#2641 2008-09-02 18:49:57

almisael
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Pewnie Lelouch z suzaku zawarli pakt, że teraz razem będą realizować misję naprawy świata. Pare odcinków wstecz już mieli to zrobić, tylko im sznycel przeszkodził.

#2642 2008-09-02 22:10:10

Ebrithil1691
Użytkownik

#2643 2008-09-02 22:17:01

Zgrzyt
Użytkownik

A co do tego ostatniego jest pełno takich mini komiksów (yonkoma) pod jednego warsztatu i wszystkie bekowe xD

#2644 2008-09-02 22:24:17

Zarathustra
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

A co do tego ostatniego jest pełno takich mini komiksów (yonkoma) pod jednego warsztatu i wszystkie bekowe xD

Te z Kallen i Gurren-wibratorem akurat takie sobie, za to ten z Nunnally i hotdogiem Smugzaku był fajny. smile_big

Niby spoilery z japońskiego programu TV (pewnie ściema, ale jak nie to się wkurzę przy odcinku 23...)

Pokaż spoiler
Episode 22 [Emperor Lelouch]
The world is divided into Britannia and UFN. The war begins

Episode 23 [Schneizel's Mask]
Schneizel uses Nunnally who was thought to be dead against Lelouch. Nunnally who is controlled by Schneizel crashes with Lelouch on the sky of Fuji mountain

#2645 2008-09-02 22:24:18

Gela19
Użytkownik

Rzeczywiście ostatnie najlepsze smile

Co do Suzaku to możliwe, że Lulu powiedział mu prawdę ? Albo powiedział coś w stylu " Ja zabrałem ci Euphi za to ty mi Nunally"  heh :p I razem stworzą lepszy świat jezor

Zarathustra

Jeśli to prawda, to też się wnerwię....

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-09-02 22:27:08)

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#2646 2008-09-03 00:22:59

Ariakis
Użytkownik

Gela19 napisał:

Pokaż spoiler
Schnizel oczywiście coś knuje... zastanawia mnie co miał na myśli w ostatnim zdaniu... I jakie jeszcze Asy trzyma w rękawie.

Pokaż spoiler
Może chce zagrać braciszkowi na nosie i dla odmiany samemu pobawić się w rebelianta walczącego z uciskiem w imię sprawiedliwości? smile_big
W końcu zbrojne ramię zjednoczonych narodów trzyma w garści. :p A i sam Lelouch raczej nie przyzna się, że on był Zero.

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.

#2647 2008-09-03 10:18:30

miaski
Użytkownik

dla mnie leluch przyznał się że był zero. Bo niby poco nazwał suzaku rycerzem zero??

miaski1.gif

#2648 2008-09-03 11:14:13

qduaty85
Użytkownik

Może uważa go za zero XD. A tak na serio to Suzaku chciał być numerem 1 a ten był okupowany więc poprostu kupił go tym zerem co to wyraźnie mówi to zdjęcie th_59144_1220241114632yy0_122_530lo.jpg jakby nie patrzeć zero jest przed jedynką

#2649 2008-09-03 13:19:27

Gela19
Użytkownik

Ariakis napisał:
Gela19 napisał:

Pokaż spoiler
Schnizel oczywiście coś knuje... zastanawia mnie co miał na myśli w ostatnim zdaniu... I jakie jeszcze Asy trzyma w rękawie.

Pokaż spoiler
Może chce zagrać braciszkowi na nosie i dla odmiany samemu pobawić się w rebelianta walczącego z uciskiem w imię sprawiedliwości? smile_big
W końcu zbrojne ramię zjednoczonych narodów trzyma w garści. :p A i sam Lelouch raczej nie przyzna się, że on był Zero.

Pokaż spoiler
Mi się wydaje, że przyzna się do tego, gdy Schnizel wyciągnie pierwszego asa.

I całkiem możliwe, że teraz będzie odwrócenie ról i to blondasek zacznie się bawić w rebelianta jezor Z tym, że będzie jeszcze gorszy od ZERO :p I zakon w końcu zmądrzeje....

#2650 2008-09-03 17:46:54

Ebrithil1691
Użytkownik

co do suzaku to myślę ze CC mu wszystko powiedziała, wszystko albo część smile

#2651 2008-09-03 18:48:36

Gela19
Użytkownik

Możliwe, ale wtedy myślę, że pokazali by to. Rozmowa Suzaku z C.C. była by interesującym punktem.

#2652 2008-09-03 18:58:34

Sir_Ace
Użytkownik

W następnym odcinku mogą zrobić krótką retrospekcję i sprawa załatwiona.

#2653 2008-09-03 21:26:37

almisael
Użytkownik

2 spostrzeżenia

1) Lelouch przejął Code impka i jest nieśmiertelny :> Gdy wykrzyczał do ojca "spierdalaj" widać, że impkowi urwało poniekąd rękę.

2) Lelouch jest 99 Imperatorem, co oznacza, że równa setka jest zarezerwowana dla Sznycla.

#2654 2008-09-03 21:32:19

_Owik_
Użytkownik

almisael napisał:

2 spostrzeżenia

1) Lelouch przejął Code impka i jest nieśmiertelny :> Gdy wykrzyczał do ojca "spierdalaj" widać, że impkowi urwało poniekąd rękę.

