#921 2008-04-19 20:40:46

trapt
Użytkownik

Odp: Dyskusja o Bleach vol. 4/5...

Łysy to Ikakku wtedy co bankai użył na ziemi pewnie o to chodzi :-))

#922 2008-04-19 21:07:03

SiwyCZR
Użytkownik

Kisuke to Urahara smile_big

The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody

#923 2008-04-19 21:09:43

Wanderer
Użytkownik

postmaster napisał:
Wanderer napisał:

Przy czym Hitsugaya i Kisuke unosili się bez przeszkód w tej walce.

HItsugaya miał skrzydła.Kisuke to właśnie nie wiem,może przez to,że używał bankai(kisuke to ten łysy?)/

Urahara Kisuke. Nie używał bankai. I wątpię, żeby to było coś związanego z jego eksperymentami. Poza tym co z Ichigo? On też unosił się w powietrzu i to już podczas walki z bratem Orihime, bodajże 3 odcinek. Więc nikt nie powie, że to przez moce hollowa, bo te nabył później.

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2008-04-19 21:10:19)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#924 2008-04-19 21:13:08

Dragant
Użytkownik

Pewnie tak dużo energii ducha wtedy uwalniał, że się aż unosił jezor

#925 2008-04-19 21:14:56

Krzyżu
Użytkownik

Coś tu nie gra. Wydaje mi się, ze po prostu sami autorzy sie zamotali. Wiecie, to już 167 odcinków:P.

lastfmbuttonbykiokuh.png

#926 2008-04-19 21:17:51

trapt
Użytkownik

Możliwe że chodzi o to że jeśli nie ma potrzeby to po co latać, albo mają zakaz w SS nalatanie, ale w sumie to przy walkach w SS też latają tylko nie tak wysoko, a Ichigo miał dość wysoko do polecienia więc może dlatego miał płaszcz od Yourichi

#927 2008-04-19 21:27:35

Wanderer
Użytkownik

trapt napisał:

Możliwe że chodzi o to że jeśli nie ma potrzeby to po co latać, albo mają zakaz w SS nalatanie, ale w sumie to przy walkach w SS też latają tylko nie tak wysoko.

Przy walkach w SS skaczą, a nawet spadają w dół (Soifon i Yoruichi). A o żadnych zakazach nie słyszałem. Latanie bardzo by się shinigami przydało podczas poszukiwania Ichigo i jego paczki po ich wtargnięciu do SS. A jakoś nikt tego nie robił, tylko biegali bo dachach, a nawet się gubili w labiryncie budynków.

Skoro nikt nie jest mi w stanie udzielić zadowalającego wyjaśnienia i jest tyle "może", to wydaje mi się, że po prostu autor unosi w powietrze bohaterów tam gdzie ma na to ochotę, najczęściej podczas dobrej walki. Bez tłumaczenia ludziom dlaczego i kiedy można to robić. Gdyby wspomniał o tym, że pewni bohaterowie potrafią latać, to musiałby częściej używać tej zdolności, a wtedy bieganie po dachach w poszukiwaniu kogoś bądź szybki bieg do celu nie miałby sensu, bo po co biegać skoro można latać nad miastem i szukać. Po co omijać budynki? A tak ludzie się pozastanawiają chwilę czemu ci goście wiszą w powietrzu i po paru dniach o tym zapomną... A walka będzie ładniejsza...

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2008-04-19 21:32:16)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#928 2008-04-19 22:01:45

gorczak
Użytkownik

Wanderer napisał:
trapt napisał:

Możliwe że chodzi o to że jeśli nie ma potrzeby to po co latać, albo mają zakaz w SS nalatanie, ale w sumie to przy walkach w SS też latają tylko nie tak wysoko.

Przy walkach w SS skaczą, a nawet spadają w dół (Soifon i Yoruichi). A o żadnych zakazach nie słyszałem. Latanie bardzo by się shinigami przydało podczas poszukiwania Ichigo i jego paczki po ich wtargnięciu do SS. A jakoś nikt tego nie robił, tylko biegali bo dachach, a nawet się gubili w labiryncie budynków.

