#461 2007-05-07 22:35:19

Dżibril
Użytkownik

Odp: Dyskusja o Bleach vol. 4/5...

Getsuga Tenshou - nazwa ataku podczas Bankai
Tensa Zangets ( to co ma w sygnaturce maniaku ) - to nie była przypadkiem nazwa atakuu podczas shikai

Twórcy zrobili wyjatkowego kapitana , który osiągnał shikai nie znając nazwy swojego miecza !

Boże ~Rammstein  , jesteś strasznie irytujący . Jeżeli zinterpretujesz słowa zarakiego , podczas walki inaczej niż my ( zwollenicy shikai ) w sposób logiczny , to mnie przekonasz.

I jeszcze jedno ~Rammstein  , Twoje wypowiedzi nie są raczej na wysokim poziomie - ta dyskusja jakoś wyglądała dopóki nie zacząłeś kozaczyć - a gdybyś chociaż udowodnił że masz rację , ale nie ! Więc czekam na twoją interpretację...

Ostatnio edytowany przez Dżibril (2007-05-07 22:36:52)

#462 2007-05-07 22:46:03

Arry
Użytkownik

Rammstein napisał:

Chodzi mi o to, że Zaraki został kapitanem nie umiejącym nic smile_big
Pokonał nawet kapitana 11 oddziału, który na 99% posiadał bankai smile_big
THE BEŚCIAK smile_big

sory, źle skojarzyłem walkę XD

Dżibril napisał:

Getsuga Tenshou - nazwa ataku podczas Bankai
Tensa Zangets ( to co ma w sygnaturce maniaku ) - to nie była przypadkiem nazwa atakuu podczas shikai

Twórcy zrobili wyjatkowego kapitana , który osiągnał shikai nie znając nazwy swojego miecza !

Boże ~Rammstein  , jesteś strasznie irytujący . Jeżeli zinterpretujesz słowa zarakiego , podczas walki inaczej niż my ( zwollenicy shikai ) w sposób logiczny , to mnie przekonasz.

I jeszcze jedno ~Rammstein  , Twoje wypowiedzi nie są raczej na wysokim poziomie - ta dyskusja jakoś wyglądała dopóki nie zacząłeś kozaczyć - a gdybyś chociaż udowodnił że masz rację , ale nie ! Więc czekam na twoją interpretację...

Małe sprotowanie:
Tensa Zangetsu, to nazwa Bankai Ichiga...
Getsuga Tenshou to atak w shikai.
A atak w Bankai nazywa sie  Kuroi Getsuga Tenshou.

Piszesz, żeby dawać poprawne argumenty, ale ty sam nie wiesz tak trywialnych rzeczy...[bzdura]

Ostatnio edytowany przez Arry (2007-05-07 22:54:24)

90TLh

#463 2007-05-07 22:49:27

Angelo
Użytkownik

Arry napisał:
Rammstein napisał:

Chodzi mi o to, że Zaraki został kapitanem nie umiejącym nic smile_big
Pokonał nawet kapitana 11 oddziału, który na 99% posiadał bankai smile_big
THE BEŚCIAK smile_big

Dlaczego na 99%?
Przecież Tousen UŻYŁ Bankai w walce z Zarakim...

A od kiedy Tousen jest/byl kapitanem 11 skladu?? Mu chodzilo(chyba) o kapitana, ktory byl kapitanem przed Zarakim smile_big:D

#464 2007-05-07 22:50:25

star5555
Użytkownik

hehe kuroi to nazwal byakuya stwierdzajac po kolorze ale to jest naprawde getsuga tenshou tylko wiadomo power UP pierwszej wersji z niebieskiej na czarna jezor

#465 2007-05-07 22:50:25

Ćwiek
Użytkownik

Powiem wam tyle - zaraki jest w shikai

posprawdzalem kilka fur tematycznych i wszyscy pisza, ze jest juz w shikai i potwierdza to databook.

Np zobaczcieto. Moge wam wiecej fur pokaza.

#466 2007-05-07 22:51:10

Dżibril
Użytkownik

Dlatego napisałem przypadkiem , Bleach nie jest anime aż tak absorbującym moją uwagę bym się uczył tych nazw na pamięć. Zdziwiło mnie tylko strasznie , że są ludzie , którzy sądzą , że Zaraki nie ma shikai i kurde mają argumenty.
Ale póki zaraki twierdzi , że jego miecz jest w 2 stadium to będę mu wierzyć.

