#181 2008-05-07 11:20:04

werewolf
Użytkownik

Odp: Vampire Knight

Poprostu ma konkuręcję:) Ze względu na Y-M muszą się śpieszyć...
Słowem konkurencja jest DOBRA:D

#182 2008-05-07 12:07:13

Gela19
Użytkownik

Hehe co do napisów to dobre sa jeśli chodzi o tłumaczenie smile_big ale strasznie przyśpieszają i leca szybciej niz akcja.... smile

hehe czyli z moim Japońskim nie jest tak źle smile_big

Teraz już nie moge się doczekać 6 epa :p wydaje mi się że będzie bardzo ważny jezor

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#183 2008-05-07 13:16:53

Sirocco
Użytkownik

Obejrzałam 5 epek i... no cóż.. nie jestem pewna czy decyzję Yuuki o chronieniu można nazwać definitywnie wyborem Zero, ale tak jak już wcześniej pisaliśmy, ona jest zbyt niezdecydowana, by być pewnym co do jej decyzji...

Podejrzewam, że wiem co będzie w następnym epku, jezor
Spoiler
Yuuki radośnie ofiaruje swoja krew Zero...

#184 2008-05-07 14:03:49

Gela19
Użytkownik

haha taaa ta piękna scena rodem z filmów dla dorosłych <lol> smile_big

Co do tego momentu w którym Yuki powiedziała "Będę chronić Zero!To moja decyzja!"
To dokładnie w przekładzie z Japońskiego na polski brzmi "Będę chroniła Zero Podjęłam już decyzję..."
gdyby tak to było przetłumaczone nieco bardziej (kosmetycznie)kontekst tej sceny uległ by zmianie jezor mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi smile_big no chyba że tylko ja mam taki dziwny styl rozumowania... jezor

#185 2008-05-07 14:23:43

werewolf
Użytkownik

Myślę moja droga, że nadinterpretujesz:) Po cały odcinek świadczy o jej braku "decyzji"...
Scena przy oknie kiedy rozumiem o czym mowa tylko podkreśla fakt, że ONA NIC NIE WIE:D Jedyne co już zdecydowała to, że będzie ratować Zera... Ale na pewno nie uznała, że jednen z nich TO TEN WŁAŚCIWY:D

#186 2008-05-07 20:30:24

Gela19
Użytkownik

no cóż możliwe smile w każdym bądź razie jestem ciekawa jak bardzo anime odbiegnie od mangi bo z odcinka na odcinek zmiany sa coraz wyraźniejsze....

#187 2008-05-07 20:37:33

cathleen
Użytkownik

Mimo, iż dopiero widziałam 5 epków, a mangi jeszcze nie ruszyłam, to jest to już jedno z moich ulubionych anime ^^
[cytuj]w każdym bądź razie jestem ciekawa jak bardzo anime odbiegnie od mangi bo z odcinka na odcinek zmiany sa coraz wyraźniejsze....[/quote]
Hm, anime ma mieć 26 epków, więc jeśli manga bedzie dalej wychodzić, to zakonczenie będzie zupełnie inne. Szkoda, bo co do różnych zakonczeń w mandze i anime mam wątpliwości po obejrzeniu Claymore XD

#188 2008-05-07 21:49:00

Gela19
Użytkownik

hehe Cathleen nie masz się co martwic zapewniam Cię że jakie by to zakończenie nie było to napewno go nie spieprzą ... nie czytałas mangi więc nie chce spoilerowac żeby nie odebrac ci przyjemności z oglądania anime jednakże musze ci powiedzieć ze teraz z odcinka na odcinek powinno byc coraz ciekawiej jezor Manga dalej wychodzi ale zarówno ja jak i Sirocco uważamy że zakończy sie na 8 tomach ... jakie będzie zakończenie w mandze hmmm mamy kilka pomysłów i obawiamy się że mamy rację:P a jesli chodzi o zmiany w anime pod kontem pierwowzoru to muszę przyznać że te zmiany ida dla anime nawet na lepsze. Moim zdaniem oczywiście... inni moga się nie zgodzic z nim... Ale zarówmno manga jak i teraz anime jest warte w 100% oglądania smile
W ogóle to może powiedz co sądzisz o fabule jaka juz została ukazana? I jaka postac z anime najbardziej ci przypadła do gustu a jaka najmniej i uzasadnij:) to było by miłe z twojej strony jezor

#189 2008-05-07 22:00:18

miranda
Użytkownik

Ja jestem już po 5 epku... w końcu ;P I muszę powiedzieć, że zaczęłam bardziej lubić Kaname xD Jak on śliczne stłamsił Zero w tym odcinku xD Niach niach smile_big Podobała mi się zagrywka z przytuleniem Yuuki, no coś pięknego [:< A co do samej dziewuchy to niestety nadal nie zyskała nic w moich oczach... ciapą była i ciapą jest nadal :/ kiedy ona w końcu wydorośleje? (może ludziska czytające mangę mnie pocieszą, bo ja przyszłości tej dziewczyny nie widzę).

A poza tym ciekawi mnie jedno... a dokładniej to, że te wampirki pełzają w świetle dziennym i jakoś nic szczególnego im się nie dzieje :/ O co kaman?? No jak wampir to chyba powinien buszować w nocy, co nie?

