Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zamiast dawać nietrafione postacie z gier, lub te nieukazane wcześniej w TV, które i tak szybko umrą (dziewczynka w okularach z zapowiedzi, która jest pewnie pilotem tej amerykańskiej jednostki co wyparowała), niech lepiej bliżej nakreślą motyw z rasą przodków a nie pierdoły i zapowiedziany fanserwis.
Co do filmu EoE to jest zrobiony na zasadzie jednego wielkiego bełkotu, każdy zobaczy i doszuka się czegoś innego. Oglądając go byłem zdziwiony, wkurzony, zasmucony a miejscami pękałem ze śmiechu (Olbrzym Rei III i jej wagina na czole.)
no wlasnie tak samo nie bardzo kumalem swoja droga strasznie psychodelkiczny jest ten NGE a ten EoE konczy sie tak ze wsumie nadal nic nie wiadomo, bo sqmalem tak ze niby on chce by bylo tak jak bylo pomimo ze czasami bylo mu zle wiec zaczaly sie zmiany i tak sie zmienilo ze i tak tylko on i asuka zostali
Ale to chyba jest ta magia NGE
zobaczymy co pokaze nowe dzielo
Zamiast dawać nietrafione postacie z gier, lub te nieukazane wcześniej w TV, które i tak szybko umrą (dziewczynka w okularach z zapowiedzi, która jest pewnie pilotem tej amerykańskiej jednostki co wyparowała), niech lepiej bliżej nakreślą motyw z rasą przodków a nie pierdoły i zapowiedziany fanserwis.
Co do filmu EoE to jest zrobiony na zasadzie jednego wielkiego bełkotu, każdy zobaczy i doszuka się czegoś innego. Oglądając go byłem zdziwiony, wkurzony, zasmucony a miejscami pękałem ze śmiechu (Olbrzym Rei III i jej wagina na czole.)
Film był lepszy od serialu, a lilith wyglądała bardzo dobrze. A jak ci przeszkadza że duża...
Film był lepszy od serialu, a lilith wyglądała bardzo dobrze. A jak ci przeszkadza że duża...
Pod względem animacji i efektów to chyba oczywiste, co do fabuły to przecież trzeba go traktować jak dwa ostatnie odcinki serii TV. Pisałem tylko, że mnie ta scena rozbawiła, nic mi w tych dwóch odcinkach specjalnie nie przeszkadzało, (no może oprócz Shinjiego. ) Ludzie pewnie doszukali się tam jakiś ważnych znaczeń, ale mnie to mało interesuje, ogólnie nawet jak się nie lubi tej serii warto a nawet trzeba zobaczyć ten film.
lilith to jest ten ostatni anioł (dziecko sterujace Evą) i Rei to jest Lilith tez , tak?:)
lilith to jest ten ostatni anioł (dziecko sterujace Evą) i Rei to jest Lilith tez , tak?:)
Tak jakby. Według chronologii Lilith jest drugim aniołem (pierwszym Adam), a zarazem tym olbrzymem przykołkowanym do krzyża w piwnicy. Warto się też doinformować kim jest mityczna Lilith (związana z religią chrześcijańską), a pomoże ci to rzucić nowe światło na to, kim są ludzie w Evangelionie.
Jeśli chodzi o Rei, to zrodziła się z połączenia DNA matki Shinjiego i Lilith.
Ostatnio edytowany przez groozin (2008-08-28 23:22:32)
co do aniołów http://pl.wikipedia.org/wiki/Anio%C5%82 … vangelion)
Ostatnio edytowany przez berith14 (2008-08-28 23:18:05)
ten Evangelion temat rzeka Zobaczymy co na to nowe pelnometrazówki
Tylko trochę poczekamy zanim zobaczymy drugi film, nie wspominając już o ostatnim
spoko to jest IMHO fajne bo wiecznie seria zywa:D a juz czulem taka pustke ze nic sie wiecej nie wydarzy :-) Swoja droga zapoznalem sie z tym co dales na wikipedi, i po pierwsze ja tez pomylilem adama z lilith, a druga sprawa to to, ze jest to tak opisane jakby to conajmniej prawda byla:D cala analiza , a pomyslec ze autor moze tak sobie tylko cos wrzucal zreszta sam byl troche walniety wiec niekoniecznie musialo sie to kupy trzymac
a ludzie tu kminia o co kaman
PIEKNE CO?:D
Od 13 lat trwa dysputa nad NGE. Każdy nawet najmniejszy szczegół został omówiony do szpiku kości, włącznie z najdrobniejszą terminologią i wielostronicowymi opisami pojedyńczych klatek. Innymi słowy, jesteście 3000 lat za murzynami, układając kolejność aniołów, kiedy inni omawiają teorie gwałtu Ritsuko, symboliki słońca i księżyca w relacji Asuka - Rei, próby samobójczej Asuki, czy wykorzystania podstaw mechaniki kwantowej przez Rei do przemieszczania się.
Od 13 lat trwa dysputa nad NGE. Każdy nawet najmniejszy szczegół został omówiony do szpiku kości, włącznie z najdrobniejszą terminologią i wielostronicowymi opisami pojedyńczych klatek. Innymi słowy, jesteście 3000 lat za murzynami, układając kolejność aniołów, kiedy inni omawiają teorie gwałtu Ritsuko, symboliki słońca i księżyca w relacji Asuka - Rei, próby samobójczej Asuki, czy wykorzystania podstaw mechaniki kwantowej przez Rei do przemieszczania się.