#467 2007-05-07 22:53:31

star5555
Użytkownik

moze obejzyjcie ten moment co yoruichi opowiada Ichigo o formach tam cos wspomniala o shikai jezor no chyba ze juz to poruszyliscie to gomen, zapewne poruszyliscie ale tak czy siak przedzwonie do kubo i dam wam opdowiedz jezor ________ etto ktos zna jego numer cella jezor ??

Ostatnio edytowany przez star5555 (2007-05-07 22:55:00)

#468 2007-05-07 22:56:44

Arry
Użytkownik

star5555 napisał:

hehe kuroi to nazwal byakuya stwierdzajac po kolorze ale to jest naprawde getsuga tenshou tylko wiadomo power UP pierwszej wersji z niebieskiej na czarna jezor

Nie, w epku 121 bodajże (tym gdzie walczył z Grimmjowem i po Arrancara przybył Tousen) sam Ichigo stwierdza, ze "Kuroi Getsuga Tenshou jest JEGO ruchem".

90TLh

#469 2007-05-07 22:57:55

BeAsTMaStEr
Użytkownik

ja ogladam anime tylko nie czytam mangi i w anime ichigo tez jeszcze nieznał imienia swojego miecza a przybrał forme shinkai jak widac nigdy nie było zwyklej formy zabojcy dusz ichigo zaraki ma to samo w anime jest to nawet wytłumaczone ze zaraki i ichigo maja zaduzo energi duchowej i nieumia zrobic takz eby ich zabojcy powrociły do pierwotnej formy

napiszecie ze sie powtazam ale tak było w anime i tego bede sie trzymał jak niewierzycie to zobaczcie se walke ichigo z zarakim jeszcze raz bo niektorym pamiec szwankuje chyba

edit:

i zeby miec shinkaj nie trzeba znac imienia zabojcy dusz

Ostatnio edytowany przez BeAsTMaStEr (2007-05-07 23:02:45)

#470 2007-05-07 22:59:40

star5555
Użytkownik

Arry napisał:
star5555 napisał:

Nie, w epku 121 bodajże (tym gdzie walczył z Grimmjowem i po Arrancara przybył Tousen) sam Ichigo stwierdza, ze "Kuroi Getsuga Tenshou jest JEGO ruchem".

moze masz racje ale ja sadze ze tak ichigo wspomnial ze by bylo wiadomo o jaki atak mu chodzi bo w ostatnim epku hollo nie mowil kuroi tylko getsuga tenshou jezor

#471 2007-05-07 23:01:15

Dżibril
Użytkownik

Renji w walce z byakuya też nie wymówił imienia swego zabójcy , a ten się przebudził .... No chyba że twierdzicie , że tylko ten pierwszy raz trzeba wymówić imię zabójcy smile_big. Ale to lolkowaty pomysł.

#472 2007-05-07 23:13:48

Psychopata
Użytkownik

Dżibril napisał:

Renji w walce z byakuya też nie wymówił imienia swego zabójcy , a ten się przebudził .... No chyba że twierdzicie , że tylko ten pierwszy raz trzeba wymówić imię zabójcy smile_big. Ale to lolkowaty pomysł.

Jeśli wspominasz o Renjim, to osoby które umieją  bankai, nie muszą wymawiać imienia swojego miecza, żeby przejść do shikai.
Przed samą walką jak doszło do tego incydentu jak Renji uwolnił miecz bez wymawiania jego imienia.
Byakuya - Uwolniłeś swojego zabójcę dusz bez wołania jego imienia... Nie mów mi że osiągnołeś...
I po tej kwestii Renji odpala Bankai. Oczywiście to są tylko domysły i mogę się mylić.

