Nie jesteś zalogowany.
btw. ~Zjadacz nie martw się na studiach jest luz będziesz miał na wszystko czas .
Czyli jesteśmy umówieni. W październiku szturmujemy stację
"Skazany na zajebistość"
Narazie projekt niczym sie nie wybija, w stosunku co prezentowaly poprzednie stacje (niektore jeszcze dzialajace).
Nie wybija sie bo powtarzam ze trwają testy:P Ramówki proszę spodziewać sie na początku października:)
Obecnie jestem w stanie udźwignąć 75 słuchaczy. Parametry serwera to 48 kb/s i kodek acc+
Byłbym wdzięczy gdybyście napisali jaka jest jakość odbioru:)
Jakość chyba nie jest zła, większość internetowych radiostacji jedzie na ~44kbps i jakoś ludzie nie narzekają
W odtwarzacz winamp pisze na pewno:) nie wiem dlaczego w innych tego nie widać...
No u mnie też jest napisane w nawiasie kwadratowym (u każdego jest napisane), ale było by miło usłyszeć tam głos jakiegoś polaka bo równie dobrze ktoś może ściągnąć sobie muzykę z anime która mu się podobała (poszukać w necie, zapytać np. tu na forum lub gdzie indziej) wrzucić na winampa i ma to samo Ja często odpalam winampa kiedy gram w l2 lub w coś innego i nie siedzę na ts'ie i niezbyt zwracam uwagę na to co pisze na pasku winampa na dole, albo w ogóle nie mam możliwości go zobaczyć
"The Pillows - Little Busters" leci. To radio właśnie ma ode mnie wieeelkieeego plusa (jak stąd do Wrocławia, gdzieś tak).
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-09-19 23:13:41)
"Skazany na zajebistość"
s0n1c napisał:Narazie projekt niczym sie nie wybija, w stosunku co prezentowaly poprzednie stacje (niektore jeszcze dzialajace).
Nie wybija sie bo powtarzam ze trwają testy:P Ramówki proszę spodziewać sie na początku października:)
Obecnie jestem w stanie udźwignąć 75 słuchaczy. Parametry serwera to 48 kb/s i kodek acc+
Byłbym wdzięczy gdybyście napisali jaka jest jakość odbioru:)
Zmieniles kodek czy po prostu mialem wtedy chwilowe zacmienie? Teraz jakosc dzwieku jest o niebo lepsza.
Btw, co uzywasz do kontroli muzy?
Jakość chyba nie jest zła, większość internetowych radiostacji jedzie na ~44kbps i jakoś ludzie nie narzekają
44@mp3 Omg jak takie cos mozna sluchac. Ja jestem wymagajacym ludziem. (Czytaj; Jesli mozna tym samym kosztem uzyskac lepsze rezultaty, to nalezy je stosowac).
Ostatnio edytowany przez s0n1c (2007-09-19 23:29:37)
WTF? Franz Ferdinand?
"Skazany na zajebistość"
Hehe, pomysł w deche z tym radiem! To weźcie chłopaki wykombinujcie coś, żeby to poleciało na FM. Puścił bym sobie w robocie:-D Jakość jest w porządku.
A odnośnie braku jakiegoś spikera radiowego to mam trochę szaloną propozycję: może by coś wykombinować z lektorem napisów;)
Piosenki są odtwarzane losowo, czy w jakiejś kolejności? Bo moze tak by się dało, żeby wyeksportować playliste do jakiegoś html; z tamtąd do txt, potem przez lektora napisów, pociąć nagranie z lektora; dodać pocięte do playlisty i posortować wg tytułu:D
Albo prowadzący radio podsyła listę utworów do odtworzenia zainteresowanym forumowiczom, a oni nagrywają swoją wersję zapowiedzi (to możnaby nawet jaki konkurs zrobić;)) i odsyłają z nazwą dokładnie taką samą jak oryginał + oznaczenie, ze to jest komentarz.) Tyle, że nie dałoby się losowo wtedy tego odtwarzac... Ale może pomysł nie taki chory?
Co Wy ludziska na to?
Kaar napisał:Jakość chyba nie jest zła, większość internetowych radiostacji jedzie na ~44kbps i jakoś ludzie nie narzekają
44@mp3 Omg jak takie cos mozna sluchac. Ja jestem wymagajacym ludziem. (Czytaj; Jesli mozna tym samym kosztem uzyskac lepsze rezultaty, to nalezy je stosowac).
Zwróć uwagę, że radio cały czas nadaje 44-48 kbps, a praktycznie się nie różni od 128 kbps ;] Nie pytaj jak można słuchać czegoś takiego, bo sam słuchasz
Ode mnie plus za opa z Love Hiny
Hehe, pomysł w deche z tym radiem! To weźcie chłopaki wykombinujcie coś, żeby to poleciało na FM. Puścił bym sobie w robocie:-D Jakość jest w porządku.
Need lots of $$$. Wystarczy, ze teraz autor doplaca do interesu i nie wozi sie na bezplatnym serwie.
A odnośnie braku jakiegoś spikera radiowego to mam trochę szaloną propozycję: może by coś wykombinować z lektorem napisów;)
Wole zywy glos, nie syntezator. Zreszta troche roboty by bylo z syntezatorem.
Zwróć uwagę, że radio cały czas nadaje 44-48 kbps, a praktycznie się nie różni od 128 kbps ;] Nie pytaj jak można słuchać czegoś takiego, bo sam słuchasz
Ode mnie plus za opa z Love Hiny
Widze, ze nie doczytales, ze radio jest puszczane w AAC+ a nie mp3. A w tak niskim bitrate pomiedzy tymi formatami roznica jest kolosalna.
Ostatnio edytowany przez s0n1c (2007-09-19 23:55:24)
WTF? Franz Ferdinand?
OP z Paradise Kiss.
Zjadacz napisał:WTF? Franz Ferdinand?
OP z Paradise Kiss.
Aaa...
"Skazany na zajebistość"
Ciekawy pomysł. Kiedyś słuchałem jednego takiego (zapomniałem nazwy) i było całkiem niezłe. Zobaczymy co z tego bedzie. Życze powodzenia!
Mi chyba czegoś brakuje bo sie tnie i ciągle ładuje. Chwila i się przełączyłem spowrotem na antyradio bo nie idzie:P Może jutro bedzie lepiej
Witam a ja mam pytanie w czym to odpalać?? bo w AIMP mi nie działa ani w WMP
Chociażby w zwykłym foobarze
Wole zywy glos, nie syntezator. Zreszta troche roboty by bylo z syntezatorem.
Taa, i żeby to była jakaś ex-call-girl, z deczko zachrypniętym głosem i z "wydechem" pełnym sexapealu...
(Tak prywatnie to ja tam też wole zeby to leciało na falach FM:)) A poważnie to gdzie Wy chcecie znaleźć speakera, który by za free siedział choćby te 4 godziny dziennie i zapowiadał... To troche nierealne...