Nie jesteś zalogowany.
Powinniśmy zabronić seksu i ogólnie zlikwidować erotykę bo to zboczone i niema nic wspólnego z przyjemnością ogólnie orgazm to samo zło (dzieci taśmowo z probówek). Takie prawiczkowo-kościelne nasycane telenowelami pierdzenie jest sex jest uczucie(prostytutki kochają was wszystkich, czemu EMO się smucą?.
zboczony bohater! Bzykał sobie panienki na lewo i prawo i na tym się to skończyło. Nie liczył się z uczuciami każdej dziewczyny tylko liczyły się pocałunki, obmacywanie, sex. Nie zważał z kim to robi, ale liczyło się dla niego to, że mógł się zabawić.
Jednak masz rację chciał podymać (taki człek takie potrzeby a miał możliwość), jednak liczyło się z kim . zauważ że same laski nie zadni kolesie i pasztety(masakra)
Powinniśmy zabronić seksu i ogólnie zlikwidować erotykę bo to zboczone i niema nic wspólnego z przyjemnością ogólnie orgazm to samo zło (dzieci taśmowo z probówek). Takie prawiczkowo-kościelne nasycane telenowelami pierdzenie jest sex jest uczucie(prostytutki kochają was wszystkich, czemu EMO się smucą?.
LWish napisał:zboczony bohater! Bzykał sobie panienki na lewo i prawo i na tym się to skończyło. Nie liczył się z uczuciami każdej dziewczyny tylko liczyły się pocałunki, obmacywanie, sex. Nie zważał z kim to robi, ale liczyło się dla niego to, że mógł się zabawić.
Jednak masz rację chciał podymać (taki człek takie potrzeby a miał możliwość), jednak liczyło się z kim . zauważ że same laski nie zadni kolesie i pasztety(masakra)
Nie powiedziałem, że trzeba zakazać. Chciałem wyrazić tylko to, że akurat w tym anime jest tego aż przesada co bohater wyczynia [jedna, dwie - rozumiem, ale zeby 8(Kotonoho, Sekai, ta mała przewodnicząca, 3 dziewczyny z klasy Kotonoho, ta z warkoczami zakochana w koledze Motoko oraz jego koleżanka z gimnazjum - chyba wszystkie)], a Ty widze, że nie odebrałeś tego.
A w anime był pokazany typowy harem - kilku chłopaków na masę dziewczyn i na tym się skupiono...
Ale ogolnie rzecz biorąc anime nie było złe i dlatego też zainteresuje się grą, chocby nawet tylko dla tego, by dla równowagi happy-end obejrzeć.
Ostatnio edytowany przez LWish (2008-04-24 17:01:08)
LWish, jeszcze niedawno wypowiadałem się w bardzo podobnym tonie o tym anime (wystarczy zobaczyć mój post parę stron wcześniej). Trochę już ochłonąłem i co prawda dalej uważam, że główny bohater jest antypatyczny, ale za to zmieniłem nieco podejście do tego anime. SD jest w końcu oparte na grze, a w anime skupiono się po prostu na najgorszej ścieżce fabularnej. W wielu gierkach hentai dążenie do zaliczenia wszystkich panienek prowadzi do czarnego scenariusza (np w całkiem niezłym Sagara Family), tutaj może przesadzono z brutalnością, ale sam koncept ekranizowania drogi do bad enda jest nawet ciekawy.
Generalnie: bohater i większość bohaterek wciąż mi się nie podoba, ale zacząłem z lekka doceniać sam pomysł twórców. Zawsze to pewna oryginalność.
...
A w anime był pokazany typowy harem - kilku chłopaków na masę dziewczyn i na tym się skupiono...
...
Że taki typowy to bym nie powiedział. W typowym haremie jest masa dziewczyn ale główny bohater raczej na nie nie zwraca uwagi, a tutaj zalicza po kolei.
Anime ogólnie nie jest takie złe, zakończenie wyśmienite, tylko Makoto jak już to wcześniej określiliście jest dość antypatyczny, a nawet wkurzający, aż się czasem chciało podejść i monitor skrzywdzić.:)
Sublimator 2.5 - Program do masowej zmiany nazw napisów
Temat na ANSI - Podziel się opinią lub zaproponuj zmiany
Skoro jesteśmy w temacie, musiałem to wstawić
Tego to nawet mozna bylo sie domyslic co tam bedzie robil
SPOILER
Ciekawi mnie tylko zachowanie Sekai która(jeżeli dobrze zrozumiałem) specjalnie zataiła fakt, że nie jest w ciąży a następnie zabiła Makoto, a jeśli tak to raczej nie ma co jej współczuć.
