#41 2008-09-23 10:27:21

hikikomori
Użytkownik

Odp: Nabór do grupy !

lukass napisał:

Co do poziomu reklamy, to takie coś chyba prędzej kogoś zainteresuje, niż "Rekrutacja otwarta - zapisujcie się" smile

Jak poskutkuje ta wasza reklama, to dajcie znać. Zabawne jest w niej to, że brzmi jak typowa reklama jakiejś firmy. Pełno takich ogłoszeń. Brakuje tylko: gwarantujemy zarobki powyżej średniej krajowej, czy tp.

lukass napisał:

Z pozostałych grup ta prezentowała się najlepiej. Ma dobrych tłumaczy, szybko wydaje napisy, do tego jest młoda, więc wszystko przed nią. Tylko nazwę ma głupią, ale już się przyzwyczaiłem smile_big

Nazwa ważna rzecz. Może zmieńcie na animeniisan lub animeaniki oczkod Tak w ogóle to o co chodzi z tym pokrewieństwem z anime?

lukass napisał:

Czy to te słowa: "chcemy stworzyć najlepszą grupą" tak was denerwują?
Lepiej by wyglądało, jakbym napisał: "będziemy się starać i może za 10 lat będziemy wymieniani w czołówce"? smile_big
Napisałem jedynie, że "chcemy", nie, że "jesteśmy", nawet nie, że "będziemy", a tylko chcemy smile_big

Piszesz, że robicie dobre napisy, w dodatku szybko. Może poczekajcie trochę, aż ludzie się zorientują, stwierdzą, że to faktycznie prawda. Łatwiej kogoś zachęcić do wstąpienia, gdy ma się już wyrobioną dobrą markę. To, że CHCECIE jest zabawne, trzeba BYĆ dobrą grupą jezor Macie 10 ludzi, to chyba wystarczy, żeby sobie dobrą reputację wyrobić. Chyba że liczycie na to, że wśród 20 osób znajdą się takie, które wam średnią podniosą jezor

#42 2008-09-23 10:56:18

werewolf
Użytkownik

hikikomori napisał:

Nazwa ważna rzecz. Może zmieńcie na animeniisan lub animeaniki  Tak w ogóle to o co chodzi z tym pokrewieństwem z anime?

To wie tylko Czołg... I upiera się stale, że ta nazwa musi zostać:D Mimo moich (zresztą nie tylko) protestów...

hikikomori napisał:

Macie 10 ludzi

Nie mamy...

#43 2008-09-23 11:27:45

tymek88
Użytkownik

a kiedy wydacie jakiegos hardsuba i jakie serie bedziecie tak wydawac? Jesli cos ciekawego to moze skorzystam oczkod

Może zmieńcie na animeniisan lub animeaniki

Hmm a nawet bym nie pomyslał o tym zeby tak to zastąpic smile_big Mimo tego ze znaczy to praktycznie to samo co AnimeBrat to imo o wiele lepiej brzmi oczkod

#44 2008-09-23 12:02:22

hikikomori
Użytkownik

werewolf napisał:
hikikomori napisał:

Nazwa ważna rzecz. Może zmieńcie na animeniisan lub animeaniki  Tak w ogóle to o co chodzi z tym pokrewieństwem z anime?

To wie tylko Czołg... I upiera się stale, że ta nazwa musi zostać:D Mimo moich (zresztą nie tylko) protestów...

hikikomori napisał:

Macie 10 ludzi

Nie mamy...

Kurde, tajemnice przed członkami własnej grupy? o.O i to w takiej ważnej kwestii ;P

AG zaczynało od duetu Jas i Kat, potem, co jakieś pół roku dochodziła nowa osoba. Teraz jest nas 7 osób. To wcale nie za mało, by robić napisy na poziomie. O to mi chodziło.

