego jestem bardzo dumny jezor

bartholomewvz3.png

#28 2007-04-25 19:15:34

m4ni3k
Użytkownik

U mnie matura dopiero za rok smile_big... Ale postanowiłem już zacząć się do niej przygotowywać- w końcu "od przybytku głowa nie boli" jezor

Ostatnio edytowany przez m4ni3k (2007-04-25 19:16:02)

#29 2007-04-25 19:59:02

blackhayate
Użytkownik

m4ni3k napisał:

U mnie matura dopiero za rok smile_big... Ale postanowiłem już zacząć się do niej przygotowywać- w końcu "od przybytku głowa nie boli" jezor

Najbardziej proponuje tobie przygotować sobie jakiś własny temat prezentacji. Bo załóżmy w mojej szkole podali same beznadziejne. Nic odnośnie tego co mnie ciekawi. Chociaż ciekawy też był temat o utopi i antyutopii oraz o motywie rycerza smile

#30 2007-04-25 20:21:55

Maniack
Użytkownik

Zjadacz napisał:

Nevi, ja tak mam właśnie z angielskim. Chciałbym pójść na filologię, ale muszę mieć 70% z rozszerzenia. Na próbnej miałem tylko 50 parę %, ale podszedłem do tego zbyt luźno. Teraz muszę się bardziej postarać jezor

EDIT: Niektórzy nie czytają postów poprzedników...

hmm ja miałem 73% z roz, aż sam sie zdziwiłem jezor bo z anagola aż taki dobry nie jestem

No juz maturke na karku czuje, eh... juz 4.05 polski, 7. ang, 11. geografia i 14. matma.
Najbardziej boje się matmy... jak nie będzie masakrycznych zadań to będzie dobrze smile. No, ale ogólnie nie chodzi o to by zdać... z tym nie będe miał najmniejszych problemów, ale o to by dobrze zdać! I właśnie całymi dniami teraz ślęczę i rozwiązuje zad. z matmy, z polaka juz zacząłem czytac streszczenia i opracowania i ogólnie para w ruch jezor

Swoją droga staram się tez by jak najmniej bywać na ansi, bo to zjadacz czasu jezor

Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-04-25 20:22:07)

#31 2007-04-25 20:42:05

Przemek3
Użytkownik

Vilku napisał:

ja sie niektórych kolokwiów boję, a co dopiero sesji:P
matura to mały pryszcz;)
btw. na studiach zaczyna się prawdziwa matma a nie w liceum:D
ps. wszystkim maturzystom życzę połamania długopisów[hehe]

Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2007-04-25 20:43:37)

#32 2007-04-25 20:48:39

Zjadacz
Użytkownik

Maniack napisał:

hmm ja miałem 73% z roz, aż sam sie zdziwiłem jezor bo z anagola aż taki dobry nie jestem

Kurcze, zazdroszczę ci. Tyle mi potrzeba, by spać spokojnie.

Maniack napisał:

I właśnie całymi dniami teraz ślęczę i rozwiązuje zad. z matmy, z polaka juz zacząłem czytac streszczenia i opracowania i ogólnie para w ruch

Ja się właśnie nie mogę zmobilizować. Od miesiąca obiecuję sobie, że przeczytam wreszcie te streszczenia i vademecum z hiry, ale jakoś kiepsko mi to idzie.

Maniack napisał:

Swoją droga staram się tez by jak najmniej bywać na ansi, bo to zjadacz czasu jezor

smile_lol
Ostatnio coś zauważyłem, że wszyscy rzucają moim nickiem na lewo i prawo smile_big

Maniack napisał:

ps. wszystkim maturzystom życzę połamania długopisów[hehe]

Nie dziękuję smile

"Skazany na zajebistość"

#33 2007-04-25 20:57:48

tomxxx
Zbanowany

Vilku napisał:

Nie nie przesadzaj nie jest tak ciężko.
Przynajmniej na zaocznych smile

#34 2007-04-25 21:10:00

DevilDrom
Użytkownik

tomxxx napisał:

Nie nie przesadzaj nie jest tak ciężko.
Przynajmniej na zaocznych smile

Wszystko zapewne zależy od kierunku, w końcu są łatwiejsze i trudniejsze kierunki.
Dodatkowo raczej nie powinno się porównywać państwowych uczelni z prywatnymi, zwłaszcza zaocznymi - oczywiście bywają wyjątki ale często w prywatnych uczelniach poziom jest niższy.

Ja najbardziej boje się pisemnego polaka, tego że nie będę miał pojęcia co napisać w wypracowaniu z powodu, że akurat nie przeczytałem streszczenia tej lektury albo że nie zawierało istoty problemu. I że pozostanie mi tylko ściemnianie i wciskanie kitu byle zdobyć parę punktów za formę itp.

Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2007-04-25 21:35:03)

#35 2007-04-25 22:09:54

star5555
Użytkownik

Zgadza się na prywatnych uczelniach poziom jest znacznie niższy niż na publicznych jezor ale nie zawsze tak się zdarza jezor można powiedzieć że zależy na kogo się trafi jezor , niektórzy z wykładowców cię czegoś nauczą, niektórzy zamulają kiszkę jezor, niektórzy są tacy że tylko na strzała bo denerwują ludzi ...

#36 2007-04-25 22:27:04

seba1987
Użytkownik

Hm ja zdawałem swoją maturke rok temu, ale w tym roku poprawiam(zdałem ją ale za słabo żeby dostać się tam gdzie chcę..)Jak na razie jestem na studiach filologicznych i niedługo zbliża się sesja i ogrom materiału mnie przeraża <olaboga>..maturka to jednak pryszcz przy tym i w ogóle nie odczuwam strachu przed poprawką zaś sesja.. szczególnie egzaminy z praktycznej nauki języka oraz z pisania <ściana>..

#37 2007-05-04 06:50:48

Zjadacz
Użytkownik

Niestety, to już dziś. Wszystkim maturzystom życzę powodzenia smile

"Skazany na zajebistość"

#38 2007-05-04 06:53:12

Saeroth
Użytkownik

Ta, ja zaraz ide na autobus, mam nadzieje ze nie bedzie zawalony maturzystami :///

#39 2007-05-04 07:20:14

FranzKafka
Użytkownik

Dzięki, przyda się jezor

A co do matury, to proszę niektórych maturzystów aby się sami nie nakręcali. Matura to rzecz naturalna i choć sam się jej trochę boję, to jednak staram się nikogo i przede wszystkim siebie publicznie nie "nakręcać". Ot tyle, pa;*

#40 2007-05-04 07:31:29

dzimbo
Użytkownik

Relax, take it easy...

Stopka forum

© Animesub.info 2025