Nie jesteś zalogowany.
Poprostu ma konkuręcję:) Ze względu na Y-M muszą się śpieszyć...
Słowem konkurencja jest DOBRA:D
Hehe co do napisów to dobre sa jeśli chodzi o tłumaczenie ale strasznie przyśpieszają i leca szybciej niz akcja....
hehe czyli z moim Japońskim nie jest tak źle
Teraz już nie moge się doczekać 6 epa :p wydaje mi się że będzie bardzo ważny
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Obejrzałam 5 epek i... no cóż.. nie jestem pewna czy decyzję Yuuki o chronieniu można nazwać definitywnie wyborem Zero, ale tak jak już wcześniej pisaliśmy, ona jest zbyt niezdecydowana, by być pewnym co do jej decyzji...
Podejrzewam, że wiem co będzie w następnym epku,
Spoiler
Yuuki radośnie ofiaruje swoja krew Zero...
haha taaa ta piękna scena rodem z filmów dla dorosłych <lol>
Co do tego momentu w którym Yuki powiedziała "Będę chronić Zero!To moja decyzja!"
To dokładnie w przekładzie z Japońskiego na polski brzmi "Będę chroniła Zero Podjęłam już decyzję..."
gdyby tak to było przetłumaczone nieco bardziej (kosmetycznie)kontekst tej sceny uległ by zmianie mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi no chyba że tylko ja mam taki dziwny styl rozumowania...
Myślę moja droga, że nadinterpretujesz:) Po cały odcinek świadczy o jej braku "decyzji"...
Scena przy oknie kiedy rozumiem o czym mowa tylko podkreśla fakt, że ONA NIC NIE WIE:D Jedyne co już zdecydowała to, że będzie ratować Zera... Ale na pewno nie uznała, że jednen z nich TO TEN WŁAŚCIWY:D
no cóż możliwe w każdym bądź razie jestem ciekawa jak bardzo anime odbiegnie od mangi bo z odcinka na odcinek zmiany sa coraz wyraźniejsze....
Mimo, iż dopiero widziałam 5 epków, a mangi jeszcze nie ruszyłam, to jest to już jedno z moich ulubionych anime ^^
[cytuj]w każdym bądź razie jestem ciekawa jak bardzo anime odbiegnie od mangi bo z odcinka na odcinek zmiany sa coraz wyraźniejsze....[/quote]
Hm, anime ma mieć 26 epków, więc jeśli manga bedzie dalej wychodzić, to zakonczenie będzie zupełnie inne. Szkoda, bo co do różnych zakonczeń w mandze i anime mam wątpliwości po obejrzeniu Claymore XD
hehe Cathleen nie masz się co martwic zapewniam Cię że jakie by to zakończenie nie było to napewno go nie spieprzą ... nie czytałas mangi więc nie chce spoilerowac żeby nie odebrac ci przyjemności z oglądania anime jednakże musze ci powiedzieć ze teraz z odcinka na odcinek powinno byc coraz ciekawiej Manga dalej wychodzi ale zarówno ja jak i Sirocco uważamy że zakończy sie na 8 tomach ... jakie będzie zakończenie w mandze hmmm mamy kilka pomysłów i obawiamy się że mamy rację:P a jesli chodzi o zmiany w anime pod kontem pierwowzoru to muszę przyznać że te zmiany ida dla anime nawet na lepsze. Moim zdaniem oczywiście... inni moga się nie zgodzic z nim... Ale zarówmno manga jak i teraz anime jest warte w 100% oglądania
W ogóle to może powiedz co sądzisz o fabule jaka juz została ukazana? I jaka postac z anime najbardziej ci przypadła do gustu a jaka najmniej i uzasadnij:) to było by miłe z twojej strony
Ja jestem już po 5 epku... w końcu ;P I muszę powiedzieć, że zaczęłam bardziej lubić Kaname xD Jak on śliczne stłamsił Zero w tym odcinku xD Niach niach Podobała mi się zagrywka z przytuleniem Yuuki, no coś pięknego [:< A co do samej dziewuchy to niestety nadal nie zyskała nic w moich oczach... ciapą była i ciapą jest nadal :/ kiedy ona w końcu wydorośleje? (może ludziska czytające mangę mnie pocieszą, bo ja przyszłości tej dziewczyny nie widzę).
A poza tym ciekawi mnie jedno... a dokładniej to, że te wampirki pełzają w świetle dziennym i jakoś nic szczególnego im się nie dzieje :/ O co kaman?? No jak wampir to chyba powinien buszować w nocy, co nie?