#190 2008-05-07 22:20:44

Sirocco
Użytkownik

Miranda, cieszę się, że zmieniasz zdanie co do Kaname. smile Niestety, jeśli chodzi o Yuuki, to w mandze jest jeszcze gorzej niż w anime. oczkod Jej niezdecydowanie i brak racjonalności w zachowaniu.. ehh nie będę się denerwować. oczkod

A co do chodzenia po świetle, w mandze było tak, że tylko niektóre wampiry z klasy Noble mogły chodzić po świetle, a te które zostały zamienione, to mogły bez problemów. Co widać chociażby po Zero. smile

#191 2008-05-07 22:23:27

cathleen
Użytkownik

Gela, pocieszyły mnie Twoje słowa ^^
Co do fabuły, to ta jest ciekawa, bo każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Nawet nie wiem, co mi najbardziej się w niej spodobało (chyba wszystko^^). A co do postaci, hmmm... Szczerze powiedziawszy to nie ma tam takiej, której nie lubię, choć można tu podciagnąć Aidou-senpai, bo powoli zaczyna mnie wnerwiać. Na samym początku nie lubiłam też Zera, ale z czasem była mozliwość lepszego poznania jego postaci i tragedii, która go dotknęła - chodzi mi tu bardziej o przymusowe zostanie Wampirem, bo w koncuzmieni sie w klasę E i umrze jako potwór, a nie jako człowiek (chyba, ze coś się wydarzy ;p).
Kreska jest świetna, raz poważniejsza, raz zabawna, ale zawsze cuuuuudna ^^

[cytuj]A co do samej dziewuchy to niestety nadal nie zyskała nic w moich oczach... ciapą była i ciapą jest nadal [/quote]
Ja tam ją nawet lubię. Choć jest zbyt naiwna i najczęściej kieruje się emocjami, więc trudno jej podjąć jakąś dobrą decyzję ^^

Ostatnio edytowany przez cathleen (2008-05-07 22:25:12)

#192 2008-05-07 22:42:55

Gela19
Użytkownik

Jak chcecie mini spoilerek to prosze jezor

MINI SPOILER

Zero hmmm nie będzie POTWOREM chociaż to zależy co kto pojmuje przez słowo potwór smile_big jezor:P
Yuki hmmm nie bardzo zmądrzeje bynajmniej na końcu MOŻE zmądrzeć
Kaname? Jak zawsze mroczny , tajemniczy i ... jezor hehe więcej nie powiem:D

END OF SPOILER

Powiem wam że w mandze Yuki jest jeszcze bardziej nie zdecydowana niz w tym anime i wydaje mi się ze w anime będzie trochę mądrzejsza Sirocco pewnie wie o co mi chodzi:P

#193 2008-05-07 22:42:55

miranda
Użytkownik

A to bardzo ciekawe co mówisz Cathleen, co do kreski, bo.... nie wiem czy tylko mi się tak wydaje, że wszystkie dziewczyny z tego anime dostały jakiegoś nienaturalnego wytrzeszczu oczu?? smile_big

#194 2008-05-07 22:46:07

Sirocco
Użytkownik

Taak, to moja jedyna nadzieja, że w anime może być trochę mądrzejsza. oczkod Inaczej zacznę ją przewijać. ;P

#195 2008-05-07 22:49:19

Gela19
Użytkownik

hehe no Sirocco nie zapominajmy że w anime sa widoczne zmiany co do fabuły w mandze :d więc miejmy nadzieję:P powiedz mi czy też widzisz to że z odcinka na odcinek te zmiany są coraz bardziej widoczne?

#196 2008-05-08 07:08:34

cathleen
Użytkownik

Słowo 'potwór' miało oznaczać Wampira klasy E, który nie potrafi zapanować nad swoją żądzą krwi smile

[cytuj]nie wiem czy tylko mi się tak wydaje, że wszystkie dziewczyny z tego anime dostały jakiegoś nienaturalnego wytrzeszczu oczu??[/quote]
No dostały, ale i tak mi się ta kreska podoba ;p

Ostatnio edytowany przez cathleen (2008-05-08 07:08:53)

#197 2008-05-08 08:56:23

werewolf
Użytkownik

miranda napisał:

A to bardzo ciekawe co mówisz Cathleen, co do kreski, bo.... nie wiem czy tylko mi się tak wydaje, że wszystkie dziewczyny z tego anime dostały jakiegoś nienaturalnego wytrzeszczu oczu?? smile_big

Nie tylko dziewczyny;p
MI osobiście kreska też się podoba... jeśli chodzi o tła xD Bo postacie nie licząc niektórych żeńskich wyglądają tragicznie:D

Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-05-08 08:57:17)

#198 2008-05-08 15:43:20

Gela19
Użytkownik

Ja tam na kreskę nie narzekam jezor troche kojazy mi się ona z kreska w Ouran host Club jezor ale i tu i tu mi sie bardzo podoba jezor

#199 2008-05-08 22:05:22

Sirocco
Użytkownik

Nie wszystkie mają takie, np. Seiren ma normalne. smile
A poza tym kreska jest naprawdę ładna. smile

#200 2008-05-08 22:32:57

Gela19
Użytkownik

Seiren hmmm fakt ona ma normalne:P ale jakbyśmy mieli patrzeć na kreski w anime to byśmy wiekszości dobrych serii nie obejrzeli... jezor  poza tym kreska w tym anime naprawde jest super:) Pozderko smile_big

Stopka forum

© Animesub.info 2024