#45 2008-09-23 12:51:28

Quithe
Użytkownik

Zasada jest prosta, im więcej osób tłumaczy, tym większa szansa zaistnienia. I na niej najwidoczniej chcecie się oprzeć. Ale jeśli mają być to suby przeciętne, to samo pokazanie się nic wam nie da jezor
Coś wcześniej pisaliście o chęci robienia hardków. Szykacie timingowców i karaokerów, fajnie. Tyle że potrzebni są wam też porządni koderzy i ludzie od efektów. Ostatnio coraz więcej mam do czynienia z hardami i ich produkcją. O ile karaoke (dać statyczny tekst) i FX (przypisy u góry ekranu) można olać to bez dobrego kodowania będzie lipa. Tym bardziej jeśli źródłem ma być dvdiso. Nie zawsze trafia się pełny soft od zagranicznej grupy, który ma dobry obraz, nie mówiąc już o porządnej jakości rawach. W takich przypadkach trzeba potrafić coś z tym zrobić oczkod

P.S. Jeżeli będziecie trzymać w grupie takie typki jak Jaroo, czy jak mu tam, to daleko nie zajdziecie. Wejdźcie sobie w komentarze do bodajże 8 epka Desert Punka. Gdy ostatnio sprawdzałem, nie było odzewu na w pełni słuszną zjebkę.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#46 2008-09-23 13:32:30

lukass
Użytkownik

Mamy teraz 3 tłumaczy. Ja, werewolf i dariusz666. I wererewolf i dariusz66 tłumaczą dość znane anime: Soul Eater, Zero no Tsukaima, więc ludzie powinni nas jakoś kojarzyć. Ja wolę tłumaczyć serie porzucone, do których nikt mi nie będzie się przyczepiał, że nie ma jeszcze tłumaczenia do najnowszego odcinka, więc pewnie nie pomogę w rozsławieniu grupy smile

Jak na razie mamy tylko jeden projekt zakończony, więc to raczej niewiele smile_big
Im więcej osób tym więcej anime przetłumaczymy.

Quithe, Jaroo już został wyrzucony, na co zresztą bardzo nalegałem smile

a jeśli chodzi o hardsuby, ja już pisałem, że z tym będzie dużo roboty i lepiej jeszcze poczekać. Zobaczymy jak będzie. Ja polskich hardków nie ściągam i mnie one nie interesują smile

Hikimori, i jedna osoba wystarczy do wydawania dobrych napisów, ale ja chciałbym doczekać czasów, kiedy każde anime będzie miało polskie tłumaczenie smile

#47 2008-09-23 13:37:40

Gela19
Użytkownik

Odpowiedź na post Quithe)

Osobę od efektów mam i będę miała ich więcej, jak napisałam na stronce - byle kogo nie chcę w grupie. Jak mam przyjąć 10 osób przeciętnych, od ZWYKŁEGO karaoke i zwykłych efektów, które każdy zrobiłby sam, to wolę przyjąć JEDNĄ osobę która zaskoczy mnie tak, że szczęka mi do ziemi opadnie.

Nie chcę nabić członków - byleby lista była pełna...
Chcę stworzyć grupę solidną.

Jaroo już dawno w naszej grupie nie jest, więc masz troszkę nie świeże info:) Usunęłam go tak jak i 2 innych gości.

Kodera szukam, ale nie na tym forum smile Mam też inne sposoby.

Wiem, że bywają problemy z pełnymi softami i z dobrymi wersjami RAWów w chwili obecnej nie muszę z tym się męczyć, ale wciąż mam to na uwadze i szukam ludzi którzy będę umieli sobie z tym radzić.

Możliwe, że w tej chwili stanę się pośmiewiskiem dla was, ale chcę dać z siebie wszystko i nie chcę rezygnować...

Co do nazwy grupy... Zmienić jej raczej nie mogę, bo wymyślił ją CzoLgi.

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-09-23 13:40:19)

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#48 2008-09-23 13:59:12

tymek88
Użytkownik

od ZWYKŁEGO karaoke i zwykłych efektów, które każdy zrobiłby sam

A co to znaczy "zwykłe karaoke" i "zwykłe efekty"? smile_big

Hmm, zazwyczaj jedno karaoke robi jedna osoba ;> (więc robi je "sam" jezor)

#49 2008-09-23 14:09:49

Nighthanter
Użytkownik

Gela19 napisał:

od ZWYKŁEGO karaoke i zwykłych efektów, które każdy zrobiłby sam.

Każdy? Gela, przecież ty nie potrafisz zrobić prostego karaoke i chyba nikt w waszej grupie nie potrafi. Karaoke nie ma ani w waszych subach do ZnT, ani do Soul Eatera, ani Simoun, więc kitu nie wciskaj, że każdy potrafi zrobić, bo wy akurat nie potraficie. oczkod

Żeby nie było, ten post nie ma na celu obrażania nikogo, a jedynie stwierdza pewien fakt.

Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2008-09-23 14:19:01)

#50 2008-09-23 14:17:08

lukass
Użytkownik

Ja jakiś czas temu czytałem poradnik i to zdaje się na forum u Tymka smile, więc myślę, że dałbym radę jezor
ale mi Aegisub nie chce wczytywać filmów, więc nie mogłem tego zastosować w praktyce, więc może rzeczywiście nie umiem smile

#51 2008-09-23 14:21:40

Nighthanter
Użytkownik

lukass napisał:

ale mi Aegisub nie chce wczytywać filmów

Może źle ci się zainstalował Avisynth, przeinstaluj i zobacz. Poza tym całego filmu nie musisz wczytywać, wystarczy, że wczytasz dźwięk.

Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2008-09-23 14:22:21)

#52 2008-09-23 14:23:34

Gela19
Użytkownik

Nighthanter napisał:
Gela19 napisał:

Każdy? Gela, przecież ty nie potrafisz zrobić prostego karaoke i chyba nikt w waszej grupie nie potrafi. Karaoke nie ma ani w waszych subach do ZnT, ani do Soul Eatera, ani Simoun, więc kitu nie wciskaj, że każdy potrafi zrobić, bo wy akurat nie potraficie. oczkod

Żeby nie było, ten post nie ma na celu obrażania nikogo, a jedynie stwierdza pewien fakt.

Więc jesteś w wielkim błędzie tyle Ci powiem:):)
Łapanie za słówka wam nie wychodzi smile Nie napisałam, że KAŻDY w naszej grupie je potrafi ale zaskoczę was bo są w niej osoby które potrafią.

Nie muszę się, z nikim spierać- mi wystarczy, że ja wiem, a resztę zobaczycie w praktyce.

Pozdrawiam smile

P.S.
Bardzo nie lubię wciskać kitu smile Raz miałam okazję kitować okna i to zajęcie mi nie odpowiada smile_big jezor

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-09-23 14:25:24)

#53 2008-09-23 14:31:07

Nighthanter
Użytkownik

Gela19 napisał:

Łapanie za słówka wam nie wychodzi  Nie napisałam, że KAŻDY w naszej grupie je potrafi ale zaskoczę was bo są w niej osoby które potrafią.

Gela, przeczytaj zacytowane słowa dokładnie:

Gela19 napisał:

Ja nie wiem, co wy umiecie, a czego nie, ale widzę, że w żadnej z wymienianych serii nie ma karaoke, po czym twierdzisz, że każdy proste karaoke potrafi zrobić.

Jak już pisałem, chodziło mi o zwrócenie tego prostego faktu, niby każdy może zrobić, ale jakoś nigdzie nie ma jezor.

Skoro niby są u was osoby, co potrafią zrobić proste karaoke, to czemu go nie zrobią, w końcu jesteście grupą, prawda?

Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2008-09-23 14:36:45)

#54 2008-09-23 14:42:13

Gela19
Użytkownik

To ja sprostuje o co mi chodziło z tym zwykłym karaoke które każdy może zrobić.

Chodziło i o osoby DO KARAOKE, które się zgłaszają, a które potrafią zrobić JEDYNIE ZWYKŁE- najprostsze karaoke bez efektów.
Skoro ktoś chce się zajmować karaoke, to potrafi zrobić zwykłe, a mi chodzi o COŚ z efektami, przejściami, kolorami ciekawą czcionką itd.
KAŻDY tyczyło się do ty ludzi! Dlatego napisałam, że łapanie za słówka wam nie wychodzi jezor

Co do tego, że w naszych napisach nie ma karaoke. Gdy wydamy hardy na pewno będzie. Zresztą jak chcecie dowody i zobaczyć, że nie wciskam kitu smile to zapraszam. Jako przykład wam wystarczy - karaoke do D.Gray -man chociażby ep 97 i jest ta wersja na Kreskówki.fani.pl

Edit.:)
Tymek88 wiem, że każdy zaczyna od zera:) Ale miałam osoby które twierdza, że w tym trochę siedzą a gdy sprawdzam ich umiejętności to nic mi nie pokazują o to chodziło teraz już dosadniej:)

Zresztą tak jak mówiłeś. Do softów nie ma sensu dawać karaoke, wydamy hardy i wtedy się pochwalimy nasza pracą:) Dajcie nam czas i sami zobaczcie:)

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-09-23 14:59:58)

#55 2008-09-23 14:47:03

tymek88
Użytkownik

Gela19 napisał:

Nie muszę się, z nikim spierać- mi wystarczy, że ja wiem, a resztę zobaczycie w praktyce.

