Nie jesteś zalogowany.
Getsuga Tenshou - nazwa ataku podczas Bankai
Tensa Zangets ( to co ma w sygnaturce maniaku ) - to nie była przypadkiem nazwa atakuu podczas shikai
Twórcy zrobili wyjatkowego kapitana , który osiągnał shikai nie znając nazwy swojego miecza !
Boże ~Rammstein , jesteś strasznie irytujący . Jeżeli zinterpretujesz słowa zarakiego , podczas walki inaczej niż my ( zwollenicy shikai ) w sposób logiczny , to mnie przekonasz.
I jeszcze jedno ~Rammstein , Twoje wypowiedzi nie są raczej na wysokim poziomie - ta dyskusja jakoś wyglądała dopóki nie zacząłeś kozaczyć - a gdybyś chociaż udowodnił że masz rację , ale nie ! Więc czekam na twoją interpretację...
Ostatnio edytowany przez Dżibril (2007-05-07 22:36:52)
Chodzi mi o to, że Zaraki został kapitanem nie umiejącym nic
Pokonał nawet kapitana 11 oddziału, który na 99% posiadał bankai
THE BEŚCIAK
sory, źle skojarzyłem walkę XD
Getsuga Tenshou - nazwa ataku podczas Bankai
Tensa Zangets ( to co ma w sygnaturce maniaku ) - to nie była przypadkiem nazwa atakuu podczas shikaiTwórcy zrobili wyjatkowego kapitana , który osiągnał shikai nie znając nazwy swojego miecza !
Boże ~Rammstein , jesteś strasznie irytujący . Jeżeli zinterpretujesz słowa zarakiego , podczas walki inaczej niż my ( zwollenicy shikai ) w sposób logiczny , to mnie przekonasz.
I jeszcze jedno ~Rammstein , Twoje wypowiedzi nie są raczej na wysokim poziomie - ta dyskusja jakoś wyglądała dopóki nie zacząłeś kozaczyć - a gdybyś chociaż udowodnił że masz rację , ale nie ! Więc czekam na twoją interpretację...
Małe sprotowanie:
Tensa Zangetsu, to nazwa Bankai Ichiga...
Getsuga Tenshou to atak w shikai.
A atak w Bankai nazywa sie Kuroi Getsuga Tenshou.
Piszesz, żeby dawać poprawne argumenty, ale ty sam nie wiesz tak trywialnych rzeczy...[bzdura]
Ostatnio edytowany przez Arry (2007-05-07 22:54:24)
Rammstein napisał:Chodzi mi o to, że Zaraki został kapitanem nie umiejącym nic
Pokonał nawet kapitana 11 oddziału, który na 99% posiadał bankai
THE BEŚCIAKDlaczego na 99%?
Przecież Tousen UŻYŁ Bankai w walce z Zarakim...
A od kiedy Tousen jest/byl kapitanem 11 skladu?? Mu chodzilo(chyba) o kapitana, ktory byl kapitanem przed Zarakim :D
hehe kuroi to nazwal byakuya stwierdzajac po kolorze ale to jest naprawde getsuga tenshou tylko wiadomo power UP pierwszej wersji z niebieskiej na czarna
Dlatego napisałem przypadkiem , Bleach nie jest anime aż tak absorbującym moją uwagę bym się uczył tych nazw na pamięć. Zdziwiło mnie tylko strasznie , że są ludzie , którzy sądzą , że Zaraki nie ma shikai i kurde mają argumenty.
Ale póki zaraki twierdzi , że jego miecz jest w 2 stadium to będę mu wierzyć.
moze obejzyjcie ten moment co yoruichi opowiada Ichigo o formach tam cos wspomniala o shikai no chyba ze juz to poruszyliscie to gomen, zapewne poruszyliscie ale tak czy siak przedzwonie do kubo i dam wam opdowiedz ________ etto ktos zna jego numer cella ??
Ostatnio edytowany przez star5555 (2007-05-07 22:55:00)
hehe kuroi to nazwal byakuya stwierdzajac po kolorze ale to jest naprawde getsuga tenshou tylko wiadomo power UP pierwszej wersji z niebieskiej na czarna
Nie, w epku 121 bodajże (tym gdzie walczył z Grimmjowem i po Arrancara przybył Tousen) sam Ichigo stwierdza, ze "Kuroi Getsuga Tenshou jest JEGO ruchem".
