#2401 2008-01-25 18:21:42

Kurisu
Użytkownik

Odp: Naruto Shippuden

obejrzalem rano nowy odcinek i jak zwykle nic specjalnego, akcja idzie do przodu

z kazdyn nowym odcinkiem coraz bardziej irytują mnie te dodatki po zapowiedzi nowego epka XD

#2402 2008-01-28 15:15:22

m(e)st
Użytkownik

Obecne wydłużanie do maksimum wszystkich odcinków sprawia, że ciężko się ogląda to, a mają nawet spory zapas mangi w porównaniu do Bleacha gdzie epy są bardziej dynamiczne.

#2403 2008-01-28 21:29:41

Feniks_Ognia
Użytkownik

m(e)st napisał:

Obecne wydłużanie do maksimum wszystkich odcinków sprawia, że ciężko się ogląda to, a mają nawet spory zapas mangi w porównaniu do Bleacha gdzie epy są bardziej dynamiczne.

budyn napisał:

Strasznie beznadziejne się te anime zrobiło.
...
...
Dobrze ,że mange da się jeszcze jakoś czytać.

Hmmm jak widzę dalej są tacy którzy narzekają, nie mają powodu i narzekają echh (piękny naród trza narzekać nie ważne co)

Nie wydłużają więcej niż to robi się w każdym anime oczywiście mogli by w tych 20 odcinkach dogonić mangę ale jaki to ma sens?

budyn albo nie czytasz mangi albo niewiesz o czym piszesz w mandze jest dokladnie to samo niema pokazywanych raczek itd.

Fakt faktem że Shinpuden miał słabsze momenty, i wydłużacze względem mangi lecz ja uważam że ostatnie kilka odcinków jest dobrych nawet jeśli mogli by mniej gadać i tak jest ciekawie. Mi się podobają ostatnie odcinki są takie same jak te z początku seri Naruto.

#2404 2008-01-28 22:11:29

lb333
Użytkownik

Feniks_Ognia napisał:

Nie wydłużają więcej niż to robi się w każdym anime

W którym? Ja jeszcze nie widziałem anime, gdzie, kiedy coś się stanie przed bohaterami, twarz każdego z nich jest pokazywana przez kilkanaście sekund, są momenty po minucie, dwie, w których nikt nic nie mówi i nic się nie dzieje, itp. itd. W One Piece jestem na 320 odcinku i w każdym ciągle się coś dzieje (No i znowu porównuję shitowatego Naruto do wspaniałego One Piece). xD

Feniks_Ognia napisał:

oczywiście mogli by w tych 20 odcinkach dogonić mangę ale jaki to ma sens?

No właśnie, wychodzi na to, że nie ma czego gonić, bo manga też kiepska...

Naruto jest nawet ciekawe, jak się ogląda 20 odcinków z rzędu, pomijając te minutowe fragmenty, gdzie nic się nie dzieje (można wtedy obejrzeć ep w 5-7 minut razem z openingiem).

Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-01-28 22:15:35)

#2405 2008-01-28 22:44:06

m(e)st
Użytkownik

Jak się ma z 20 epów do przodu to wtedy nie czuje się tej dłużyzny ale tak to jest strasznie ciężko to oglądać. Chyba najlepiej zacząć oglądać Naruto kiedy się skończy ;]

#2406 2008-01-28 22:50:23

Shinuta
Użytkownik

co tam 20 odcinków ja ostatni odcinek jaki widziałem to był 16 shippuudena, a teraz czekam aż wyjdą do 80 lub trochę dalej i będę oglądał. Wtedy będzie dobrze się oglądało i nie będzie się przeciągało tak jak wy mówicie. Chociaż jak oglądałem do 16 odcinka to i tak mi się podobało i według mnie to przeciąganie nie było aż takie złe jak wy mówicie.

lb333 napisał:
Feniks_Ognia napisał:

W którym? Ja jeszcze nie widziałem anime, gdzie, kiedy coś się stanie przed bohaterami, twarz każdego z nich jest pokazywana przez kilkanaście sekund, są momenty po minucie, dwie, w których nikt nic nie mówi i nic się nie dzieje, itp.

A Dragon Ball, to co? Tam to dopiero wydłużali wszystko co się dało łącznie z walkami które trwały dziesiątki odcinków. Ale i tak się fajnie oglądało.
Co do tego że w każdym anime to też nieprawda, bo takich anime jest b.mało ogólnie można mówić ze takie nie istnieją.

