Nie jesteś zalogowany.
Eeee na razie nic nie czytam bo jeszcze mangi nie zacząłem (choć zmienię to na dniach). Ale mam pytanie do ludzi na bieżąco z mangą, czy Raki ma potem dla fabuł jakieś większe znaczenie i czy ma jakieś moce czy cuś?
Proszę o odp. w stylu 1.Tak 2.Nie bez zbędnych spoilerów
Clare miała sen erotyczny o Ramik także to chyba jest ważne dla fabuły , ale jak narazie jecze do niczego nie doszło miedzy nimi.
A jego super moca jest to, że działa jak magnez na inne Claymore. Nie mogą mu się ooprzeć. Dzięki czemu Clare zdobywa nowe przyjaciółki.
Chwila chwila..sen erotyczny?? Gdzie ja to ominąłem??
Clare miała sen erotyczny o Ramik także to chyba jest ważne dla fabuły , ale jak narazie jecze do niczego nie doszło miedzy nimi.
A jego super moca jest to, że działa jak magnez na inne Claymore. Nie mogą mu się ooprzeć. Dzięki czemu Clare zdobywa nowe przyjaciółki.
dokładnie, bo raki jest opanowany przez jedno ze starożytnych yoma, które po zdezerterowaniu z rady organizacji postanowiło przez pare lat sie ukryć.
edit. oczywiście raki jest tego nieświadomy i radośnie sobie hasa ściągając na clare całe stada yom.
edit2. khadzad myślałem, że po tych absurdalnych rewelacjach, które napisałem, skumasz się, że to ściema. możesz mi wierzyć, oglądałem mange z 15 razy od czasu jak zaczęła wychodzić i clare nie ma żadnych snów erotycznych, a raki to normalny człowiek.
Ostatnio edytowany przez Farfarello (2007-05-26 16:58:36)
Ale gdzie ona miała sen erotyczny o nim<gubi sie>
A może po prostu że mówiąc "This kid smell nice" miala na mysli to że on "smacznie" pachnie, pamietajmy że w obecnej sytuacji Raki znajduje się w łańcuchu pokarmowym niżej niż ci co z nim przebywają.
Powiedzmy że nie zjedli go bo wczesniej zeżarli całe miasto, ale zastanawiam się po co go wzieli ze sobą? Moze taka przekąska na drogę
A tak poważnie to rozpatruje jeszcze inną wersję a mianowicie taką że Priscilla może chcieć mieć potomstwo, o ile w ogóle może i być może do tego potrzeba jej Rakiego (lub innego ludzia).
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Może wyczuła zapach Clare która pachnie niejako Teresą i jej sie skojarzyło z dawnymi czasami??
sądze że byłaby to przesada, pamietajmy że od ostatniego spotkania Rakiego z Clare minął ponad miesiąc, nawet zajkładając że przebudzona ma niezły węch to jednak chyba nie aż tak, a co do zapachu Teresy to Priscilla miała raczej inne rzeczy na głowie niż wąchanie Teresy, zresztą Clare też nie wyczuła, ani nie dostrzegła.
Zresztą miałaby sobie przypomnieć o Teresie bo poczuła od Rakiego, zapach Clare (sprzed miesiąca), która dziesięc lat temu przez kilka dni z Teresą podróżowała... przyznam się że jesli ma tak czuły węch to nie dziwiłbym sie gdyby od czasu do czasu jej odbijało, bo równie dobrze mogła by wyczuć pierdnięcie człowieka z odległości 500 km.
Cóż...wiemy że czasami takie przesady sie w mangach zdarzają wiec wszystko możliwe jest^^
Nie zapominajcie o tym, że Clare pocałowała Rakiego, więc może w tym momencie przesłała mu swoją energię yoki i to Prescila była w stanie wywąchać
I za każdym razem jak Raki sobie to przypomni i sie podnieci stanie sie superherosem?? to też przesadzone imo xD
Jako że Raki mnie lekko irytował i ciągle nie wiadomo czy poprawi swoje zachowqnie czy nie, to jestem zwolenikiem tego by Priscilla zeżarła go jak najszybciej, Clare będzie miała kolejny powód by jej nienawidzić i świat będzie piekniejszy
Jako że Raki mnie lekko irytował i ciągle nie wiadomo czy poprawi swoje zachowqnie czy nie, to jestem zwolenikiem tego by Priscilla zeżarła go jak najszybciej, Clare będzie miała kolejny powód by jej nienawidzić i świat będzie piekniejszy
To jest zbyt piekne, aby było możliwe.
