#281 2008-06-21 14:57:56

krzykr
Użytkownik

Odp: Jaka jest twoja ulubiona książka

Kto czytał ten wie drodzi ziomkowie smile. David Eddings i jego trylogie Ksiąga Elenium i Tamuli

#282 2008-06-21 15:19:39

Z0n9er
Użytkownik

Moja ulubiona hmmm cala seria o wiedźminie(Andrzeja Sapkowskiego jak by znalazł sie jakiś ktoś kto by nie wiedział jezor) czyli od "Ostatnie życzenie" do "Coś sie kończy coś sie zaczyna" ale moja ulubiona z tych wszystkich to chyba "Chrzest ognia"

#283 2008-06-21 15:26:49

Tommy
Użytkownik

Hmm... właśnie przeczytałem 2 Tomy serii "Dziedzictwo" Christopher'a Paolini i musze przyznać, że bardzo wciąga. Naprwade polecam.Pozostaje teraz jedynie czekać do listopada na 3 tom.

tmpdk.png

#284 2008-06-21 15:57:41

Heliar
Użytkownik

krzykr napisał:

Kto czytał ten wie drodzi ziomkowie smile. David Eddings i jego trylogie Ksiąga Elenium i Tamuli

Czytałem obie, a także Belgariade i Malloreon. Tak czy siak w książkach Eddingsa zbyt dużo tzw. literatury pięknej. Weź przeczytaj coś od Feista.

Ostatnio edytowany przez Heliar (2008-06-21 15:58:18)

#285 2008-06-21 19:23:07

wb555
Użytkownik

Najlepsza książka w/g mnie to "Imię róży" autorstwa Umberto Eco:D

PENITENZIAGITE:D:D:D

wb555.png

#286 2008-06-24 15:10:28

Heliar
Użytkownik

wb555 napisał:

Najlepsza książka w/g mnie to "Imię róży" autorstwa Umberto Eco:D

PENITENZIAGITE:D:D:D

Moja mama to uwielbia, a ten fakt zmusił mnie do zapieczętowania jej i postawienia bariery...
z moich fantasy hehe

#287 2008-06-24 16:29:29

Maniack
Użytkownik

No to sprawdzimy tego "Hyperiona" którego tutaj tak zachwalano. Pożyczyłem od kumpla i biorę się za czytanie smile. Swoją drogą, ma ktoś namiary na jakąś fajną księgarnie gdzie można by zamówić "Gre Endera" bo straszny problem ze znalezieniem tej książki jest.

#288 2008-06-24 16:48:36

krzykr
Użytkownik

Czytałem obie, a także Belgariade i Malloreon. Tak czy siak w książkach Eddingsa zbyt dużo tzw. literatury pięknej. Weź przeczytaj coś od Feista.[/quote]

Saga o wojnie światów brzmi ciekawie chmmm... "Adept magii" ok zajrzę

#289 2008-06-24 17:17:29

oneechan
Użytkownik

No to i ja wtrące swoje trzy grosze:) Moje ulubione książki to:
Harry Potter
Trylogia Tolkiena

Stephenie Meyer - "Zmierzch" i jego kontynuacje "Księżyc w nowiu", "Zaćmienie", "Breaking Down"(Polska premiera styczeń 2009) - żeby się nie powtarzać to przeczytajcie więcej na ten temat w Książki fantasy - co polecicie? (ostatni post):P

oneechan.pngwaciwe.png

#290 2008-06-24 17:47:09

Gela19
Użytkownik

Może ktoś mnie wyśmieje:) ale mnie to nie rusza:)

Harry Potter wszystkie 7 tomów

I książki Grahama Mastertona ( gatunek - Horror, thriller ) między innymi "Koszmar" , "Dziedzictwo", "Głód" , "Kły i pazury" Oraz Książki Stephen'a King'a między innymi " Lśnienie" i " Rok wilkołaka" są to powieści grozy smile Polecam

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-06-24 17:48:29)

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#291 2008-06-24 18:52:05

m_jay
Użytkownik

Freeman napisał:
liia napisał:

Czuję jednak pewien niedosyt. Sam wątek pielgrzymki jest, mam wrażenie, ogólnikowy. Gdyby wyciąć opowieści pielgrzymów, to tak naprawdę zostałoby niewiele do poczytania, a przecież sama podróż i relacje miedzy bohaterami mają znaczenie.

Have no fear smile Drugi tom jest w całości poświęcony tej "reszcie". A jeśli podobał ci się wątek cruciformu, to będziesz podwójnie zadowolona smile

Great. Ostatnio calkiem przypadkowo wypatrzylem w empiku "Hyperiona" i pod wplywem zachwytow Freemana bez wahania kupilem. Musze przyznac nie zawiodlem sie. Historie bohaterow byly na prawde dobre (moja ulubiona... chyba ksiedza, choc tak naprawde ciezko zdecydowanie wybrac). Teraz rozglądam sie za tomem drugim smile.

Ostatnio edytowany przez m_jay (2008-06-24 18:54:12)

WoodenJesus.png

#292 2008-06-24 19:18:02

Sobol15x
Użytkownik

Heller - Paragraf 22

Ta książka mnie zniszczyła xD~
Major Major Major Major, Milo, Black, Wintergreen, no i sam Yossarian > all xD
Takich wariatów, to ja jeszcze nie widziałem. Ale...ten paragraf 22, buahahaha smile_lol

Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!