Ostatnio edytowany przez Shinuta (2008-01-28 22:53:38)

722396467d834906med.jpg
We will continue to exist, we haven't finished what we have to do yet.

#2407 2008-01-28 22:57:20

budyn
Użytkownik

Feniks_Ognia napisał:
m(e)st napisał:

O

budyn albo nie czytasz mangi albo niewiesz o czym piszesz w mandze jest dokladnie to samo niema pokazywanych raczek itd.

Czytam, ale chyba zdajesz sobie sprawę, że możliwości mangi, a anime są różne. W mandze nie ma na to miejsca po prostu.W anime jest. Jakby anime miało być takie samo jak manga, to miałbyś bardzo ubogie sceny walk.
Po prostu forma tego anime jest coraz bardziej prymitywna.
Porównaj kunszt i "logikę" walk z pierwszych Naruto, a Shippuunden'a.
Ja obstaję przy swoim, obejrzałem sporo anime i może po prostu zaczęło mnie kłuć w oczy niedbalstwo i pogarda twórców dla widza.

Ostatnio edytowany przez budyn (2008-01-28 22:59:15)

#2408 2008-01-28 23:07:25

raziel4ever
Użytkownik

etam   mi sie wydaje ze shippuden  jest ok  moze  pierwsza seria z ratowaniem  gaary byla ciut wydluzona ale ostatnie ep kiedy naruto walczy z orochimaru sa wedlug mnie bardzo dobre i nawet jak  jest jakas rozmowa to jest ciekawa i w fajnym momencie

#2409 2008-01-29 00:15:05

luki349
Użytkownik

problem z shippudenem jest taki, że oni pokazują na koniec jakąś scene + fajnie się kończy ep, a jak napalony po tygodniu ściągasz tak zwanego "fabularnego" (czyli smęcą) to robisz takie "eeeee... ale kupa, a ja myślałem, że będą się lać, a oni się wymieniali przez 1/3 spojrzeniami, przez kolejna 1/3 wiał wiatr, a ostatnią 1/3 gadali smutny"

#2410 2008-01-29 00:21:12

Endru
Użytkownik

Aż czape załapałem przez te krytyki.
Najlepsza rada - przed oglądaniem strzelcie sobie ze 2-3 browarki i wtedy zacznijcie oglądać a jak zaśniecie w międzyczasie to przynajmniej bardziej wypoczęci potem będziecie smile

Poza tym odcinki według mnie nie są złe ale jeśli ogląda się przynajmniej ze 3 pod rząd. Pojedyńczo za szybko się kończą.

Ostatnio edytowany przez Endru (2008-01-29 00:21:44)

#2411 2008-01-29 01:49:56

Feniks_Ognia
Użytkownik

budyn napisał:
Feniks_Ognia napisał:
m(e)st napisał:

O

Czytam, ale chyba zdajesz sobie sprawę, że możliwości mangi, a anime są różne. W mandze nie ma na to miejsca po prostu.W anime jest. Jakby anime miało być takie samo jak manga, to miałbyś bardzo ubogie sceny walk.
Po prostu forma tego anime jest coraz bardziej prymitywna.
Porównaj kunszt i "logikę" walk z pierwszych Naruto, a Shippuunden'a.
Ja obstaję przy swoim, obejrzałem sporo anime i może po prostu zaczęło mnie kłuć w oczy niedbalstwo i pogarda twórców dla widza.

Hmm ale widzisz, znów jeśli damy raczki i każdy schemat jak budyń chce to budyń będzie nam narzekał że niema akcji, że jest wolno i ślamazarnie itd. Że się przedłuża, to co zauważyłeś to idealna rzecz w mandze wszystko się skraca a w anime tak nie można. Oczywiście sztuczne przedłużanie to jest też niepotrzebne. Lecz chodzi o zbudowanie napięcia.

Nie mówie że jest idealnie bo odcinek z 2-3 min można by podrasować bo np jak stali na moście to fakt faktem zmiana naruto, i tam patrzenie na siebie to przeciągli. Lecz potem walka z orochimaru była zajebista. Czy mogli tak nie ciągnąć, pewnie mogli lecz nie uważam żeby wyszło tak tragicznie.

Według mnie fillery z naruto wku.... ludzi i się nie dziwie. I niektórzy zrobili się przeczuleni na każdą objawe fillerowania, można by powiedzieć że oglądając masz podświadomie zakodowane negatywne podejście i wyczulenie na takie rzeczy. Lecz sam z siebie Shinpunden na tle innych shounenów źle się nie prezentuje.

