#1 2007-05-15 11:29:29

MisQL
Użytkownik

Czy warto oglądać inne hacki jeśli...

...na .hack//rootsie nieraz było u mnie blisko snu?
Nie podobał mi się kompletnie, choć dotrwałem do końca dzięki swojemu upartemu charakterowi jezor
Strasznie ciężko się to oglądało, ze względu na klimat w nim panujący - ponury, mało akcji... Tylko jedną postać dało się lubić, no może dwie (Tawarata i Phyllo).

A żebyście mogli poznać moje gusta, to moja lista najlepszych anime (kolejność przypadkowa):
- Death Note
- Jigoku Shoujo
- Naruto
- Bleach
- Black Blood Brothers
- FMA
- Furi Kuri
- Sumomo (i jeszcze kilka mo oczkod )

Na recenzje patrzyłem, ale porównań do rootsa nie ma, więc daltego pytam, czy wg. Was byłoby coś co mogłoby mi podejść, coś w klimatach z powyższej listy?

Ostatnio edytowany przez MisQL (2007-05-15 11:36:45)

#2 2007-05-15 12:15:43

Gobli
Użytkownik

Odp: Czy warto oglądać inne hacki jeśli...

hmm, gusta podobne, a hacki mam wszystkie obejrzane i wysoko ocenione...
więc tak: .hack//SIGN i LIMINALITY obejrzyj ze względu na muzykę, w LIMINALITY się też dużo dzieje (poza grą)
.hack//DUSK (Twilight) jest troche bardziej dziecinne, więc i ciut mniej nudzące... takie moje wrażenie.
i na koniec .hack//GIFT - jedno odcinkowy żart, bardzo sympatyczny smile_big

#3 2007-05-15 12:17:12

DaBiDo
Użytkownik

Otogizoushi mogło by Ci podejść, choć pewnie tylko 1 część a druga pod koniec. Choć druga części też miała swój urok i podoba się po obejrzeniu dopiero całości.
Speed Grapher chyba też
Witch Hunter Robin choć na paru odcinkach przysypiałem

Tylko potem nie zwalaj na mnie, że poleciałem Ci denne anime, które musiałeś oglądać, a że jesteś uparty to oglądałeś je do końca oczkod /choć ja nie uważam by były denne a jedne z lepszych i przyjemniejszych, które widziałem/.

#4 2007-05-15 12:23:30

Sir_Ace
Użytkownik

Ze wszystkich Hacków właśnie Roots jest najsłabszy (sam nie dooglądałem do końca). Wszystkie inne oglądałem ze sporą przyjemności, czego i Tobie życzę smile

#5 2007-05-15 12:59:52

MisQL
Użytkownik

Hmmm... to chyba obejrzę wiekszosć smile_big

Zastanawiam się nad SIGNEM - w recenzjach pisali, że jest ciężkie... Czy, aby nie podobne do rootsa?

~DaBiDo - chodziło tylko o hacki, a nie anime ogółem, ale te info też się przyda jezor A WHR oglądałem jeden dcinek i jak zwolni się u mnie miejsce na kolejne anime (albo skończę jakąś serię, albo będę miałlepszego kompa jezor) to się za to wezmę smile_big
A z dotrwaniem d okońca to tylk oraz mi się zdarzyło nie wytrzymać - Yume Tsukai - wyłączone po chyba 5 minutach peirwszego epka smile_big

~Sir_Ace - dzięki xD

Ostatnio edytowany przez MisQL (2007-05-15 13:01:09)

#6 2007-05-15 13:08:19

zergadis0
Użytkownik

MisQL napisał:

Zastanawiam się nad SIGNEM - w recenzjach pisali, że jest ciężkie... Czy, aby nie podobne do rootsa?

Rootsa nie widziałem, ale Sign mi się bardzo spodobał.

#7 2007-05-15 13:09:43

Viader
Użytkownik

Jeżeli chodzi o SIGN'a to bankowo mogę Ci polecić, naprawdę chyba jedyny hack który mi sie podobał, świetna muzyka, dosyć ciekawa fabuła no i kreska mi sie podoba. Mogę śmiało powiedzieć ze to jest jedna z obowiązkowych pozycji.
I nie mam jej co porównywać do ROOT'sa który jest totalną klapą, też ciężko mi się go oglądało ale z uwagi ze wszystkie hacki widziałem musiałem go skończyć.
Także jednym słowem "wciągaj" oczkod

Ostatnio edytowany przez Viader (2007-05-15 13:18:20)

sygase9.jpg

#8 2007-05-15 13:39:49

Piter666
Użytkownik

Viader napisał:

Jeżeli chodzi o SIGN'a to bankowo mogę Ci polecić, naprawdę chyba jedyny hack który mi sie podobał, świetna muzyka, dosyć ciekawa fabuła no i kreska mi sie podoba. Mogę śmiało powiedzieć ze to jest jedna z obowiązkowych pozycji.

dokładnie, warto obejrzeć nawet dla samej muzy slina

#9 2007-05-15 13:57:49

Sir_Ace
Użytkownik

Do tego, jeśli się nie oglądało Signa, to nawet nie ma co siadać do reszty. Wszystko (oprócz Rootsa, chociaż i ten zawiera sporo odniesień) kręci się właśnie wokół Signa. Więc Sign to podstawa, reszta to tylko (mniej lub bardziej istotne) dodatki.

#10 2007-05-15 16:44:54

MisQL
Użytkownik

Ok. Dzięki wszystkim za pomoc smile
Się skuszę na pozostałe hacki na pewno smile

Heh, chyba dlatego w Rootsie praktycznie wszystko pokapowałem (tylko kim jest Aura nie wiem, chyba smile_big).

#11 2007-05-15 17:01:34

Nevar
Użytkownik

O Aurze było właśnie w Hack Sign, chociażby dlatego polecam zobaczyć oczkod

Ja widziałem ww. Signa i speciale (Trismegistus, Gift i jeszcze jeden), Liminality, DUSK i zamierzam zobaczyć Roots (ale póki co, skończę fillery Naruto :] ).
Jak dla mnie:
Hack Sign - muzyka, główne postacie (prócz Subaru i Kinkana), świat gry, fabuła
Hack Liminality - pierwsza możliwość dłuższego zobaczenia "jak wygląda świat poza grą", mnie aż tak nie wciągnęło...
Hack Dusk - nawet niezłe, chociaż jak już zostało wspomniane - bardziej dziecinne, co nie psuje przyjemności z oglądania.

I tak polecam zobaczyć wszystkie. "Trzeba poznać wiele zdań, żeby wyrobić sobie opinię" - ale najlepiej samemu czegoś doświadczyć i zastanowić się, czy było warto :]

PS. Niestety Sign to jedyny Hack w którym zwróciłem uwagę na soundtrack (który jest wspaniały oczkod ).

#12 2007-05-15 17:04:29

Mavet
Użytkownik

ol mai gad mi sie podobal Roots Haseo Ruleezzz  co do innych dobpiero sie przymierzam jezor i pewnie bedzie na odwrot. wam nie podobalo sie roots a mi nie bedzie poodbac Sign etc.

Stopka forum

© Animesub.info 2024