#2521 2008-02-04 16:28:33

Wojcirej
Użytkownik

Odp: Naruto Shippuden

luki349 napisał:

do tematu:
wyszła już jakaś normalna (jakościowo) wersja 45 epa ?!

to chyba tylko RAW o TV-Japana będzie dobry jakościowo w tej chwili, chyba że zadowoli cię hardek DB smile

Ostatnio edytowany przez Wojcirej (2008-02-04 16:29:41)

...

#2522 2008-02-04 16:32:20

luki349
Użytkownik

Wojcirej napisał:
luki349 napisał:

do tematu:
wyszła już jakaś normalna (jakościowo) wersja 45 epa ?!

to chyba tylko RAW o TV-Japana będzie dobry jakościowo w tej chwili, chyba że zadowoli cię hardek DB smile

Mam Hardka DB i w połowie ep robi się echo + coś trzeszczy... wizualnie też lekka bida (ale może to dlatego, że teraz Sumomo oglądam w jakości żyleta kombinuje)

#2523 2008-02-04 17:53:15

Lykenos
Użytkownik

szukajac juz jakis czas temu serii shippuden natknalem sie na jakis komentarz ze w tej serii akcja nie jest az tak rozciagnieta jak w poprzedniej... no niestety nie wiem jak Wy ale ja sie ostro zawiodlem (np. zanim zacznie sie jakas walka to pol odcinka minie a gdzie jeszcze pogawedka przed nia itp...?) mysle ze jak mowili ze to nastepca Dragon Balla to strasznie przesadzili... no coz ale to tylko moje zdanie ;P nie znasz ktos jakiejs serii o podobnej tematyce (i zeby byly napisy PL do niej) albo innej ale o wiele bardziej ciekawej? oczkod
pozdrawiam

#2524 2008-02-04 21:13:22

Kajet
Użytkownik

Ja dla mnie tylko manga!!!!

#2525 2008-02-04 22:36:18

pa3cja
Użytkownik

dulu napisał:
lb333 napisał:

Co do anime Naruto, to mam już go dość, więc jak znajdę trochę czasu, zaczynam czytać mangę. Więcej już chyba nie będę narzekał. jezor

Oj, będziesz, mówię Ci. Jak dojedziesz do momentu, gdzie trzeba czekać tydzień na nowy czapter, a w nim będzie jakiś szit, które przeczytasz w parę minut, to nie tylko narzekać, będziesz bluzgać.:D

Święte słowa smile_big

A co do anime, to ja juz przestalam ogladac, bo jednak za bardzo przeciagaja smile_big Na biezaco czytam mange i dzieja sie takie rzeczy, ze zachecam GORACO do czytania smile_big

Idate, taka mala rada: nastepnym razem jak przeczytasz jakiegos posta i sie wkurzysz, odczekaj 10 minut (nerwy ci przejda) i dopiero potem odpisz.

Ostatnio edytowany przez pa3cja (2008-02-04 22:43:09)

#2526 2008-02-04 22:40:56

shiba
Użytkownik

manga inny poziom - ale w sumie można ogrodać ale kilka epków pod rząd bo innaczej sie nie da;:d a według mangi:d koło wakacji w tym tempie bedzie jakaś akcjaL:d

#2527 2008-02-04 22:48:05

Rekid
Użytkownik

ja wlasnie obejrzalem sobie 34 epki z czego 10 ostatnie pod rząd i stwierdzam,że:

a) Anime mi sie podoba, bo utrzymuje narazie poziom 1 serii (czyli do odcinka 100 coś smile_big)
b) Nie przeginają aż tak mocno z tymi filerami i zapychaczami, chociaż akcja mogła by być trochę żywsza smile

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#2528 2008-02-04 23:38:25

pa3cja
Użytkownik

Zapychacze sa po to, zeby anime nie dogonilo mangi. Jednak wydaje mi sie ze skoro zapychacze lecialy przez jakies dwa lata, mogliby spokojnie przyspieszyc akcje. No i przy okazji oczywiscie, im wiecej epkow, tym wiecej tworcy anime zarabiaja i to jest przykry fakt smile Wiec po tych dwoch latach (czy ilu tam) puszczania fillerow, teraz przedluzaja tylko po to, zeby zarobic.

