Nie jesteś zalogowany.
Witam wszystkich w temacie o nowej grupce fansuberskiej Yumenime:) Wszystkie sprawy związane z grupką będziemy kierować na to forum i tak na wstępie chciałabym zaapelować, że poszukujemy chętnych tłumaczy i korektorów, którzy chcieliby pracować w naszej grupce.
Chętnych prosimy o zgłoszenia na naszej stronce www.yumenime.prv.pl lub na moje gg:7621973 lub maila: yuki_chan@onet.eu.
Narazie w projektach mamy Utenę i Ultra Maniac, ale niedługo dojdą nowe projekty:)
Pozdrawiam i czekamy na zgłoszenia:)
potrzebujecei tlumaczy z jakiego jezyka? a przyjmujecie nowicjuszy? poduczyl by sie troche u was, bo jestem w tym temacie zielony:D
Ewentualnie można się zgłaszać do mnie ( w profilu mam wszystkie dane kontaktowe).
Tłumacze z angielskiego oczywiście. Nikt się tu nie porywa z motyka na księżyc (japoński).
Szczerze mówiąc przydałyby się osoby, które mają JAKIEŚ doświadczenie w tłumaczeniu, żeby wiedziały na co być przygotowanym jak im idzie etc.
Także zapraszamy i oczekujemy na zgłoszonka:)
Ostatnio edytowany przez DarkSister (2007-06-05 20:56:28)
hehe no to ja tez zielony choc nie tak bardzo jezyk jest ciut za slaby by tlumaczyc ale timingi moge robic [trza sie wziac za siebie i zaczac robic cos dla innych anime maniakow ]
ja moge ewentualnie tlumaczyc, ale to tez nie jest perfekt jezyk
Ja też mógłbym tłumaczyć, jeśli wzięły/wzięli byście się też za jakieś inne projekty
<chodzi mi gł. o shonen lub coś w tym stylu, bo shoujo niezbyt mi podchodzi >
jabym mogl sie doksztalcac u was ale domyslam sie ze nie chcecie takich osob bo beda tylko przaszkadzac, ale wiecie jakos trzeba sie nauczyc
Spoko jeśli masz jakiś doświadczonko w tłumaczeniu to luzik masz wolną rękę w tym co będziesz tłumaczyć
Ale tłumacz ma się zajmować tłumaczeniem i timingiem czy samym tekstem?
Ja znam angielski całkiem nieźle ale nigdy nie robiłem napisów więc nie wiem dokładnie co i jak??(mam zamiar zacząć robić tylko muszę dowiedzieć jak:))
Tłumacz zajmuje się timingiem i tłumaczeniem. Potem jakaś osoba z grupy robi korektę (albo wiecej niz jedna osoba, zalezy). I tak to wyglada w skrocie.
Hejo, czy mi się wydaje, czy w Waszej grupie są same dziewczęta?:P Fajowo, same baby:D
~DarkSiste
Proponowałbym jednak rozdzielić te 2 rzeczy, timingiem mogłyby się zając osoby nie znające języka, a chcące pomóc<to w sumie jest monotonne >,
jednak tylko propozycja
~dulu
Fajowo? To zajebiś*** [yahoo]hehe
no już nie:P ale i tak je przewaga xD
Hejo, czy mi się wydaje, czy w Waszej grupie są same dziewczęta?:P Fajowo, same baby:D
Heh już nie same baby bo dołączył do nas chłopak:D
~DarkSiste
Proponowałbym jednak rozdzielić te 2 rzeczy, timingiem mogłyby się zając osoby nie znające języka, a chcące pomóc<to w sumie jest monotonne >,
jednak tylko propozycja
Bo ja wiem, czy takie monotonne. Mnie to przynajmiej nie przeszkadza
jak dla mnie to tez powinno byc rozdzielone timming i tlumaczenie, bo to dwie rozne rzeczy, i takiemu tlumaczowi wtedy trudniej
Gratuluję powstania nowej Grupy Fansuberskiej! Mam nadzieję, że Grupa będzie się dobrze rozwijać i życzę Wam jak najmilszej i satysfakcjonującej pracy przy napisach
Pozdrawiam serdecznie!
Jak dla mnie, to lepiej popracujcie ciut bardziej nad waszymi subkami, przyjrzalem sie im troche i macie tam sporo bledow i dziwnych zdan jak na grupe Np.
{4930}{4995}Zostawiła dziś sypialnię naprawdę wcześnie rano.
Poza tym, trzeba od czegos zaczac, wy zaczeliscie. Teraz tylko bedziecie nabierac doswiadczenia i sami przekonacie sie za rok (jesli jeszcze bedziecie istniec ), ze wasze pierwsze subki sa do d* Sami tak mamy teraz Powodzenia
Hehe. Wiadomo, że idealne to one nie są, ale nie jesteśmy profesjonalistami.
Każdy robi to z własnej woli (tak jak wy zresztą, ale macie już w tym wprawę i doświadczenie i sama wiem jak wasze suby wygladaja:p - czyt. chciałabym kiedys tak tworzyc )
Ja po prostu chce coś zrobić dla ludzi:)
Dzięki za słowa krytyki i pozdrawiam.
Tak przy okazji - dla osob, ktore już maja wprawe to do dupy, ale w porownianiu do co niektorych subow to i tak się moga byc:D 9sorry za klepanie takich zdan ale juz padam na pysk po dzisiejszym dniu )
Ostatnio edytowany przez DarkSister (2007-06-05 22:34:04)