Czyli bełkot do potęgi drugiej
Tu jest dobra stronka o tych teoriach, odkryciach i zwykłych informacjach http://evageeks.org/FGP/Encyclopedia:Main (biada Ci jak nie znasz w dzisiejszych czasach angielskiego młody człowieku.)
Akurat próba samobójcza Asuki nie wymaga żadnych teorii, oglądając uważnie każdy chyba na to wpadł (jeśli miał wersję bez cenzury rzecz jasna.)
Zarathustra, pamiętaj, że wiele elementów Evangeliona jest dyskusyjnych i nie zostały one opatrzone żadnym oficjalnym komentarzem. Dlatego nie istnieje żaden FAQ na ten temat, z którym nie można by polemizować. Jedyną metodą dającą pełen obraz zagadnienia jest dyskusja i wymiana spostrzeżeń, którą spokojnie moglibyśmy ciągnąć jeszcze do premiery ostatniego filmu i dłużej
Ap ropo dyskusji o evangelionie to polecam http://www.forum.gildia.pl/index.php/board,53.0.html to forum, po obejrzeniu NEG + EoE (jakiś 0,5 roku temu(może wcześniej) temu ...wiem wiem za długo wzlekałem ) miąłem taka faze ze przeczytałem dosłownie wszystkie posty z tematów o NGE i poszerzyło to moje horyzonty na wiele spraw związanych z ta seria
poz
ps
Zarathustra odczep sie od Rei i jej waginy(gdzie kol wiek ona by nie była)
Zarathustra odczep sie od Rei i jej waginy(gdzie kol wiek ona by nie była)
Dodaj jeszcze: "I cokolwiek by w nią nie wchodziło"
Zarathustra, pamiętaj, że wiele elementów Evangeliona jest dyskusyjnych i nie zostały one opatrzone żadnym oficjalnym komentarzem. Dlatego nie istnieje żaden FAQ na ten temat, z którym nie można by polemizować. Jedyną metodą dającą pełen obraz zagadnienia jest dyskusja i wymiana spostrzeżeń, którą spokojnie moglibyśmy ciągnąć jeszcze do premiery ostatniego filmu i dłużej
Zgadzam się, tak samo jak połowa innych anime, które jednak takiego fandomu nigdy nie zdobyły. Ludzie czasem szukają czegoś czego tak naprawdę nie ma, ale od tego jest film/serial aby oglądać i odbierać jego zawartość merytoryczną na swój sposób.
Jeśli chodzi o tą scenę z próbą samobójczą Asuki to jest to proste, dziewczyna jest ledwo żywa i leży w wannie, w której woda wymieszała się z krwią. Mamrocze też coś, że jeszcze żyje, na ujęciu w szpitalu ma na nadgarstku opatrunek, chyba każdy umie składać tak proste fakty?
Co do tych kwantowych przemieszczeń się Rei, autentycznie wymiękam.
Z0n9er napisał:Zarathustra odczep sie od Rei i jej waginy(gdzie kol wiek ona by nie była)
Dodaj jeszcze: "I cokolwiek by w nią nie wchodziło"
Dajcie spokój, nie moja wina, że ta scena była komiczna i ma pewnie 8 ważnych znaczeń. Scena z orgazmem przebijania się też mnie tak "poruszyła."
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2008-08-29 01:05:30)
nie no ja nie neguje znaczen zadnych ani tlumaczen i pewnie jestem ze 3000 lat za murzynami z tymi info
ciekawi mnie tylko czy kiedys autor tego anime da jakies oficjalne komentarze albo czy wniosa je nowe filmy chociaz one chyba zmieniaja roche fabule co? swoja droga ta wagina na czole Rei tez mnie rozjebala do potegi
a chcialem myslec ze to co innego
albo to jak Mlody sie zmasturbowal gdy zobaczyl piersi Asuki w szpitalu
A wracajac do tych roznych interpretacji , uwazam (gdzies na to trafilem) ze skoro autor kiedys przechodzil zalamanie nerwowe, depresje i miewal wizyty z psychologami z tego powodu i postanowil to przeniesc do anime to jakby nie patrzec jego scenariusz nie musi miec pelnego zrozumienia w swiecie realnym lecz wlasnie moze byc jakies pomerdanie z pomieszaniem nie majace doglebnego sensu w rzeczywistosci ale w jego chorej glowie co spamietal z tamtych czasow ma;-)
swoja droga ta wagina na czole Rei tez mnie rozjebala do potegi
a chcialem myslec ze to co innego
Przecież to miało symbolizować oko. Nie wiem kto wpada na takie durnowate pomysły.
Jakie oko?;-) co ty cipki na oczy nie widziales?;-)
Rudyy napisał:swoja droga ta wagina na czole Rei tez mnie rozjebala do potegi
a chciałem myśleć ze to co innego
Przecież to miało symbolizować oko. Nie wiem kto wpada na takie durnowate pomysły.
Po pierwsze to miala byc w zamysle wagina dlatego ze : polaczenie rei/lithium z z tym krzyzem (wydaje mi sie ze to jednostka 01/naszym-małym-zdolowanym-płaczliwym-chłopcem (w skrócie MADAO - sory ale ni moglem sie powstrzymać - ten co oglądał gintame wie o co chodzi) rozmyslalem nad kwestia co dokladnie wchodzi w rei ale teraz już nie pamiętam co wymyśliłem w związku z tym ) miało symbolizować poczęcie (na nowo) ludzkości a potem jej narodziny - w formie wielkiej papki
a po drugie i decydujace (uwaga moze zszokowac co młodszych czytelnikow)
Ostatnio edytowany przez Z0n9er (2008-08-29 10:49:39)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna