Nie jesteś zalogowany.
Pokaż spoiler
Bo więcej biustu widać? Na lolitki się leci, co? 2 lata zaraz dostaniesz xD
Pomimo iż sporo przegadali w początkowej części epka, to zakończenie było genialne,
Orange-kun uprawiający pomarańcze .
Ostatnio edytowany przez wariacik (2008-09-28 21:14:46)
Tristan napisał:Pokaż spoilerBo więcej biustu widać? Na lolitki się leci, co? 2 lata zaraz dostaniesz xD
Jestem dziewczyną (hetero, żeby nie było XDD), a też uważam, że ten outfit był lepszy niż poprzednie XP
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2008-09-28 21:49:51)
A jeśli chodzi o spekulacje nad R3, to chyba by nie miało sensu, bo kto i z kim by walczył. Chyba że Lelouch powróciłby i walczył z Zero. Ale nie wiem po co .
A jeśli chodzi o spekulacje nad R3, to chyba by nie miało sensu, bo kto i z kim by walczył. Chyba że Lelouch powróciłby i walczył z Zero. Ale nie wiem po co .
Ja bym się chciał dowiedzieć, jak żyją lelouch i C.C 5 lat później? Jak tam się ma Kallen z Gino, Orange z Anya OAV jak najbardziej by się przydał taki godzinny może półtora
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2008-09-28 23:47:13)
ファンのファンのために
Ja bym się chciał dowiedzieć, jak żyją lelouch i C.C 5 lat później? Jak tam się ma Kallen z Gino, Orange z Anya OAV jak najbardziej by się przydał taki godzinny może półtora
Popieram . Zobaczyć jak wygląda świat stworzony przez Lulu/Zero .
Pokaż spoilerR3 , na pewno nie będzie, lulu NIE ŻYJE ! i takie gdybanie nie ma sensu , seria została wspaniale zakończona.
W ogóle iście teatralne zakończenie - cios mieczem w dobie zaawansowanej technologii. x_x
Na Charlesa nie zadziałał strzał z pistoletu jak miał Code, na Lulusia też to mu nic nie zrobiło w rzeczywistości.
Lulu wydaje mi sie że żyje, ma cie kilka postów wczesniej napisane dlaczego.
Ale czy wyjdzie R3 ? Bardzo to watpie, moze jedynie jakas OVA 1 moze 3,4 odcinkowa zeby pokazać dogłebnie jak swiat sie zmienił, no i moze potwierdzic na 100 % czy lulu zyje czy nie.
Ostatnio edytowany przez Elesender (2008-09-28 23:58:52)
ja czekam po prostu na następne anime od Clampa , i mam nadzieje że będzie tak samo pasjonujące jak Code Geass (
Ile było powtarzane, że CLAMP zrobił tylko chara design, no ile?
Odcinka jeszcze nawet nie ściągnąłem, pewnie obejrzę jutro albo później.
Grunt, że już ten niesamowity miszmasz głupot, epickości i product placement'u z pizzabutt na czele się skończył i jest wolna droga dla drugiego sezonu Gundam 00.
A kto powiedział, że ma code, co? Screen, cokolwiek co to potwierdzi. Bo takie gdybanie to wiecie co sobie można z nim zrobić. Dlaczego Impek miałby mu go przekazać, skoro Lulu zniszczył jego plany?
Ostatnio edytowany przez berith14 (2008-09-29 00:04:22)
@barabaq
Go to work, send your kids to school
Follow fashion, act normal
Walk on the pavements, watch T.V.
Save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free
Pokaż spoilerZ tego co pamiętam to Charles się z nim bawił, ale mogę się mylić.
Ostatnio edytowany przez michal12 (2008-09-29 00:49:04)
Go to work, send your kids to school
Follow fashion, act normal
Walk on the pavements, watch T.V.
Save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free
Lelouch na 90% nie żyje, a te gadanie o code jest bardzo naciągane. Po pierwsze przekazanie code przez Charles musiałoby się odbyć przy zgodzie nosiciela, a wątpię by tak się stało. Po drugie jeśli Lulek by nie zginął to nie musiałby obarczać Susaku bycie Zero tylko sam by wskoczył w te łaszki. Po trzecie to, że CC rozmawiała z, a właściwie adresatem jej rozmów jest Lelouch oznacza tylko, że lubi mówić na głos, albo te origami było dla niej rzeczą, w której istnieje część jego duszy. Kolejna rzecz, dlaczego ten woźnica nim nie był to to, że CC nie siedzi obok niego (nie wiem na jakiego grzyba miałaby leżeć na sianie, a nie obok swojego wybranka/przyjaciela) jak również chodziło o to, że nie pokażemy ziomka ze słomką w ustach to będą dyskusje o tym czy on zginął czy nie. Z tej mojej teorii wysypuje się tylko uśmiech CC. Nie wiem, dlaczego wcześniej łzy jej leciały, a teraz jest taka zadowolona.