ja ogladam anime tylko nie czytam mangi i w anime ichigo tez jeszcze nieznał imienia swojego miecza a przybrał forme shinkai jak widac nigdy nie było zwyklej formy zabojcy dusz ichigo zaraki ma to samo w anime jest to nawet wytłumaczone ze zaraki i ichigo maja zaduzo energi duchowej i nieumia zrobic takz eby ich zabojcy powrociły do pierwotnej formy
napiszecie ze sie powtazam ale tak było w anime i tego bede sie trzymał jak niewierzycie to zobaczcie se walke ichigo z zarakim jeszcze raz bo niektorym pamiec szwankuje chyba
edit:
i zeby miec shinkaj nie trzeba znac imienia zabojcy dusz
Ostatnio edytowany przez BeAsTMaStEr (2007-05-07 23:02:45)
star5555 napisał:hehe kuroi to nazwal byakuya stwierdzajac po kolorze ale to jest naprawde getsuga tenshou tylko wiadomo power UP pierwszej wersji z niebieskiej na czarna
Nie, w epku 121 bodajże (tym gdzie walczył z Grimmjowem i po Arrancara przybył Tousen) sam Ichigo stwierdza, ze "Kuroi Getsuga Tenshou jest JEGO ruchem".
moze masz racje ale ja sadze ze tak ichigo wspomnial ze by bylo wiadomo o jaki atak mu chodzi bo w ostatnim epku hollo nie mowil kuroi tylko getsuga tenshou
Renji w walce z byakuya też nie wymówił imienia swego zabójcy , a ten się przebudził .... No chyba że twierdzicie , że tylko ten pierwszy raz trzeba wymówić imię zabójcy . Ale to lolkowaty pomysł.
Renji w walce z byakuya też nie wymówił imienia swego zabójcy , a ten się przebudził .... No chyba że twierdzicie , że tylko ten pierwszy raz trzeba wymówić imię zabójcy . Ale to lolkowaty pomysł.
Jeśli wspominasz o Renjim, to osoby które umieją bankai, nie muszą wymawiać imienia swojego miecza, żeby przejść do shikai.
Przed samą walką jak doszło do tego incydentu jak Renji uwolnił miecz bez wymawiania jego imienia.
Byakuya - Uwolniłeś swojego zabójcę dusz bez wołania jego imienia... Nie mów mi że osiągnołeś...
I po tej kwestii Renji odpala Bankai. Oczywiście to są tylko domysły i mogę się mylić.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2007-05-07 23:15:17)
~Dżibril nie kozaczę tylko stwierdzam fakty !
Zresztą już wcześniej napisałem, że wszyscy będą się zapierać rękami i nogami i nie zmienią zadania i nikt nie przyzna się do błędu !
~Ćwiek no i co z tego, że jest na jakimś forum, że Zaraki ma Shikai ? Jakby napisali, że ma różowe sznurówki u sandałów też byś uwierzył ???
Forum jak każde i na upartego mógłby tak ktoś wstawić linka do tego wątku na ANSI, że tutaj uważają, że Zaraki ma Shikai. Inne forum to żaden autorytet :/
~Dżubril a ta dyskusja nie wyglądała w ogóle od samego początku, więc nie cwaniakuj bo myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i tylko ty masz rację !!!
Zresztą nie chce mi się z Wami spierać bo macie klapki na oczach i nikt nie przyjmuje do siebie innych informacji zarówno w jedną jak w i drugą stronę.
Podajcie mi jeden rozsądny, ale to rozsądny przykład, że Zaraki ma Shikai, a przyznam Wam rację.
Tylko nie walcie smutków o pieczętowaniu i innych takich bzdurach to Waszych domysłów to nie przewidział sam Kubo :/
Jakby zobaczył co tu się dzieje to by się chyba przekręcił :/
~Rammstein , jesteś strasznym człowiekiem.... , przecież argumenty latają to z jednej to z drugiej strony i wychodzi na to , że jedyną osobą mającą klapki na oczach jesteś Ty.
~Psychopata , a dlaczego osoby , które mają Bankai nie muszą wymawiać imienia swojego miecza ? Imię jest ponoć niezbędne do przebudzenia pogromcy ! A kozaki z Bankaiem nie musza go wymawiać , wtf ?
poza tym tak naprawdę sądzę , że w tym anime nie ma za grosz logiki , ale pokłócić się zawsze można
~Dżibril nie kozaczę tylko stwierdzam fakty !
Zresztą już wcześniej napisałem, że wszyscy będą się zapierać rękami i nogami i nie zmienią zadania i nikt nie przyzna się do błędu !
~Ćwiek no i co z tego, że jest na jakimś forum, że Zaraki ma Shikai ? Jakby napisali, że ma różowe sznurówki u sandałów też byś uwierzył ???
Forum jak każde i na upartego mógłby tak ktoś wstawić linka do tego wątku na ANSI, że tutaj uważają, że Zaraki ma Shikai. Inne forum to żaden autorytet :/~Dżubril a ta dyskusja nie wyglądała w ogóle od samego początku, więc nie cwaniakuj bo myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i tylko ty masz rację !!!
Zresztą nie chce mi się z Wami spierać bo macie klapki na oczach i nikt nie przyjmuje do siebie innych informacji zarówno w jedną jak w i drugą stronę.
Podajcie mi jeden rozsądny, ale to rozsądny przykład, że Zaraki ma Shikai, a przyznam Wam rację.
