Nie jesteś zalogowany.
Zapraszam na portal NanoKarrin - www.nanokarrin.pl
Witam Wszystkich serdecznie,
w kilku zdaniach chciałabym Wam przybliżyć cel, sposób działania oraz emocje towarzyszące przecieraniu nowych szlaków w temacie amatorskiego dubbingu.
Mój post nie ma na celu skłonić Was do dubbingu czy też do zaprzestania oglądania produkcji z polskimi napisami. Zdecydowałam, że skoro jesteście osobami zainteresowanymi anime i mangą, może Was również zaciekawić projekt tworzenia polskich amatorskich wersji wybranych anime, oczywiście nie operujemy tylko na produkcjach z Japonii, w przyszłości chcielibyśmy tworzyć dubbing do filmów, seriali czy też innych produkcji animowanych.
Tworzenie amatorskiego dubbingu w Polsce jest czymś nowym i niezbyt pozytywnie postrzeganym. Staramy się to jakoś zmienić, ale przede wszystkim czerpać z tego jak najwięcej zabawy
Wszystko rozpoczyna się od wybrania projektu, stworzenia obsady oraz ekipy[dialogista, tekściarz, dźwiękowiec czy montażysta], a kończy na umieszczeniu danego projektu na YT.
Mimo włożonego wysiłku, moment w którym obdarzamy życiem graną postać jest czymś nie do opisania.
Pamiętaj, że nigdy nie zaszkodzi spróbować czegoś nowego, a zyskać możesz bardzo dużo.
Ostatnio edytowany przez Nanoha (2012-02-13 01:28:07)
Do kolegów i koleżanek userów - zanim cokolwiek odpowiecie w tym wątku, zastanówcie się, co by zrobił Jezus.
A prywatnie założycielce tematu i jej grupie życzę powodzenia.
Masakra... Ale cóż, życzę powodzenia. ^^ za odwagę... Czekam na pierwsze owoce, bo na pewno będzie kupa śmiechu.[hehe] Oczywiście w dobrym znaczeniu tego słowa...
Pomysł ciekawy ;d chociaz osobiscie nie toleruje innego dubbingu w anime niz jpn ale z ciekawosci napewno bede ogladał wasze projekty
W kazdym razie zycze powodzenia !
Bede czekac !
aha co do tłumaczenia anime :d Dubbing dubbingiem :> ale bedziecie takze tłumaczyc anime czy korzystac z tłumaczen innych grup (oczywiscie za pozwoleniem ) ;>>
BTW. jak bedzie dobrze wam szło i wszystko bedzie fajnie to umieszcza waszego bannerka albu buttona u nas na forum
BTW2. A macie jakies www ;> przydałoby sie wam Byłoby gdzie pisac jakies newsy, prjekty, moze jakies porady co i jak - dubbing
no.. jesze raz powo!
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2008-03-19 19:38:19)
~Nanoha, krótka piłka, bo być może nie uświadomiłaś sobie tego jeszcze:
- skąd weźmiesz ścieżkę dźwiękową bez dialogów?
ewentualnie:
-jak zamierzasz rozwiązać problem jednoczesnego dźwięku w tle, kwestii postaci w języku japońskim (jego wyciszenia) i nałożonym na to polskim dubbingu?
Ostatnio edytowany przez Cain (2008-03-19 19:43:21)
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
ano racja ;>
to co napisał Cain.. tez całkiem o tym zapomniałem... tutaj macie powazny problem + do tego dochodzi jeszce jakosc.. jak chcecie dubbingowac anime na mikrofonach do kompa to troche jakos pada jak dla mnie:P
Głos Pikachu i Psyduck-a już zaklepany!
ten temat wraca jak bumerang
Ktoś już wpadł na taki genialny pomysł z Death Notem.[respekt]
Wystarczy, że masz mikrofon
Coś mi sie zdaje że ani jedengo odcinka nie wydacie. No ale powodzenia życze
chętnie zobaczę wyniki ^^(widziałem już coś podobnego w wersji fun i miałem ubaw po pachy), życzę powodzenia
________________________________________________________________________________________________
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
Albert Einstein
________________________________________________________________________________________________
"Pozdro & Poćwicz", jak to mówią.
Po pierwsze ~Cain już napisał co trzeba mieć.
Po drugie był już projekt Death Note, który szybko upadł.
Po trzecie życzę powodzenia, oby wasz dub nie był gromkim śmiechem, a jeśli ma być taki z założenia to pozdro, ale chętnie zobaczę jak to wyszło.
Po czwarte jeśli ktoś zakłada grupę powinien mniej-więcej wiedzieć jakie anime chce wypuścić. Macie już jakieś na oku?
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
"Niech powstanie perfekcyjny dub", chyba się znacie na tym jeśli już tak mówicie:] "Macie już jakieś anime na oku?"...
Nie znam nikogo kto lubi dubbingi do anime, ale czemu być przeciw...
I ja życzę powodzenia, a do tego przyłączam się...
W końcu powstaje w ten sposób jakaś grupa fanów...
I nie ma co się zniechęcać, bo np. w Niemczech to się śmieją "Jak tu może być lektor", wolą swoje dubbingi
P.S. No i nie zabierajmy zabawy ludziom, którym robienie dubów się podoba. I są chyba jacyś ludzie co oglądają te duby... Nie licząc tych z Jetix itp...
Komuś to się chyba musi podobać? Komuś...
Ostatnio edytowany przez nerontj (2008-03-20 01:12:57)
Nie znam nikogo kto lubi dubbingi do anime, ale czemu być przeciw...
I ja życzę powodzenia, a do tego przyłączam się...
W końcu powstaje w ten sposób jakaś grupa fanów...
I nie ma co się zniechęcać, bo np. w Niemczech to się śmieją "Jak tu może być lektor", wolą swoje dubbingiP.S. No i nie zabierajmy zabawy ludziom, którym robienie dubów się podoba. I są chyba jacyś ludzie co oglądają te duby... Nie licząc tych z Jetix itp...
Komuś to się chyba musi podobać? Komuś...
Ale wiesz, że są dubbingi profesjonalne i takie, do których wystarczy "tylko mikrofon", nie?
Tak wiem i mam nadzieję, że nowa grupka też o tym wie
Co więcej, z tego co widzę, to one bardzo lubią śpiewać, więc kto wie... może kiedyś podłożą głosy do jakiegoś anime dla dzieci ^^ Nie ma to jak jakieś doświadczenie Pytanie tylko, która z nich zna się na przerabianiu ścieżki dźwiękowej w znośny sposób, albo, która ma odpowiednie do tego umiejętności...
A jeśli nie wiedzą, to może ktoś z ANSi wypowie się na ten temat , tu ludzie znają się na wszystkim ^^ Profesjonalny dubbing to nie będzie, ale ja tam się nie znam na społeczności fundubberów i nie wiem co ich zadowala
ale ja tam się nie znam na społeczności fundubberów
Bogiem a prawdą to ja nawet nie wiedziałem, że ona w ogóle istnieje.