SPOILER
Nie zmienia to faktu, że nadal pozostaje pod wrażeniem zakończenia. Chyba najlepsze jakie widziałem w tego typu anime, chociaż było ich nie wiele:P
Yyyy tak po pierwsze:P nie żeby złośliwie ale powiedz mi jak Kotonoha mogła stwierdzić ze Sekai nie była w ciązy ( że kłamała) skoro ona była w ciązy moze miesiąc( przypuszczenia) dziecko przecież się jeszcze nie rozwineło do takiej postaci by ona w jej brzuchu ( dokładnie w jej brzuchu) zobaczyła noworodka.... Sekai nie kłamała, to Kotonoha miała coś z głową i za wszelką cenę chciała się pocieszyć...
Co do Anime to musze powiedzieć ze było dobre, zwłaszcza zakończenie zrobiło nam nie mega wrażenie... Jednakże postac Makoto strasznie przerysowali, zrobili z niego mega playboya posiadającego własny harem... troche mnie to drażniło, ale warto było dotrwac do końca
Najbardziej żal było mi Sekai która gdy uświadomiła sobie swoje uczucia...skończyła w taki anie inny sposób...Kurde żadna laska nie potrafiła go kopnąć w i odejść z godnością.... Niestety musze stwierdzić, że w prawdziwym życiu tez sie spotkałam z takim przypadkiem tylko ze to nie miało takiego końca jak w anime:P Pozdrawiam
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
W grze przynajmniej szczęśliwsze zakończenia są
W grze przynajmniej szczęśliwsze zakończenia są
hmm nie miałam okazji w nią grac
Jedyne kogo mi szkoda w tym anime to Kotonoho. Jestem pełen podziwu, że wytrzymała z Motoko i jeszcze postanowiła mu przebaczyć.
A wracając do zakończenia, to jestem smutny, gdyż myślałem, że zobacze jakis happy-endzik Motoko i Kotonoho. Nie doczekałem się. Może to i lepiej? Dlatego sięgnę po grę. Tam jest bodajże kilkadziesiąt zakończeń.
Nie zauważyłeś, że Kotonoho zwariowała?? Przecież to było wyraźnie pokazane. Nie postanowiła mu przebaczyć, tylko nie wiedziała co się dzieje, kompletnie zwariowała, padło jej na mózg itd.
Motoko zaliczał wszystkie jak leci, to da się przeżyć, działał według zasady "jak dają, to bierz". Zdradzał Kotonohe, a powinien ją zostawić (zamuł jakich mało) i zatrzymać się na Sekai. Ale jak **** głupi, **** *************** zrobił co zrobił, to powinien wziąć odpowiedzialność.
Cybrag popieram twoje słowa
Podobno w grze jest jedno zakończenie, w którym Sekai i Makoto przychodzą do Kotonohy by jej oznajmić, że Sekai jest w ciąży i w związku z tym coś tam coś tam, i jak wychodzą, to patrzą, a tu Katsura wyskoczyła z okna, i podobnież to fajnie wyglądało, sekundę przed zderzeniem z gruntem pauza... to zakończenie bym chciała zobaczyć C:
Zgadzam się z wami co do Makoto. Niepotrzebnie ciągnął związek z Kotonohą, i do tego nie zatrzymał się na Sekai :< tylko o seks mu chodziło, zboczeniec pieprzony
Podobno w grze jest jedno zakończenie, w którym Sekai i Makoto przychodzą do Kotonohy by jej oznajmić, że Sekai jest w ciąży i w związku z tym coś tam coś tam, i jak wychodzą, to patrzą, a tu Katsura wyskoczyła z okna, i podobnież to fajnie wyglądało, sekundę przed zderzeniem z gruntem pauza... to zakończenie bym chciała zobaczyć C:
Zgadzam się z wami co do Makoto. Niepotrzebnie ciągnął związek z Kotonohą, i do tego nie zatrzymał się na Sekai :< tylko o seks mu chodziło, zboczeniec pieprzony
Proszę bardzo oto jest to zakończenie na YouTube są wszystkie zakończenia z gry.
http://youtube.com/watch?v=X32nj8F6lUk
Gra ma 8gb. Zakończeń jest 21, do tej pory na chybił-trafił odblokowałem 4 ;P
Feler to taki, że gra jest w całości po japońsku. Ale jeżeli ktoś chce na upartego to może pomęczyć się z AGTH.