Skoro nikt nie jest mi w stanie udzielić zadowalającego wyjaśnienia i jest tyle "może", to wydaje mi się, że po prostu autor unosi w powietrze bohaterów tam gdzie ma na to ochotę, najczęściej podczas dobrej walki. Bez tłumaczenia ludziom dlaczego i kiedy można to robić. Gdyby wspomniał o tym, że pewni bohaterowie potrafią latać, to musiałby częściej używać tej zdolności, a wtedy bieganie po dachach w poszukiwaniu kogoś bądź szybki bieg do celu nie miałby sensu, bo po co biegać skoro można latać nad miastem i szukać. Po co omijać budynki? A tak ludzie się pozastanawiają chwilę czemu ci goście wiszą w powietrzu i po paru dniach o tym zapomną... A walka będzie ładniejsza...

True... można sobie gdybać, ale brak wyjaśnienia "fenomenu latania" to jest wielka gafa ze strony twórców.

#929 2008-04-19 22:23:54

Qashqai
Użytkownik

Swoją drogą, Wan, mnie też to zastanawiało, czemu oni fruwają. Walki w SS były lepsze, bo nie fruwali jak chcieli... zakładam, że to drobne niedociągnięcie ze strony autora. Widać, że na początku ustalił, że na ziemi dusze mogą się unosić (z tym hamowaniem i kurzem to przesada była jezor), a kiedy akcja szybko przeniosła się do Hueco Mundo, zapomniał o ustaleniu i dalej pozwolił im latać jezor.
Ktoś zaszpanował i zaprzeczył mojemu podejrzeniu, że niby Ichigo wróci do szkoły spoilerem, więc jakby co - czytam mangę i jeszcze pamiętam, co się działo te parę rozdziałów temu jezor. Jak nie wróci ze swoją spółką do szkoły, to wyjaśnij mi znaczenie tego omake po odcinku.

@dół
nie wiadomo, czy w mandze umarł. ale jak widać w anime wykitował.

Ostatnio edytowany przez Qashqai (2008-04-19 22:31:40)

Qashqai.png

#930 2008-04-19 22:27:07

Zgrzyt
Użytkownik

mam pytanie do tych co czytają mangę. Czy Grimmjow umrze? nie chce by umierał(jednak i tak przegrał z klasą) smutny jest zajebisty.

#931 2008-04-19 22:51:53

Cybrag
Użytkownik

Co do latania, to zastanawiało mnie to od dłuższego czasu. Gdzieś po tych zapychaczach shinigami zaczęli biegać w powietrzu i chyba w 1 kinówce też. Wcześniej im się nie chciało latać, więc biegali po ziemi, a Ichigo używał skrzydełka żeby mieć dobre wejście:P

#932 2008-04-19 22:55:24

Krzyżu
Użytkownik

Mnie bardziej zastanawia, jak oni się tną, że zawsze krew sika jak fontanna:P. Nawet przy lekkich ranach. Hm, mają cela, zawsze w tętnice trafiają:-D.

lastfmbuttonbykiokuh.png

#933 2008-04-19 23:17:02

Qashqai
Użytkownik

Ta krew potęguje efekt XD w wielu anime krew sika jak chce. >D
Ta, po filerach zaczęli biegać w powietrzu, i w pierwszej kinówce też fruwali (w sumie to ten film wszedł do kin zaraz po filerach, to też się zalicza do 'odcinków po filerach' >DDD) jezor

@dół
Skąd wiesz? D:
Myślisz, że

Pokaż spoiler
wykrwawiając się podczas trwania walk Ichigo, Zarakiego i Nel przeciw Nnoitorze, przeżył, czy Orihime jakoś się wyłamała i go uleczyła? jezor do tego teraz go kompletnie olano. jezor

Ostatnio edytowany przez Qashqai (2008-04-20 01:29:20)

Qashqai.png

#934 2008-04-20 01:00:55

beal
Użytkownik

Grimmjow nie umarł.

#935 2008-04-20 08:25:53

trapt
Użytkownik

Ichigo też pare zary wygladał jak by umarł, ale jakoś dalej żyje (ozył bez pomocy Orichime) Grimmjow'a pewnie uzdrowią w HM bo wątpie żeby wyłamali się autorzy anime od mangi.

