Nie jesteś zalogowany.
dziku8 napisał:Wiec ja jestem ZA ale tylko w jednym przypadku, jeśli ta osoba zrobi to dla siebie i wyłącznie na swój użytek a nie będzie tego udostępniała dla innych (czyli na stronie z napisami np. ANSI),a w pozostałych opcjach jestem stanowczo na NIE
Hmm jeśli ktoś robi na własny użytek to nie byłoby tego tematu i tak by to nikogo nie obchodziło
I w tym momencie odpowiedziales sobie sam na zadane pytanie w 1 poście przynajmniej moim zdaniem
Hokage_PL napisał:dziku8 napisał:Wiec ja jestem ZA ale tylko w jednym przypadku, jeśli ta osoba zrobi to dla siebie i wyłącznie na swój użytek a nie będzie tego udostępniała dla innych (czyli na stronie z napisami np. ANSI),a w pozostałych opcjach jestem stanowczo na NIE
Hmm jeśli ktoś robi na własny użytek to nie byłoby tego tematu i tak by to nikogo nie obchodziło
I w tym momencie odpowiedziales sobie sam na zadane pytanie w 1 poście przynajmniej moim zdaniem
Lol zaczynacie mnie denerwować, ale to już jest chyba normalne Proszę (BŁAGAM!) się już więcej nie wypowiadać
Lol zaczynacie mnie denerwować, ale to już jest chyba normalne Proszę (BŁAGAM!) się już więcej nie wypowiadać
Człowieku, trochę honoru. Przestań odpowiadać, albo ustosunkuj się raz a dobrze do tego, co zostało napisane, bo powtarzanie "proszę nie piszcie już nic" w takiej sytuacji jest trochę żałosne imo.
Moim zdaniem, nie stosowne jest robić napisy z czyichś, nawet jeżeli ktoś się zgodzi.
temat jest o poprawianiu nie o "kopiowaniu" i za tym jestem na TAK o ile sa spelnione warunki napisane w moim poprzednim poscie
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
rexo napisał:Moim zdaniem, nie stosowne jest robić napisy z czyichś, nawet jeżeli ktoś się zgodzi.
temat jest o poprawianiu nie o "kopiowaniu" i za tym jestem na TAK o ile sa spelnione warunki napisane w moim poprzednim poscie
Owszem, ale jak sam autor wątku napisał, poprawianie polega na kopiowaniu z kilku innych napisów. Co jest jak najbardziej plagiatem, tyle że w oparciu o wielu autorów. Hokage_pl podaje siebie jako autora, a autorem tak właściwie nie jest, nawet jeśli poprawia również literówki, czy interpunkcję /jeśli tak, to pominął kilka przecinków, ale to i tak detal/. W jego mniemaniu napisy są lepsze, autorzy "skopiowani" nie mieli nic przeciwko, po ilości pobrań można sądzić, że ich użytkownicy też się zbytnio takim miksem nie przejęli. Najbardziej niepokojące jest /jako zjawisko samo w sobie/ to, że upiera się on przy autorstwie tego miksu: "Wbrew wszystkiego ja jestem autorem tych napisów :/ " /po tej wypowiedzi można się domyślać, dlaczego Hokage_pl sam napisów nie tworzy:P)/ i napomyka, że będzie kontynuował proceder nawet bez zgody autorów /ewentualnie zapyta po fakcie/. Dlaczego się przy tym swoim autorstwie upiera, to już tajemnica jego ego. Na Ansi jest rozróżnienie między wstawiającyn napisy a ich autorem, wystarczyłoby wpisać jako autorów faktycznych twórców napisów i siebie jako "poprawiacza" i wstawiającego i nie byłoby tego całego szumu. Ale do tego trzeba mieć trochę pokory i szacunku dla cudzej pracy.
Ja też jestem na nie.
Tak jakby jakis amator dzieł sztuki władował w "Słoneczniki" Van Gogha "Mone lisę" DaVinciego, bo obydwa wybitne dzieła i "Mona Lisa wygladałaby czadowo wśród słoneczników." ...
A to porównanie jest boskie
Ja chciałem się zapytać, czy mogę bez zgody autora, wziąść jego timming i podłożyć pod niego swoje tłumaczenie?
Oczywiście napiszę kto, co robił.
Ostatnio edytowany przez Puchatek666 (2007-11-23 10:56:35)
Kultura wymaga, żebyś jednak zapytał.
"Skazany na zajebistość"