#181 2007-04-30 00:06:17

Zjadacz
Użytkownik

Odp: My not favorite

Hybrid napisał:

[cytuj]To pisz normalnie, a nikt się nie przyczepi.

To raczej ty sie naucz dokładnie interpretować cudze wypowiedzi.

Bla bla bla, nie dogadam się z tobą, więc dam sobie spokój. Całe forum zmówiło się na biednego Hybrida i wszyscy jak jeden mąż zaczęli źle interpretować jego posty, specjalnie podnosząc mu ciśnienie.

Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-04-30 00:07:23)

"Skazany na zajebistość"

#182 2007-04-30 00:06:55

khadzad
Użytkownik

Hybrid przeczytaj moją wypowiedź xD mamy prawo interpretować jak chcemy...naprzykład jak ja mówie, że naprawde szanuje Yaqba(oj za to anime to ja cie na nieboskłon wyniose xD)to on może to całkiem inaczej zinteprpetować(sami sobie zinterpretujcie to jak może sobie to zinterpretować xD)co doprowadzi do różnego skutku jednak nie jest to zabronione xD

#183 2007-04-30 00:07:44

Dżibril
Użytkownik

Zjadacz  dla mnie też Ichigo 100% było jednym z pierwszych i mam do niego duzy sentyment ( było moim drugim po Bleachu ).

Ja w odróżnieniu od np. Ciebie Zjadacz  nie chcę oglądać anime , które mi się nie podobają do końca. Ale faktem jest , że sobie myśle , że być może dalej jest lepiej i omija mnie coś fajnego. Dlatego też właśnie wypisałem anime , które mi się nie podobają , czekając , aż ktoś napisze coś w stylu : "to na początku faktycznie jest kiepskie , ale dalej zmienia się diametralnie i pod względem fabuły jest lepsze od NGE !" . Więc jak bylibyście łaskawi rzucić okiem na moją listę u góry i coś niecoś napisać byłbym nieopisanie wdzięczny.

#184 2007-04-30 00:10:28

MisQL
Użytkownik

Moja lista anime na razie jest mała, ale już się trafiły dwie perełeki:
- .hack//roots - ponure i nudne, choć an początku wydawało się ciekawe, to po kilku/kilkunastu epkach po prostu staje się coraz mniej strawne. Ale muzyka z OP i END jest niczego sobie oczkod
- Yume Tsukai - nawet jednego epka nie obejrzałem do końca... nie wiem czy dalej też takie jest, ale pierwsze 10 minut się ciąąąąąąągnęęęęęęłoooo i dociągnąć nie mogło, tak więc trafiło na czarną listę oczkod (choć może ktoś ma coś na obronę tego anime i zmotywuje mnie do oglądnięcia oczkod)

Ostatnio edytowany przez MisQL (2007-04-30 00:11:10)

#185 2007-04-30 00:10:52

khadzad
Użytkownik

Dżibril napisał:

- trinity blood

Noo stary(wnioskuje po znaczku płci xD)jedno z fajniejszych anime IMO mimo iż sciagne ze wszystkiego co sie da to jednak taki mix bardzo mi przypadł do gustu(szczególnie zakonnica mniam xd)

#186 2007-04-30 00:11:19

Zjadacz
Użytkownik

Dżibril, z twojej listy zdjąłbym tylko Tsubasa Chronicles, ale wiem, że wielu osobom się nie podoba. Powiem tak: do końca się ciągnie jak guma do żucia, ale jak to oglądałem to akurat miałem kaprys na spokojne animce i mi się podobało smile Słyszałem jeszcze, że He Is My Master jest ekstra, ale sam nie oglądałem.

"Skazany na zajebistość"

#187 2007-04-30 00:13:02

Yaqb
Użytkownik

Dżibril napisał:

Zjadacz  dla mnie też Ichigo 100% było jednym z pierwszych i mam do niego duzy sentyment ( było moim drugim po Bleachu ).

Ja w odróżnieniu od np. Ciebie Zjadacz  nie chcę oglądać anime , które mi się nie podobają do końca. Ale faktem jest , że sobie myśle , że być może dalej jest lepiej i omija mnie coś fajnego. Dlatego też właśnie wypisałem anime , które mi się nie podobają , czekając , aż ktoś napisze coś w stylu : "to na początku faktycznie jest kiepskie , ale dalej zmienia się diametralnie i pod względem fabuły jest lepsze od NGE !" . Więc jak bylibyście łaskawi rzucić okiem na moją listę u góry i coś niecoś napisać byłbym nieopisanie wdzięczny.

