#1 2005-10-01 10:01:50

Elvis1985
Użytkownik

Problem z SubEdit Playerem

Od jakiegoś czasu mam taki problem: Gdy otwieram np. plik 01.avi i w tym samym katalogu jest plik z napisami tzn. 01.txt SubEdit się wiesza i w zasobniku systemowym pojawia się jakaś strzałka. Czy ktoś wie co to oznacza i jak rozwiązać ten problem? Z góry dzięki.

#2 2005-10-01 10:14:59

Winged
Użytkownik

Odp: Problem z SubEdit Playerem

Strzałka jest bodajze od kodeków (directVObsub), dzięki temu mozna ukrys drugie napisy (jesli się odpalają, lub zmienić scieżkę audio). Chyba, bo znawcą w tej materii nie jestem, ale czemu się wiesza to nie wiem.:)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#3 2005-10-01 11:13:26

synibos
Użytkownik

Ja może jakoś pomoge, możesz mieć za dużo kodeków które się ze sobą "gryzą"(np. masz zainsalowane kilka pakietów kodeków ), albo złe skonfigurowany jeden pakiet , lub twój sytem już więcej nie wydaja(ale to żadkoś, raz tak miałem ale formata nie robiłem wtedy prze 6 miesięcy więc trudno sie dziwić), w otateczności a raczej w pierw weź i zainstaluj od nowa subedit-a,

PS:Jak tylko ogłądasz nim anime (i nie tylko) to przezuć się MPC

Co do tej strzałki to chodzi ci o tą (jak myśle)
strzaka3du.png

Jeśli tak to ~Winged ma rację to jest DirectVobSub na forum już o tym było np. ten link

#4 2005-10-01 11:23:17

Elvis1985
Użytkownik

Tak, chodziło mi o tą strzałkę, tylko moja jest ciemniejsza smile_big . A ten problem pojawia się tylko wtedy gdy plik z filmem i plik z napisami są takie same. Jak zmienię napisy z 01.txt na np. 01a.txt wszystko gra.

#5 2005-10-01 12:00:29

waski_jestem
Użytkownik

Sytuacja jest taka ze DirectVobSub wczytuje napisy o takiej samej nazwie, za wiec dwa sposoby zeby go wylaczyc. Albo masz napisy o innej nazwie albo w DirectVob'ie wybierasz opocje zeby nigdy nie ladowal napisow, w zakladce "general" na samym dole trzeba wybrac "do not load" i po sprawie. Co prawda ja sam jestem wielkim zwolenikiem tego programiku, ale nie ukrywam ze raz na jakis czas mam z nim male problemy.

gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]

#6 2005-10-01 12:03:10

Suchy
Użytkownik

Jeśli nie chcesz wyświetlać napisów zapomocą tego filtra, to 2x kliknij na tą strzałkę i w General odznacz:
- Extended
- Emmbed
- Web

#7 2005-10-01 14:16:37

Yang
Użytkownik

A moja rada będzie standardowa - odinstaluj wszystkie kodeki, zainstaluj CCCP i ciesz się bezproblemowym oglądaniem anime. jezor

Stopka forum

© Animesub.info 2024