Nie jesteś zalogowany.
Z tego co mi się wydaje to Rolo raczej za dużo nie pomógł, wkońcu namawiał Lulu do przestania bycia Zerem, i szukaniu własnego szczęścia. Wychodzi na to, że Rolo jest samolubny i chciał zatrzymać Leloucha tylko dla siebie u,u
A nie zauważyliście że Rolo zrobił dokładnie do tamo co zrobił mu Lulu w odcinku w którym przekabacił Rolo na swoją stronę? ładna manipulacja
A co do C.C. Do wydaje mi się że ona ma mieć dopiero swoje 5 min w tej serii. Teraz jest odsuwana od wydarzeń ale możliwe że to jest zabieg wykonany w celu zaskoczenia widza w późniejszych odcinkach.
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Z tego co mi się wydaje to Rolo raczej za dużo nie pomógł, wkońcu namawiał Lulu do przestania bycia Zerem, i szukaniu własnego szczęścia. Wychodzi na to, że Rolo jest samolubny i chciał zatrzymać Leloucha tylko dla siebie u,u
Jeszcze sie okaze ze Rolo jest gejem
Caland napisał:Z tego co mi się wydaje to Rolo raczej za dużo nie pomógł, wkońcu namawiał Lulu do przestania bycia Zerem, i szukaniu własnego szczęścia. Wychodzi na to, że Rolo jest samolubny i chciał zatrzymać Leloucha tylko dla siebie u,u
To żes pojechał... uśmiała się (Rollo gej)[roftl]
[hehe] to było po prostu genialne stwierdzenie zabiło mnie
LWish napisał:Caland napisał:Z tego co mi się wydaje to Rolo raczej za dużo nie pomógł, wkońcu namawiał Lulu do przestania bycia Zerem, i szukaniu własnego szczęścia. Wychodzi na to, że Rolo jest samolubny i chciał zatrzymać Leloucha tylko dla siebie u,u
To żes pojechał... uśmiała się (Rollo gej)[roftl]
Mi tam wydało się że pocałuje on Lulu[ban]
Fakt na początku tak to wyglądało Zresztą sam Lulu się zdziwił gdy tak do niego podszedł blisko
Nawet zaczął się cofać z jakimś takim dziwnym wyrazem twarzy (niesmak? przerażenie? dunno)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Kto wie może i Lulu miał podobne skojarzenie co my mianowicie ze Rolo chce go cmoknąć zamiast Karen haha ale by się zdziwił
W sumie Rolo był świadkiem całej sceny. I chciał uszczęśliwić Lulu w zastępstwie Za dużo spekulacji
Nie no ale gdyby tak zrobił i go cmokną to bym chyba ze śmiechu sie aż popluła ... A jeszcze wyobraź sobie że Karen by to widziała i ta jej mina a mina Lulu? to by było bezcenne
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-19 22:27:52)
Ja chyba znienawidziłabym tę serię
Nie mniej zagrywka Rolo była dobra. Strasznie psychologiczna. Odniosłam wręcz wrażenie, że Lulu tak jakby stracił część kontroli nad "młodszym bratem", lub raczej, że ten chwilowo przejął pałeczkę (jakkolwiek dwuznacznie by to nie zabrzmiało )
Więc masz to samo wrażenie co ja Rolo opanował co nieco sytuację i zaczął myśleć szczerze, to pasuje mi na brata Lulu ma w sobie coś z rodziny Lamperouge ciekawe czy okaże się równie dobrym strategiem jak Lelouch no i czy zostanie po jego stronie czy może zacznie walczyć z "braciszkiem" z powodu zazdrości o Nunally BO widać że na tym punkcie ma lekkie odchyły od normy ... w ogóle te jego reakcje gdy inni mówią o nim w dobry sposób i stwierdzają że chcą by był z nimi wraz z Lulu Brak mu osób na których by mu zaczęło zależeć i wydaje mi się że znalazł Lulu do którego sie przywiązał i pytanie czy będzie chciał go zatrzymać tylko dla siebie?
Z pewnością możemy liczyć na psychopatyczne odchyły Rolo w stosunku do Lulu i swoistą zaborczość. Zatrzymanie pierwszego członka rodziny, jakiego kiedykolwiek w życiu miał wyłącznie dla siebie, jest równie prawdopodobnym rozwiązaniem, jak pójście na kompromis i stworzenie większej rodziny - wraz z Nunnaly. Jednakże, w jedną czy drugą stronę, nie wydaje mi się, aby Rolo zdradził Leloucha.
Pozostaje nam czekać na rozwój tego wątku w anime:D I obserwować bacznie poczynania Rollo względem Lulu jak i Lulu względem reszty świata
Gdyby rozpatrywać scenariusz z zaborczym Rollem to mógłby on na swój prosty i bezkompromisowy sposób załatwić zarówno konkurencję jak i zagwozdkę Leloucha z nową gubernator. Co przy jego geassie i umiejętnościach manipulacyjnych byłoby możliwe.
Pytanie w jaką obsesję wtedy wpadłby Lelouch i ile osób znienawidziłoby serię?
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Owszem to jest możliwe ale gdyby tak było to wydaje mi się że Większość fanów CG znienawidziłaby tę serię gdyby role się odwróciły a Lulu zbzikowałby do reszty i pewnie załamałby się jeszcze bardziej niż to było pokazane w tym epie:P możliwe że już wtedy nikt by go nie uratował i zaczął by brać REFREN a seria zeszłaby na psy
Albo podarowałby sobie rekonstrukcję świata po jego zniszczeniu ^^
W sumie wszystko by zależało od tego na kogo zwaliliby winę - potem tylko wystarczyłoby wycelować gnanego jeszcze większą nienawiścią i chęcią zemsty Leloucha i nacisnąć spust. Ewentualnie znaleźć mu jakiś substytut - cel życia, który powstrzymałby go od totalnej samodestrukcji - chociaż to raczej wątpliwe.
Jakby się seria nie toczyła to Lulu ma dwa wyjścia: upaść albo rządzić i pewnie żadne nie przyniesie szczęścia.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Gdyby rozpatrywać scenariusz z zaborczym Rollem to mógłby on na swój prosty i bezkompromisowy sposób załatwić zarówno konkurencję jak i zagwozdkę Leloucha z nową gubernator.
Tak!!! Tak!!! Zabić Nunally!!! To by było dopiero coś, Lulu zamieniony w krwiożerczego pragnącego zemsty szaleńca, wtedy dopiero seria nabrała by wtedy niesamowitych kolorów ;D.
Ariakis napisał:Gdyby rozpatrywać scenariusz z zaborczym Rollem to mógłby on na swój prosty i bezkompromisowy sposób załatwić zarówno konkurencję jak i zagwozdkę Leloucha z nową gubernator.
Tak!!! Tak!!! Zabić Nunally!!! To by było dopiero coś, Lulu zamieniony w krwiożerczego pragnącego zemsty szaleńca, wtedy dopiero seria nabrała by wtedy niesamowitych kolorów ;D.
Zapewne tak Jednakże, motorem działań Lulu od zawsze była Nunnaly. Gdyby ją stracił, to straciłby swój powód do życia. Krwawa zemsta? Być może, ale bez polotu. Póki Nunnaly żyje, Lelouch ma coś do stracenia. Gdyby zginęła, Lulu zmieniłby się w berserkera i seria stałaby się zbyt przewidywalna. Trochę bez sensu. Myślę, że scenarzyści do tego nie dopuszczą