#1021 2008-05-19 19:25:28

Caland
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Z tego co mi się wydaje to Rolo raczej za dużo nie pomógł, wkońcu namawiał Lulu do przestania bycia Zerem, i szukaniu własnego szczęścia. Wychodzi na to, że Rolo jest samolubny i chciał zatrzymać Leloucha tylko dla siebie u,u

#1022 2008-05-19 19:29:31

Gela19
Użytkownik

A nie zauważyliście że Rolo zrobił dokładnie do tamo co zrobił mu Lulu w odcinku w którym przekabacił Rolo na swoją stronę? jezor ładna manipulacja smile_big

A co do C.C. Do wydaje mi się że ona ma mieć dopiero swoje 5 min w tej serii. Teraz jest odsuwana od wydarzeń ale możliwe że to jest zabieg wykonany w celu zaskoczenia widza w późniejszych odcinkach.

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#1023 2008-05-19 21:08:47

LWish
Użytkownik

Caland napisał:

Z tego co mi się wydaje to Rolo raczej za dużo nie pomógł, wkońcu namawiał Lulu do przestania bycia Zerem, i szukaniu własnego szczęścia. Wychodzi na to, że Rolo jest samolubny i chciał zatrzymać Leloucha tylko dla siebie u,u

Jeszcze sie okaze ze Rolo jest gejem jezor

#1024 2008-05-19 21:23:05

oneechan
Użytkownik

LWish napisał:
Caland napisał:

To żes pojechał... uśmiała się (Rollo gej)[roftl]

oneechan.pngwaciwe.png

#1025 2008-05-19 21:29:33

Gela19
Użytkownik

LWish napisał:

okej[hehe] to było po prostu genialne stwierdzenie smile_big zabiło mnie rip

#1026 2008-05-19 21:31:56

qduaty85
Użytkownik

oneechan napisał:
LWish napisał:
Caland napisał:

To żes pojechał... uśmiała się (Rollo gej)[roftl]

Mi tam wydało się że pocałuje on Lulu[ban]

#1027 2008-05-19 21:40:05

Gela19
Użytkownik

Fakt na początku tak to wyglądało smile_big Zresztą sam Lulu się zdziwił gdy tak do niego podszedł blisko smile_big jezor

#1028 2008-05-19 22:10:36

Shinma86
Użytkownik

Nawet zaczął się cofać z jakimś takim dziwnym wyrazem twarzy (niesmak? przerażenie? dunno)

#1029 2008-05-19 22:23:35

Gela19
Użytkownik

Kto wie może i Lulu miał podobne skojarzenie co my jezor mianowicie ze Rolo chce go cmoknąć zamiast Karen jezor haha ale by się zdziwił hehe

#1030 2008-05-19 22:25:17

Shinma86
Użytkownik

W sumie Rolo był świadkiem całej sceny. I chciał uszczęśliwić Lulu w zastępstwie ojej Za dużo spekulacji rip

#1031 2008-05-19 22:27:35

Gela19
Użytkownik

hehe Nie no ale gdyby tak zrobił i go cmokną to bym chyba ze śmiechu sie aż popluła ... A jeszcze wyobraź sobie że Karen by to widziała i ta jej mina jezor a mina Lulu? to by było bezcenne rip

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-19 22:27:52)

#1032 2008-05-19 22:39:26

Shinma86
Użytkownik

Ja chyba znienawidziłabym tę serię rip

Nie mniej zagrywka Rolo była dobra. Strasznie psychologiczna. Odniosłam wręcz wrażenie, że Lulu tak jakby stracił część kontroli nad "młodszym bratem", lub raczej, że ten chwilowo przejął pałeczkę hehe (jakkolwiek dwuznacznie by to nie zabrzmiało ojej)

#1033 2008-05-19 22:53:45

Gela19
Użytkownik

Więc masz to samo wrażenie co ja smile_big Rolo opanował co nieco sytuację i zaczął myśleć jezor szczerze, to pasuje mi na brata Lulu ma w sobie coś z rodziny Lamperouge ciekawe czy okaże się równie dobrym strategiem jak Lelouch smile_big no i czy zostanie po jego stronie czy może zacznie walczyć z "braciszkiem" z powodu zazdrości o Nunally jezor BO widać że na tym punkcie ma lekkie odchyły od normy ... w ogóle te jego reakcje gdy inni mówią o nim w dobry sposób i stwierdzają że chcą by był z nimi wraz z Lulu jezor Brak mu osób na których by mu zaczęło zależeć i wydaje mi się że znalazł Lulu do którego sie przywiązał i pytanie czy będzie chciał go zatrzymać tylko dla siebie?

