Nie jesteś zalogowany.
Saiunkoku Monogatari - 24
Miłego oglądania
Spice and Wolf - 04
Pozdrawiam
Możecie już sobie obejrzeć 9 epek Majora. Miłego oglądania.
Oddajemy w Wasze ręce napisy do 14 odcinka Clannad.
Miłego oglądania!
A także napisy do 15 odcinka Clannad.
Miłego oglądania!
I oddajemy w Wasze ręce napisy do 2 odcinka Gunslinger Girl - Il Teatrino.
Uwaga! Ważny komunikat!
W powyższym anime pojawia się wiele terminów, które przy oglądaniu mogą sprawić problem w dokładnym zrozumieniu danego odcinka. Postanowiłem zatem się Was spytać, czy wolicie, aby przypisy do tego anime umieszczać bezpośrednio w napisach, gdzie występuje taki termin, czy wolelibyście osobny plik tekstowy, w którym byłyby zawarte wszystkie terminy. Moim zdaniem chyba wygodniej byłoby sporządzić osobny plik tekstowy, ale chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat.
Oczywiście w miarę pojawiania się kolejnych odcinków, plik tekstowy byłby aktualizowany.
Ostatnio edytowany przez Deshirey (2008-02-06 21:49:39)
Wow, Deshi on fire
EDIT: Myślałem, że triple shota to tylko Sagiri potrafi zrobić, a tu proszę
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-02-06 22:01:02)
"Skazany na zajebistość"
Szybciej niż zwykle - SM 25
Pozdrawiam
~Deshirey: skoro suby w ASS, to zrób te przypisy w subach:] Przypis u góry, jakaś czcionka do tego i zastosowanie fade;p Lepiej będzie wyglądać:]
Ostatnio edytowany przez Starfox (2008-02-06 22:30:32)
Kocham Sagiri no dobra może nie kocham i nic do niej nie czuję, ale zawsze mogę coś takiego napisać, aby się jej przypodobać. Odnośnie tego pliku tekstowego... Dobry pomysł, jednak należy w subach dawać odnośnik (np. Patrz plik tekstowy, punkt 837)
Pozdro
Molo
PS. Tak wogóle to jestem przy epku (Saiunkoku Monogatari) 27 ;-) hahaha i się zastanawiam czy na mojom ukochanom nie czekać z oglądaniem ;-)
Ostatnio edytowany przez MoloPL (2008-02-06 23:52:17)
~Deshirey: skoro suby w ASS, to zrób te przypisy w subach:] Przypis u góry, jakaś czcionka do tego i zastosowanie fade;p Lepiej będzie wyglądać:]
Tak. Nienawidzę czytać przypisów przed seansem, po nim, czy też minimalizować obraz, zwijać do paska i otwierać plik tekstowy, szukać i czytać. Wolę dać pauzę i na spokojnie przeczytać.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
~MoloPL, a tam będziesz czekał, widać, że nie możesz się doczekać. Wciskaj plej i ognia.
A nie mówiłem, Deshi?
dulu no wiesz... Wszystko zalezy ode tempa robienia subków... Jeżeli byłyby robione tak z 4 dziennie to mogę czekać ale prawdopodobnie wiem, że jest to niewykonalne więc się smucę...
BTW mnie już straszyli bananem na ich stronie :-([cholera][shithappens]
Pozdro misie
jestem tego samego zdania co Winged Dawac pzypisy w subtylach odrazu
Jednak należy pamiętać o tym, że jak tych przypisów będzie multum to trudno będzie to czytać... Najlepiej będzie jeżeli przypisy nie będą dosłowanie tłumaczone, tylko w taki sposób, aby dało rade wywnioskować coś z nich, kiedy mają najmniejszą ilość tekstu
Rekid napisał:jestem tego samego zdania co Winged Dawac pzypisy w subtylach odrazu
Jednak należy pamiętać o tym, że jak tych przypisów będzie multum to trudno będzie to czytać... Najlepiej będzie jeżeli przypisy nie będą dosłowanie tłumaczone, tylko w taki sposób, aby dało rade wywnioskować coś z nich, kiedy mają najmniejszą ilość tekstu
Nie za każdym razem da się tak zrobić. W szczególności w tym anime.
E tam, i tak, żeby przeczytać te przypisy należy zatrzymać film, chyba że ktoś czyta na tyle szybko, że potrafi objąć umysłem i dialogi, i przypisy:P Poza tym, od tego mają ASS, by korzystać z jego możliwości;)
Saiunkoku Monogatari - 26
Miłego oglądania
szybko tylko niestety ja już przy 29 jestem... ale patrząc na twoje tempo kochana to chyba poczekam
Ostatnio edytowany przez MoloPL (2008-02-07 23:03:31)