Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Kannazuki no Miko - oryginalna nazwa jest właśnie taka (w tej chwili jest wpisana tam alternatywna nazwa Kannaduki...).
"Tam" to znaczy gdzie?!
W miejscu oryginalnej nazwy.... no to chyba jasne xD.
I chyba oczywiste, że na stronie... tj. w napisach, nie xD?
To zgłoś się do autorów napisów, a nie zakładaj nowy temat, a gdybyś nie dostało odpowiedzi to poproś o poprawienie moderatorów
Napisałem informację o błędzie... a co z tym zrobią moderatorzy, to nie moja sprawa ^^.
Wysyłać do autorów napisów? Oni tego nie będą w stanie poprawić, musieliby od nowa wstawiać napisy.
Kannaduki no miko (神無月の巫女)- oryginalna nazwa jest właśnie taka, bledu nie ma. Zapis przez 'du' wynika z udzwiecznienia 'tsu'. Gdyby mialo byc tam 'zu', to udzwieczniac musialo by sie 'su'. A tak nie jest gdyz jednym ze znakow skladowych slowa 'kannaduki' jest znak o czytaniu 'tsuki'.
Inna sprawa, ze czyta sie to tak samo
白銀の堕天使
Może masz rację, nie wiem xD.
Podpierałem się zapisem z wikipedii, anidb, mangaupdates i faktem, że jest on ogólnie popularniejszy ^^.
Pewnie wynika to z faktu iz roznicy w wymowie praktycznie nie ma (du i zu czyta sie mniej wiecej jak po polsku 'dzu'), a zapis przez zu jest bardziej 'intuicyjny' dla wiekszosci swiata Jesli jednak ma sie byc dokladnym to nalezy zostawic du.
Zreszta transkrypcja japonskiego na romaji to spory temat.
白銀の堕天使
Sephion - o tym ostatnim wiem... wiem, że jest w ogóle sporo sposobów romanizacji^^"..
Ale okej xD, skoro to jest poprawne, to tematu nie było xD.
Ostatnio edytowany przez Smoczek (2008-08-02 16:15:53)
To napisz do autora tychże napisów człowieku, jeśli coś jest nie tak z nazwą >.> Bosze....
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2008-08-02 17:35:33)
Raz - boże/Boże. Tak przez "ż" ^^.
Dwa - zechciej przeczytać, to co napisałem wcześniej...
Wysyłać do autorów napisów? Oni tego nie będą w stanie poprawić, musieliby od nowa wstawiać napisy.
Poza tym sprawa już się rozwiązała... więc po co ciągniesz temat?
Tak czy owak można to zgłosić autorom, w pewnym sensie to ich dzieło. Jeśli zrobili błąd, mogą go poprawić. Ponowne wstawienie to kwestia minuty max.
Strony 1