Mi się wydaje, że Raki zdązył uciec zanim Prescila go zjadła w całości i teraz ma jedną rękę i pół twarzy.
A tak na serio to jest on zbyt ważną postacia, aby się go pozbyć. Dzieki niemu Clare zdołała powstrzymać swoje pierwsze "przebudzenie" i mogę się założyć, że Raki będzie doskonałym szermierzem. Może nawet jego umiejętności bedą na równi z najsłabszymi Claymor i napewno znów uratuje Clare, albo sama jego obecność doda jej sił do dalszej walki.
IMO Raki będzie wystarczająco silny do walk z abyssami^^
(...)i mogę się założyć, że Raki będzie doskonałym szermierzem. Może nawet jego umiejętności bedą na równi z najsłabszymi Claymor i napewno znów uratuje Clare, albo sama jego obecność doda jej sił do dalszej walki.
eee to będzie strasznym cieniasem. najsłabsze claymore to cienkie bolki jeśli chodzi o walkę z przebudzonymi, a clare normalnego przebudzonego zjada na śniadanie. jako, że ze zwykłmi yomami bić się już raczej nie będą, to raki będzie jej potrzebny jak świni siodło. co innego jak isley zrobi z niego męskiego claymore, albo nawet niezgłębionego, wtedy mógłby się przydać. a sił, to jej raczej nie doda, co najwyżej będzie ją z gatleą cofać z pełnego przebudzenia.
hmm tak sobie myślę, w jaki sposób udało mu się to, za pierwszym razem; jean i galatea zmieszały swoje yoki, żeby ją cofnąć, ale raki...? może naprawde wyprorokowałem, że siedzi w nim yoma z rady, która postanowiła sie wywczasować.
Ostatnio edytowany przez Farfarello (2007-05-27 08:59:44)
Dla zainteresowanych mangą.
Pojawił się Claymore vol 8-12v2 by 10sigh. Oto co translator sam o tym wydaniu mówi na forum digitalpanic.net (jako, że niechce mi się tłumaczyć jest po angielsku):
[cytuj=10sigh]I am aware that v2s are the scourge of the sub/scanlation scene and I do feel the shame but...
after lots of pondering and frowning I decided to fix some shit and re-release; here's what I did:
- names equalized
- 3 genuine translation mistakes -hopefully- fixed (this is nothing major; I don't think the fixes will impact
your understanding of anything in the manga... but mistakes are mistakes)
- chapter titles added
- various typos fixed
- some minor typesetting tweaks in a few speech bubbles
- some changes in nuances of the wording I wasn't content with (stuff like"constant" instead of "permanent")
Oh and last but not least: Double page filenames changed from xxxa to xxx-yyy so certain idiots don't shit their pants
thinking I forgot pages.
Yes, being a Nice Guy means even caring about the wellbeing of the mentally challenged.[/quote]
>>>>Download<<<<
wyszła zapowiedź kolejnego chapteru... zdaje sie pojawi sie on 6 czerwca, ktos umiałby to stłumaczyć?
z jaką częstotliwością wychodzą nowe odcinki (tak jak berserk; raz na miesiąc), czy inaczej?
co do tłumaczenia, to pewnie wyjdzie szybciej niż sam raw.
Czasopismo gdzie się ukazują nazywa się Monthly Shounen Jump, więc pewnie co miesąc będziemy mieli rozdział. Zauważam jednak że rozdziały w Claymorze są większe niż te z berserka (ostatnio) i Gantza, możlwe że będą sie pojawiac co drugi miesiąc
Z jaką częstotliwością wychodzą nowe odcinki (tak jak berserk; raz na miesiąc), czy inaczej?
Czasopismo gdzie się ukazują nazywa się Monthly Shounen Jump, więc pewnie co miesąc będziemy mieli rozdział. Zauważam jednak że rozdziały w Claymorze są większe niż te z berserka (ostatnio) i Gantza, możlwe że będą sie pojawiac co drugi miesiąc
RAW poprzedniego rozdziału pojawił się 5 maja, nastepny piszecie że 6 czerwca będzie, także chyba co miesiąc wychodzi jeden rozdział.
Ostatnio edytowany przez szubiel (2007-06-03 13:49:48)
A miesięcznik(monthly) mają usunąć wiec raz na miesiąc bedzie sie pojawiał w zwykłym tygodniowym shonen jumpie;P(to ktoś mi mówił) a jak namówie pewną osobe to może mi przetłumaczy(bo ja nie mam czasu:P)ten chapter z rawa(o ile bedzie czysty w miare)