Miranda, cieszę się, że zmieniasz zdanie co do Kaname. Niestety, jeśli chodzi o Yuuki, to w mandze jest jeszcze gorzej niż w anime. Jej niezdecydowanie i brak racjonalności w zachowaniu.. ehh nie będę się denerwować.
A co do chodzenia po świetle, w mandze było tak, że tylko niektóre wampiry z klasy Noble mogły chodzić po świetle, a te które zostały zamienione, to mogły bez problemów. Co widać chociażby po Zero.
Gela, pocieszyły mnie Twoje słowa ^^
Co do fabuły, to ta jest ciekawa, bo każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Nawet nie wiem, co mi najbardziej się w niej spodobało (chyba wszystko^^). A co do postaci, hmmm... Szczerze powiedziawszy to nie ma tam takiej, której nie lubię, choć można tu podciagnąć Aidou-senpai, bo powoli zaczyna mnie wnerwiać. Na samym początku nie lubiłam też Zera, ale z czasem była mozliwość lepszego poznania jego postaci i tragedii, która go dotknęła - chodzi mi tu bardziej o przymusowe zostanie Wampirem, bo w koncuzmieni sie w klasę E i umrze jako potwór, a nie jako człowiek (chyba, ze coś się wydarzy ;p).
Kreska jest świetna, raz poważniejsza, raz zabawna, ale zawsze cuuuuudna ^^
[cytuj]A co do samej dziewuchy to niestety nadal nie zyskała nic w moich oczach... ciapą była i ciapą jest nadal [/quote]
Ja tam ją nawet lubię. Choć jest zbyt naiwna i najczęściej kieruje się emocjami, więc trudno jej podjąć jakąś dobrą decyzję ^^
Ostatnio edytowany przez cathleen (2008-05-07 22:25:12)
Jak chcecie mini spoilerek to prosze
MINI SPOILER
Zero hmmm nie będzie POTWOREM chociaż to zależy co kto pojmuje przez słowo potwór :P
Yuki hmmm nie bardzo zmądrzeje bynajmniej na końcu MOŻE zmądrzeć
Kaname? Jak zawsze mroczny , tajemniczy i ... hehe więcej nie powiem:D
END OF SPOILER
Powiem wam że w mandze Yuki jest jeszcze bardziej nie zdecydowana niz w tym anime i wydaje mi się ze w anime będzie trochę mądrzejsza Sirocco pewnie wie o co mi chodzi:P
A to bardzo ciekawe co mówisz Cathleen, co do kreski, bo.... nie wiem czy tylko mi się tak wydaje, że wszystkie dziewczyny z tego anime dostały jakiegoś nienaturalnego wytrzeszczu oczu??
Taak, to moja jedyna nadzieja, że w anime może być trochę mądrzejsza. Inaczej zacznę ją przewijać. ;P
hehe no Sirocco nie zapominajmy że w anime sa widoczne zmiany co do fabuły w mandze :d więc miejmy nadzieję:P powiedz mi czy też widzisz to że z odcinka na odcinek te zmiany są coraz bardziej widoczne?
Słowo 'potwór' miało oznaczać Wampira klasy E, który nie potrafi zapanować nad swoją żądzą krwi
[cytuj]nie wiem czy tylko mi się tak wydaje, że wszystkie dziewczyny z tego anime dostały jakiegoś nienaturalnego wytrzeszczu oczu??[/quote]
No dostały, ale i tak mi się ta kreska podoba ;p
Ostatnio edytowany przez cathleen (2008-05-08 07:08:53)
A to bardzo ciekawe co mówisz Cathleen, co do kreski, bo.... nie wiem czy tylko mi się tak wydaje, że wszystkie dziewczyny z tego anime dostały jakiegoś nienaturalnego wytrzeszczu oczu??
Nie tylko dziewczyny;p
MI osobiście kreska też się podoba... jeśli chodzi o tła xD Bo postacie nie licząc niektórych żeńskich wyglądają tragicznie:D
Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-05-08 08:57:17)
Ja tam na kreskę nie narzekam troche kojazy mi się ona z kreska w Ouran host Club ale i tu i tu mi sie bardzo podoba
Nie wszystkie mają takie, np. Seiren ma normalne.
A poza tym kreska jest naprawdę ładna.
Seiren hmmm fakt ona ma normalne:P ale jakbyśmy mieli patrzeć na kreski w anime to byśmy wiekszości dobrych serii nie obejrzeli... poza tym kreska w tym anime naprawde jest super:) Pozderko