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2007-05-07 23:15:17)

#473 2007-05-07 23:26:39

Rammstein
Użytkownik

~Dżibril nie kozaczę tylko stwierdzam fakty !
Zresztą już wcześniej napisałem, że wszyscy będą się zapierać rękami i nogami i nie zmienią zadania i nikt nie przyzna się do błędu !
~Ćwiek no i co z tego, że jest na jakimś forum, że Zaraki ma Shikai ? Jakby napisali, że ma różowe sznurówki u sandałów też byś uwierzył ???
Forum jak każde i na upartego mógłby tak ktoś wstawić linka do tego wątku na ANSI, że tutaj uważają, że Zaraki ma Shikai. Inne forum to żaden autorytet :/

~Dżubril a ta dyskusja nie wyglądała w ogóle od samego początku, więc nie cwaniakuj bo myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i tylko ty masz rację !!!

Zresztą nie chce mi się z Wami spierać bo macie klapki na oczach i nikt nie przyjmuje do siebie innych informacji zarówno w jedną jak w i drugą stronę.
Podajcie mi jeden rozsądny, ale to rozsądny przykład, że Zaraki ma Shikai, a przyznam Wam rację.
Tylko nie walcie smutków o pieczętowaniu i innych takich bzdurach to Waszych domysłów to nie przewidział sam Kubo :/
Jakby zobaczył co tu się dzieje to by się chyba przekręcił :/

#474 2007-05-07 23:34:45

Dżibril
Użytkownik

~Rammstein  , jesteś strasznym człowiekiem.... , przecież argumenty latają to z jednej to z drugiej strony i wychodzi na to , że jedyną osobą mającą klapki na oczach jesteś Ty.
~Psychopata , a dlaczego osoby , które mają Bankai nie muszą wymawiać imienia swojego miecza ? Imię jest ponoć niezbędne do przebudzenia pogromcy ! A kozaki z Bankaiem nie musza go wymawiać , wtf smile?

poza tym tak naprawdę sądzę , że w tym anime nie ma za grosz logiki , ale pokłócić się zawsze można smile_big

#475 2007-05-07 23:41:04

Hybrid
Użytkownik

Rammstein napisał:

~Dżibril nie kozaczę tylko stwierdzam fakty !
Zresztą już wcześniej napisałem, że wszyscy będą się zapierać rękami i nogami i nie zmienią zadania i nikt nie przyzna się do błędu !
~Ćwiek no i co z tego, że jest na jakimś forum, że Zaraki ma Shikai ? Jakby napisali, że ma różowe sznurówki u sandałów też byś uwierzył ???
Forum jak każde i na upartego mógłby tak ktoś wstawić linka do tego wątku na ANSI, że tutaj uważają, że Zaraki ma Shikai. Inne forum to żaden autorytet :/

~Dżubril a ta dyskusja nie wyglądała w ogóle od samego początku, więc nie cwaniakuj bo myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i tylko ty masz rację !!!

Zresztą nie chce mi się z Wami spierać bo macie klapki na oczach i nikt nie przyjmuje do siebie innych informacji zarówno w jedną jak w i drugą stronę.
Podajcie mi jeden rozsądny, ale to rozsądny przykład, że Zaraki ma Shikai, a przyznam Wam rację.
Tylko nie walcie smutków o pieczętowaniu i innych takich bzdurach to Waszych domysłów to nie przewidział sam Kubo :/
Jakby zobaczył co tu się dzieje to by się chyba przekręcił :/

BUEHEHEHEHEHEHE, przyjrzyjcie sie pogrubionemu zdaniu. Oi, oi, jakbyś mówił do siebie. Jak narazie to tylko TY kozaczysz/cwaniaczysz z tego co widze a nie Dżibril

A teraz drugie zdanie... No a co ty właściwie robisz jak nie to co napisałeś>>>> Juz ci powiedzielismy ze jest w drugiej formie poniewaz ma zbyt wielkie reiatsu zeby utrzymac go w normalnej formie ponadto bylo powiedziane ze zeby zmniejszyc rozmiar miecza do podstawy to trzeba ograniczyć swoja energie czego KENPACHI NIE POTRAFI!
Zgadzam sie z Dżibrilem

#476 2007-05-07 23:48:12

Psychopata
Użytkownik

Dżibril napisał:

~Psychopata , a dlaczego osoby , które mają Bankai nie muszą wymawiać imienia swojego miecza ? Imię jest ponoć niezbędne do przebudzenia pogromcy ! A kozaki z Bankaiem nie musza go wymawiać , wtf smile?

