#981 2007-06-29 10:44:50

Dżibril
Użytkownik

Odp: Death Note

A jakie było w mandze ?

#982 2007-06-29 11:16:15

Ociesek
Użytkownik

Korzystając z tematu- wie ktos ile jest tomow mangi "Death Note"?

#983 2007-06-29 11:50:55

DarkSister
Użytkownik

12 tomów + 1 tom "How to read"

#984 2007-06-29 13:19:54

Nevar
Użytkownik

Spoiler (jak bardzo brakuje mi tego spoiler taga...)

Edit:
My bad, nie zwróciłem uwagi, wydawało mi się, że były zapisane w dwóch "wersjach" xD
A zapomniałem, że goście z SPK byli z Ameryki xD
Teraz pójdę seppuku zrobić, to hańba xD

/Spoiler

Błagam, nie pogłębiaj mojego doła, czacha222 xD

Ostatnio edytowany przez Nevar (2007-06-29 13:41:10)

#985 2007-06-29 13:26:54

Wasiu
Użytkownik

SPOILER

~Nevar a nie wydaje Ci się że nazwiska osób z grupy do której należał Raito były zapisane w języku japońskim? smile

/SPOILER

#986 2007-06-29 13:38:29

czacha222
Zbanowany

Nevar napisał:

Spoiler (jak bardzo brakuje mi tego spoiler taga...)

Co do rzeczy, które denerwują w ostatnim odcinku... Zdaje się, że nikt nie wspominał o stronie, którą pokazał Near. Były tam wypisane nazwiska ludzi z SPK, a przecież Raito nie należy do tej grupy, więc jak Near mógł wywnioskować, że to on jest Kirą?
Myślę, że powinny być zapisane wszystkie nazwiska (prócz Raito oczywiście), w tym Aizawa, Matsuda i Ide. W końcu dlaczego Mikami miałby ich oszczędzić?

/Spoiler

Nie wiem, czy zauważyłeś... w notesie było wpisane 8 nazwisk - 4 wpisane w romaji i 4 w kanji. (4 członków SPK + Near + trzech z brygady L = 8 osób) Nazwiska wpisane w kanji to nazwiska Japończyków, a jedynymi Japończykami, których Raito chciał zabić, byli właśnie trzej członkowie grupy L. Ludzie z SPK przybyli do Japonii wraz z N.

OFFTOP: Nevar, skoro chcesz popełnić seppuku, to czy mogę być Twoim kaishaku? xD

Ostatnio edytowany przez czacha222 (2007-06-29 13:41:37)

#987 2007-07-02 14:51:44

Maniack
Użytkownik

UWAGA SPOILERY
.
.
.
.
.

Podsumowując... godne anime smile_big Końcówka mogła być lepsza, no ale... nie zaskoczyła mnie. Szkoda tylko, że Raito tak skończył, ehh dlaczego zawsze ci źli tak kończą? To była moja ulubiona postać z Death Nota, inteligenty szaleniec, wyrachowany, odczłowieczony w pewnych aspektach, za wszelka cenę dążył do celu - to sie nazywa ciekawa postać z anime smile_big.
Osoba N była zdecydowanie naciągana... jak dla mnie za inteligentny jak na swój wiek, wszystko doskonale wiedział i planował... No ale innej końcówki sobie nie wyobrażam. Możliwe gdyby Mikami nie skrewił to było by ciekawiej, mimo to ogólnie anime na 9/10 Minus jeden za postać N brakslow

Aha, zapomniał bym, jeszcze taka oto informacja z ACP:
Odświeżony Death Note

Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-07-02 14:53:57)

#988 2007-07-02 17:13:49

Boomerek
Użytkownik

aha aha... Anime godne obejzenia ! smile_big .. umnie ma 10/10 ale tean "N" wqu...ia
A ulubiona postac To Ryuuzaki jezor .. zal mi go smutny
A ostatni raz pokazany w ostatni odcinku.. az zawiazalo serce placze
No nie stety .. Ale zawsze gdy chce zeby dobze sie skoczylo ! . .to sie zle koczy smutny
A jak w takim DN chcialem zeby zle sie skoczylo i Raito zostal "Bogiem" .. To juz sie nie stalo .. placze

Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę!    || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||

#989 2007-07-02 20:27:54

darkschab
Użytkownik

bez wątpienia anime jest idealne pod każdym względem szkoda że L nie dotrwał do końca no ale cóż spotkał Raito po śmierci smile teraz pewnie grają w szachy oczkod

ciekawe czy po śmierci człowiek może stać się Shinigami ?? bo jeśli tak to ....:)

#990 2007-07-02 20:34:14

T e n s h i
Użytkownik

darkschab napisał:

bez wątpienia anime jest idealne pod każdym względem szkoda że L nie dotrwał do końca no ale cóż spotkał Raito po śmierci smile teraz pewnie grają w szachy oczkod

ciekawe czy po śmierci człowiek może stać się Shinigami ?? bo jeśli tak to ....:)

Jeju przeciez bylo powiedziane, ze Raito po smierci uda sie do nicosci, czyli nie spotka L i nie stanie sie Shinigami... a szkoda smutny

#991 2007-07-03 02:16:32

lightning
Użytkownik

SPOILER!!!
Właśnie skończyłem oglądać Death Note. To musiało się skończyć w ten sposób placze, W ostatniej scenie gdy Light umierał żal mi się go zrobiło i się wzruszyłem. Świetna była scena gdy Light leżał na schodach poczym po chwili pojawił się duch L I to końcowe przemówienie Ryuka. Death Note było to jedno z niewielu anime które mi się bardzo podobało !
KONIEC SPOILERA!!!

