Nie jesteś zalogowany.
Saint Seiya
Ja za tym tytułem nie przepadam, ale mam spore wątpliwości co do tych 99%:P.
Serial Experiments Lain, Eiken, Cosprayers i najgorsza seria jaką widziałem Witch Hunter Robin, usnąłem podczas 4 odcinka.
Usagichan de Cue!!
KDE4 ssie
~khadzad, gdy przeczytałem, że nie oglądasz SR to miałem bardzo złą opinię na temat ~Quithe
Taa, i z ciekawości spojrzałem na stronę wstecz. Patrzę, post w którym pisze, że nie lubię SR o.O Z Azumangą się zgadzało. Przecież nie pisałem tego posta, co jest grane? Patrze, skurkowaniec podwędził mi avatar
Z badziewi wymienię: Azumangę, Claymore, Kagehime... e, sporo jeszcze tego, nie warto
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Temat moglby byc ciekawy - inteligentna krytyka poszczegolnych tytulow anime, cos z tego moglo byc... wielu mlodych fanow anime moglo chocby przypadkiem natrafic na ten temat i przeczytac kilka solidnych linijek krytycznego spojrzenia napisanych przez ludzi, ktorzy mogliby miec podobne gusta jak jakas czesc z nich... mogloby to pomoc w ich poszukiwaniach.
Jednakze skonczylo sie na bezmyslnym wymienianiu tytulow.
Pan A pisze ze nie lubi takiego tytulu, Pan B zaczyna krytykowac Pana A....zreszta co ja bede podawal przyklad przeczytajcie i przeanalizujcie te badziewia, ktore nazywacie swoja wypowiedzia.
P.S. Przepraszam jesli kogos urazilem, ale zaintrygowal mnie ten temat...mialem nadzieje na nawiazanie jakiegos dialogu odnosnie gust, jednak rozczarowanie przerodzilo sie w silna irytacje
... i dlatego proponuje zamknac ten temat lub go nieco zmodyfikowac
Ostatnio edytowany przez Layla (2008-03-02 23:27:54)
Nie ma sensu opierać się na gustach innych ludzi, nawet jeśli ktoś przytoczy konkretne argumenty. Jak jakaś seria wciągnie i podpasuje pod gust danej osoby, to żadne argumenty nie przekonają go do zaprzestania dalszego oglądania serii. No chyba, że mówimy o Afro Samurai i DearS.
Tak się czepiacie Afro, a dla mnie jest w pytę pozycją. Świetne graficznie, prosta historia, w której akcja toczy się sensownie, ciekawe miks czasów i kultur. Genialne teksty Ninjy Ninjy i głos L. Jacksona. No i oczywiście muzyka by The RZA. Jak dla mnie pozycja bardzo dobra, dlatego też tłumaczyłem
No i to jest bardzo dobry przykład, żeby samemu sprawdzać serie. Bo np. ja bardzo lubię Azumange.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2008-03-03 00:09:09)
Tak się czepiacie Afro, a dla mnie jest w pytę pozycją. Świetne graficznie, prosta historia, w której akcja toczy się sensownie, ciekawe miks czasów i kultur. Genialne teksty Ninjy Ninjy i głos L. Jacksona. No i oczywiście muzyka by The RZA. Jak dla mnie pozycja bardzo dobra, dlatego też tłumaczyłem
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ehhh jest dokładnie tak jak napisał/a Layla. Ludzie rzucają tytułami, że to takie a to takie a gdzie są opinie/argumenty dlaczego uważamy "coś" za badziew? Tak to każdy może napisać sobie X tytułów i pisać, że to jest do bani. Ludzie którzy mają mała styczność z anime lub wcale nie mieli, wejdą na ten temat chcąc przeczytać opinie osób którzy mają jakieś pojęcie "co i jak", a tu przykra niespodzianka. Z tematu robi sie burdel i spam więc lepiej byłoby go zamknąć niż ciągnąc to dalej.