poza tym tak naprawdę sądzę , że w tym anime nie ma za grosz logiki , ale pokłócić się zawsze można smile_big

U mnie też wystąpiły te sprzeczności. Po co osoby z Bankai wymawiają imię zabójcy dusz, żeby go odpieczętować? Nie wiem, wygodniej im tak, muszą? A może specjalnie dla nas wymawiają, bo wiedzą że ich oglądamy i chcą żebyśmy poznali imię ich scyzoryka. szalony

Oczywiście nie chce tutaj was przekonywać tym, że Kenpachi ma swój miecz w pierwszej formie. Bo od zawsze myślałem, że jest w Shikai i to się nie zmieniło.

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2007-05-07 23:56:07)

#477 2007-05-08 00:09:10

Rafcik_PL
Użytkownik

[cytuj]Podajcie mi jeden rozsądny, ale to rozsądny przykład, że Zaraki ma Shikai, a przyznam Wam rację.

Ratujcie. Czy nie jest dla ciebie rozsądym argumentem to, że SAM TAK POWIEDZIAŁ? No chyba, że masz inną interpretację jego słów które przytaczałem już x razy - słów wypowiedzianych podczas walki z ichigo. Zamieniam się w słuch.

Hybrid napisał:

zgadzam sie z ~BeAsTMaStEr, zreszta napisalem argument dla Rafcik_PL ale najwidoczniej go nie przeczytal.
Nigdy nie byl zapieczetowany - bo zaraki nie potrafi zmniejszac swojej energi duchowej.

Ale tym argumentem potwierdziłeś to co ja pisałem smile . Czekam na kontrargument od tych którzy uważają, że to nie jest shikai. I chociaż wiele krzyku tutaj już usłyszałem, to kontrargumentu (w miare logicznego) nie dostałem od nikogo. I to tak wygląda, że zamykamy oczy na cytaty i tłumaczymy po swojemu (no może wyjątkiem jest Arry). I kto tu ma klapki na oczach cojest

Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-08 00:10:23)

#478 2007-05-08 00:46:01

Ćwiek
Użytkownik

Rammstein napisał:

Przecież wyraźnie napisałem, że oni opierają swoją rację na oficjalnym databooku, wydanym przez Kubo Titte. To na prawde nie nasza wina, że tego nie rozumiesz. Chcesz to sobie poszukaj wiecej info o tym databooku (duzo informacji w nim jest, np. o życiu w ss, że np rodzina Shiba była kiedys szlachecka itd.). Wszytko co ty napisaleś, to tylko twoje domysyly, a to co ja podalem, to oficjalne info. Musisz sie pogodzic z prawda, że nie masz racji. Fabuły nie zmiensz.

#479 2007-05-08 18:21:56

Kubuś Puchatek
Użytkownik

Z tego co pamiętam to powiedziane było, że Zaraki jest jedynym kapitanem który nie zna imienia swojego miecza.
Powiedziane też było, że kapitanowie muszą kontrolować rozmiar swojego miecza bo inaczej wymachiwali by kataną wielkości wieżowca.
Wg. mnie skoro Zaraki jest cienki w kontrolowaniu swojej energii duchowej to jeśli jego miecz bylby w wersji podstawowej to musiałby być ogromny, więc pod naporem tak olbrzymiej energii duchowej sam z siebie uwolnił się do shinkai.

#480 2007-05-08 20:57:29

Roni1001
Użytkownik

Jyzu powiedzcie mi jeszcze ze ta opaska na oku dodaje mu energii... Przeciez po to ja nosi nie? Bo jego reiatsu jest za wielkie i nie potrafi go kontrolowac, a wiec opaska zmniejsza mu ta moc do tego poziomu zeby jakas kontrola z tego wyszla ludzie jyzu...
P.S. Cwiek znajdz mi strone o Bleachu na ktorej tak pisza a nie o Naruto oczkod
Edit: ja jestem po stronie Rammsteina bo to on cos mowi z sensem respekt I ja tez nie widzialem zadnych dowodow tutaj sensownych - takich ktore nie wy zmysliliscie a Kubo :>

Ostatnio edytowany przez Roni1001 (2007-05-08 20:59:15)

Stopka forum

© Animesub.info 2024