Nie jesteś zalogowany.
Kto czytał ten wie drodzi ziomkowie . David Eddings i jego trylogie Ksiąga Elenium i Tamuli
Moja ulubiona hmmm cala seria o wiedźminie(Andrzeja Sapkowskiego jak by znalazł sie jakiś ktoś kto by nie wiedział ) czyli od "Ostatnie życzenie" do "Coś sie kończy coś sie zaczyna" ale moja ulubiona z tych wszystkich to chyba "Chrzest ognia"
Kto czytał ten wie drodzi ziomkowie . David Eddings i jego trylogie Ksiąga Elenium i Tamuli
Czytałem obie, a także Belgariade i Malloreon. Tak czy siak w książkach Eddingsa zbyt dużo tzw. literatury pięknej. Weź przeczytaj coś od Feista.
Ostatnio edytowany przez Heliar (2008-06-21 15:58:18)
Najlepsza książka w/g mnie to "Imię róży" autorstwa Umberto Eco:D
PENITENZIAGITE:D:D:D
Moja mama to uwielbia, a ten fakt zmusił mnie do zapieczętowania jej i postawienia bariery...
z moich fantasy
No to sprawdzimy tego "Hyperiona" którego tutaj tak zachwalano. Pożyczyłem od kumpla i biorę się za czytanie . Swoją drogą, ma ktoś namiary na jakąś fajną księgarnie gdzie można by zamówić "Gre Endera" bo straszny problem ze znalezieniem tej książki jest.
Czytałem obie, a także Belgariade i Malloreon. Tak czy siak w książkach Eddingsa zbyt dużo tzw. literatury pięknej. Weź przeczytaj coś od Feista.[/quote]
Saga o wojnie światów brzmi ciekawie chmmm... "Adept magii" ok zajrzę
No to i ja wtrące swoje trzy grosze:) Moje ulubione książki to:
Harry Potter
Trylogia Tolkiena
Stephenie Meyer - "Zmierzch" i jego kontynuacje "Księżyc w nowiu", "Zaćmienie", "Breaking Down"(Polska premiera styczeń 2009) - żeby się nie powtarzać to przeczytajcie więcej na ten temat w Książki fantasy - co polecicie? (ostatni post):P
Może ktoś mnie wyśmieje:) ale mnie to nie rusza:)
Harry Potter wszystkie 7 tomów
I książki Grahama Mastertona ( gatunek - Horror, thriller ) między innymi "Koszmar" , "Dziedzictwo", "Głód" , "Kły i pazury" Oraz Książki Stephen'a King'a między innymi " Lśnienie" i " Rok wilkołaka" są to powieści grozy Polecam
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-06-24 17:48:29)
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
liia napisał:Czuję jednak pewien niedosyt. Sam wątek pielgrzymki jest, mam wrażenie, ogólnikowy. Gdyby wyciąć opowieści pielgrzymów, to tak naprawdę zostałoby niewiele do poczytania, a przecież sama podróż i relacje miedzy bohaterami mają znaczenie.
Have no fear Drugi tom jest w całości poświęcony tej "reszcie". A jeśli podobał ci się wątek cruciformu, to będziesz podwójnie zadowolona
Great. Ostatnio calkiem przypadkowo wypatrzylem w empiku "Hyperiona" i pod wplywem zachwytow Freemana bez wahania kupilem. Musze przyznac nie zawiodlem sie. Historie bohaterow byly na prawde dobre (moja ulubiona... chyba ksiedza, choc tak naprawde ciezko zdecydowanie wybrac). Teraz rozglądam sie za tomem drugim .
Ostatnio edytowany przez m_jay (2008-06-24 18:54:12)
Heller - Paragraf 22
Ta książka mnie zniszczyła xD~
Major Major Major Major, Milo, Black, Wintergreen, no i sam Yossarian > all xD
Takich wariatów, to ja jeszcze nie widziałem. Ale...ten paragraf 22, buahahaha
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
No to sprawdzimy tego "Hyperiona" którego tutaj tak zachwalano. Pożyczyłem od kumpla i biorę się za czytanie . Swoją drogą, ma ktoś namiary na jakąś fajną księgarnie gdzie można by zamówić "Gre Endera" bo straszny problem ze znalezieniem tej książki jest.