Zanim ktoś zrezygnuje z danego anime bo przeczytał opinie na jej temat od jakiegoś usera niech przeczyta jeszcze inne bo każdy ma inne gusta i jednemu podpasuje seria a drugiemu nie(wszystkie argumenty/opinie są tutaj subiektywne, choć cięćko o dobrą obiektywną recenzję).
Ostatnio edytowany przez Hero (2008-03-03 00:44:20)
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
wiecie jak sa parapety ktore sciagaja kiepskie anime to zal mi ich straszny
ja natomiast napisze co warto obejrzec:
- Death Note
- Devil May Cry
- Claymore
- Ergo Proxy
- Saint Seya
- Dragon Ball
- Fullmetal Alchemist
- Rurouni Kenshin
- Last Exile
- Samurai Champloo
- Bleach
- Ayakashi Japanese Classic Horror
Sobol15x napisał:~khadzad, gdy przeczytałem, że nie oglądasz SR to miałem bardzo złą opinię na temat ~Quithe
Taa, i z ciekawości spojrzałem na stronę wstecz. Patrzę, post w którym pisze, że nie lubię SR o.O Z Azumangą się zgadzało. Przecież nie pisałem tego posta, co jest grane? Patrze, skurkowaniec podwędził mi avatar
Pisałem nawet w problemach z serwerem że w jakiś dziwny sposób zmieniło mi avatar...a że nie chce mi sie szukać tego mojego poprzedniego to narazie ten musi zostać...nie musisz mówić że ci go podwedziłem;)
Zgrzyt napisał:Saint Seiya
Ja za tym tytułem nie przepadam, ale mam spore wątpliwości co do tych 99%:P.
Ja mam taką wątpliwość, że więcej osób powie że to anime jest fajne a nie głupie, ja osobiście je uwielbiam.
A co do badziewi to dla mnie są nimi Akira, Boogiepop Phantom i Saint Beast (to ostatnie to totalny shit, takiego głupiego i nudnego anime nigdy nie widziałem, do tego lekko spedalone anioły w nim są).
Shakugan no Shana (sezon 1), He is my master, Dears, X, Tenjou Tenge, Myself; Yourself, Onegai Twins, Love Hina, Umisho, Joshikousei, Futari Ecchi, Doujin Work, Ai Yori Aoshi, Agent Aika, Naruto
blee
Ostatnio edytowany przez kiczowatykoles (2008-03-03 02:02:40)
A tu link do badziewi jak i tak wymieniacie i nic nie robicie A jeżeli chodzi o badziewia przejrzycie i wybierzcie Tak chyba najłatwiej, a nie przez xx stron pisać co jest gówno Z reszta postów co była cześć mi sie podoba, a cześć nie ten temat jak dlamnie ni troszku nie przydatny.
PS. bym skopiował wszystkie tytuły anime tutaj tylko ze to trochę by zajęło A jeszcze jedno podałem tak bo wszystkie anime jakie są tu trafia przy 60 stronie jak nie wcześniej
Pozdrawiam Zmora
Hm... Jak dla mnie to AIR;p Nudny... Bardzo... Działa lepiej niż środek nasenny;p Aż się odechciewa wracać do oglądania czegokolwiek;]
wiecie jak są parapety które ściągają kiepskie anime to zal mi ich straszny
ja natomiast napisze co warto obejrzeć:
- Death Note
- Devil May Cry
- Claymore
- Ergo Proxy
- Saint Seya
- Dragon Ball
- Fullmetal Alchemist
- Rurouni Kenshin
- Last Exile
- Samurai Champloo
- Bleach
- Ayakashi Japanese Classic Horror
jak dla mnie badziewne seria powaliło mnie na kolana zakończenie
Claymore
ale ten tytuł mnie przytłacza normalnie nie wiem co ludzie w nim widzą po jakimś czasie staje sie to nudne i wtórne moim skromnym zdaniem
Dragon Ball
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz