Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Do filmu"FRENCH KISS" znalazłem napisy na 2CD.Czy można je połączyć na 1CD.Jeśli tak to jak ?
A wiesz jak przesunąć czas w napisach?
Tak ale tylko w SubEdit.
No to po prostu metodą kopiuj wklej zrób z dwóch plików jeden plik a potem przesuń drugą część o określoną ilość klatek/sekund
...
To teraz pomyślmy - odpalasz cały film (w jednym pliku) z napisami do drugiej płytki, przesuwasz czas tych napisów do właściwego miejsca (skrót myślowy - czyli o pół filmu do przodu), zapisujesz, kopiujesz całość i wklejasz na końcu pliku z napisami do pierwszej płytki. No już taka najbardziej chyba prostacka metoda...
Poza tym w SubEdicie na pewno jest funkcja scalania napisów, ale nie używam tego programu, więc nie mogę powiedzieć
nic bliższego.
Ale zaraz - co to w ogóle za "French kiss"?
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-01-03 12:29:44)
Tak ale tylko w SubEdit.
Więc co za problem? Dopasowujesz napisy z pliku do drugiej CD i łączysz z jedynką.
Chociaż wątpię, by chodziło tylko o taki banał. Znając życie wersja zaraz wyskoczą problemy z odczytem fps lub niekompatybilnością czasową do twojej wersji.
W kazdym bądź razie sprawdź...
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Subedit, (tak jak i Allplayer) obsługuje "rozbite" napisy. Przekonałem się o tym, kiedy dawno temu nie miałem neta, i z kafejek przynosiłem anime zrippowane z Youtube w formacie *.flv Do tego jeden plik z napisami z ANSI, nazwany tak jak pierwa część przyniesionego anime, i napisy działały cały czas, a film automatycznie przełączał się na kolejne części. Działa to też w druga stronę. Już oglądałem jakiś film, gdzie napisy były w wersji 2CD (ta sama nazwa z innym numerkiem musi być), a film był w jednym pliku. Popróbujcie:)
Ale zaraz - co to w ogóle za "French kiss"?
Taki film z 1995 roku.
Freeman napisał:Ale zaraz - co to w ogóle za "French kiss"?
Taki film z 1995 roku.
Też tak myślę, bo nic innego nie znalazłem.
Strony 1