Na allegro jest. Np. tu i jeszcze tu. Drugiego (selkar) polecam, kilka razy kupowałam u nich książki i było w porządku.
Ostatnio edytowany przez liia (2008-06-24 21:39:08)
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
Ja kupiłem na wakacjach na jakimś straganie za 5zł
To była naprawde świetna książka, czyta sie z łatwościa harrego potterasa.
Jak moglem zapomniec o tak genialnej ksiazce. Mistrzostwo w swojej klasie. Uczy milosci i szacunku do ... C. Nazywana biblia programistow C - niektorzy juz sie pewnie domyslaja ze chodzi o...
Język ANSI C - Brian W. Kernighan, Dennis M. Ritchie
Zaznaczam ze przed jej przeczytaniem za C nie przepadalem (dosc lagodnie to ujalem ).
Po przeczytaniu Norwiegian Wood ( tego japońskiego pisarza ) mam już dosyć współczesnej literatury i zacząłem czytać Idiotę bo mi Dżibril go polecił, dzieki bo mi sie podoba.
Jak moglem zapomniec o tak genialnej ksiazce. Mistrzostwo w swojej klasie. Uczy milosci i szacunku do ... C. Nazywana biblia programistow C - niektorzy juz sie pewnie domyslaja ze chodzi o...
Zaznaczam ze przed jej przeczytaniem za C nie przepadalem (dosc lagodnie to ujalem ).
Ha ha! Ale rzeczywiście żadna inna nie była taka... Niby nie ma takich przymileń do czytelnika jak choćby w Symfonii c++ grębosza, ale jednak jest taka jednocześnie prosta i oczywista.
A "Wprowadzenie do algorytmów" Cormena przerabiałeś? też całkiem, całkiem, przyjemna się wydaje na wieczory z kompilatorem, choć ja to doopiero zaczynam. Jeszcze ok 1000 stron przede mną...
Z a takich innych to "Fabryka Os" Iana Banksa utkwiła w pamięci...
Ostatnio edytowany przez vejita_kc (2008-07-23 00:05:22)
Moimi ulubionymi książkami są, a raczej jest seria Terrego Pratchetta świat dysku
Co by nie mówić jest to poważna literatura parodiująca i wyśmiewająca nasz współczesny świat przedstawiony w świecie fantazji i absurdu
George R. R. Martin Pieśń Lodu i Ognia
Farland David - Władca Runów
Canavan Trudi Czarny Mag
Lynch Scott - Kłamstwa Locke'a Lamory
Hobb Robin przede wszystkim Skrytobójcy
Duncan dave Człowiek ze słowem
Ewa Białołęcka Tkacz Iluzji
Jacek Piekara Cykl o Mordimerze Madderdinie
Wszystkie oprócz Piekary to nieskończone jeszcze cykle i wszystkie czytałem z przyjemnością i wszystkie gorąco polecam. Przy okazji jeśli komuś podoba się to zestawienie to będę wdzięczny za jakieś inne tytuły, które mu się podobały...
m_jay napisał:Jak moglem zapomniec o tak genialnej ksiazce. Mistrzostwo w swojej klasie. Uczy milosci i szacunku do ... C. Nazywana biblia programistow C - niektorzy juz sie pewnie domyslaja ze chodzi o...
Ha ha! Ale rzeczywiście żadna inna nie była taka... Niby nie ma takich przymileń do czytelnika jak choćby w Symfonii c++ grębosza, ale jednak jest taka jednocześnie prosta i oczywista.
A "Wprowadzenie do algorytmów" Cormena przerabiałeś? też całkiem, całkiem, przyjemna się wydaje na wieczory z kompilatorem, choć ja to doopiero zaczynam. Jeszcze ok 1000 stron przede mną...
Wlasnie przerabiam jestem gdzies w okolicach 1/4 calosci, rownoczesnie z algorytmami czytam "Podstawy systemow operacyjnych" Silberschatza zeby troche odmienic sobie klimat - tez niezla ksiazka tylko czasami czytajac odnosze wrazenie ze 1000 stron to troche za malo na tak obszerny temat.
Ostatnio edytowany przez m_jay (2008-08-14 20:41:27)