Nie jesteś zalogowany.
Zastanawiam się dlaczego taki popularny na animesub jest format microDVD. To najgorsze gówno jakie w życiu widziałem. Jak powiedzmy ściągnę anime z realitylapse.com to nigdy nie pasuje i co ciekawe nie można tego dopasować (mimo zmieniania współczynnika FPS). Rozumiem gdyby ten format miał jakieś możliwości (jak np. ssa), ale nie. Tutaj można zrobić dokładnie to co w TMP, tylko, że nawet jeżeli TMP nie pasuje to nie ma najmniejszego problemu z dopasowaniem do swojej wersji filmu. I teraz powiedzcie mi dlaczego tak dużo osób robić napisy w microDVD?
Bo lubia ten format?
Bo TMP ssie na całej linii.:)
Bo tak?
A ja bym Ci dał ze trzy ostrzeżenia. Tak, żeby jednego do bana brakowało. Może przestaniesz wtedy wystawiać słabe oceny za format mdvd, bo niestety cały czas to robisz. Myślenie nie boli, więc rusz czasem głową. Tyle z mojej strony komentarza co do Twojej osoby.
(...) Tutaj można zrobić dokładnie to co w TMP, tylko, że nawet jeżeli TMP nie pasuje to nie ma najmniejszego problemu z dopasowaniem do swojej wersji filmu. I teraz powiedzcie mi dlaczego tak dużo osób robić napisy w microDVD?
Może dlatego, ze jest bardzo dokładny? Może dlatego, że ma czas rozpoczęcia i zakończenia pokazania napisu a nie jak tmp tylko rozpoczęcia. Bo tagi są przyjemne i łatwe. Bo nie jest tak trudne do opanowania jak ssa/ass.
wymieniać dalej? do tego drogi panie to wymagania możesz mieć.. do sprzątaczki, swoich dzieci lub psa a nie dla tłumaczy.
Jak Ci nie pasuje ten format to sobie go przekonwertuj. Mdvd jest sporo dokładniejszy od TMP dzięki czemu lepiej się ogląda dany filmy. Zrozumiałbym jakbyś pisał że Cię denerwuje ten format gdybyś coś tłumaczył i musiał ręcznie ustawiać czas wyświetlania danych napisów ale nigdy niczego nie tłumaczyłeś. A tak w ogóle też ściągałem anime z realitylapse.com i napisy da się łatwo dopasować.
A ja bym Ci dał ze trzy ostrzeżenia. Tak, żeby jednego do bana brakowało. Może przestaniesz wtedy wystawiać słabe oceny za format mdvd, bo niestety cały czas to robisz. Myślenie nie boli, więc rusz czasem głową. Tyle z mojej strony komentarza co do Twojej osoby.
I w tym punkcie ~lb333 ma rację. Przydałby ci się, ~tajpan, mały kopniak ze strony Redakcji na dotlenienie tkanek.
microDVD(...) To najgorsze gówno jakie w życiu widziałem
A ja stawiam na ten temat.
Ja to bym w ogóle skasował możliowość dodawania napisów w TMP. Brutalne? Ha, a co!
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2008-01-29 14:52:32)
właśnie o to chodzi, że konwertowałem na TMP (bo tak napisy są wyświetlane tylko i wyłącznie w SubEdit. Zmieniałem współczynnik FPS i nic
właśnie o to chodzi, że konwertowałem na TMP (bo tak napisy są wyświetlane tylko i wyłącznie w SubEdit. Zmieniałem współczynnik FPS i nic
Może masz zepsuty komputer?
BTW. Ile jeszcze założysz durnych tematów o tym samym? Klik.
EDIT:
Dobra, żeby nie było, że tylko się przypieprzam.
Jeśli zmieniasz na TMP, to przy FPSie nic nie ruszasz, bo po co.
Są tutki, gdzie nauczysz się jak robić czasówkę, więc temat można del.:)
Najpierw zmienić FPS na odpowiedni, a później dopiero konwersja na TMP (ale po co? ).
Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-01-29 14:50:29)
Jeśli zmieniasz na TMP, to przy FPSie nic nie ruszasz, bo po co.
Są tutki, gdzie nauczysz się jak robić czasówkę, więc temat można del.:)
Ostatnio edytowany przez dulu (2008-01-29 14:48:49)
jak zmienię na TMP to różnica w czasie trwania filmu się powiększa. Dlatego właśnie zmieniam współczynnik FPS. Stosowałem też inne metody dopasowywania napisów do filmu i wszystko na nic przez ten cholerny format. I według was jest bardziej dokładny?
Skoro tylko ty jeden masz problemy z dopasowaniem, to chyba nie wina "cholernego formatu"...
Zamiast prowadzić krucjatę przeciw wszystkim, rusz dupę w troki i spróbuj pojąć to, co wszyscy inni już potrafią
[edit]
Do tego, co niżej: sam na taką opinię zapracowałeś.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2008-01-29 15:26:34)
Macie mnie za jakiegoś cholernego lamera? Ok. Możemy mieć wojnę. Jestem bardzo mściwy i gwarantuję wam, że lepiej ze mną nie zadzierać.
subtitletool i znikają wszystkie problemy... heh...
http://www.tomzavodny.cz/program/subtool/index_en.php?
Co za typ:)
Jak zauważył lb333, zakładałeś już taki temat. Wszystko zostało wyjaśnione i nie ma potrzeby ani tym bardziej sensu wałkował tego ponownie. Jeśli nie jesteś w stanie niczego się nauczyć - twój problem. Co do tych komentarzy za format napisów, to lilith i Suchy na pewno się tym zajmą.
Macie mnie za jakiegoś cholernego lamera? Ok. Możemy mieć wojnę. Jestem bardzo mściwy i gwarantuję wam, że lepiej ze mną nie zadzierać.
Hamuj się trochę, człowieku.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-01-29 15:28:59)
ja tam do TMP nic nie mam....jedyną wadą jaką widze jest wlasnie brak czasu skonczenia wyswietlania napisu, bo jak jest duze natężenie dialogów to na ekranie pojawia sie czasem pełno linijek i napisy zasłaniają prawie caly ekran hehe.
Ale faktycznie TMP ma taką zalete, ze jak masz serie powiedzmy 26 odcinkow w innym FPS to przy mdvd musisz przekonwertowac te 26 razy, a TMP przewaznie pasuje . Dlatego zabranianie uzywania tego formatu jest pomysłem chorym.....niech kazdy zamieszcza w czym chce