Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Hejka!!
Chyba tego temaciku jeszcze nie było.
Sprawa polega na tym, ze mam pare animów, które mają dubbing japońki i na to "nałożony" jeszcze angielski.
I właśnie wychodzi z tego taka papka, ze nie da sie oglądac. Prosze pomóżcie, bo nie wiem co z tym zrobić!!
Te anime to pewnie masz w ogm lub mkv. Ja tez tak miałem i byla to wina kodeka a konkretnie mialem zainstalowanego recloka (taki maly programik ktory pilnuje zeby dzwiek nie uciekal od obrazu) po odinstalowaniu go wszystko wrocielo do normy i moglem wybierac ktora chce scieżka dzwiekową.:)
Jezeli nie masz recloka to sporobuj przinstalowac kodeki og ogm i mkv.
Owa sytauacja może też występować, jeśli nie masz poprawnie zainstalowanego splittera MKV i OGM i odtwarzasz plik za pomocą plyera nie pozawalającego na wybór ścieżki audio (np SubEdit, VPlayer i wiele innych)
Odinstaluj wszystkie kodeki i zainstaluj CCCP. Problemem jest u ciebie brak splitera, więc player nie rozdziela ścieżek, a odtwarza wszystkie naraz. Jak bedziesz miał splitera, to będziesz mógł sobie wybierać. A że czasami jako domyślny jest angielski dubbing, to przydaje się ta możliwośc wyboru.
Dzieki!!! Pomogło!!! Tylko jeszcze jedno pytanko.Program przerzucił mi dub na jezyk angielski. Jak zrobic zeby byl japonski??
Jak uruchomisz film, to w dolnym prawym rogu ekranu, koło zegara masz taką ikonkę. Naciśnij prawym, rozwinie się menu i tam się zmienia.
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
a ja jeszcze dorzuce ze w opcjach splittera masz mozliwosc ustawienia ktora sciezke audio ma wybrac, oraz ktore napisy. Ja mam na stale ustawione jpn sciezke i oczywiscie bez napisow ang. Niestety dziala to tylko w przypadku mkv, przy ogm musze to recznie za kazdym razem ustawic.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
No nareeeeeeeeszcie!!!! Udało się!!!!:) Nareszcie moge sie rozkoszować językiem japońskim!!
Dzięki bardzo za pomoc!!!!
Strony 1