Przeciąga się w większości anime Bleach, Naruto, DB z tematyki shounen jeśli idzie na podstawie mangi którą nie skończyło się wydawać.

lb333 napisał:
Feniks_Ognia napisał:

W którym? Ja jeszcze nie widziałem anime, gdzie, kiedy coś się stanie przed bohaterami, twarz każdego z nich jest pokazywana przez kilkanaście sekund, są momenty po minucie, dwie, w których nikt nic nie mówi i nic się nie dzieje, itp. itd. W One Piece jestem na 320 odcinku i w każdym ciągle się coś dzieje (No i znowu porównuję shitowatego Naruto do wspaniałego One Piece). xD

One Piece widziałem 16 odcinków musze się za niego wziąść ale przeraża mnie 300 jakie przedemną ile to czasu żeby oglądnąć chyba na wakacje poczekam.

Może nie w każdym ale znów dogonią mangę i znów będzie zwała z fillerami. Tak to jest jak się wydaje anime na podstawie mang które się nie skończyły a potem jest problem.

A na marginesie uważam za największą błąd to porównywanie do mangi gdyż dla osób które np. nie czytają mangi uważam że nie wyrażali by się tak źle.

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2008-01-29 01:52:44)

#2412 2008-01-29 17:41:10

Kurisu
Użytkownik

po raz kolejny zatoczyliśmy pętle, od narzekania na anime poprzez narzekanie na mange oczywiscie nie zapominając o db w którym "przedłużanie" było elo i tezie o obejrzeniu całosci na raz doszliśmy do wniosku że trzeba czekać...

#2413 2008-01-29 18:03:53

Tomir
Użytkownik

ta tylko jak sie ogladalo db to sie bylo na ogół dzieciakami i to bylo jedyne anime jakie bylo dostepny. Od tego czasu ja osobiscie zaczelem szukac nowych anime i porownywalem do db. Pozatym jak pamietam to chyba db lecial co dziennie w rtl7 i to po 2 odcinki wiec ni ma porownania do naruto.

#2414 2008-01-29 19:35:03

luki349
Użytkownik

Tomir napisał:

ta tylko jak sie ogladalo db to sie bylo na ogół dzieciakami i to bylo jedyne anime jakie bylo dostepny. Od tego czasu ja osobiscie zaczelem szukac nowych anime i porownywalem do db. Pozatym jak pamietam to chyba db lecial co dziennie w rtl7 i to po 2 odcinki wiec ni ma porownania do naruto.

ale w db był odcinek, w którym pokonywali jakiegoś bossa, świętowali i na koniec odcinka już był nowy boss do pokonania smile_big (mówie tu o wszystkich odcinkach)

#2415 2008-02-01 08:23:13

Dragmaru
Użytkownik

[hehe]Dattebayo zrobiło focha i nie udostępnia już Naruciaka, zresztą sami zobaczcie.
A najlepsze jest to, że podali mail tego kolesia, współczuję mu smile_big.
O, jeszcze możemy obstawiać ile będzie trwał ten "long, long time"- wg mnie do wieczora im przejdzie smile_lol

Ostatnio edytowany przez Dragmaru (2008-02-01 08:32:46)

#2416 2008-02-01 08:32:42

Tommy
Użytkownik

No niewpoeim M***f****. Cóż to za jełop musiał być aby pisać takie głupoty.

tmpdk.png

#2417 2008-02-01 08:45:06

turunks
Użytkownik

qrde co za palant :/

#2418 2008-02-01 08:56:04

Shiva
Użytkownik

Hahaha teraz będzie ciekawie^^

#2419 2008-02-01 09:16:04

artisabang
Użytkownik

Dragmaru napisał:

[hehe]Dattebayo zrobiło focha i nie udostępnia już Naruciaka, zresztą sami zobaczcie.
A najlepsze jest to, że podali mail tego kolesia, współczuję mu smile_big.
O, jeszcze możemy obstawiać ile będzie trwał ten "long, long time"- wg mnie do wieczora im przejdzie smile_lol

O LOL8-D

#2420 2008-02-01 09:35:49

Franko
Użytkownik

Nie widziałem naruto od dawna, ale wnioskuje, że musi być fajny skoro takie rzeczy sie dzieją jezor
Gościu ma fantazje, z mózgiem i klasą trochę gorzej, ale fantazję ma smile

Ostatnio edytowany przez Franko (2008-02-01 09:37:07)

Stopka forum

© Animesub.info 2025