#241 2007-05-25 20:56:09

Gogi
Użytkownik

Odp: My not favorite

Jakikolwiek Ghost in the shell działa na mnie jak najlepszy środek nasenny.

#242 2007-05-27 11:45:41

Sedno
Użytkownik

Ogladam anime od 2 lat i nie mam duzo My not favorite a zarazem staram sie konczyc wszystko co zaczalem. Jednak znalazla sie seria ktorej nie moglem obejrzec wiecej niz 10 minut a jest to... Puni Puni Poemideprecha[fuj] poprostu straszna seria i nikomu nie polecam. Natomiast dziwie sie ze komus moglo sie nie spodobac Fullmetal Alchemist no ale o gustach sie nie dyskutuje;)

#243 2007-05-27 12:49:52

rexo
Użytkownik

Tak "o gustach i guscikach się nie dyskutuje" smile. Ja także kończe 99,5% serii, obejżałem już mase anime (liczba trzy-cyfrowa:P) smile.
Jedno co pamiętam to Texhnolyze - obejżałem pare odcinków i dalej porzuciłem, może dla tego, że czasu nie miałem, i miałem inne fajniejsze dla mnie anime smile. Texhnolyze pewnie jeszcze kiedyś dokończe smile.
A odnośnie Ghost In The Shell to powiem szczeże że mnie się podobało lecz, do tego musi być odpowiedni nastrój i nastawienie, gdyż to nie jest lekkie anime smile. Przypomina mi się anegdotka jak dałem znajomym koleżanką smile_big, które nie oglądały anime zabardzo, to chciały mnie zabić jezor. A np Ai Yori Aoshi im śię bardzo spodobało smile. Więc do raczej zależy od charakteru człowieka smile.

#244 2007-05-27 13:42:33

nuito
Użytkownik

Do mojej listy beznadziejnych przypadków ostatnio dołączyły dwa tytuły
Angels feather i Ouran high host club. W pierwszym przypadku zupełnie jakaś paranoja, o co w tym chodzi, nie kumam. Jeśli chodzi o to drugie... totalny debilizm, brak jakiejkolwiek akcji i fabuły, zupełny absurd. Nie da się tego znieść.

#245 2007-05-27 13:49:51

Zjadacz
Użytkownik

nuito napisał:

Ouran high host club. (...) totalny debilizm, brak jakiejkolwiek akcji i fabuły, zupełny absurd. Nie da się tego znieść.

Ouran jest jednym z moich ulubionych animców. Cenię go właśnie za ten absurd. No cóż, o gustach się nie dyskutuje smile

"Skazany na zajebistość"

#246 2007-05-27 15:15:42

budyn
Użytkownik

rexo napisał:

Jedno co pamiętam to Texhnolyze - obejżałem pare odcinków i dalej porzuciłem, może dla tego, że czasu nie miałem, i miałem inne fajniejsze dla mnie anime smile. Texhnolyze pewnie jeszcze kiedyś dokończe smile.
).

Texhnolyze to jedno z moich ulubionych anime ale bardzo ciezko jest sie wkrecic, pierwsze odcinki to mordega zeby w nie wejsc ale pozniej jak juz czlowiek sie jakos polapie co i jak to dostrzegnie urode i dobra fabule tego anime.
Mnie z kolei wogole nie podszedl AIR.

Ostatnio edytowany przez budyn (2007-05-27 15:16:30)

#247 2007-05-27 16:19:48

Ariellea
Użytkownik

Ouran high host club - jestem w trakcie oglądania tej serii i bardzo mi się podoba. Jeżeli to przykład "totalnyego debilizmu, braku jakiejkolwiek akcji i fabuły i zupełnego absurdu" to jestem jak najbardziej za smile_big

#248 2007-05-27 16:24:24

mkriso
Użytkownik

Ourah High School Host Club jest świetny, natomiast jeśli chodzi o totalny debilizm i takie tam to strzełem w 10 byłoby zapewne wymienienie tytułu Azumanga Daioh, chociaż ja z każdym następnym odcinkiem byłem coraz bardziej tym anime zainteresowany:P

#249 2007-05-27 16:27:54

Vis
Użytkownik

Ja mam tylko jedno anime do którego już z 5 razy podchodziłem i nie mogę obejrzeć, 3 minuty i wyłączam mianowicie Colorful pozostałe w większym lub mniejszym stopniu mi się podobały i nie miałem problemu z wytrwaniem do końca

#250 2007-05-27 16:31:26

mkriso
Użytkownik

Moim jedynym anime, które nie obejżałem do końca było Gravitation po scenie kiedy jeden gość z drugim w windzie się całowali (o ile mnie pamięc nie myli). Po prostu fuj