#2529 2008-02-05 00:13:55

Shinuta
Użytkownik

pa3cja napisał:

Zapychacze sa po to, zeby anime nie dogonilo mangi. Jednak wydaje mi sie ze skoro zapychacze lecialy przez jakies dwa lata, mogliby spokojnie przyspieszyc akcje. No i przy okazji oczywiscie, im wiecej epkow, tym wiecej tworcy anime zarabiaja i to jest przykry fakt smile Wiec po tych dwoch latach (czy ilu tam) puszczania fillerow, teraz przedluzaja tylko po to, zeby zarobic.

No i co z tego, chyba lepiej aby zarobili nis stracili na produkcji anime, co nie?
Ale nigdy im nie wybaczę tego że pominęli KAKASHI GAIDEN, to jedyna rzecz która mnie denerwuje.

A co do samego przeciągania to bardzo dobrze robią według mnie.

Ostatnio edytowany przez Shinuta (2008-02-05 00:14:25)

722396467d834906med.jpg
We will continue to exist, we haven't finished what we have to do yet.

#2530 2008-02-05 00:17:17

pa3cja
Użytkownik

Moim zdaniem robia zle, bo moga troche przyspieszyc. A tak to anime traci na calym klimacie i jeszcze ta potworna niedokladnosc rysownikow. No i srednio fajnie oglada sie kilka razy twarz jednego bohatera i latajace liscie smile Ale kazdy lubi to co lubi :]

Ostatnio edytowany przez pa3cja (2008-02-05 00:17:56)

#2531 2008-02-05 08:21:08

Idate
Użytkownik

mimo wszystko anime ma swoj urok i cierpliwym ludzia fillery nie beda przeszkadzac, bez wzgledu czy sa robione na sile cyz narzucone z gory.

#2532 2008-02-05 08:52:25

gorczak
Użytkownik

Idate napisał:

mimo wszystko anime ma swoj urok i cierpliwym ludzia fillery nie beda przeszkadzac, bez wzgledu czy sa robione na sile cyz narzucone z gory.

Ten urok już dawno przeminął, anime teraz utrzymuje się na bardzo niskim poziomie, a te przybliżenia na twarz z każdego kąta są żałosne. NS miało potencjał, ale został on zmarnowany(przypomina mi się "Pasjonująca walka Gaia Senseia" ze swoim klonem, gdzie potarzano co chwilę tego samego gifa:-D). Właśnie dzięki takim ludziom poziom NS jest taki niski, bo "po co będą się fatygować skoro mogą wypuścić gniota, a i tak tyle ludzi będzie to oglądać i (co gorsza) chwalić.".

btw, lb333, z takimi nie warto wchodzić w dyskusję, bo zawsze starają się sprowadzić rozmówcę do swojego poziomu zamiast dostosować się do poziomu rozmówcy.

#2533 2008-02-05 09:01:01

Dragmaru
Użytkownik

lb333 napisał:
Idate napisał:

btw. strescic 15 odcinkow w 2 h heh, na twoim miejscu tez byl bym zawiedziony, dobrze ze byles w stanie wylapac watek bo przez chwile myslalem ze ograniczyles sie do ogladania openingu, endingu i zapowiedzi nastepnego epka hyhyhy

Ty lepiej zobacz, ile tekstu jest w napisach do Naruto, a ile w napisach do normalnym anime.

Tutaj się zgadzam z Ib333, nawet DB zauważyło(o czym nie omieszkali napisać pod koniec openingu), że odcinki walki Naruto z Oro, posiadały najmniej tekstu ze wszystkich epków jakie do tej pory subowali. Na odczepnego napisy do całej, 4 odcinkowej walki można zrobić w 4-5 godzin. A odnosząc się do całej dyskusji, to przeciąganie Naruciaka może mieć zarówno to podłoże finansowe(czyt. nabijanie kiesy wytwórców) jak i czysto zapobiegawcze - Kishimoto mógł poinformować wydawcę ile jeszcze mniej więcej planuje chapterów mangi i ci, żeby uniknąć kolejnej dawki fillerów(co niewątpliwie zmniejszyło im oglądalność) postanowili przedłużać akcję. Z Dragon Ball'em było tak samo - walki trwały po 10-20 odcinków i nic specjalnie się w nich nie działo, a ja z dwojga złego i tak wolę przeciągająca się fabułę, niż ciągłe mordobicie(chociaż powoli powątpiewam czy Naruto nie wyszła by na dobre kolejna dawka zapychaczy, zamiast tego przedłużania, ale swoją drogą nie byłoby pewnie gdzie ich wcisnąć)

