Nie jesteś zalogowany.
Łysy to Ikakku wtedy co bankai użył na ziemi pewnie o to chodzi :-))
Kisuke to Urahara
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Wanderer napisał:Przy czym Hitsugaya i Kisuke unosili się bez przeszkód w tej walce.
HItsugaya miał skrzydła.Kisuke to właśnie nie wiem,może przez to,że używał bankai(kisuke to ten łysy?)/
Urahara Kisuke. Nie używał bankai. I wątpię, żeby to było coś związanego z jego eksperymentami. Poza tym co z Ichigo? On też unosił się w powietrzu i to już podczas walki z bratem Orihime, bodajże 3 odcinek. Więc nikt nie powie, że to przez moce hollowa, bo te nabył później.
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2008-04-19 21:10:19)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Pewnie tak dużo energii ducha wtedy uwalniał, że się aż unosił
Możliwe że chodzi o to że jeśli nie ma potrzeby to po co latać, albo mają zakaz w SS nalatanie, ale w sumie to przy walkach w SS też latają tylko nie tak wysoko, a Ichigo miał dość wysoko do polecienia więc może dlatego miał płaszcz od Yourichi
Możliwe że chodzi o to że jeśli nie ma potrzeby to po co latać, albo mają zakaz w SS nalatanie, ale w sumie to przy walkach w SS też latają tylko nie tak wysoko.
Przy walkach w SS skaczą, a nawet spadają w dół (Soifon i Yoruichi). A o żadnych zakazach nie słyszałem. Latanie bardzo by się shinigami przydało podczas poszukiwania Ichigo i jego paczki po ich wtargnięciu do SS. A jakoś nikt tego nie robił, tylko biegali bo dachach, a nawet się gubili w labiryncie budynków.
Skoro nikt nie jest mi w stanie udzielić zadowalającego wyjaśnienia i jest tyle "może", to wydaje mi się, że po prostu autor unosi w powietrze bohaterów tam gdzie ma na to ochotę, najczęściej podczas dobrej walki. Bez tłumaczenia ludziom dlaczego i kiedy można to robić. Gdyby wspomniał o tym, że pewni bohaterowie potrafią latać, to musiałby częściej używać tej zdolności, a wtedy bieganie po dachach w poszukiwaniu kogoś bądź szybki bieg do celu nie miałby sensu, bo po co biegać skoro można latać nad miastem i szukać. Po co omijać budynki? A tak ludzie się pozastanawiają chwilę czemu ci goście wiszą w powietrzu i po paru dniach o tym zapomną... A walka będzie ładniejsza...
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2008-04-19 21:32:16)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
trapt napisał:Możliwe że chodzi o to że jeśli nie ma potrzeby to po co latać, albo mają zakaz w SS nalatanie, ale w sumie to przy walkach w SS też latają tylko nie tak wysoko.
Przy walkach w SS skaczą, a nawet spadają w dół (Soifon i Yoruichi). A o żadnych zakazach nie słyszałem. Latanie bardzo by się shinigami przydało podczas poszukiwania Ichigo i jego paczki po ich wtargnięciu do SS. A jakoś nikt tego nie robił, tylko biegali bo dachach, a nawet się gubili w labiryncie budynków.
Skoro nikt nie jest mi w stanie udzielić zadowalającego wyjaśnienia i jest tyle "może", to wydaje mi się, że po prostu autor unosi w powietrze bohaterów tam gdzie ma na to ochotę, najczęściej podczas dobrej walki. Bez tłumaczenia ludziom dlaczego i kiedy można to robić. Gdyby wspomniał o tym, że pewni bohaterowie potrafią latać, to musiałby częściej używać tej zdolności, a wtedy bieganie po dachach w poszukiwaniu kogoś bądź szybki bieg do celu nie miałby sensu, bo po co biegać skoro można latać nad miastem i szukać. Po co omijać budynki? A tak ludzie się pozastanawiają chwilę czemu ci goście wiszą w powietrzu i po paru dniach o tym zapomną... A walka będzie ładniejsza...
True... można sobie gdybać, ale brak wyjaśnienia "fenomenu latania" to jest wielka gafa ze strony twórców.
Swoją drogą, Wan, mnie też to zastanawiało, czemu oni fruwają. Walki w SS były lepsze, bo nie fruwali jak chcieli... zakładam, że to drobne niedociągnięcie ze strony autora. Widać, że na początku ustalił, że na ziemi dusze mogą się unosić (z tym hamowaniem i kurzem to przesada była ), a kiedy akcja szybko przeniosła się do Hueco Mundo, zapomniał o ustaleniu i dalej pozwolił im latać .
Ktoś zaszpanował i zaprzeczył mojemu podejrzeniu, że niby Ichigo wróci do szkoły spoilerem, więc jakby co - czytam mangę i jeszcze pamiętam, co się działo te parę rozdziałów temu . Jak nie wróci ze swoją spółką do szkoły, to wyjaśnij mi znaczenie tego omake po odcinku.
