Nie jesteś zalogowany.
6 pirackich aukcji z anime tego samego użytkownika:
prokopczyk11
Niby oryginalny Dragon Ball:
oryginał:)
UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA!!!
Tom Mangi Dragon Ball z podpisem Akira Toriamy dla Gosi:):P:DxD...:
Podpis Akiry
Ostatnio edytowany przez kai20 (2008-05-17 17:41:12)
http://www.allegro.pl/item366656643_bib … _dvd_.html
ta uakcja juz byla wygladala identycznie ale nie pamietam kto ja wystawial
Ostatnio edytowany przez kai20 (2008-05-31 14:22:26)
To jest chyba oryginalny SC, ale cena chyba jest za wysoka...
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
widzę, że w toku tropienia pirratów popadacie w jakiś obłęd.
Toż wiadomo, że nie ma DB na dvd po polsku!!!
A ten Sam Champloo jest org!!!
Tylko 38 żeta max!!! A koszty przesyłki 10 złotych???!!!
Pomyślcie...
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2008-05-31 15:08:37)
Pozostałe aukcje gościa który wystawił wcześniej Samurai Champloo:
Dragon Ball
NarutoS
Naruto
anime do wyboru do koloru 100 tytułów
100% piraty
Ostatnio edytowany przez kai20 (2008-05-31 16:05:06)
[cytuj]UWAGA!!! AUKCJA ZAKONCZONA DZIS O 02.00 W NOCY - PODÓD - WYJAZD I MUSZE MIEĆ CZAS NA WYSYŁKE, WIEC PROSZE DZIS O ZAKUP, ZA PROBLEMY PRZEPRASZAM[/quote]
Zaczyna mnie wkur**** ten idiotyczny napis.
[cytuj]UWAGA!!! AUKCJA ZAKONCZONA DZIS O 02.00 W NOCY - PODÓD - WYJAZD I MUSZE MIEĆ CZAS NA WYSYŁKE, WIEC PROSZE DZIS O ZAKUP, ZA PROBLEMY PRZEPRASZAM
Zaczyna mnie wkur**** ten idiotyczny napis.
Musi mieć czas na wysyłkę i wypałkę płytek[kombinuje]
Można zakładać sztuczne konta na allegro np. pod nickiem "anty pirat" i kupić odrazu te 3 komplety, aż będzie jaiś skutek i przy okazji zgłaszać naruszenie zasad do adminów Allegro.pl
Może jak kilka userów ANSI by miało takie konta, i systematycznie robili "przesiew" piratów, może ta liczba nielegalnych aukcji z czasem by się zmniejszyła, bo ludziom by niechciało się zakładać nowych kont (codziennie nowe konto, to kilka min straconych na rejestracje ) - Mi np. by się nie chciało zakładać nowego konta, więdząc,że zaraz i tak ktoś "kupi" wszystkie komplety. itp
Może pomysł jest kijowy, ale nudzi mnie już ta nagonka, cożadnych efektów nie widać :/
Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2008-05-31 20:41:53)
Oczami Fana Blog ;]
Taaak... Gratuluje... przynajmniej jedna osoba wymyśliła coś lepszego niż ciągłe nabijanie sobie licznika wstawiając linki do aukcji... Co mówiąc szczerze nie przynosi skutków! w 99% przypadków udaje im się sprzedać kilka kopii... I są szczęśliwi, więc wystawiają aukcję ponownie i znowu i jeszcze raz... Za karzdym razem zarabiając przynajmniej te 50 zł...
Przestało im się opłacać? NIE... Bo 20 razy zgłaszacie a oni 20 razy wystawiają tą samą aukcję... a za 21 razem blokują im konto... więc zakładają nowe i... znowu to samo...
Więc tak pan P_V ma świetny pomysł! Serio... I wreszcie będzie można skasować ten przygłupi temat!!! YA-HA!
Ludzie chce sie wam...? No life?
Komu przeszkadza, że ktoś sprzedaje sobie dragon balla? Jeśli by piracił gitsa, ergo czy jeszcze coś innego...ale tym co oni robią nie wpływają nawet na rynek anime. W sumie to nawet jakby wpływali to miałbym wyjebaa...ale to już totalnie indywidualna opinia.