#2534 2008-02-05 10:46:34

shiba
Użytkownik

no dobra ale np one piece tam praktycznie anime idzie wraz z mangą minimalnie jest z tyłu, nawed bleach w porównaniu z naruto tez jest daleko

#2535 2008-02-05 11:06:46

Vaernil
Użytkownik

lb333 napisał:

To nie świadczy o mnie, tylko o anime, że da się je w ten sposób obejrzeć. Znowu muszę przywołać przykład One Piece, którego manga też nadal wychodzi, a anime trwa już 340 epów i nigdy nie przewinąłem go nawet o pięć sekund do przodu.

Zgadzam się w stu procentach.

Za to Naruto od czasu Shippuudena (a właściwie od czasu fillerów w Naruto 1) trzeba oglądać z palcem na przycisku przewijania lub zmiany odcinka.
Poszedłem za radą i przeczytałem mangę i po prostu nie ma porównania. Jak tak dalej pójdzie to to anime będzie trwać jeszcze z 500 odcinków i będzie tak nudne że po prostu szkoda gadać. W anime nawet najciekawszą walką potrafią tak przedłużyć że nóż się w kieszeni otwiera.
Żeby to anime można było jako tako oglądać to trzeba najpierw uzbierać sobie z 20 odcinków zaległości i oglądnąć je za jednym zamachem.
Poza tym to anime jest po prostu hm ... głupie i typowo nastawione na trzepanie kasy, oni w odcinku puszczają powtórki powtórek jakichś momentów i ogólnie z 20 minutowego odcinka idzie oglądnąć z 5-10.
Przypomniał mi się jeden motyw gdy właśnie drużyna Gaia walczyła ze swoimi klonami.
Za cholerę nie mogli ich pokonać, męczyli się z nimi, męczyli, następowały "gify" z Gaiem w roli głównej itd. aż Rock Lee wpadł na "genialny" plan.
"Rock: Już wiem co musimy zrobić by ich pokonać!
Wszyscy: Coo, coo? Powiedz nam!
R: Musimy stać się silniejsi niż byliśmy wcześniej, wtedy ich pokonamy!
<następuje u wszystkich zapalenie małej żaróweczki nad głową>
W: Łaaał! Jesteś genialny Rock!" I po chwili rozwalają swoje klony bez mrugnięcia okiem ... A męczyli się z nimi przez nie wiem ile odcinków z 5? No ale przecież wystarczy być silniejszym niż moment wcześniej, to takie proste!
No luuuuuudzie, co to ma być? No przecież to jest jakaś kpina.
I właśnie m.in. dlatego to anime zeszło (nie schodzi, aspekt dokonany) na psy.

Idate napisał:

Co do wczesniejszego, to zwrocmy uwage na kontekst wypowiedzi, ty uznales ze oni tworza zapychacze specjalnie, tylko po to aby nabic sobie kieszen pieniedzmi. Ja natomiast uznalem ze zapychacze sa tworzone z koniecznosci aby byl dystans miedzy manga a anime i ze przy okazji, zapychajac dziury, tworcy dostaja dodatkowa kase.