@dół
nie wiadomo, czy w mandze umarł. ale jak widać w anime wykitował.
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2008-04-19 22:31:40)
mam pytanie do tych co czytają mangę. Czy Grimmjow umrze? nie chce by umierał(jednak i tak przegrał z klasą) jest zajebisty.
Co do latania, to zastanawiało mnie to od dłuższego czasu. Gdzieś po tych zapychaczach shinigami zaczęli biegać w powietrzu i chyba w 1 kinówce też. Wcześniej im się nie chciało latać, więc biegali po ziemi, a Ichigo używał skrzydełka żeby mieć dobre wejście:P
Ta krew potęguje efekt XD w wielu anime krew sika jak chce. >D
Ta, po filerach zaczęli biegać w powietrzu, i w pierwszej kinówce też fruwali (w sumie to ten film wszedł do kin zaraz po filerach, to też się zalicza do 'odcinków po filerach' >DDD)
@dół
Skąd wiesz? D:
Myślisz, że
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2008-04-20 01:29:20)
Grimmjow nie umarł.
Ichigo też pare zary wygladał jak by umarł, ale jakoś dalej żyje (ozył bez pomocy Orichime) Grimmjow'a pewnie uzdrowią w HM bo wątpie żeby wyłamali się autorzy anime od mangi.
Według mnie dlaczego Ichigo lata i Inni Shinigami to jest pokazane w OAV'ce sealed sword frenzy jak pokazane jest jak Ichigo używa reiatsu że by się odbić od podłoża w powietrzu lol hehe też bym tak chciał xD
Star, w sumie możesz mieć rację >D
Obejrzałam właśnie RAWa 168 i... hmmmmhmm... jestem podjarana XD wreszcie obejrzałam odcinek, i nie wiedziałam, co się stanie XD. I opening, choć wydaje mi się całkiem... przeciętny (tak samo mi się wydawało z czwartym, ale go uwielbiam), to i tak mi się wydaje, że jest super (wiem, bez sensu, no ale tak jest XD). Mania na anime Bleach właśnie mi wróciła ^^ i to przez filery XD co do endingu to piosenka sympatyczna, a co do scen to też spoko jak na ending, a ten uśmiech Ichigo na koniec to bezbłędny i jak z zapowiedzi kolejnego odcinka można wywnioskować, Ichigo uratował Orihime i wrócił na ziemię D: (pewnie i z epa można wywnioskować, ale przewinęłam "przypomnienie" ). Dziwne, strasznie się poczuwają. Albo manga się kończy, albo anime i manga stają się odrębnymi historiami ("luźnymi adaptacjami" XD), gdyby druga opcja okazała się prawdą... byłabym zachwycona wszystko, byle nie pierwsza . Nowy kapitan wymiata. Fajny głos ma, dizajn też... xD ale przydałaby się jakaś kobita, a nie sami faceci tam są *feministka* tylko dwie kobiety na 9 facetów... dobra, nieważne. Ciekawią mnie te postacie, o których jeszcze mowy nie było, a pokazali je w openingu i closingu. Ta blondyneczka ma oczy łudząco podobne do tych Hitsugayi, a ciemnowłosy chłopak przypomina nowego kapitana. I opening wyraźnie wskazuje, że paru Shinigami, jak i zapewne Ichigo będą walczyć przeciw SS (pewno w zbożnym celu). Btw, Ichigo walczył z jakąś podróbą Kakashiego >DD już nie mają czego wymyślić, tylko czarny charakter w masce a la Kakashi >D
@dół
kapitanów miałam na myśli... "dwie kobiety na 9 facetów" - chyba mówiąc o dziewięciu facetach jasne było, że mówię o kapitanach?
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2008-04-26 16:11:22)
Quashqai? Tylko 2?? No to masz:
Matsumoto, Soi Fon, Unohana i jej porucznik, nie wiem jak ona się nazywa, Nanao, Nemu, Hinamori, Yoruichi, Yachiru(też kobitka xD)... to chyba troszkę więcej niż dwie cio nie??
A co do nowego kapitana, to jest absolutnie kawaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!
A tak nawiasem, to myślałam, że ja mam słaby łeb... ;P
A i jeszcze... Makoto jest łudząco (żeby nie powiedzieć, że taki sam) do kogoś podobny... do kogo? To chyba widać...
Ostatnio edytowany przez miranda (2008-04-25 00:14:45)
może mi ktoś wyjaśnić o co kaman z tym OP i zapowiedzią ?! że reklama nowej kinówki czy jak.. że Ichigo i cała reszta w normalnym świecie itd?! I czemu nowy oficer przypomina tego 8 arancara?! buuuuuuu nie rozumie d-_-b
mi sie wydaje ze unosic w powietrzu moga ci ktorzy maja odpowiednio duze reiatsu. Po prostu + potrafią z tego korzystać.
w sumie to grimmjow moglby dolaczyc do ichiga