#293 2008-06-24 21:34:18

liia
Użytkownik

Maniack napisał:

No to sprawdzimy tego "Hyperiona" którego tutaj tak zachwalano. Pożyczyłem od kumpla i biorę się za czytanie smile. Swoją drogą, ma ktoś namiary na jakąś fajną księgarnie gdzie można by zamówić "Gre Endera" bo straszny problem ze znalezieniem tej książki jest.

Na allegro jest. Np. tu i jeszcze tu. Drugiego (selkar) polecam, kilka razy kupowałam u nich książki i było w porządku.

Ostatnio edytowany przez liia (2008-06-24 21:39:08)

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#294 2008-06-24 22:55:06

sesq
Użytkownik

Maniack napisał:

Ja kupiłem na wakacjach na jakimś straganie za 5zł smile
To była naprawde świetna książka, czyta sie z łatwościa harrego potterasa.

#295 2008-06-25 21:24:24

m_jay
Użytkownik

Jak moglem zapomniec o tak genialnej ksiazce. Mistrzostwo w swojej klasie. Uczy milosci i szacunku do ... C. Nazywana biblia programistow C - niektorzy juz sie pewnie domyslaja ze chodzi o...

Język ANSI C - Brian W. Kernighan, Dennis M. Ritchie

Zaznaczam ze przed jej przeczytaniem za C nie przepadalem (dosc lagodnie to ujalem smile).

WoodenJesus.png

#296 2008-07-22 23:18:19

sesq
Użytkownik

Po przeczytaniu Norwiegian Wood ( tego japońskiego pisarza ) mam już dosyć współczesnej literatury i zacząłem czytać Idiotę bo mi Dżibril go polecił, dzieki bo mi sie podoba.

#297 2008-07-23 00:03:20

vejita_kc
Użytkownik

m_jay napisał:

Jak moglem zapomniec o tak genialnej ksiazce. Mistrzostwo w swojej klasie. Uczy milosci i szacunku do ... C. Nazywana biblia programistow C - niektorzy juz sie pewnie domyslaja ze chodzi o...

Zaznaczam ze przed jej przeczytaniem za C nie przepadalem (dosc lagodnie to ujalem smile).

Ha ha! smile_big Ale rzeczywiście żadna inna nie była taka... Niby nie ma takich przymileń do czytelnika jak choćby w Symfonii c++ grębosza, ale jednak jest taka jednocześnie prosta i oczywista.

A "Wprowadzenie do algorytmów" Cormena przerabiałeś? smile_big też całkiem, całkiem, przyjemna się wydaje na wieczory z kompilatorem, choć ja to doopiero zaczynam. Jeszcze ok 1000 stron przede mną...

Z a takich innych to "Fabryka Os" Iana Banksa utkwiła w pamięci...

Ostatnio edytowany przez vejita_kc (2008-07-23 00:05:22)

#298 2008-07-23 00:45:39

MrTToban
Użytkownik

Moimi ulubionymi książkami są, a raczej jest seria Terrego Pratchetta świat dysku

Co by nie mówić jest to poważna literatura parodiująca i wyśmiewająca nasz współczesny świat przedstawiony w świecie fantazji i absurdu smile

#299 2008-08-14 20:18:50

radziocd
Użytkownik

George R. R. Martin Pieśń Lodu i Ognia
Farland David - Władca Runów
Canavan Trudi Czarny Mag
Lynch Scott - Kłamstwa Locke'a Lamory
Hobb Robin  przede wszystkim Skrytobójcy
Duncan dave Człowiek ze słowem
Ewa Białołęcka Tkacz Iluzji
Jacek Piekara Cykl o Mordimerze Madderdinie

Wszystkie oprócz Piekary to nieskończone jeszcze cykle i wszystkie czytałem z przyjemnością i wszystkie gorąco polecam. Przy okazji jeśli komuś podoba się to zestawienie to będę wdzięczny za jakieś inne tytuły, które mu się podobały...

#300 2008-08-14 20:40:37

m_jay
Użytkownik

vejita_kc napisał:
m_jay napisał:

Ha ha! smile_big Ale rzeczywiście żadna inna nie była taka... Niby nie ma takich przymileń do czytelnika jak choćby w Symfonii c++ grębosza, ale jednak jest taka jednocześnie prosta i oczywista.

A "Wprowadzenie do algorytmów" Cormena przerabiałeś? smile_big też całkiem, całkiem, przyjemna się wydaje na wieczory z kompilatorem, choć ja to doopiero zaczynam. Jeszcze ok 1000 stron przede mną...

Wlasnie przerabiam jestem gdzies w okolicach 1/4 calosci, rownoczesnie z algorytmami czytam "Podstawy systemow operacyjnych" Silberschatza zeby troche odmienic sobie klimat - tez niezla ksiazka tylko czasami czytajac odnosze wrazenie ze 1000 stron to troche za malo na tak obszerny temat.

Ostatnio edytowany przez m_jay (2008-08-14 20:41:27)

WoodenJesus.png

Stopka forum

© Animesub.info 2024