Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
witam jestem nowy, wiec prosze nie krzyczec. szukalem podobnego tematu ale znalazlem wytlumacznie dla innego formatu pliku
Chodzi o anime Devil May Cry. songoku przetlumaczyl napisy i wrzucil je w formacie SRT, gdy wczytuje te napisy subeditem lub innym playerem to zamiast polskich znakow mam $%^&*(
moze ktos mi pomoc? z gory dziekuje
SE nie obsługuje tego formatu, zapewne powiedział ci, że może go przekonwertować na inny, może to zrobić, ale wpierw musisz zmienić kodowanie pliku z UTF-8 na ANSI, dopiero potem wczytaj napisy w SE i gdy zapyta się o konwersję, kliknij "Tak".
Inny sposób, IMO lepszy i prostszy, to zaczytać napisy za pomocą VobSuba. Bez żadnych konwersji i zmian kodowania pliku.
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2008-08-26 19:23:34)
gdy wczytuje napisy vobsub'em to juz nie mam poslkich znakow, moge kazdy "symbol" edytowac, ale nie bede przerabial wszystkich napisaow recznie :/ a gdy format SRT otworze notatnikiem to polskie znaki sa... o co w tym chodzi?
a z tym pierwszym to niestety nie wiem jak zmienic kodowanie pliku moglbys wyjasnic co i jak?
Ostatnio edytowany przez uncle_dunkan (2008-08-26 20:07:06)
a z tym pierwszym to niestety nie wiem jak zmienic kodowanie pliku moglbys wyjasnic co i jak?
W notatniku:
Plik->Zapisz Jako->Kodowanie
uncle_dunkan nie łatwiej ściągnąć pakiet CCCP i oglądać wszystko w Media Player Classic?
haha dziala wielkie dzieki Sir_Ace i pozdrawiam
Zarathustra w Media Player Classic tez nie mialem polskich literek
Ostatnio edytowany przez uncle_dunkan (2008-08-26 20:35:44)
bo jak masz napisy w srt to ci idzie default czcionka i zapewne tam miales zle kodowanie ustawione, nie pamietam dokladnie ale jak sie kliknie ta zielona strzalke to jest do wyboru czcionka kolor itd ;p
i powinno pojsc bez ingerowania w napisy
ps: twoja metoda tez dobra, korzystam czasem ale jak seria ma 26 odcinkow to sie odechciewa ;p
jest taki program Kaboom ktorym mozna zmieniac kodowanie wielu plikow naraz... zeby nie bylo ze nic nie wnosze do tematu ;p
Ostatnio edytowany przez maniekes (2008-08-26 21:58:57)
ok dzieki wszystkim za pomoc =] ostatecznie zainstalowalem ta paczke kodekow CCCP i wszystko ladnie smiga
dziekuje za rady
pozdrawiam, temat mozna zamknac
Ostatnio edytowany przez uncle_dunkan (2008-08-26 22:04:30)
Strony 1