Z chęcią zobacze, będze czekał oczkod

lukass napisał:

Ja jakiś czas temu czytałem poradnik i to zdaje się na forum u Tymka smile, więc myślę, że dałbym radę jezor
ale mi Aegisub nie chce wczytywać filmów, więc nie mogłem tego zastosować w praktyce, więc może rzeczywiście nie umiem smile

Jak miło słyszeć ze komuś sie przydaje moj mały poradnik ;P
Jestes u nich w grupie (AB) ? ;> W takim razie bede czekał takze na Twoje kara;)

@Nighthanter
ojj czepiasz się szczegółow ;p

btw. imo nie ma sensu robienia karaoke do softow, no chyba ze zwyłe \k albo jemu podobne i to chyba Gela19 miałą na mysli pisząc "zwykłe karaoke" jezor

//edit:

Gela19 napisał:

Skoro ktoś chce się zajmować karaoke, to potrafi zrobić zwykłe, a mi chodzi o COŚ z efektami, przejściami, kolorami ciekawą czcionką itd.

Tutaj troche nie masz racji ;>
Zauwaz ze kazdy kiedys zaczynał od tego "zwykłego" kara. Ja nawet kiedys zrobiłem swoje pierwsze karaoke ręcznie bez zabawy w timing przy audio w aegi. Kazdąsylabe w ms i efekt ustawiałem ręcznie metodą, "ustawiam, PLAY- sprawdzam, koryguje" jezor

Ostatnio edytowany przez tymek88 (2008-09-23 14:49:22)

#56 2008-09-23 14:51:13

Nighthanter
Użytkownik

Gela, coś zupełnie innego wynikało z tego, co napisałaś wcześniej. Także następnym razem nie używaj słowa "każdy", kiedy na myśli masz tylko, pewne, konkretne osoby, bo ludzie cię nie zrozumieją.

tymek88 napisał:

@Nighthanter
ojj czepiasz się szczegółow ;p

Wiem, wiem... jezor. Dobra, już dam spokój, niech dalej szukają kandydatów.

Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2008-09-23 14:54:24)

#57 2008-09-23 15:00:11

Czolgi
Użytkownik

Nighthanter Ghmm , co do Timingu i Zrobienia efektów karaoke , to jestem wstanie zrobić to spokojnie , bo jestem movie makerem ...
Więc nie pisz że nikt nie umie. smile
Jak interesuje cię jakaś próbka , to zrobię oczkod

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2008-09-23 15:01:48)

ファンのファンのために

#58 2008-09-23 15:22:52

hikikomori
Użytkownik

Gela19 napisał:

Osobę od efektów mam i będę miała ich więcej, jak napisałam na stronce - byle kogo nie chcę w grupie.
Jaroo   Usunęłam go tak jak i 2 innych gości.

Możliwe, że w tej chwili stanę się pośmiewiskiem dla was, ale chcę dać z siebie wszystko i nie chcę rezygnować...

Uch, zapachniało niezdrową ambicją. Upewnijcie się przed zgłoszeniem swojej kandydatury, czy to nie jest nabór na plantację bawełny smile_big Zaspokajać cudze ambicje własną ciężką pracą nie każdy lubi.

Gela, masz movie makera w grupie i jeszcze ci mało?

#59 2008-09-23 15:50:23

Czolgi
Użytkownik

hikikomori nie zdradziłem jej tego , jedynie po fakcie jej powiedziałem xD jezor

ファンのファンのために

#60 2008-09-23 15:52:06

lukass
Użytkownik

Nighthanter, przeinstalowywałem i dalej to samo. Przy samym dźwięku jest ten sam problem. Podejrzewam, że to może dlatego, że mam Aegisub w wersji 1.10, a potrzebna jest nowsza, z tym, że nowsza mi nie działa smile_big
Wie ktoś, czy da się z tym coś zrobić? Może da się to zrobić też w innym programie?

Tymek, tak jestem w grupie smile a jeśli ktoś mi pomoże rozwiązać mój problem, to na pewno zrobię karaoke do Simoun, bo zarówno op, jak end są na tyle dobre, że ludzie będą je oglądać, więc nie powinien to być czas zmarnowany smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024