[cytuj]Nie zauważyłeś, że Kotonoho zwariowała?? Przecież to było wyraźnie pokazane. Nie postanowiła mu przebaczyć, tylko nie wiedziała co się dzieje, kompletnie zwariowała, padło jej na mózg itd.[/quote]
Chodziło mi o to, że wiedziała, że z innymi romansował i jakoś z tym żyła. Między innymi to, jak po zebraniu klasowym pobiegła się z nim spotkać na dach [ tutaj fajny utworek sie pojawil ], a on zaliczał Sekai ...
A psychika, kompletne załamanie nastąpiło jak otwarcie to jej powiedział, ale ona nie chciala sie z tym pogodzic.
Ostatnio edytowany przez LWish (2008-04-27 10:11:59)
Wiecie...może i Kotonoha nie umiała się z tym pogodzić ale powinna jakoś z tego starać się wyjść z twarzą...np. Kato , okey bzykneła sie z Makoto ale po wszystkim jak sie dowiedziała ,że Sekai jest w ciąży to zrezygnowała z Makoto i go olała bo zobaczyła jaki on jest... może Kato była wredna dla Kotonohy ale mi się wydaje ze na koniec zrozumiała jej uczucia, a natomiast Sekai naprawde na poczatku chciała dobrze i próbowała uszczęśliwic Makoto sfatając go z Kotonohą ale jednak jej uczucia sie obudziły i zaczeła walczyć. Niby wszyscy byli po stronie Sekai a na koniec i tak wyszło że kazda prawie jej koleżanka obrobiła jej dupe....Niedość ze straciła przyjaciółkę jak sie potem okazało też jej przyprawiła rogi... to jeszcze zaszła w ciąże z kolesiem którego kochała a któremu chodziło tylko o Bzykochanie się, została poniżona przez innych którzy pokazali jak Makoto ją zdradza w pamiętnym pokoiku....a potem gdy juz myślała ze jest OK i on weźmie odpowiedzialnosc za swoje czyny to on wybrał na nowo Kotonohe;/ Takie błędne koło które zatoczyło krąg i wróciło do punktu ZERO... Sekai była najbardziej poszkodowana moim zdaniem:P Bo ona niby miała przyjaciół którzy potem ją okłamywali... a Kotonoha zawsze była sama... powiedzcie mi czy bardziej boli strata jednej osoby czy kilku w tym samym czasie i to naprawde cennych dla ciebie?
Pozdro
A ja mam dwie wersje gry: jedna 8 gb, druga 30GB xDDD - obie po japonsku
30 GB? Skad taka masz? Jaka roznica, jakosc filmikow?
Gela -> Co do Kotonoho to jest jedno z zakończen w grze w którym Matoko zachował się jak facet i bronił swoją dziewczynę przed znęcającymi się nad nią koleżankami z klasy
Ostatnio edytowany przez LWish (2008-04-27 15:28:27)
z TokyoTosho... to to samo, tylko na stacjonarki... no i jest od razu solucja wbudowana (route line) i odblokowane hentai CG Movie w menu.
Ke? Nie załapałem
Masz namiar na 30gb? Z tego co mi sie zdaje to 30 GB miał DVDISO Pack z Anime + OVA + Bonusy...
Ostatnio edytowany przez LWish (2008-04-27 16:12:56)
Z wszystkich zakończeń te złe są najlepsze.. nie idzie wysiedzieć na miejscu polewka na Maxa XD (Motyw z pauzą zanim rozbije sobie łeb o ziemie i ten obłąkany uśmiech..masakra ^^)
Kira. 30GB to w jakiej jakości są te CG Movie?! bez cezury?!o co co chodzi z tym, "tylko na stacjonarki"
I czemu nikt tej gry na ENG nie przełoży