Nie jesteś zalogowany.
Nie doczytałem o tym "błędzie"
Tego typu wpadki mają istotne znaczenie. Np inaczej będzie się zachowywać karaoke, gdy wykorzystasz funkcję {\pos()}{\t...}, niż gdy zrobisz to tak {\pos()\t...}. Trudno, pewnie już tak zostanie.
Wszystkie odcinki tak mają. Na zwykłym skrypcie wszytko jest okej, więc myślałem, że i w pliku tak będzie.... qrcze.
Ja spartoliłem, to ja naprawię. Najwyżej będę robił pacze, ale to dopiero po zakończeniu misji. 9 powinien być już gites.
Chyba że Mbell już zmuksił.:P
Jeszcze nie zmuksowalem. Po wpadce w odcinku 08 postanowiłem dołożyć jeszcze jedną korektę zewnętrzną dla każdego odcinka. Obecnie jest Tłumacz -> Korekta -> Korekta Moja -> Skrypt i Korekta Dulu -> Ostatni Rzut Oka i Muksowanie.
A więc będzie : Tłumacz -> Korekta 01-> Korekta Moja -> Korekta 02 ->Skrypt i Korekta Dulu -> Ostatni Rzut Oka i Muksowanie.
Może to pomoże
Ale na pewno bez patchy się nie obejdzie.
Co do fontów to dodaję je do plików (ale chyba w odcinku 01 ich nie ma )
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Dobrze zrozumiałem, że Wy tych napisów nie dodajecie tutaj, tylko udostępniacie wyłącznie w kontenerach? To ma być propagowanie tytułu? Nie mam nic przeciw polskim hardsubom i kontenerom z pl. napisami (choć ich rozpowszechnianie widzi mi się przejawem megalomanii), ale w tej sytuacji ktoś, kto ma już ten serial, a chciałby skorzystać z Waszego tłumaczenia, musi od nowa ściągać całe odcinki. Niczym klient w lokalu z wyszynkiem alkoholu w czasach PRL, który chcąc nie chcąc do lornety musiał zamawiać meduzę, czyli tzw. konsumpcję.
Jeśli czegoś nie zrozumiałem to sorawka, ale pragnę zauważyć, że całe zamieszanie w kiblu z patchowaniem kontenerów nie dotyczyłoby softsubów zamieszczonych na animesub.info, które to softsuby wystarczyłoby uaktualnić.
Obi, jestem pewnie, że jak ładnie poprosisz, to suby dostaniesz, nie no. Na poważnie, nie widzę problemu, wyślij pw do szefa. On zdecyduje.:)
Jednak sugeruję, abyście w mrocznej przyszłości, kiedy już nasycicie się własnym Opusem, zaniechali polityki niewpuszczania bez krawata i gdzieś te subtytle wrzucili osobno. Choćby dlatego, że w tej postaci łatwiej im będzie przetrwać (gdyby tak czynili napisiarze zagraniczni, żyłoby się niektórym z nas nieco łatwiej). Chyba nawet na AniDB niektórzy dodają oprócz filmu napisy w osobnych paczkach (tzn. dodają linki).
Obi, wyluzuj, rację masz bez dwóch zdań. Oczywiście, że napisy do KOR pojawią się na ansi, jakże by inaczej
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Ten sendspace to naprawdę dziwny serwis. Trzeci dzień próbuję się dostać do pierwszego odcinka, ciągle bezskutecznie. Kiedy znudziło mi się klikanie użyłem programu do ściągania z takich serwisów, ale po 70 nieudanych próbach dałem sobie spokój. Stworzenie darmowego konta też nic nie pomogło, widać nie mam szczęścia w grach losowych . Dobrze, że jest torrent, ale czekać na przyszłe odcinki tak długo to katorga. Dlatego prosiłbym o rozważenie zmiany hostingu na przykład na http://www.4shared.com/ . Jedynym ograniczeniem jest chyba potrzeba czekania przed pobraniem pliku (które i tak jest krótsze, niż na takim rapidshare) i niemożliwość pobierania więcej niż jednego pliku na raz (trzeba do tego założyć darmowe konto). Z prędkościami też jest ok, właśnie ściągałem plik ponad 70 MB i średnia prędkość wynosiła ponad 700 kB/s. Nie wiem tylko jak z uploadem, trzeba by to sprawdzić (ja nie mam zbyt szybkiego, więc moje wyniki nie będą zbyt reprezentatywne). Minusem jest jednak to, że należy się zarejestrować, aby udostępniać pliki. W zamian za to, otrzymujemy możliwość porządkowania plików w katalogach i możliwość wysłania znajomym adresu do wybranego katalogu. Proszę o rozważenie mojej propozycji .
Ps. trochę chaotycznie to wyszło, mam nadzieję, że zrozumiecie .
Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2008-01-24 01:37:32)
a najlepiej pozostac przy torrentach... sciagasz kiedy chcesz..
projekt został porzucony?
bo tak jakoś długo nowy ep nie wychodzi, a szkoda
Mbell pojechał na narty.:D
Ma on po prostu mniej czasu, projekt porzucony? Broń Boże, jak wróci z wypoczynku, zmobilizuje się go do roboty, moja w tym głowa.
Pytanie do mbella i dulu (sorry, że tak na forum, ale niestety nie jestem w stanie pisać privów ).
Bawiłem się ciut w karaoke do odcinka 30 KOR (opening, piosenka pośrodku odcinka + ending). Jakby co, dajcie znać to podeślę, może by coś się nadało do wykorzystania (chociaż nie jestem zadowolony do końca z efektów - tu oczko dla dulu [nie mam głowy do efektów, m.in. nadal nie wiem jak, do choroby, wziąć napisy postawić w pionie, literka po literce]).
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
slymsc, napisałem cosik na gg, tam będziemy się bawić.:)
dobra chlopaki ^^ jak wyrobicie sie z tym to wakacji to pijemy tak dlugo az pojdziecie na detox
ale jesli nie... to juz tu nie wroce bo czeka mnie przeprowadzka i przez dluzszy czas netu pewnie nie bede mial i sobie nie posciagam.
Serie ogolnie znam tylko ze starego dobrego Kawaii'a, z kad tez mam plakaty tapetki i takie tam smieci.
Duzo czytalem, a nic nie wiedzialem Tak samo jak po Video Girl Ai wiele oczekiwalem tak i od tego tak samo... tylko tutaj raczej sie nie rozczaruje jak z kochana Ai )
Tylko sybko sybko!
Bo dobrego projektu sie zesta podjeli!
MAM PROSBE MUJ NET COś KSZANI [cholera]I TYLKO ZASYSA Z TORRENT czy dało by rade popodpinac te odcinki pod torrenty?
Wejdź na anfo.
B dziekuje za link do Torrenta:) ale nic nie zasysa zero udostępniania?[cholera]
Ostatnio edytowany przez sasad (2008-03-12 17:56:35)