Czytałeś mangę? Wiesz jak bardzo daleko anime jest w tyle za mangą? Oni nie muszą specjalnie przedłużać niczego w anime. Mogliby przyśpieszyć i nie dogoniliby mangi. Stawiam, że przy tym tempie i sposobie wydawania tego anime, będą miały miejsce te wydarzenia które aktualnie dzieją się w mandze za hm.. 150 odcinków? 150x7 dni, policz sobie. A manga w tym czasie będzie dalej wychodziła również w tym samym tempie więc dystans zamiast maleć będzie jeszcze bardziej rósł.

shiba napisał:

no dobra ale np one piece tam praktycznie anime idzie wraz z mangą minimalnie jest z tyłu, nawed bleach w porównaniu z naruto tez jest daleko

Co masz na myśli że Bleach jest daleko? W sensie że nie tak daleko od mangi? Zgadza się, to jest kwestia kilkunastu odcinków. I właśnie taki dystans powinien być zachowany a nie wielki jak przepaść

Ostatnio edytowany przez Vaernil (2008-02-05 11:14:05)

Teamwork is essential, it gives the enemy other people to shoot at.

#2536 2008-02-05 11:16:57

Shiva
Użytkownik

Vaernil napisał:
shiba napisał:

Co masz na myśli że Bleach jest daleko? W sensie że nie tak daleko od mangi? Zgadza się, to jest kwestia kilkunastu odcinków. I właśnie taki dystans powinien być zachowany a nie wielki jak przepaść

Ta i przez ten odpowiedni dystans miałeś dziadoski motyw z lasem menosów ....

#2537 2008-02-05 11:18:24

Vaernil
Użytkownik

W porządku, ja nie bronię Bleacha, również uważam że ten motyw był dziadowski. Tu chodzi jednak o to, że mimo wszystko nie jest lata świetlne za mangą.
Jak jakieś tasiemcowe anime typu Shounen dogania mangę naturalnym jest by wrzucić jakiś filler, tylko zauważ że ten w Bleachu trwał kilka odcinków (nie pamiętam teraz dokładnie ile i pomijam te pojedyncze historie o Kyonie) i nie był na chama przedłużany jak to ma miejsce w Naruto itd.
Bleach też w anime przesadza z fillerami, fakt i właśnie w sadze z Bounto to anime podupadło ale teraz powoli znowu wraca do swoich "lat świetności". Zresztą i tak One Piecie rozwala wszystko na kawałki, tam nawet fillery są ciekawe jezor

Ostatnio edytowany przez Vaernil (2008-02-05 11:26:17)

#2538 2008-02-05 11:21:20

Shiva
Użytkownik

No tak edytujesz i edytujesz tego posta a ja za tobą ... Anyway coś czuję, że i tak jak wyjdą z hueco mudno znowu walną mega filler.....

Ostatnio edytowany przez Shiva (2008-02-05 11:27:07)

#2539 2008-02-05 11:25:23

Vaernil
Użytkownik

Tak mówię kilka odcinków bo rozmawialiśmy o fillerach w tym lesie nie o całej sadze Bounto, to inna bajka jak napisałem wyżej. Zresztą skończmy temat Bleacha bo to temat o Naruto.

Edit. No i nawet zapchali cały miesiąc no i? To nie jest 100 odcinków jak w Naruto ... i przynajmniej w Bleachu jest jakaś akcja jak na anime tego typu przystało.

Edit2. Jak edytujesz to zostaw poprzednią część bo nie wiadomo potem na co odpowiadałem xD

BTW. Fanem Bleacha, ani Naruto nie jestem, mimo wszystko wolę ambitniejsze anime.

Ostatnio edytowany przez Vaernil (2008-02-05 11:28:57)

#2540 2008-02-05 11:27:32

Shiva
Użytkownik

Vaernil napisał:

Edit. No i nawet zapchali cały miesiąc no i? To nie jest 100 odcinków jak w Naruto ... i przynajmniej w Bleachu jest jakaś akcja jak na anime tego typu przystało.

No fakt bounto mieli ledwo 50 ileś epków ale to i tak rok cały ... A akcja mhm co chwile odwlekana, nieśmiertelne lalki rządziły ...

Eh nie edytuj 5 razy posta lol ^^ wracając do tematu ... i tak jak skończy się pogoń za Orkiem będą fillery ot co wszyscy się cieszymy ^^

Ostatnio edytowany przez Shiva (2008-02-05 11:34:32)

Stopka forum

© Animesub.info 2025