#936 2008-04-20 09:42:25

star5555
Użytkownik

Według mnie dlaczego Ichigo lata i Inni Shinigami to jest pokazane w OAV'ce sealed sword frenzy jak pokazane jest jak Ichigo używa reiatsu że by się odbić od podłoża w powietrzu lol hehe też bym tak chciał xD

#937 2008-04-24 01:30:22

Qashqai
Użytkownik

Star, w sumie możesz mieć rację >D
Obejrzałam właśnie RAWa 168 i... hmmmmhmm... jestem podjarana XD wreszcie obejrzałam odcinek, i nie wiedziałam, co się stanie XD. I opening, choć wydaje mi się całkiem... przeciętny (tak samo mi się wydawało z czwartym, ale go uwielbiam), to i tak mi się wydaje, że jest super (wiem, bez sensu, no ale tak jest XD). Mania na anime Bleach właśnie mi wróciła ^^ i to przez filery XD co do endingu to piosenka sympatyczna, a co do scen to też spoko jak na ending, a ten uśmiech Ichigo na koniec to bezbłędny smile_big i jak z zapowiedzi kolejnego odcinka można wywnioskować, Ichigo uratował Orihime i wrócił na ziemię D: (pewnie i z epa można wywnioskować, ale przewinęłam "przypomnienie" jezor). Dziwne, strasznie się poczuwają. Albo manga się kończy, albo anime i manga stają się odrębnymi historiami ("luźnymi adaptacjami" XD), gdyby druga opcja okazała się prawdą... byłabym zachwycona smile wszystko, byle nie pierwsza jezor. Nowy kapitan wymiata. Fajny głos ma, dizajn też... xD ale przydałaby się jakaś kobita, a nie sami faceci tam są *feministka* tylko dwie kobiety na 9 facetów... dobra, nieważne. Ciekawią mnie te postacie, o których jeszcze mowy nie było, a pokazali je w openingu i closingu. Ta blondyneczka ma oczy łudząco podobne do tych Hitsugayi, a ciemnowłosy chłopak przypomina nowego kapitana. I opening wyraźnie wskazuje, że paru Shinigami, jak i zapewne Ichigo będą walczyć przeciw SS (pewno w zbożnym celu). Btw, Ichigo walczył z jakąś podróbą Kakashiego >DD już nie mają czego wymyślić, tylko czarny charakter w masce a la Kakashi >D

@dół
kapitanów miałam na myśli... "dwie kobiety na 9 facetów" - chyba mówiąc o dziewięciu facetach jasne było, że mówię o kapitanach?

Ostatnio edytowany przez Qashqai (2008-04-26 16:11:22)

Qashqai.png

#938 2008-04-24 23:15:36

miranda
Użytkownik

Quashqai? Tylko 2?? No to masz:
Matsumoto, Soi Fon, Unohana i jej porucznik, nie wiem jak ona się nazywa, Nanao, Nemu, Hinamori, Yoruichi, Yachiru(też kobitka xD)... to chyba troszkę więcej niż dwie cio nie?? smile

A co do nowego kapitana, to jest absolutnie kawaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! okej
A tak nawiasem, to myślałam, że ja mam słaby łeb... ;P

A i jeszcze... Makoto jest łudząco (żeby nie powiedzieć, że taki sam) do kogoś podobny... do kogo? To chyba widać...

Ostatnio edytowany przez miranda (2008-04-25 00:14:45)

#939 2008-04-28 00:52:31

Zgrzyt
Użytkownik

może mi ktoś wyjaśnić o co kaman z tym OP i  zapowiedzią ?! że reklama nowej kinówki czy jak.. że Ichigo i cała reszta w normalnym świecie itd?! I czemu nowy oficer przypomina tego 8 arancara?! buuuuuuu nie rozumie d-_-b

#940 2008-04-28 01:06:16

Hybrid
Użytkownik

mi sie wydaje ze unosic w powietrzu moga ci ktorzy maja odpowiednio duze reiatsu. Po prostu + potrafią z tego korzystać.
w sumie to grimmjow moglby dolaczyc do ichiga smile_big

Stopka forum

© Animesub.info 2024