Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Od jakiegoś czasu mam taki problem: Gdy otwieram np. plik 01.avi i w tym samym katalogu jest plik z napisami tzn. 01.txt SubEdit się wiesza i w zasobniku systemowym pojawia się jakaś strzałka. Czy ktoś wie co to oznacza i jak rozwiązać ten problem? Z góry dzięki.
Strzałka jest bodajze od kodeków (directVObsub), dzięki temu mozna ukrys drugie napisy (jesli się odpalają, lub zmienić scieżkę audio). Chyba, bo znawcą w tej materii nie jestem, ale czemu się wiesza to nie wiem.:)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Ja może jakoś pomoge, możesz mieć za dużo kodeków które się ze sobą "gryzą"(np. masz zainsalowane kilka pakietów kodeków ), albo złe skonfigurowany jeden pakiet , lub twój sytem już więcej nie wydaja(ale to żadkoś, raz tak miałem ale formata nie robiłem wtedy prze 6 miesięcy więc trudno sie dziwić), w otateczności a raczej w pierw weź i zainstaluj od nowa subedit-a,
PS:Jak tylko ogłądasz nim anime (i nie tylko) to przezuć się MPC
Co do tej strzałki to chodzi ci o tą (jak myśle)
Jeśli tak to ~Winged ma rację to jest DirectVobSub na forum już o tym było np. ten link
Tak, chodziło mi o tą strzałkę, tylko moja jest ciemniejsza . A ten problem pojawia się tylko wtedy gdy plik z filmem i plik z napisami są takie same. Jak zmienię napisy z 01.txt na np. 01a.txt wszystko gra.
Sytuacja jest taka ze DirectVobSub wczytuje napisy o takiej samej nazwie, za wiec dwa sposoby zeby go wylaczyc. Albo masz napisy o innej nazwie albo w DirectVob'ie wybierasz opocje zeby nigdy nie ladowal napisow, w zakladce "general" na samym dole trzeba wybrac "do not load" i po sprawie. Co prawda ja sam jestem wielkim zwolenikiem tego programiku, ale nie ukrywam ze raz na jakis czas mam z nim male problemy.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Jeśli nie chcesz wyświetlać napisów zapomocą tego filtra, to 2x kliknij na tą strzałkę i w General odznacz:
- Extended
- Emmbed
- Web
A moja rada będzie standardowa - odinstaluj wszystkie kodeki, zainstaluj CCCP i ciesz się bezproblemowym oglądaniem anime.
Strony 1