Jak sobie życzysz:
- Solty Rei - nie wiem dokąd oglądałeś, ale początek jest nudny i przesłodzony, ale potem akcja rozwija się ładnie i zwroty akcji są dość fajne (choć Death Note to nie jest.)
- he is my master - Jak to komedia ecchi. Można lubić, można nienawidzić. Ja też się zanudziłem na tym, ale raczej nie mnie to oceniać, bo wysiadłem po 3 epie.

Ostatnio edytowany przez Yaqb (2007-04-30 00:13:36)

#188 2007-04-30 00:13:58

Hybrid
Użytkownik

[cytuj]Bla bla bla, nie dogadam się z tobą, więc dam sobie spokój. Całe forum zmówiło się na biednego Hybrida i wszyscy jak jeden mąż zaczęli źle interpretować jego posty, specjalnie podnosząc mu ciśnienie.[/quote]
to mialbyć argument? Pozatym jakoś nie widzę tutaj całego forum. To sie nazywa syndrom dziecka które po tym jak kończa sie mu argumentu zaczyna wypisywać bzdury o ogóle [w tym przypadku całe forum] który niby myśli tak jak autor postu i jest po jego stronie. Poźnku Całe forum] kiej jest nitka ironi która i tak nie za wiele wnosi ponieważ zdaniu nadal brakuje podstawowego składnika: argumentu.

to sie nazywa nadinterpretacja. przykład:
"Każdy romb jest kwadratem" a drogą naditerpretacji można dojsc do wniosku ze skoro kazdy romb jest kwadratem to kazdy kwadrat jest rombem.

Onegai Teacher a Love Hina?! przeciez to jak Niebo i piekło Imho.
Pozatym to w ogole nie byly te klimaty. LH to czyste [i według mnie głupie] ecchi a Onegai Teacher to był zdecydoawnie bardziej romans[oczywiście w mojej opini bo musze to pisać dla kolejnych którzy zaczną sie wykłucać że to jednak było ecchi]. Jakos nie dostrzeglem zeby ta nauczycielka lała go przy kazdym spotkaniu czy po tym jak sie na nią wywalił.

Ostatnio edytowany przez Hybrid (2007-04-30 00:18:29)

#189 2007-04-30 00:14:38

marcin2
Użytkownik

he is my master.. ciekawe anime. zaskakujace rozwiazania sytuacji i jeszcze mniej spodziewane zakonczenie.
wg. mnie - takie sobie - ale smieszne. mozna obejrzec.

EDIT
[cytuj]Onegaiek to raczej komedia romantyczna xD to samo LH xD[/quote]

no moze jeszcze troche dramat. tzn onegai teacher.

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-04-30 00:17:37)

#190 2007-04-30 00:15:13

khadzad
Użytkownik

Onegaiek to raczej komedia romantyczna xD to samo LH xD

#191 2007-04-30 00:17:18

Zjadacz
Użytkownik

LH to akurat ecchi.

"Skazany na zajebistość"

#192 2007-04-30 00:19:00

nuito
Użytkownik

Hybrid masz moje poparcie. Według mnie niedorzeczne jest porównywanie LH i OT. Historie opowiadają w ogóle o czym innym i są czym innym. Sorry aale jak ktoś sądzi, że OT to ecchi, to się grubo myli, albo nie widział nigdy ecchi. To na tyle ode mnie na ten czas i tą godzine.

#193 2007-04-30 00:19:05

khadzad
Użytkownik

Hmm w takim razie rzeczywiscie nie ma co porównywać(choć IMO LH było nudnawe w przeciwienstwie do mangi ^^)

#194 2007-04-30 00:20:02

Hybrid
Użytkownik

LH to niby komedia romantyczna? no prosze ci nie rozśmieszaj mnie. CO jak CO ale tego NA PEWNO tak nie mozna nazwać. To czyste Ecchi ktorego w ogole nie trawie. A Onegai Teacher raczej taką komedią do końca nie jest.
BTW. OT dostało w mojej skali ocen 10. A LH najgorszą ocene jaką do tej pory dałem. 5.