#251 2007-05-27 16:32:02

Quithe
Użytkownik

A tam, Colroful jest świetny smile_big Miałem niezłą bekę przy oglądaniu i tłumaczenie xD Trzeba tylko lubić takie klimaty i kreskę oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#252 2007-06-02 19:11:14

liq
Użytkownik

Ouran jest faaaaajny smile_big wypasione postaci, humor... ale ogólnie to z takich haremów Fruits Basket jest najnajnajlepszy... *_*

a co do najgorszych anime:
1.Kyoshiro to Towa no Sora - LITOŚCI!!!! Naprawde, nie mam pojęcia jak dotrwałam do końca 12 czy tam 13 odcinka... takie smuty, taka odmóżdzona główna bohaterka, że aż żal było ogladać smile_big Jedyny plus? No nawet ten główny bishi nie był taki zły oczkod
2. Boys Be jeden z najgorszych shoujców jaki zdażyło mi się ogladać. Wiało nudą przez okrągłe 13 odcinków smile_big Dobrze, że mi szyjki nie zawiało jezor
3. Fushigi Yuugi - anime to pierdoła, manga za to bardzo smieszna i ciekawa - przynajmniej do 14 tomu xD potem to sie ciągnie jak ser na pizzy jezor
4. Gundam Wing - nie dotrwałam nawet do końca, a byłam blisko xD naprawdę.

I reszta: Peach Girl(dobre na sen), Lucky Star(noż ja pierdziele, ileż można się rozwodzić nad sposobami wżerania, bodajże ciasteczka?!).
Więcej(grzechów) nie pamiętam... xP

Co do Death Note - zobaczyłam jeden odcinek, całkiem niezły(za długie xP). Obczaiłam 2 części live-actiona, dooobre mmm. Przeczytałam mangę(tomów 5) - nudy xD, flaczki z olejem(Chociaż dla L kupie jakiś tomik jezor)

#253 2007-06-02 20:16:19

manti
Zbanowany

anime których należy unikać wg mnie to:
AA! Megami-sama z powodu postaci Morisarti coś tam, takiej cioty w życiu spotkać nie można. próbowałem obejżeć do końca na siłę ale się nie dało
Full Metal Panic! Fumoffu to totalne przeciwieństwo Full Metal Panic 1 i 2 które jeszcze dało się obejżeć
Black Blood Brothers - po prostu się przliczyłem
Final Approach - komedia ?? ja nic śmiesznego w tym nie widziałem
Kagihime Monogatari Eikyuu Alice Rondo - totalna beznadzieja, jakim cudem na anidb to anime uzyskało ocenę 5.50 ??
Soul Link - NUDA
to tyle beznadzieji co obejżałem, wywaliłem i jakimś cudem nadal je pamiętam

#254 2007-06-02 20:26:38

MisQL
Użytkownik

manti napisał:

Black Blood Brothers - po prostu się przliczyłem

To było fajne mimo kiepskiego zakończenia oczkod

#255 2007-06-02 20:37:56

marcin2
Użytkownik

manti napisał:

Full Metal Panic! Fumoffu to totalne przeciwieństwo Full Metal Panic 1 i 2 które jeszcze dało się obejżeć

To znaczy? Co ci się nie podobało w FMP Fumoffu?

#256 2007-06-02 20:42:08

Jasmine
Użytkownik

budyn napisał:
rexo napisał:

).

Texhnolyze to jedno z moich ulubionych anime ale bardzo ciezko jest sie wkrecic, pierwsze odcinki to mordega zeby w nie wejsc ale pozniej jak juz czlowiek sie jakos polapie co i jak to dostrzegnie urode i dobra fabule tego anime.
Mnie z kolei wogole nie podszedl AIR.

U mnie Texhnolyze też jest w czołówce. Ciężkie, bo ciężkie, ale warto dotrwać do końca. To typ anime, które pozostawia po sobie ślad na psychice i które się pamięta.
AIR też mi nie podeszło. Takie tam nudy.
Colorful też nie należy do moich ulubionych. Dobrze, że epki takie krótkie są, bo chyba nie przeżyłabym korekty smile_big

#257 2007-06-02 23:08:48

parara
Użytkownik

liq napisał:

(...)Lucky Star(noż ja pierdziele, ileż można się rozwodzić nad sposobami wżerania, bodajże ciasteczka?!) (...)

hehe i to jest w tym najlepsze smile_big

liq napisał:

Co do Death Note - zobaczyłam jeden odcinek, całkiem niezły(za długie xP). Obczaiłam 2 części live-actiona, dooobre mmm. Przeczytałam mangę(tomów 5) - nudy xD, flaczki z olejem(Chociaż dla L kupie jakiś tomik jezor)

herezje jakies słyszę lol smile_lol

KDE4 ssie

#258 2007-06-02 23:37:59

liq
Użytkownik

[cytuj]herezje jakies słyszę lol [/quote]
haha, taaa ano herezje smile_big bo jakże tak popularny tytuł wśród PRAWIE wszystkich, można nazwać nudnym i może się nie podobać. heh

#259 2007-06-02 23:42:46

khadzad
Użytkownik

liq napisał:

[cytuj]herezje jakies słyszę lol

haha, taaa ano herezje smile_big bo jakże tak popularny tytuł wśród PRAWIE wszystkich, można nazwać nudnym i może się nie podobać. heh

Na stos!!

#260 2007-06-03 00:06:52

parara
Użytkownik

liq napisał:

[cytuj]herezje jakies słyszę lol

no tak, zawsze się znajdzie jakaś czarna owca hehelos

KDE4 ssie

Stopka forum

© Animesub.info 2024