Zakończenie. Jak dla mnie trochę słabe. Nie oczekiwałem czegoś takiego jak NGE, bo chyba bym nie wytrzymał, ale zrobienie utopii z całego podbitego świata, gdzie przywódcą jest Zero i nikt nie ma wojska, nikt się nie buntuje, że chce mieć autonomię itp. To teraz na poziomie UE Hiszpania boryka się z separatystami, Belgia praktycznie dzieli się na pół, a Szkocja w końcu oleje królową. Widać, że powstanie jeszcze jeden special, albo kinówka do wyjaśnienia wszystkich niejasności. Jak dla mnie zakończenie w stylu stojącego Leloucha z CC na tle zachodzącego słońca z i ich końcówka byłaby świetna, bo wyjaśni najbardziej palącą kwestię, ale przecież trzeba jeszcze zarobić :/
To teraz na poziomie UE Hiszpania boryka się z separatystami, Belgia praktycznie dzieli się na pół, a Szkocja w końcu oleje królową.
Tylko że oprócz niepodległości ci separatyści nie chcą wcale występować z UE (mały paradoks).
Co do posiadania Code przez Lulu, to także uważam nie posiadał go. Ponieważ posiadacz Code tracił zdolności Geass, a Lulu posiadał je do końca.
Warto zwrócić uwagę że na zakończenie Lulu zamienił się rolami z Suzaku, podczas gdy on przyjął rolę głównego "zła" dla świata, to jego przyjaciel przyjął maskę bohatera.
Lelouch na 90% nie żyje, a te gadanie o code jest bardzo naciągane. Po pierwsze przekazanie code przez Charles musiałoby się odbyć przy zgodzie nosiciela, a wątpię by tak się stało. Po drugie jeśli Lulek by nie zginął to nie musiałby obarczać Susaku bycie Zero tylko sam by wskoczył w te łaszki. Po trzecie to, że CC rozmawiała z, a właściwie adresatem jej rozmów jest Lelouch oznacza tylko, że lubi mówić na głos, albo te origami było dla niej rzeczą, w której istnieje część jego duszy. Kolejna rzecz, dlaczego ten woźnica nim nie był to to, że CC nie siedzi obok niego (nie wiem na jakiego grzyba miałaby leżeć na sianie, a nie obok swojego wybranka/przyjaciela) jak również chodziło o to, że nie pokażemy ziomka ze słomką w ustach to będą dyskusje o tym czy on zginął czy nie. Z tej mojej teorii wysypuje się tylko uśmiech CC. Nie wiem, dlaczego wcześniej łzy jej leciały, a teraz jest taka zadowolona.
Nie wiemy czy potrzebna jest zgoda nosiciela, aby zdobyć geass, wiemy, że nie potrzeba zgody przyszłego nosiciela, C.C. tego nie chciała wtedy, a i tak to otrzymała ale C.C. mówiła wcześniej, że jeśli Lelouch chce otrzymać moc, aby móc walczyć z Karolem musi ją zabić, więc możliwe jest, że osoba z odpowiednim poziomem geass, która zabiła osobę z code, po prostu zyskuje go, a aktywuje się przy śmierci, w końcu zakonnica zabiła C.C., podobny przypadek jak z Karolem. I pozostaje pytanie dlaczego Nunnuly widziała wspomnienia Leloucha
To, że C.C. nie siedzi koło woźnicy niczego nie oznacza, w końcu zawsze była samolubna , a to jak powiedziała na końcu, z takim tonem "prawda Lelouchu", brzmiało jakby mówiła nie do siebie, a osoby, która znajduje się blisko. No i C.C. była na końcu szczęśliwa, a jakby Lelouch nie żył to znów byłaby sama i odrzucona, a origami raczej jest po to aby przypominać Lelouchowi o Nunnuly, w końcu ona produkowała je masowo .
Dlaczego płakała wtedy C.C., możliwe, że nie chciała aby Leloucha spotkał ten sam los, co ją, wieczne życie, że bierze na siebie ten cały ciężar dla dobra ludzkości.
Nie koniecznie Lelouch miałby wskoczyć znów w ciuszki Zero, on już wykonał wszystko co zaplanował, więc nie ma powodu wracać, a jak coś musiał sprawić, aby C.C. się uśmiechnęła, szkoda, że nie powiedzieli w końcu jej imienia
Poczekam teraz na wersje dvd choć chyba to już będzie bluray, może wydłużą trochę zakończenie, albo dorzucą jakiegoś picutre booka który rozwiążę wszystkie wątpliwości.
Ostatnio edytowany przez m(e)st (2008-09-29 10:16:18)