Ostatnio edytowany przez Hybrid (2007-04-30 00:23:35)

#195 2007-04-30 00:30:47

Dżibril
Użytkownik

Dziękuje , Zjadacz , Yaqb , Marcin2 , khadzad

Trinity Blood sobie odpuszczę, miks mi się nie podoba i skoro to jest tylko miks , to nic tu dla siebie nie znajdę.
Tsubasa - w sumie to obejrzałem opening + 2min pierwszego odcinka. Ale te różowe napisy powiedziały mi wszystko o charakterze serii , przynajmniej tak mi się wydaje.
Czyli spróbuje na razie Solty Rei oraz He is my master jeszcze raz obejrzeć.

#196 2007-04-30 00:34:03

marcin2
Użytkownik

OT jak najbardziej 10 (mam sentyment do tego anime). mozna to komedio-dramatem nazwac.
LH - 7 rzekl bym.

EDIT swoja droga Tsubasy nie widzialem jeszcze i pojecia nie mam o tym:(

ale kiedy to wszystko ogladac??[cholera]

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-04-30 00:35:55)

#197 2007-04-30 00:49:43

OniiSan
Użytkownik

Spośród wszystkich anime jakie obejrzałem(staranna selekcja:D) nie podobało mi się tylko jedno - Samurai Deeper Kyo (to akurat dostałem od kumpla;)).
Obejrzałem z 8-10 epów tej serii i w ogóle nie podszedł mi klimat, a to jedyne anime którego nie dokończyłem, więc chyba to musi coś znaczyć:P

marcin2 napisał:

Ja Tsubasę zaliczam do baśni przygodowych, ot taka historia w której bohater wyrusza w podróż aby uratować swoją ukochaną(a co najlepsze ona razem z nim:)), ale według mnie ten tytuł ma w sobie to "coś" co przyciąga do ekranu:D

Ostatnio edytowany przez OniiSan (2007-04-30 00:50:05)

#198 2007-04-30 08:23:32

marcin2
Użytkownik

OniiSan napisał:
marcin2 napisał:

Ja Tsubasę zaliczam do baśni przygodowych, ot taka historia w której bohater wyrusza w podróż aby uratować swoją ukochaną(a co najlepsze ona razem z nim:)), ale według mnie ten tytuł ma w sobie to "coś" co przyciąga do ekranu:D

dziekuje za info:)

#199 2007-04-30 09:09:21

filippiarz
Użytkownik

Łał, ale beznadziejny wątek smile_lol:-D:-D

No ta i ja się wyżyję:
Shakugan no Shana - najgorsze anime jakie miałem nieprzyjemność oglądać - koszmarna reżyseria, koszmarna adaptacja, ogólna głupota pomysłów wskazująca na dziecinnego odbiorcę w połączeniu z nieźle zbereźnymi akcjami (bliźniaki) była zupełnie niestrawna. No i Shana - głupia, beznadziejna, uparta szczeniara. Za to OAVka była śmieszna i zbereźna.
FMP - momenty "poważne" były niepoważne i nudne, a momenty "komediowe" były głupie i nieśmieszne, w dodatku strasznie nudne to anime było - o niczym. A, był jeden fajny odcinek - olimpiada mechów.
Trinity blood - po głupim ale przynajmniej zabawnym Chrno Crusade, nie dałem rady obejrzeć czegoś gorszego i pozbawionego humoru.
Cowboy Bebop - najnudniejsze anime jakie widziałem, znośnie zrobiło się dopiero jak Ed się pojawiła.
Wolf's Rain - sztampa stylizowana na ambitną serię, środek był nieprawdopodobnie nudny, kilka tygodni musiałem to oglądać na raty, na szczęście końcówka jest całkiem fajna i poprawiła mi humor smile

Eh, subiektywne zrąbanie swoich antytypów jest równie miłe co bezsensowne smilejezor

#200 2007-04-30 09:27:21

Saeroth
Użytkownik

Dragon Ball, Bleach, Naruto , One Pice,Samurai 7, Cowboy Bebop, Gungrave, FullMetal Alchemist, Planetes, - nudne, glupie, beznadziejne...

Stopka forum

© Animesub.info 2024