Ludzie chce sie wam...? No life?
Komu przeszkadza, że ktoś sprzedaje sobie dragon balla? Jeśli by piracił gitsa, ergo czy jeszcze coś innego...ale tym co oni robią nie wpływają nawet na rynek anime. W sumie to nawet jakby wpływali to miałbym wyjebaa...ale to już totalnie indywidualna opinia.
Nie tłumaczyłeś anime i pewnie dlatego nie rozumiesz.
Widzę za to żeś ty się natłumaczył...
W takim razie temat trochę w złą stronę idzie.. Nie wynika z niego, że userów boli sprzedaż ich napisów tylko samego anime. Co do napisów, ok - autor ma prawo decydować co się dzieje z jego własnością intelektualną.
Druga sprawa po co podawać linki do tych aukcji? Nie wystarczy ich zgłosić?
"Nie tłumaczyłeś anime i pewnie dlatego nie rozumiesz."
~kiczowatykoles: "Strzeliłeś jak łysy warkoczami o beton".
A ktoś z fanów tłumaczył RTLowi dragon balla? Może ty im to tłumaczyłeś ? LOL po prostu.\
Czy to przypadkiem nie akcja od fanów dla fanów - nie na sprzedaż, ściśle związana z napisami?
Też sądzę, że to zwykła walka z wiatrakami;p Jak chcecie i macie czas na przeszukiwanie allegro w celu znalezienia takich aukcji, to proszę bardzo, kiedyś wam się znudzi :p Lepiej zająć się tłumaczeniem, a nie allegro:p
"Nie tłumaczyłeś anime i pewnie dlatego nie rozumiesz."
~kiczowatykoles: "Strzeliłeś jak łysy warkoczami o beton".
A ktoś z fanów tłumaczył RTLowi dragon balla? Może ty im to tłumaczyłeś ? LOL po prostu.\Czy to przypadkiem nie akcja od fanów dla fanów - nie na sprzedaż, ściśle związana z napisami?
Jeśli jeszcze tego nie zauważyłeś, to gościu prócz DB sprzedaje też 100 innych anime. Twoim zdaniem wszystkie mają lektora?
Czy to przypadkiem nie akcja od fanów dla fanów - nie na sprzedaż, ściśle związana z napisami?
I co takiego robisz dla tych fanów zgłaszając aukcje? Ja tego nigdy nie rozkminie. Ratujesz ich przed wydaniem 40 zł za db? Wspaniałomyślne, ale zważ na drobną oczywistość. Głąby dokonujace tam zakupu robią to bo chcą..
Chcą, bo nie wiedzą np. że mogą dostać "Takie" DB od fana za darmo.
Mnie ta cała akcja nie obchodzi za bardzo, ale troche śmieszy mnie ten temat (wystawianie linków do aukcji + "Zgłoszona"). Ale z drugiej strony wkurza mnie to, że ludzie bez problemu mogą sprzedać na Allegro pirackie płyty ! nieważne czy są to płyty z DBZ, czy Naruto, albo przygodami Krecika :/ Piraty, to piraty! czemu bezkarnie można wystawiać takie aukcje, a na zwykłym rynku policja nie daje innym piratom spokoju.
Może to "od fanów dla fanów" też nie jest legalne za bardzo , ale tu nikt w bezczelny sposób nie wyłudza pieniędzy od nikogo.
Napisałem w poście wyżej, to co akurat przyszło mi do głowy widząc w "ostatnich 10 postów na forum" kolejną wypowiedź w tym temacie.
i tak jak piszałem wcześniej, może ten pomysł nie jest najlepszy, ale wydaje mi się , że dla "maniaków" przeglądania Allegro z nielegalnymi aukcjami przyniusł by lepsze skutki, niż zwykłe wklejenie tu linka + "zgłoszone", co = tyle samo straconego czasu, co wykupienie tych wszystkich piratów ( i oczywiście wpuszczenie w maliny pirata;) )
Tyle z mojej strony.
Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2008-06-01 13:30:15)
Oczami Fana Blog ;]