Tylko nie walcie smutków o pieczętowaniu i innych takich bzdurach to Waszych domysłów to nie przewidział sam Kubo :/
Jakby zobaczył co tu się dzieje to by się chyba przekręcił :/
BUEHEHEHEHEHEHE, przyjrzyjcie sie pogrubionemu zdaniu. Oi, oi, jakbyś mówił do siebie. Jak narazie to tylko TY kozaczysz/cwaniaczysz z tego co widze a nie Dżibril
A teraz drugie zdanie... No a co ty właściwie robisz jak nie to co napisałeś>>>> Juz ci powiedzielismy ze jest w drugiej formie poniewaz ma zbyt wielkie reiatsu zeby utrzymac go w normalnej formie ponadto bylo powiedziane ze zeby zmniejszyc rozmiar miecza do podstawy to trzeba ograniczyć swoja energie czego KENPACHI NIE POTRAFI!
Zgadzam sie z Dżibrilem
~Psychopata , a dlaczego osoby , które mają Bankai nie muszą wymawiać imienia swojego miecza ? Imię jest ponoć niezbędne do przebudzenia pogromcy ! A kozaki z Bankaiem nie musza go wymawiać , wtf ?
poza tym tak naprawdę sądzę , że w tym anime nie ma za grosz logiki , ale pokłócić się zawsze można
U mnie też wystąpiły te sprzeczności. Po co osoby z Bankai wymawiają imię zabójcy dusz, żeby go odpieczętować? Nie wiem, wygodniej im tak, muszą? A może specjalnie dla nas wymawiają, bo wiedzą że ich oglądamy i chcą żebyśmy poznali imię ich scyzoryka.
Oczywiście nie chce tutaj was przekonywać tym, że Kenpachi ma swój miecz w pierwszej formie. Bo od zawsze myślałem, że jest w Shikai i to się nie zmieniło.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2007-05-07 23:56:07)
[cytuj]Podajcie mi jeden rozsądny, ale to rozsądny przykład, że Zaraki ma Shikai, a przyznam Wam rację.
Ratujcie. Czy nie jest dla ciebie rozsądym argumentem to, że SAM TAK POWIEDZIAŁ? No chyba, że masz inną interpretację jego słów które przytaczałem już x razy - słów wypowiedzianych podczas walki z ichigo. Zamieniam się w słuch.
zgadzam sie z ~BeAsTMaStEr, zreszta napisalem argument dla Rafcik_PL ale najwidoczniej go nie przeczytal.
Nigdy nie byl zapieczetowany - bo zaraki nie potrafi zmniejszac swojej energi duchowej.
Ale tym argumentem potwierdziłeś to co ja pisałem . Czekam na kontrargument od tych którzy uważają, że to nie jest shikai. I chociaż wiele krzyku tutaj już usłyszałem, to kontrargumentu (w miare logicznego) nie dostałem od nikogo. I to tak wygląda, że zamykamy oczy na cytaty i tłumaczymy po swojemu (no może wyjątkiem jest Arry). I kto tu ma klapki na oczach
Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-08 00:10:23)
Forum jak każde i na upartego mógłby tak ktoś wstawić linka do tego wątku na ANSI, że tutaj uważają, że Zaraki ma Shikai. Inne forum to żaden autorytet :/
Przecież wyraźnie napisałem, że oni opierają swoją rację na oficjalnym databooku, wydanym przez Kubo Titte. To na prawde nie nasza wina, że tego nie rozumiesz. Chcesz to sobie poszukaj wiecej info o tym databooku (duzo informacji w nim jest, np. o życiu w ss, że np rodzina Shiba była kiedys szlachecka itd.). Wszytko co ty napisaleś, to tylko twoje domysyly, a to co ja podalem, to oficjalne info. Musisz sie pogodzic z prawda, że nie masz racji. Fabuły nie zmiensz.
Z tego co pamiętam to powiedziane było, że Zaraki jest jedynym kapitanem który nie zna imienia swojego miecza.
Powiedziane też było, że kapitanowie muszą kontrolować rozmiar swojego miecza bo inaczej wymachiwali by kataną wielkości wieżowca.
Wg. mnie skoro Zaraki jest cienki w kontrolowaniu swojej energii duchowej to jeśli jego miecz bylby w wersji podstawowej to musiałby być ogromny, więc pod naporem tak olbrzymiej energii duchowej sam z siebie uwolnił się do shinkai.
Jyzu powiedzcie mi jeszcze ze ta opaska na oku dodaje mu energii... Przeciez po to ja nosi nie? Bo jego reiatsu jest za wielkie i nie potrafi go kontrolowac, a wiec opaska zmniejsza mu ta moc do tego poziomu zeby jakas kontrola z tego wyszla ludzie jyzu...
P.S. Cwiek znajdz mi strone o Bleachu na ktorej tak pisza a nie o Naruto
Edit: ja jestem po stronie Rammsteina bo to on cos mowi z sensem I ja tez nie widzialem zadnych dowodow tutaj sensownych - takich ktore nie wy zmysliliscie a Kubo :>
Ostatnio edytowany przez Roni1001 (2007-05-08 20:59:15)