2) Lelouch jest 99 Imperatorem, co oznacza, że równa setka jest zarezerwowana dla Sznycla.

nie wydaje mi się by przejął od nie go  Code  tylko przeszedł na "wyższe stadium Geass'a"
pozwalające na bez graniczne posługiwanie się swym Geass'em

a co do drugie to on jest 99 w kolejce do tronu:]

Ostatnio edytowany przez _Owik_ (2008-09-03 21:33:29)

#2655 2008-09-03 22:00:41

Zarathustra
Użytkownik

almisael napisał:

Jakiego Sznycla? Zmartwychwstały Clovis zajmie tron, jeśli jednak zmartwychwstanie nie wypali (gromy  w stronę SUNRISE), to imperatorem będzie Odysseus z małymi zapędami pedofilskimi. smile_big

Tajna broń Schneizela, którą wystawi do walki w Turn 23...

Pokaż spoiler
Rzecz jasna nie chodzi o Kunoichi w białych majtkach, tylko "towar" jaki ma pod pachą. oczkod
sayakosavesthedayqh8.th.jpg

#2656 2008-09-03 22:45:15

qduaty85
Użytkownik

Zarathustra napisał:
almisael napisał:

Jakiego Sznycla? Zmartwychwstały Clovis zajmie tron, jeśli jednak zmartwychwstanie nie wypali (gromy  w stronę SUNRISE), to imperatorem będzie Odysseus z małymi zapędami pedofilskimi. smile_big

Tajna broń Schneizela, którą wystawi do walki w Turn 23...

Pokaż spoiler
Rzecz jasna nie chodzi o Kunoichi w białych majtkach, tylko "towar" jaki ma pod pachą. oczkod
sayakosavesthedayqh8.th.jpg

Zapomniałeś dodać że Odysseus ożeni się z tą księżniczką co wygląda jak clown jezor

#2657 2008-09-03 23:04:05

Zarathustra
Użytkownik

qduaty85 napisał:
Zarathustra napisał:

Odysseus z małymi zapędami pedofilskimi. smile_big

Zapomniałeś dodać że Odysseus ożeni się z tą księżniczką co wygląda jak clown jezor

bc7767588129ee65.jpg

To przecież oczywiste. oczkod

#2658 2008-09-04 18:50:03

Ariakis
Użytkownik

Gela19 napisał:
Ariakis napisał:
Gela19 napisał:

Pokaż spoiler

Pokaż spoiler

Pokaż spoiler
Mi się wydaje, że przyzna się do tego, gdy Schnizel wyciągnie pierwszego asa.

I całkiem możliwe, że teraz będzie odwrócenie ról i to blondasek zacznie się bawić w rebelianta jezor Z tym, że będzie jeszcze gorszy od ZERO :p I zakon w końcu zmądrzeje....

Pokaż spoiler
W subach od [GG] coś tam było o Sznyclu, niby żartobliwego. pewnie myślą podobnie do nas.
Schneizel tak do końca jest zagadką, bo ciężko poznać o co mu dokładnie chodzi (może poza tym, że o władzę) - momentami wygląda jakby faktycznie miał jakieś ideały i kochał wszystkie żywe stworzenia. Ale bazując na relacjach pomiędzy nim i lelouchem sądzę, że jest odrobinę lepszy - potrafi kalkulować na zimno, nie daje się tak ponosić uczuciom. Nie odkrywa tego, co nosi pod swoją maską.
No i jest ecze kwestia tego Damoklesa, o którym wspomina się gdzieniegdzie. Na bank będzie ciekawie i na bank to on będzie krok do przodu.
Może zwyczajnie odsunie się nieco na bok, nie atakując jako pierwszy i będzie czekał na to jak ludzie zareagują na nowego imperatora, który wybitnie się rózni od poprzednika i w sumie nową Brytanię.

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.

#2659 2008-09-04 20:33:39

Tristan
Użytkownik

Jakby kogoś to interesowało:

Miecz Damoklesa

Pokaż spoiler
Miecz Damoklesa, przenośnie: wyrok losu, niebezpieczeństwo, kara nieubłagalnie wisząca nad człowiekiem.
Określenie wywodzi się od losu jaki spotkał Damoklesa, dworzanina tyrana Syrakuz - Dionizjosa Starszego. Dionizjos, chcąc unaocznić swój los schlebiającemu mu Damoklesowi, który nazywał go najszczęśliwszym ze śmiertelników, zaproponował pochlebcy, aby ten na jeden dzień wcielił się w jego rolę, pozwolił mu nawet położyć się na swoim złotym łożu w pełnej przepychu komnacie i ucztować. Jednocześnie Dionizjos podczas wieczornej uczty nakazał zawiesić nad Damoklesem ostry miecz na końskim włosie. Miało to unaocznić niebezpieczeństwa czyhające na Dionizjosa i kruchość jego potęgi. Gdy Damokles spojrzał w górę i zobaczył wiszący nad sobą miecz, ubłagał Dionizjosa, by wolno było mu odejść. Odtąd już nie zazdrościł tyranowi.

Kompleks Damoklesa

Pokaż spoiler
Kompleks Damoklesa - zazdroszczenie innym sukcesów, szczęścia z idealizowaniem ich warunków życia przy poczuciu niesprawiedliwości, braku zadowolenia z własnego życia.
Pierwowzorem był Damokles, pochlebca Dionizjosa Starszego, tyrana Syrakuz (405-367 p.n.e.). Ten, aby unaocznić swój los Damoklesowi, który go nazywał najszczęśliwszym ze śmiertelników, pozwolił mu na jeden dzień korzystać z uroków życia władcy lecz podczas wieczornej uczty nad głową Damoklesa zawiesić kazał ostry miecz na końskim włosie.

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#2660 2008-09-04 21:35:43

Gela19
Użytkownik

Tristan dzięki smile akurat znałam te pojęcia smile_big Ale dobrze, że je tu napisałeś bo możliwe, że będzie to kluczem do tego o czym mówią w CG do czegoś w końcu odnieść się trzeba smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024