Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Ja mam windows serwer 2003 i powiem krotko jest poprostu swietny stabilny i nie pozera zasobow jak xp, xp to mega mega kicha moj 2003 po 5 miesiacach uruchamial sie w granicach 40- 50 sekund i w mnej wiecej tyle samo sie zamykal, xp (komp brata) po 5 miesiacach uruchamial sie 2-3 razy dluzej a zamykal prawie 5 minut czasem . Moj pierwszy 2003 zainstalowalem prawie na poczatku jak wyszedl i sprawial czasem klopoty, glownie niedopracowane pierwsze wersje sterownikow, ale po pewnym czasie wszystko swietnie chodzilo. Najdluzej komputer mi chodzil 34 dni, i tylko dlatego tak krotko bo dokladalem pamiec moj koles mial na windows serwer 2003 postawiony serwer i tam komputer chodzil nonstop miesiacami, ani razu mu sie nie zwiesil jedyne przerwy w dzialaniu byly przy klopotach z energetyka Ja osobiscie w 2003 widzialem 1 zwieszke z blue screenem, wina byla driverow do grafiki, dodam ze mialem podkreconego procka dosc mocno i czasem wiadomo gra/program potrafi sie zwiesic, przez wsumie ponad rok jak uzwywam 2003 restartowac komputer musialem tylko kilka razy, czesto wystarczylo ctrl+alt+del i zamknac program z task managera, w xp zwieszona gra=restart, jedyna wada 2003 to zeby go uzywac trzeba poswiecic mu troche czasu na odpowiednia konfiguracje, no i jak ktos wogole sie niezna to troche czasu zabiera znalezienie odpowiednich poradnikow, gdyz po instalacji 2003 ma powylaczane kilka opcji zwiekszajace jeszcze stabilnosc np grac sie nieda na poczatku ale po przestawieniu kilku opcji wylaczeniu paru procesow mamy system praktycznie multimedialny jak xp ale o wiele bardziej stabilny
ara ara...
Soda2 napisal:
>....nie ma takich dziór i bezpieczeństwo jest na poziomie ....
o bezpieczenistwo nalezy zadbac jesli dobrze skonfiguruje sie windows serwer 2003 jest praktycznie tak samo bezpieczniy jak linux, a i niema sie co oszukiwac jak sie czlowiek malo zna na bezpieczenstwie to i na linuxie ktos mu sie wlamie bezproblemow. Linux jest lepszy ale swoje bezpieczenstwo zawdziecza glownie windowsowi poprostu pewnie ciezej go zlamac, ale po co wogole go lamac jek ma sie miliardy bezmyslnych czasem uzytkownikow windowsow, do ktorych wlamac sie na komputer jest banalnie latwo, trzeba tez zauwazyc ze ilosc dziur wykrywana jest glownie zalezna od udzialow w rynku. Niedawno FireFox byl uwazany za najbezpieczniejszy, zdobyl zaufanie ludzi dosc duzy udzial w rynku i coz nagle coraz wiecej latek zaczelo wychodzic, ostatnio czytalem ze w jakims tam okresie czasu wiecej dzir znaleziono w FF niz w IE Dla mnie osobiscie linux odpada ze wzgeldu na granie glownie online, jakbym niegral pewnie bym mial linuxa bo mialbym pewnie celerona 450 albo jakis inny zabytek
ara ara...
Mi wszystkie gry w jakie grałem, działają. A grałem w: World of Warcraft, Diablo2, GTA:SA i pare innych, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć tytułu
No cóż. Zawsze możesz sobie kupić wersje full i już mieć świety spokój. A tak to masz w pełni sprawny system windows, w dodatku najlepszy z dostępnych i to wszystko za darmo. A czy znajdziesz jakiegoś innego windowsa, którego masz legalnie za darmo? Bo ja jakoś sobie takiego systemu nie przypominam.
Pamietam stare czasy ... WINSHIT 98... reinstalowałem go dosyc czesto... i dostałem kiedys płytke Win 2000 wersja 60 dniowa...(darmowa) pamietam ze windows'a reinstalke ghostem robiłem dosyc czesto... Tak wiec myslałem ze 2 miechy win 2000 do duzo i zdaze go reinstalować 2 razy tak wiec demo 60 dniowe było w sam raz... niesteyty win 2000 wytrzymywał dłuzej ...To tak na marginesie....
Ale to prwada serwer 2003 jest najlepszym Winem dostepnymna rynku....
Strony Poprzednia 1 2