Ostatnio edytowany przez lightning (2007-07-03 02:17:46)

konsig02.jpg

#992 2007-07-03 08:13:31

Shinma86
Użytkownik

SPOILER!!!!!

lightning napisał:

Light leżał na schodach poczym po chwili pojawił się duch L

Jaki kurczę duch L? Raito ma po prostu przedśmiertne majaki. Skoro w anime jasno jest powiedziane, że po śmierci ludzi czeka tylko nicość, to zgodnie z założoną hipotezą duch L pojawić się nie mógł. To, że Raito widzi L, stanowi swojego rodzaju symbol. Coś na zasadzie - L mimo wszystko wygrał tę batalię. (Moim zdaniem oczywiście:P)

Koniec spoilera.

#993 2007-07-03 08:27:12

gorczak
Użytkownik

E tam, Raito dostanie drugą szansę tylko, że tym razem będzie to Debu Note jezor

#994 2007-07-03 08:40:22

krzykr
Użytkownik

Shinma86 napisał:

SPOILER!!!!!

lightning napisał:

Light leżał na schodach poczym po chwili pojawił się duch L

Jaki kurczę duch L? Raito ma po prostu przedśmiertne majaki. Skoro w anime jasno jest powiedziane, że po śmierci ludzi czeka tylko nicość, to zgodnie z założoną hipotezą duch L pojawić się nie mógł. To, że Raito widzi L, stanowi swojego rodzaju symbol. Coś na zasadzie - L mimo wszystko wygrał tę batalię. (Moim zdaniem oczywiście:P)

Koniec spoilera.

Spoiler

~Shinma86  O ile dobrze pamiętam to tylko używający notatnika idą do nicości. Więc duch L mógł pożegnać przyjaciela smile

Koniec spoilera.

Ostatnio edytowany przez krzykr (2007-07-03 09:02:45)

#995 2007-07-03 12:13:03

NameLess One
Użytkownik

Spolier

Na podstawie anime w ostatnich stronach "regulaminu" jest zapisane, że "Wszyscy ludzie zginą, a ich dusze pochłonie Nicość". Nie zauważyłem żadnej wzmianki o używaniu notatnika. Z drugiej strony nie wiadomo co to jest ta nicość, bo w "regulaminie" jest zapisana dwoma dziwnymi znakami, a nicość to tylko taki przekład na angielski. Nie wiem jak to wygląda w przypadku mangi, ale anime stwierdza tak. Za razem użytkownicy notatnika mają nie iść ani do nieba, ani do piekła. Czyli mówiąc o Nicości możemy przyjąć, że są to zaświaty. Czyli możliwe, że zamieszka razem z Shinigami i po pewnym czasie stanie się jednym z nich. Czyli jeśli się dobrze zastanowić anime zostawia duże pole do gdybania hehe

Jeśli natomiast chodzi o postacie następców L to mnie również lekko zdenerwowały[cenzura]

Koniec spoliera

#996 2007-07-03 13:15:24

Boomerek
Użytkownik

zly..wlsnie aime powinni zakoczyc po smierci Ryuuzakiego ! smile
bo jak zobaczylem Neara i Meela[cos takiego jezor] .. to az ciarki przeszly .. jak takim czyms bylo mozna zastopic "L"..

Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę!    || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||

#997 2007-07-03 13:21:39

darkschab
Użytkownik

T e n s h i napisał:
darkschab napisał:

Jeju przeciez bylo powiedziane, ze Raito po smierci uda sie do nicosci, czyli nie spotka L i nie stanie sie Shinigami... a szkoda smutny

no fakt fakt smile więc nici z wspólnych szachów no niestety oczkod No ale może kraina Shinigami nazywa się Nicość jak już ktoś przed chwilą zauważył oczkod

PS.
czy nie sądzicie że Light brzmi o wiele gorzej niż Raito oczkod

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-07-03 13:23:54)

#998 2007-07-03 18:36:06

lightning
Użytkownik

Mnie się bardzo podobało to zakończenie. Szkoda tylko że było tak mało scen z Mello i Matt'em. Gdy oglądałem kolejne epy miałem nadzieje "że pokażą więcej Mello" _^__

Ostatnio edytowany przez lightning (2007-07-03 18:50:05)

konsig02.jpg

#999 2007-07-03 21:00:27

DaBiDo
Użytkownik

Dzisiaj skończyłem to oglądać i przyznam, że ciekawe anime.

Wiozłem się również za wersję Live, czy też film, jak kto woli i obejrzałem  1 część, również ciekawa i nawet nie mięłam się czego przyczepić.

Oczywiście, cichłbym, by to Kira wygrał i aż się prosi o drugą wersję zakonczenia, gdzie to Rayto odnosi zwycięstwo kombinuje.
Jedna i tak zakończenie im jakoś wyszło, choć wszystko skończyło się tak szybko...

Klimatem mi to podchodziło pod Speed Grapher, to dobry klimat.

Warto było zobaczyć tą serię, gdyż rzadko się zdarza, by to tzw. zły człowiek był głównym bohaterem i by pałało się do niego sympatią.

Jeszcze wspomnę, że L na początku mnie drażnił, ale później po jego stracie, bardzo mi go brakowało placze . Naprawdę chłopak z charakterem.

#1000 2007-07-03 21:54:30

Sousuke_PL
Użytkownik

darkschab napisał:

PS.
czy nie sądzicie że Light brzmi o wiele gorzej niż Raito oczkod

O niebo lepiej, nie wiem czemu polski tłumacz mangi Death Note przyjął angielski sposób zapisu jego imienia, obrzydliwie to brzmi - Light fuj[blee]

firmapucca2lu8.jpg

Stopka forum

© Animesub.info 2024