#1034 2008-05-19 23:06:02

Shinma86
Użytkownik

Z pewnością możemy liczyć na psychopatyczne odchyły Rolo w stosunku do Lulu i swoistą zaborczość. Zatrzymanie pierwszego członka rodziny, jakiego kiedykolwiek w życiu miał wyłącznie dla siebie, jest równie prawdopodobnym rozwiązaniem, jak pójście na kompromis i stworzenie większej rodziny - wraz z Nunnaly. Jednakże, w jedną czy drugą stronę, nie wydaje mi się, aby Rolo zdradził Leloucha.

#1035 2008-05-19 23:25:50

Gela19
Użytkownik

Pozostaje nam czekać na rozwój tego wątku w anime:D I obserwować bacznie poczynania Rollo względem Lulu jak i Lulu względem reszty świata smile_big

#1036 2008-05-20 00:10:54

Ariakis
Użytkownik

Gdyby rozpatrywać scenariusz z zaborczym Rollem to mógłby on na swój prosty i bezkompromisowy sposób załatwić zarówno konkurencję jak i zagwozdkę Leloucha z nową gubernator. Co przy jego geassie i umiejętnościach manipulacyjnych byłoby możliwe.
Pytanie w jaką obsesję wtedy wpadłby Lelouch i ile osób znienawidziłoby serię? jezor

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.

#1037 2008-05-20 00:17:23

Gela19
Użytkownik

Owszem to jest możliwe jezor ale gdyby tak było to wydaje mi się że Większość fanów CG znienawidziłaby tę serię gdyby role się odwróciły jezor a Lulu zbzikowałby do reszty jezor i pewnie załamałby się jeszcze bardziej niż to było pokazane w tym epie:P możliwe że już wtedy nikt by go nie uratował i zaczął by brać REFREN smile_big a seria zeszłaby na psy

#1038 2008-05-20 00:43:47

Ariakis
Użytkownik

Albo podarowałby sobie rekonstrukcję świata po jego zniszczeniu ^^
W sumie wszystko by zależało od tego na kogo zwaliliby winę - potem tylko wystarczyłoby wycelować gnanego jeszcze większą nienawiścią i chęcią zemsty Leloucha i nacisnąć spust. Ewentualnie znaleźć mu jakiś substytut - cel życia, który powstrzymałby go od totalnej samodestrukcji - chociaż to raczej wątpliwe.

Jakby się seria nie toczyła to Lulu ma dwa wyjścia: upaść albo rządzić i pewnie żadne nie przyniesie szczęścia.

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.

#1039 2008-05-20 09:02:22

Caland
Użytkownik

Ariakis napisał:

Gdyby rozpatrywać scenariusz z zaborczym Rollem to mógłby on na swój prosty i bezkompromisowy sposób załatwić zarówno konkurencję jak i zagwozdkę Leloucha z nową gubernator.

Tak!!! Tak!!! Zabić Nunally!!! To by było dopiero coś, Lulu zamieniony w krwiożerczego pragnącego zemsty szaleńca, wtedy dopiero seria nabrała by wtedy niesamowitych kolorów ;D.

#1040 2008-05-20 09:06:54

Shinma86
Użytkownik

Caland napisał:
Ariakis napisał:

Gdyby rozpatrywać scenariusz z zaborczym Rollem to mógłby on na swój prosty i bezkompromisowy sposób załatwić zarówno konkurencję jak i zagwozdkę Leloucha z nową gubernator.

Tak!!! Tak!!! Zabić Nunally!!! To by było dopiero coś, Lulu zamieniony w krwiożerczego pragnącego zemsty szaleńca, wtedy dopiero seria nabrała by wtedy niesamowitych kolorów ;D.

Zapewne tak hehe Jednakże, motorem działań Lulu od zawsze była Nunnaly. Gdyby ją stracił, to straciłby swój powód do życia. Krwawa zemsta? Być może, ale bez polotu. Póki Nunnaly żyje, Lelouch ma coś do stracenia. Gdyby zginęła, Lulu zmieniłby się w berserkera i seria stałaby się zbyt przewidywalna. Trochę bez sensu. Myślę, że scenarzyści do tego nie dopuszczą oczkod

Stopka forum

© Animesub.info 2024